^
A
A
A

Ο ασθενής μπορεί να συστέλλει την ασθένεια μέσω ενός μη επεξεργασμένου στηθοσκοπίου

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 30.05.2018
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

01 August 2017, 09:00

Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν την ευκαιρία να δουν πώς ο γιατρός χειρίζεται τα όπλα πριν την εξέταση. Αλλά το στηθοσκόπιο θεραπεύτηκε μετά τον προηγούμενο ασθενή;

Ειδικοί που εκπροσωπούν τον Επαγγελματικό Σύνδεσμο Λοιμωδών και Επιδημιολογικών Επιτήρησης έδωσαν την απάντηση στο ερώτημα αυτό. Ως αποτέλεσμα, δημοσιεύθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες, με βάση μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε κλινικές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι γιατροί σπάνια υποβάλλονται στη στηθοσκόπια στη θεραπεία - και ακόμη και τότε, όχι σε κάθε νέο ασθενή. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι ένα τέτοιο μέτρο θεωρείται απαραίτητο για την πρόληψη της ανάπτυξης νοσοκομειακών λοιμώξεων. Σύμφωνα με τις οδηγίες για τον έλεγχο λοιμώξεων του αμερικανικού CKZ, όλα τα όργανα και συσκευές επαναχρησιμοποιήσιμης χρήσης, συμπεριλαμβανομένων των στηθοσκοπίων, πρέπει να υποβάλλονται σε υποχρεωτική επεξεργασία.

"Χρησιμοποιείται στηθοσκόπιο όταν εξετάζουμε ασθενείς αρκετές δεκάδες φορές την ημέρα. Η ποσότητα όλων των ειδών μικροοργανισμών που ρυθμίζονται σε αυτό είναι δυνητικά επικίνδυνη, καθώς μπορεί να μεταδώσει απευθείας τη μόλυνση. Το μη επεξεργασμένο στηθοσκόπιο αποτελεί σοβαρή απειλή για την υγεία, όχι λιγότερο από τα χέρια που δεν έχουν υποστεί αγωγή του γιατρού », λέει η Linda Green, επικεφαλής του APIC.

Χάρη στις ενέργειες των ερευνητών ξεκίνησε ένα έργο για την απολύμανση των στηθοσκοπίων και την πρόληψη των λοιμωδών νοσημάτων από την υποβολή τους. Οι ειδικοί πρότειναν να χρησιμοποιούν τακτικά λύσεις και μαντηλάκια με βάση το οινόπνευμα: ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να αρχίσουν να χρησιμοποιούνται από την περίοδο του φοιτητή.

Οι υπάλληλοι του Συνδέσμου είναι συγκλονισμένοι ότι ο συντριπτικός αριθμός των ιατρικών εργαζομένων αγνοεί εντελώς το ίδιο το γεγονός της ανάγκης επεξεργασίας τέτοιων συσκευών. Ως εκ τούτου, για πολλούς από αυτούς, η θεραπεία ενός στηθοσκοπίου έχει γίνει καινοτομία.

Οι εκπρόσωποι του επιδημιολογικού ελέγχου διεξήγαγαν εκπαιδευτικές εργασίες με ιατρούς ειδικούς, κατά τη διάρκεια των οποίων τους υπενθύμισαν τη σημασία των μέσων επεξεργασίας: οι κανόνες αυτοί υπήρξαν για μεγάλο χρονικό διάστημα και κανείς δεν τους ακύρωσε.

Δυστυχώς, τα επόμενα πειράματα, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, τόνισε ότι το εκπαιδευτικό έργο σχεδόν κανείς δεν είχε ληφθεί σωστά: στηθοσκόπιο στην επιφάνεια ακόμα βρει έναν τεράστιο αριθμό των βακτηρίων.

"Δεν είμαστε εξουσιοδοτημένοι να αναγκάσουμε τους γιατρούς να επεξεργάζονται τις συσκευές κατά τρόπο ομαλό. Μπορούμε μόνο να πούμε ότι μέχρι σήμερα, ένας συντριπτικός αριθμός γιατρών δεν δίνουν τη δέουσα προσοχή στη θεραπεία του στηθοσκοπίου, εκθέτοντας έτσι τους ανθρώπους σε σημαντικό κίνδυνο. Είναι απαραίτητο να αλλάξουμε την κουλτούρα των ιατρών στο κάτω μέρος, επειδή η κατάσταση είναι απίθανο να αλλάξει με άλλο τρόπο. Απευθυνόμαστε στο τμήμα υγείας και επικεντρωθεί σε αυτό το γεγονός, "- λέει ο Δρ Green.

Οι ειδικοί προτείνουν ότι η επιφάνεια του στηθοσκοπίου που έχουν σπαρθεί πιο συχνά τέτοια παθογόνα, όπως Staphylococcus, Pseudomonas, Clostridium, καθώς και εντερόκοκκοι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.