^

Υγεία

A
A
A

Βλάβες και τραύματα του πέους

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Οι βλάβες και τα τραύματα του πέους στο 1% των παρατηρήσεων συνδυάζονται με βλάβες και στους δύο όρχεις.

Κωδικοί ICC 10

  • S31. Ανοίξτε την πληγή της κοιλιάς, της κάτω ράχης και της λεκάνης.
  • S31.2. Ανοιχτή πληγή του πέους.
  • S38. Συντριβή τραυματισμού και τραυματικού ακρωτηριασμού μέρους της κοιλιάς, της κάτω ράχης και της λεκάνης.
  • S38.0. Θραύση των εξωτερικών γεννητικών οργάνων.
  • S38.2. Τραυματικός ακρωτηριασμός των εξωτερικών γεννητικών οργάνων.

Ταξινόμηση βλαβών και τραυματισμών του πέους

Με τον τύπο των τραυματισμών του πέους, υπάρχουν:

  • κλειστά (αμήχανα): μώλωπες, κάταγμα, εξάρθρωση και παγίδευση πέους, που ανέρχεται σε 80%:
  • ανοιχτά (διεισδυτικά): σχισμένα, μελανιασμένα, τσαλακωμένα, δαγκωμένα, μαχαίρια, κομμένα, πυροβόλα όπλα) - περίπου 20%.
  • κρυοπαγήματα.
  • θερμική βλάβη στο πέος.

Βλάβη ή ζημία του πέους και διαιρείται σε κλειστή (δεν τραυματισμός αιχμηρών αντικειμένων) και ανοικτή (αιχμηρών αντικειμένων βλάβη και δαγκώματα). Σήμερα στο εξωτερικό, όλο και πιο συχνά αποκτά ταξινόμηση πέος τους τραυματισμούς της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (κατευθυντήριες γραμμές EVA 2007), η οποία βασίζεται στην κατάταξη της βλάβης οργάνων κατάταξης επιτροπή Αμερικανικής Ένωσης για την Χειρουργικής του Τραύματος, της Επιτροπής για scalling τραυματισμό όργανο της Αμερικανικής Ένωσης για την Χειρουργικής του Τραύματος . Πιστεύεται ότι η ταξινόμηση αυτή καθιστά δυνατή τη διάκριση μεταξύ των ασθενών με σοβαρή βλάβη στο πέος, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από το λειτουργικό, και οι ασθενείς των οποίων οι βλάβες μπορεί να αντιμετωπιστεί συντηρητικά.

Βλάβη στο εξωτερικό μπολ γεννητικά όργανα συχνή στους άνδρες, όχι μόνο λόγω της εξωτερικής της θέσης τους, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι οι άνδρες είναι πιο ενεργά στην τραυματική σπορ Pitchfork (ράγκμπι, χόκεϊ, ποδηλασία, μηχανοκίνητα σπορ, πάλη, το σκι και άλλα αθλήματα ). Η ομάδα κινδύνου αποτελείται από ασθενείς με ψυχικές ασθένειες, άτομα με ασυνήθιστο σεξουαλικό προσανατολισμό, τρανσεξουαλικά άτομα. Οι τραυματισμοί αυτοί συνδέονται επίσης με τραυματισμούς αντικειμένων κοπής ραβδιών και τραυματισμών πυροβολισμών, η συχνότητα των οποίων αυξάνεται κάθε χρόνο. Ιατρογενής βλάβη ή τραύμα του πέους παρατηρείται σε περιτομή, επανορθωτική επέμβαση για υποσπαδία και εκστροφή ουροδόχου κύστης, χειρισμούς με πριαπισμό. Στους σπάνιους τραυματισμούς του πέους συμπεριλαμβάνονται τα τσιμπήματα.

Ταξινόμηση βλαβών και τραυματισμών του πέους από τη σοβαρότητα της Ευρωπαϊκής Ορολογικής Εταιρείας (EUA Guidelines 2007)

Βαθμός σοβαρότητας

Χαρακτηριστικό βλάβης

Εγώ

Δάκρυα ιστού / διάσειση

II

Η ρήξη της περιτονίας της περιτονίας (σπηλαιώδες σώμα) χωρίς απώλεια ιστού

III

Η (χάσμα κεφαλή του πέους συνεπάγονται το εξωτερικό άνοιγμα της ουρήθρας) διάκενο (απόσπαση) των ιστών, μικρότερο από 2 cm ελάττωμα σηραγγώδες σώμα ή την ουρήθρα

IV

Βλάβη μεγαλύτερη από 2 cm από το σηραγγώδες σώμα ή την ουρήθρα, μερική λενεκτομή

V

Πλήρης πελεκτομή

Βλάβη ή ζημία του πέους συχνά εντοπίζεται στα ακροποσθία, το κεφάλι, σπηλαιώδη σώματα, μπορούν να συνδυαστούν με τους τραυματισμούς του οσχέου. Ζημιές στα ανδρικά γεννητικά όργανα περιλαμβάνουν κυρίως διαλείμματα ή δάκρυα του frenulum του πέους, μελανιασμένο πέος, το σηραγγώδη σώματα του υποδόριου ρήξη, εξάρθρωση και την άρνηση, φαγωμένα, κομμένο σε φέτες, ψιλοκομμένο ή δάγκωμα τις πληγές του πέους.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι το ιατρικό προσωπικό θεραπεία ασθενών με βλάβες των εξωτερικών γεννητικών οργάνων, περισσότερο διατεθειμένοι να μόλυνση με ηπατίτιδα Β ή / και C σαν το 38% των ασθενών - φορείς της ηπατίτιδας Β ή / και C.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13]

Τι χρειάζεται να εξετάσετε;

Πώς να εξετάσετε;

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.