Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Τα δισκία από την αρθροπάθεια

Ιατρικός εμπειρογνώμονας του άρθρου

Ορθοπεδικός, onkoortoped, τραυματολόγος
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 11.04.2020

Η αρθροπάθεια είναι μια σοβαρή ασθένεια των αρθρώσεων, που εκδηλώνεται με την προοδευτική εξάντληση του χόνδρινου ιστού, οδηγώντας στην καταστροφή του. Με την πάροδο του χρόνου, η καταστροφική διαδικασία περιλαμβάνει μια συσκευή συνδέσμου και ιστό οστών. Οι ασθενείς απειλούνται με πλήρη απώλεια κινητικότητας.

Η ασθένεια προκαλείται από παραβίαση των μεταβολικών διεργασιών στους ιστούς της άρθρωσης, χάνει την ευελιξία και την ομαλότητα της. Υπάρχουν ποσοτικές και ποιοτικές αλλαγές στο αρθρικό υγρό, ο ιστός χόνδρου χάνει την κανονική του δομή.

Η σύγχρονη ιατρική θεωρεί τις αιτίες, προκαλεί την έναρξη της καταστροφής του αρθρικού χόνδρου, μεταβολικά νοσήματα, ενδοκρινικές διαταραχές, μειωμένη παροχή αίματος στις αρθρώσεις, η κληρονομικότητα, οι αλλαγές σχετίζονται με την ηλικία, το τραύμα, ρευματικών και αυτοάνοσα νοσήματα.

Η αρθροπάθεια είναι ο ηγέτης στις κοινές ασθένειες. Εμφανίζεται συχνότερα και σε άτομα ηλικίας 30 ετών και, μέχρι την ηλικία των 60 ετών, διαπιστώθηκαν μεταβολές στη δομή του χόνδρινου ιστού σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις.

Η θεραπεία της αρθροπάθειας είναι μακρά, πολύπλοκη, με στόχο τη διακοπή της εξέλιξης της νόσου, τη μείωση της αρθρικής πίεσης και την αποκατάσταση της κινητικότητας, αποτρέποντας συνέπειες και επιπλοκές.

Ενδείξεις δισκία από αρθρώσεις

Τα δισκία από την αρθροπάθεια συνταγογραφούνται σε περίπτωση θεραπείας του σταδίου Ι-ΙΙΙ της νόσου:

 • πρωτογενείς και μετατραυματικές αλλοιώσεις του χόνδρινου ιστού των αρθρώσεων και της σπονδυλικής στήλης.
 • οστεοχονδρωσία της σπονδυλικής στήλης.
 • εξωρθωτικός ρευματισμός;
 • οξεία τραυματισμό των αρθρώσεων και των οστών.

Διορίζονται επίσης μετά την εκτέλεση εργασιών στην αρθροπλαστική των αρθρώσεων, ως μέσο επιτάχυνσης των διαδικασιών αποκατάστασης.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Τύπος απελευθέρωσης

trusted-source[6], [7], [8], [9], [10]

Artra

Ένας συνδυασμένος χονδροπροστατευτικός παράγοντας που αποτελείται από ίσα μέρη (500 mg το καθένα) θειικής χονδροϊτίνης και υδροχλωρικής γλυκοζαμίνης, τα οποία αλληλεπιδρούν παραγωγικά μεταξύ τους. Η πρώτη συνιστώσα παρέχει ευκαμψία στις αρθρώσεις, προάγει τη διατήρηση του νερού στον χόνδρο ιστό και απενεργοποιεί τα ένζυμα που καταστρέφουν τον χόνδρο. Η δεύτερη είναι η δομική ουσία για το σχηματισμό χόνδρινων ιστών. Προωθεί τον σχηματισμό χονδροβλαστών, δηλ. η αποκατάσταση του ιστού χόνδρου που καταστρέφεται από την ασθένεια, αποκαθιστά την κινητικότητα των αρθρώσεων και έχει αναλγητικό αποτέλεσμα. Η χονδροϊτίνη επιταχύνει τη χονδροϊστογένεση, δηλ. η δημιουργία ιστού χόνδρου, αρχίζει να ξεπερνά την καταστροφή του. Η γλυκοζαμίνη σταθεροποιεί αυτή τη διαδικασία. Οι δραστικές ουσίες του φαρμάκου διεγείρει τη σύνθεση των βάσεων συνδετικού ιστού (πρωτεογλυκάνες), που χρησιμεύει σαν λιπαντικό στις αρθρώσεις, χάρη στην περιχονδρίου των οστών στις αρθρώσεις αρχίζουν να φθείρονται λιγότερο, και ευαισθησία των αρθρώσεων λαμβάνει χώρα.

Η χρήση των δισκίων Arthra βοηθά στη μείωση της δόσης των ΜΣΑΦ και των ορμονικών φαρμάκων, τα οποία χρησιμοποιούνται για φλεγμονή με έντονο πόνο.

Όταν λαμβάνεται το φάρμακο, η βιοδιαθεσιμότητα των δραστικών ουσιών είναι 25% γλυκοζαμίνη και 13% χονδροϊτίνη. Το ήπαρ, τα νεφρά και ο αρθρικός χόνδρος συσσωρεύουν υψηλή συγκέντρωση δραστικών στοιχείων των δισκίων. Περίπου το ένα τρίτο της ληφθείσας γλυκοζαμίνης παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα στους ιστούς των οστών και των μυών. Αποβάλλεται κυρίως από τα νεφρά, αλλά και από τα έντερα.

Αυτή είναι μια δοσολογική μορφή για στοματική χορήγηση. Για να αποφευχθεί η επαφή με τον στοματικό βλεννογόνο, τα δισκία απελευθερώνονται στο κέλυφος. Αποδεχτείτε, χωρίς να παραβιάζετε την ακεραιότητα, αυτόνομα από το φαγητό, πιέζοντας με αρκετό πόσιμο νερό.

Απευθύνεται μόνο σε ενήλικες ασθενείς. Ελλείψει άλλων συστάσεων, πάρτε ένα δισκίο το πρωί και το βράδυ για τρεις εβδομάδες, στη συνέχεια μειώστε τη δόση σε ένα δισκίο την ημέρα.

Η διάρκεια της θεραπείας είναι περίπου 4-6 μήνες. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να επαναλάβετε την πορεία λήψης δισκίων Arthra σε λίγους μήνες.
Η διάρκεια της πορείας και η δοσολογία του φαρμάκου, που αντιστοιχεί στη σοβαρότητα της νόσου, καθορίζεται από τον θεράποντα ιατρό.

Η χρήση αυτών των δισκίων σπανίως προκαλεί παρενέργειες. Υπάρχουν μεμονωμένα επεισόδια επιγαστρικού πόνου, κόπρανα, μετεωρισμός και ζάλη κατά τη διάρκεια της θεραπείας με αυτό το φάρμακο. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να παρουσιαστεί αλλεργική αντίδραση.
Συνήθως, δεν παρατηρήθηκαν σοβαρές ιδιοσυγκρασίες, που απαιτούσαν την απόσυρση της θεραπείας με αυτό το φάρμακο. Η εμφάνιση ανεπιθύμητων ενεργειών θα πρέπει να αναφέρεται στον υπεύθυνο γιατρού.

Πρέπει να δίνεται προσοχή κατά τη διαχείριση των επιτρεπόμενων επικίνδυνων συσκευών, για παράδειγμα κατά την οδήγηση αυτοκινήτου, κατά τη διάρκεια της θεραπείας με αυτό το φάρμακο (ζάλη που προκαλείται από τη γλυκοζαμίνη).

Αντενδείξεις για τη χρήση των δισκίων Artra είναι η καθιερωμένη υπερευαισθησία στα συστατικά τους, η νεφρική δυσλειτουργία, τα παιδιά και η εφηβεία, η εγκυμοσύνη και η περίοδος θηλασμού. Με προσοχή ισχύει για ασθενείς με βρογχικό άσθμα, διαβήτη, αιμορραγία ή κίνδυνο εμφάνισης

αλληλεπίδραση φαρμάκων Αρθρίτιδα με ΜΣΑΦ και κορτικοστεροειδή, ινωδολυτικά καθώς και φάρμακα που εμποδίζουν το σχηματισμό θρόμβων αίματος ή πιέζοντας τη συσσώρευση των αιμοπεταλίων αυξάνει την αποτελεσματικότητα τους.

Σε αλληλεπίδραση με τις τετρακυκλίνες, η απορρόφησή τους στο έντερο αυξάνεται.

Όταν συνδυάζεται, μειώνει την αποτελεσματικότητα των αντιβιοτικών ομάδα πενικιλλίνης.

Οι περιπτώσεις υπερδοσολογίας του φαρμάκου Arthra δεν είναι γνωστές.

Διάρκεια ζωής: 5 χρόνια, εάν η θερμοκρασία είναι 10-30 ° C.

trusted-source[11], [12], [13], [14], [15], [16]

Terraflex

Το πλησιέστερο συνώνυμο της παρασκευής του Arthra έχει τις ίδιες δραστικές ουσίες. Η διαφορά μεταξύ αυτών των φαρμάκων είναι η δόση της χονδροϊτίνης - μία κάψουλα του Teraflex περιλαμβάνει 500 mg γλυκοζαμίνης και 400 mg χονδροϊτίνης.

Η φαρμακολογία, οι αντενδείξεις, η αλληλεπίδραση με άλλα φάρμακα και οι παρενέργειες είναι παρόμοιες.

Δύο τύποι μορφών δισκίου αυτού του φαρμάκου παράγονται: Teraflex και Teraflex Advance.

Η κύρια διαφορά τους είναι ότι στο Teraflex Advance υπάρχει ακόμα ένας μη στεροειδής αντιφλεγμονώδης παράγοντας ιβουπροφαίνη. Το κλασσικό Teraflex, κατά κανόνα, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μιας χρόνιας μορφής της νόσου και το Teraflex Advance - με σημαντική πόνο στις αρθρώσεις (μια μορφή παροξυσμού). Η χονδροϊτίνη και η γλυκοζαμίνη αυξάνουν την αποτελεσματικότητα της ιβουπροφαίνης, οπότε το Teraflex Advance έχει πιο έντονο αντιφλεγμονώδες και ανακουφιστικό αποτέλεσμα. Δεδομένου ότι η ιβουπροφαίνη έχει πολλές αντενδείξεις για χρήση, το Teraflex Advance δεν μπορεί να ανατεθεί σε κάθε ασθενή.

Υπερβολική δόση μπορεί να συμβεί: εμετός, πόνος στην κοιλιακή χώρα, ζάλη, λιποθυμία, αϋπνία, υπερτασικό σύνδρομο, ηπατική (νεφρική) ανεπάρκεια, νέκρωση του ήπατος.

Για να εξαλειφθούν οι συνέπειες της λήψης μιας δόσης του φαρμάκου, η οποία υπερβαίνει κατά πολύ αυτό που παρουσιάστηκε, είναι απαραίτητο να ξεπλύνετε το στομάχι.

Διάρκεια ζωής: 3 χρόνια εάν η θερμοκρασία είναι 17-25 ° C.

Ντον

Η δραστική ουσία αυτού του φαρμάκου είναι η θειική γλυκοζαμίνη.

Αυτό το φάρμακο αντισταθμίζει την έλλειψη γλυκοζαμίνης, μιας πρώτης ύλης για την αποκατάσταση ιστού χόνδρου, που ενεργοποιεί τη δραστηριότητα των χονδροκυττάρων. Η γλυκοζαμίνη διεγείρει την παραγωγή των κύριων συστατικών του χόνδρου και στη συνέχεια την προστατεύει από την καταστροφή, προκαλώντας φυσική αναγέννηση των ιστών των αρθρώσεων.

Παράγεται σε δισκία 750 mg και καψάκια των 250 mg για χορήγηση από το στόμα. Τα δισκία λαμβάνονται το πρωί και το βράδυ κατά τη διάρκεια ενός γεύματος, με ένα ποτήρι νερό. Οι κάψουλες πρέπει να λαμβάνονται σε 4-6 ημερησίως.

Η βελτίωση της κατάστασης γίνεται αισθητή 2-3 εβδομάδες μετά την έναρξη της εφαρμογής. Η ελάχιστη διάρκεια εισδοχής είναι 4 εβδομάδες. Επαναλαμβανόμενο μάθημα - εάν είναι απαραίτητο, με διακοπές σε δύο μήνες.

Διάρκεια ζωής: 2 χρόνια εάν παρατηρηθούν συνθήκες θερμοκρασίας έως 25 ° C.

trusted-source[17], [18], [19], [20]

Structum

Περιέχει τη δραστική ουσία - θειική χονδροϊτίνη, η οποία προάγει την αναγέννηση των ιστών του χόνδρου, την κορεσμό τους με νερό αυξάνοντας την ικανότητα των πρωτεογλυκανών να απορροφούν το νερό.

Η επίδραση του φαρμάκου είναι να καθυστερήσει η απέκκριση του ασβεστίου, να επιταχυνθεί η αποκατάσταση του χόνδρινου ιστού και να υποστηριχθεί η φυσική δομή της μήτρας του.

Η συνιστώμενη ημερήσια θεραπευτική δόση είναι 1000 mg, με τη θεραπεία συντήρησης η δόση συνταγογραφείται προσωπικά. Η λήψη του φαρμάκου είναι ανεξάρτητη από το φαγητό. Οι κάψουλες πρέπει να λαμβάνονται ως σύνολο, με αρκετό νερό. Η διάρκεια της θεραπείας με το Structum είναι 3-6 μήνες. Μετά από 2-5 μήνες, μπορείτε να διοργανώσετε ένα δεύτερο μάθημα εάν είναι απαραίτητο.

Διάρκεια ζωής: 3 χρόνια εάν παρατηρηθούν συνθήκες θερμοκρασίας έως 25 ° C.

Σε πολύπλοκη θεραπεία για τη θεραπεία της αρθροπάθειας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα προϊόντα υγείας "Biolika" που παρασκευάζονται από οικολογικά καθαρές φυτικές πρώτες ύλες που δεν έχουν συνθετικά συστατικά.

Arthro-Biol

Το Arthro-Biol είναι ένα τονωτικό και αποκαταστατικό. Έχει ενεργό αντιφλεγμονώδες, βακτηριοκτόνο και αντιπυρετικό αποτέλεσμα. Βοηθά στην ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση της συγκέντρωσης της χοληστερόλης στον ορό. Βοηθά στον καθαρισμό του αίματος, στην αποδυνάμωση του συνδρόμου πόνου, στα οστά ματίσματος, στην αύξηση της ελαστικότητας, της ελαστικότητας και της αντοχής των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων.

βιταμίνες Κορεσμός (C, P, B1, B2, E, K, Β6), προβιταμίνη Α, μεταλλικά στοιχεία - σίδηρο, χαλκό, βόριο, μαγγάνιο, μολυβδαίνιο, φθοριούχο, καλίου, φωσφόρου, ασβεστίου, πηκτίνη και τανίνες.

Χρησιμοποιείται στη σύνθετη θεραπεία ασθενειών: οστεοχονδρωσία, αρθρίτιδα, αρθροπάθεια, ουρική αρθρίτιδα, ουρολιθίαση, χολολιθίαση, ανισορροπία νερού-ηλεκτρολυτών.

Το φάρμακο αποτελείται από φρούτα chokeberry αγριοτριανταφυλλιάς και αφήνει τα βακκίνια, βότανο Knotweed και αλογοουρά, elecampane ρίζα, και κολλιτσίδα.

trusted-source[21], [22], [23], [24], [25], [26]

Silicono ΒίοΙ

Το Silicono-Biol έχει στυπτικό, αιμοστατικό αποτέλεσμα, συμβάλλει στην ταχεία επούλωση τραυμάτων. Είναι ένα ισχυρό διουρητικό, αντισπασμωδικό, βακτηριοκτόνο. Καταστέλλει τη φλεγμονώδη διαδικασία, διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, ομαλοποιεί τον καρδιακό ρυθμό. Επιδρά θετικά στις μεταβολικές διεργασίες, προάγει την αφομοίωση του συμπλέγματος βιταμινών-ανόργανων ουσιών, αυξάνει την ανοσία.

Περιέχει άλατα πυριτικού οξέος και καλίου, φλαβονοειδή, πικρία, σαπωνίνες, καροτίνη, ρητίνες, τανίνες, βιταμίνες Β, C και προβιταμίνη Α.

Χρησιμοποιείται στη θεραπεία της εκφυλιστικής δισκοπάθειας, οστεοαρθρίτιδα, αθηροσκλήρωση, νεφρολιθίαση, καθώς και - με μεταβολικές διαταραχές, δηλητηρίαση, επούλωση του δέρματος, τα δόντια, τα μαλλιά, τα νύχια και τα οστά.

Το παρασκεύασμα αποτελείται από καολίνη, χόρτο αλογοουρά, σποράκι και σιτάρι, ρίζα κιχωρίου, φύλλα φασολιών, φύλλα τσουκνίδας, οξείδιο του πυριτίου.

Calcio-Biol

Το Calcio-Biol έχει αντιπυρετική, χολερετική και καταπραϋντική ικανότητα. Δείχνει αντι-καρκινογόνο και αντιαλλετικό αποτέλεσμα στο σώμα. Διευρύνει τα αιμοφόρα αγγεία, ανανεώνει τη σύνθεση του αίματος, ενισχύει την ανοσία και προστατεύει το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες.

ΒίοΙ ασβέστιο περιέχει κιτρικό ασβέστιο - μία πηγή οργανικού ασβεστίου, βιταμίνες (C, Α, Β2, Ε, PP) taraksantin, flavoksantin, χολίνη, σαπωνίνη, ρητίνη, φυτική πρωτεΐνη, άλατα σιδήρου, μαγγανίου, ασβεστίου και φωσφόρου.

Χρησιμοποιείται στη σύνθετη θεραπεία των δυσλειτουργιών του μυοσκελετικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των ραχίτης; εκφυλιστική ασθένεια δίσκων, αρθροπάθεια του ισχίου, τα κατάγματα των οστών, περιοδοντική ασθένεια, αθηροσκλήρωση, αλλεργίες, επιληπτικές κρίσεις, καθώς και - για την ανάκτηση των μαλλιών, τα δόντια και τα οστά.

Το παρασκεύασμα αποτελείται από ένα εκχύλισμα από πικραλίδα, ασκορβικό οξύ, βιταμίνες της ομάδας D, κιτρικό ασβέστιο, πολυφωσφορικό νάτριο, οξείδια σεληνίου και μαγνησίου.

Χρήση ως εξής:

Όλα τα βιολογικά παρασκευάσματα που αναφέρονται πρέπει να λαμβάνονται από το στόμα. Οι ενήλικες λαμβάνουν δύο δισκία τρεις φορές την ημέρα για μισή ώρα πριν από τα γεύματα, πλένονται με λίγη ποσότητα νερού. Η πορεία της υγείας πρέπει να διαρκεί από 8 έως 12 εβδομάδες. Η επαναλαμβανόμενη πορεία λήψης του φαρμάκου μπορεί να γίνει μετά από 2 ή 3 εβδομάδες.

Αντενδείξεις:

 • υπερευαισθησία στα συστατικά του φαρμάκου.
 • ηλικίας έως 14 ετών.
 • την εγκυμοσύνη και τη γαλουχία.

trusted-source[27], [28], [29], [30], [31], [32], [33], [34]

Άσσιν

Η δραστική ουσία αυτού του φαρμάκου είναι escin. Είναι ένα μείγμα τριτερπενικών σαπωνινών από σπόρους αλόγου καστανιάς, ελαφρώς τοξικό και εξαιρετικά διαλυτό στο νερό.

Η ικανότητα του Aescin να ανακουφίσει τη φλεγμονή είναι να διατηρήσει την ακεραιότητα των λυσοσωμικών μεμβρανών, περιορίζοντας την απελευθέρωση των λυσοσωμικών ενζύμων που συμβάλλουν στη θανατηφόρα καταστροφή των κυττάρων και καταστρέφουν την πρωτεογλυκάνη. Μειώνει τη διαπερατότητα των τοιχωμάτων αρτηριδίων, τριχοειδών αγγείων, φλεβών.

Εφαρμόζεται σε σύνθετη θεραπεία για την αρθροπάθεια ως πολύ αποτελεσματικό αγγειοπροστατευτικό.

Απορροφεί τους ιστούς κατά περίπου 11%. Αποβάλλεται με χολή και ούρα.

Αντενδείκνυται σε υπερευαισθησία, νεφρική ανεπάρκεια, στο πρώτο τρίμηνο της κύησης και της γαλουχίας. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, το Aescin δεν αποκλείεται στο δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Περιστασιακά, μπορεί να υπάρχει ναυτία, πυρετός, ταχυκαρδία, δερματικό εξάνθημα.

Η ασεκίνη αυξάνει την επίδραση αντιπηκτικών, με αντιβιοτικά (σειρά αμινογλυκοσίδης, κεφαλοσπορίνες), είναι δυνατές τοξικές επιδράσεις.

Τα δισκία πρέπει να λαμβάνονται μετά το φαγητό, να πίνουν ένα ποτήρι νερό - 40 mg / 3 φορές την ημέρα, διατηρώντας τη δόση των 20 mg / 2-3 φορές την ημέρα. Τα δισκία παρατεταμένης δράσης λαμβάνονται 2 φορές την ημέρα. Η μέγιστη δόση είναι 120 mg / ημέρα.

Διάρκεια ζωής: 3 χρόνια εάν η θερμοκρασία είναι 15-25 ° C.

trusted-source[35], [36], [37], [38], [39]

Αναισθητικά για την αρθροπάθεια

trusted-source[40], [41], [42], [43], [44], [45], [46]

Ασπιρίνη

Το δραστικό συστατικό είναι το ακετυλοσαλικυλικό οξύ.

Έχει αντιφλεγμονώδη, αντιπυρετική, αναλγητική δράση, αποτρέπει το σχηματισμό θρόμβων αίματος.

Χρησιμοποιείται σε περίπτωση πόνου και εμπύρετου συνδρόμου. με παθολογίες του συνδετικού ιστού. για την πρόληψη της θρόμβωσης, της εμβολής, του εμφράγματος του μυοκαρδίου.

Για να επιτευχθεί το αναλγητικό αποτέλεσμα, χρησιμοποιούνται δισκία που περιέχουν 0,5 g ακετυλοσαλικυλικού οξέος.

Ημερήσια πρόσληψη για ενήλικες έως 3 γραμμάρια, χωρισμένη σε τρεις δόσεις. Διάρκεια της θεραπείας - όχι περισσότερο από δύο εβδομάδες.

Πιθανές παρενέργειες: αίσθημα ναυτίας, έλλειψη όρεξης, ευαισθησία στην άνω κοιλιακή χώρα, εμβοές, διάφορες εκδηλώσεις αλλεργιών έως ασθματικές.

Η μακροχρόνια χρήση μπορεί να προκαλέσει γαστρίτιδα και δωδεκαδακτυλίτιδα.

Αντενδείκνυται στη χρήση του έλκους στην περιοχή του γαστροδωδεκαδακτύλου. θρομβοπενία, νεφρική και ηπατική δυσλειτουργία. βρογχικό άσθμα. κάτω από την ηλικία των 15 ετών, έγκυος. Δεν χρησιμοποιείται ταυτόχρονα με φάρμακα που προλαμβάνουν τη θρόμβωση.

Όταν η γαλουχία είναι αποδεκτή, ο διορισμός της ασπιρίνης σε μεσαίες δόσεις.

Δεν είναι συμβατό με αλκοόλ.

Διατηρείτε σε μέρος προστατευμένο από υγρασία για όχι περισσότερο από 4 χρόνια.

trusted-source[47], [48], [49]

Κετοπροφένη

Μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο. Σε ασθένειες των αρθρώσεων μειώνει τον πόνο τους τόσο σε στάση όσο και σε κίνηση, εξαλείφει εν μέρει την ακαμψία και το πρήξιμο των αρθρώσεων μετά τον ύπνο, προάγει την αύξηση της κινητικής δραστηριότητας. Αναστέλλει τη δράση της κυκλοοξυγενάσης, ως αποτέλεσμα της οποίας εξαλείφονται τα φλεγμονώδη και τα συμπτώματα του πόνου.

Η κετοπροφαίνη παρέχει αναλγησία, μέσω της επιβράδυνσης της σύνθεσης της προσταγλανδίνης στο κεντρικό και περιφερικό νευρικό σύστημα, καθώς και στη μείωση των αγωγιμότητας σπονδυλικής αγροτεμάχια που παρέχουν την αντίληψη των σημάτων του πόνου και σχηματίζοντας ευαισθησίας στον πόνο. Αυτό το φάρμακο είναι ένας ισχυρός αναστολέας βραδυκινίνης που μειώνει το όριο του πόνου, σταθεροποιητή των λυσοσωμικών μεμβρανών, εμποδίζοντας την είσοδο λυσοσωμικών ενζύμων στο ρευστό της άρθρωσης. Προλαμβάνει τη θρόμβωση.

Η λήψη από το στόμα παρέχει καλή απορρόφηση της κετοπροφαίνης από τη γαστρεντερική οδό, η μεγαλύτερη συσσώρευση του στο πλάσμα αίματος παρατηρείται μετά από 1-2 ώρες.

Η απέκκριση, κυρίως με ούρα, λιγότερο από 1% απεκκρίνεται με περιττώματα.

Ενδείξεις χρήσης:

 • κολλαγονώσεις;
 • φλεγμονώδεις-εκφυλιστικές παθολογίες των αρθρώσεων.
 • πόνο στη σπονδυλική στήλη.
 • μετατραυματικός πόνος.
 • τραύμα χωρίς επιπλοκές.
 • φλεγμονώδεις νόσοι των φλεβών και λεμφαδένων (σε σύνθετη θεραπεία).

Αντενδείξεις

 • επιδείνωση των διαβρωτικών και ελκωτικών ασθενειών της γαστροδωδεκαδακτυλικής ζώνης,
 • αλλεργία στα ΜΣΑΦ,
 • δυσλειτουργία του ήπατος, των νεφρών.
 • για τις γυναίκες: τους τελευταίους τρεις μήνες της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας.
 • εφηβεία έως 15 ετών.

Η δοσολογία του φαρμάκου επιλέγεται από τον θεράποντα ιατρό, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της νόσου. Οι ενήλικες λαμβάνουν 0,3 g ημερησίως, διαιρούμενο σε 2 ή 3 δόσεις.

Η από κοινού λήψη κετοπροφαίνης με άλλα ΜΣΑΦ αυξάνει την πιθανότητα διαβρωτικών και ελκωτικών επιπλοκών της γαστρεντερικής οδού και αιμορραγίας. με υποτασικά φάρμακα - εξασθενίζοντας την αποτελεσματικότητά τους. με θρομβολυτικά - την πιθανότητα αιμορραγίας.

Η λήψη υποδοχής με ασπιρίνη αναστέλλει τη σύνδεση της κετοπροφαίνης με τις πρωτεΐνες του πλάσματος του αίματος, αυξάνοντας το ρυθμό καθαρισμού του αίματος από αυτό το φάρμακο. με ηπαρίνη, τικλοπιδίνη - η πιθανότητα αιμορραγίας? με παρασκευάσματα λιθίου - μπορεί να είναι δηλητηρίαση με λίθιο λόγω της καθυστέρησης του στους ιστούς του σώματος.

Η από κοινού λήψη με διουρητικά αυξάνει τον κίνδυνο δυσλειτουργίας των νεφρών.

Η από κοινού λήψη με το προβενεσίδη επιβραδύνει την αφαίρεση της κετοπροφαίνης από το σώμα. με μεθοτρεξάτη - ενισχύει τις ανεπιθύμητες ενέργειες αυτού του φαρμάκου.

Μια κοινή λήψη με βαρφαρίνη προκαλεί σοβαρές αιμορραγίες, ορισμένες φορές με μοιραία έκβαση.

Για ζωτικές ενδείξεις κατά τους πρώτους 6 μήνες της εγκυμοσύνης, η κετοπροφαίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί λαμβάνοντας υπόψη τη δυνατότητα πιθανών επιπλοκών για το έμβρυο.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες της κετοπροφαίνης:

 • πόνος στην επιγαστρική περιοχή.
 • δυσπεπτικά φαινόμενα.
 • δυσλειτουργία των πεπτικών οργάνων (περιστασιακά διαβρωτικές και ελκωτικές παθολογίες της γαστροδωδεκαδακτυλικής ζώνης με αιμορραγικές εκδηλώσεις και διατρήσεις).
 • αλλεργία (εξανθήματα, περιστασιακά - σπασμός των βρόγχων).
 • κεφαλαλγία, ζάλη, υπνηλία.

Αποθηκεύστε για 5 χρόνια, παρατηρώντας το καθεστώς θερμοκρασίας μέχρι 25 ° C. Κρατήστε μακριά από τα παιδιά.

Diclofenac

Η δραστική ουσία είναι το diclofenac sodium. Ανήκει σε μη σαλικυλικά μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

Είναι σε θέση να ανακουφίσει τη φλεγμονή, το εμπύρετο και οδυνηρό σύνδρομο, αναστέλλοντας τη βιοσύνθεση των προσταγλανδινών προκαλώντας νοσηρότητα και οίδημα στο επίκεντρο της φλεγμονής.

Με την κολλαγόνο μειώνει τη φλεγμονή, τον πόνο, την υποδούλωση και το πρήξιμο της άρθρωσης, ειδικά το πρωί, βελτιώνοντας τη λειτουργία της.

Με τραυματικές αλλοιώσεις και μετά από χειρουργικές επεμβάσεις, η δικλοφενάκη συμβάλλει στη μείωση του πόνου και την απομάκρυνση του πρηξίματος.

Απορροφάται γρήγορα από τους ιστούς του σώματος, παρατηρείται η υψηλότερη συγκέντρωση μετά από χορήγηση από το στόμα μετά από 2-3 ώρες και είναι ανάλογη με τη δόση που λαμβάνεται. Η παρουσία τροφής στο στομάχι αναστέλλει την απορρόφηση για 1-4 ώρες και τη συσσώρευση κατά 40%.

50% έλαβαν πέψης σημαίνει οποίο διεισδύει ουσιαστικά πλήρως στο πλάσμα του αίματος, συνδυάζοντας με αλβουμίνη και σε αρθρικό υγρό, όπου η μεγαλύτερη συγκέντρωση σχηματίζεται αργότερα, συσσωρεύεται και είναι μακρύτερη από ό, τι στο πλάσμα.

Τα μεταβολικά προϊόντα απεκκρίνονται με 65% στα ούρα, έως 1% με περιττώματα, υπολείμματα - με χολή.

Η δικλοφενάκη χρησιμοποιείται για:

 • παθολογίες του κινητικού συστήματος διαφορετικής αιτιολογίας.
 • κολλαγονώσεις;
 • φλεγμονώδεις-εκφυλιστικές παθολογίες των αρθρώσεων.
 • συγκρατημένες αισθήσεις πόνου διαφορετικής αιτιολογίας.
 • πυρετός.

Η δικλοφενάκη αντενδείκνυται σε:

 • παροξυσμοί διάβρωσης και έλκη της γαστροδωδεκαδακτυμικής ζώνης (συμπεριλαμβανομένων των αιμορραγιών).
 • αλλεργίες στα ΜΣΑΦ,
 • παραβίαση της διαδικασίας αιματοποίησης.
 • παραβίαση της διαδικασίας θρόμβωσης του αίματος.

Δεν χορηγείται σε έγκυες γυναίκες και θηλάζουσες μητέρες, καθώς και σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (έως 6 ετών).

Είναι απαραίτητο να είναι προσεκτικοί, για το διορισμό δικλοφενάκη σε ασθενείς άνω των 65 ετών, άτομα με ιστορικό αναιμίας, το άσθμα, η στεφανιαία νόσος, υψηλή αρτηριακή πίεση, οίδημα, ηπατική και νεφρική δυσλειτουργία, τον αλκοολισμό, γαστροδωδεκαδακτυλίτιδας, διάβρωση και έλκος του στομάχου και του δωδεκαδακτύλου ζώνης σε κατάσταση ύφεσης, καθώς και διαβητικούς και μετεγχειρητικούς ασθενείς.

Χρησιμοποιήστε, χωρίς τεμαχισμό, με φαγητό ή μετά το φαγητό, με ένα ποτήρι νερό. Δοσολογία για ενήλικες και εφήβους ηλικίας άνω των 14 ετών - από 25 έως 50 mg δύο ή τρεις φορές την ημέρα. Η μέγιστη επιτρεπόμενη δόση είναι 150 mg την ημέρα.

Κατά την έναρξη μιας ικανοποιητικής κατάστασης υγείας, η δοσολογία του φαρμάκου μειώνεται σταδιακά για να αλλάξει η χρήση των 50 mg την ημέρα.

Τα παιδιά ηλικίας άνω των 6 ετών αναμένεται να λάβουν έως και 2 mg του φαρμάκου ανά 1 kg σωματικού βάρους του παιδιού για χρήση σε 2 ή 3 δόσεις.

Η υπερβολική δόση του diclofenac μπορεί να προκαλέσει έμετο, ζάλη, πονοκέφαλο, δύσπνοια, ζάλη. στην παιδική ηλικία - υψηλή σπαστική ετοιμότητα, ναυτία, κοιλιακό άλγος, αιμορραγία, ηπατική και νεφρική δυσλειτουργία.

Η βοήθεια έκτακτης ανάγκης όταν υπερβαίνετε τη δόση συνίσταται στο πλύσιμο του στομάχου και στη λήψη απορροφητικών ουσιών.

Η κοινή χρήση με διγοξίνη, μεθοτρεξάτη, παρασκευάσματα λιθίου και κυκλοσπορίνες αυξάνει την απορρόφηση τους από το πλάσμα του αίματος, αυξάνοντας την τοξικότητα. με διουρητικά - μειώνει την αποτελεσματικότητά τους, με καλιοσυντηρητικά διουρητικά - τη δυνατότητα υπερκαλιαιμίας.

Μειώνει τον βαθμό υπογλυκαιμικών, υποτασικών και υπνωτικών φαρμάκων.

Η συγχορήγηση με κεφαλοσπορίνες, το βαλπροϊκό οξύ μπορεί να προκαλέσει ανεπάρκεια προθρομβίνης, με κυκλοσπορίνες και φάρμακα που περιέχουν χρυσό, μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση από τους νεφρούς.

Η κοινή χρήση με ασπιρίνη μειώνει την απορρόφηση της δικλοφαινάκης, με παρακεταμόλη διεγείρει πιθανή εκδήλωση τοξικών επιδράσεων στους νεφρούς της δικλοφαινάκης.

Η πιθανότητα αιμορραγιών (συχνά γαστροδωδεκαδακτυλικών) αυξάνεται όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με:

 • άλλα ΜΣΑΦ ·
 • αντιπηκτικά ·
 • γλυκοκορτικοστεροειδή.
 • θρομβολυτικά.
 • αλκοόλης.
 • kolhicinom;
 • αδρενοκορτικοτροπική ορμόνη.
 • τα παρασκευάσματα που περιέχουν το βαλσαμόχορτο.

Η δικλοφενάκη ενεργοποιεί τις ιδιότητες φαρμάκων που διεγείρουν τη φωτοευαισθητοποίηση

Η συγχορήγηση με αποκλειστές σωληναριακής έκκρισης συμβάλλει στην αύξηση της τοξικότητας της δικλοφαινάκης.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου μπορεί να προκαλέσει τις παρακάτω ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρονται παρακάτω.

Τις περισσότερες φορές αυτά συμβαίνουν στην περιοχή του πεπτικού συστήματος: κοιλιακό άλγος, μετεωρισμό στο έντερο, διαταραχές κόπρανα, ναυτία, μετεωρισμός, αυξημένα ποσοστά των AST και ALT στο αίμα, πεπτικό έλκος, περιπλέκεται από αιμορραγικές εκδηλώσεις ή διάτρηση, στομάχου και του δωδεκαδακτύλου αιμορραγία, κιτρίνισμα του δέρματος, κόπρανα πίσσας και άλλοι.

Λιγότερο συχνές διαταραχές του νευρικού συστήματος, αισθητήρια όργανα, μπορεί να υπάρχουν εξανθήματα στο δέρμα, μερική ή πλήρης απώλεια μαλλιών, ανώμαλη αντίδραση στο ηλιακό φως, εντοπισμός μώλωπες.

Μπορεί να εμφανιστεί οξεία νεφρική ανεπάρκεια, νεφρωσικό σύνδρομο, εμφάνιση πρωτεΐνης ή / και αίματος στα ούρα, αναστολή σχηματισμού ούρων, διάμεση νεφρίτιδα, νεκρωτική παλλιτίτιδα.

Μερικές φορές η χρήση του diclofenac αντιδρούν αιμοποιητικά όργανα μείωση της αιμοσφαιρίνης, λευκά αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια, κοκκιοκύτταρα, ηωσινόφιλα ή μια αύξηση στον αριθμό των ανοσοποιητικού συστήματος - την επιδείνωση των λοιμωδών διεργασιών.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εκδηλωθούν με βήχα, βρογχικό σπασμό, λαρυγγικό οίδημα, άτυπες φλεγμονώδεις διεργασίες στους πνεύμονες, υπέρταση, μυοκαρδιακή αδυναμία, εξωστήλη, πόνους στο στήθος.

Ως εκδηλώσεις υπερευαισθησίας στη δικλοφαινάκη παρατηρούνται αναφυλακτικές και αναφυλακτοειδείς αντιδράσεις.

Οι ασθενείς που λαμβάνουν δικλοφαινάκη δεν πρέπει να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που απαιτούν συγκέντρωση και γρήγορη ανταπόκριση. Δεν είναι συμβατό με αλκοόλ.

Μην κρατάτε περισσότερο από τρία χρόνια, παρατηρώντας τη θερμοκρασία μέχρι 25 ° C, σε σκοτεινό ξηρό μέρος. Κρατήστε μακριά από τα παιδιά.

trusted-source[50], [51], [52], [53], [54], [55], [56], [57], [58]

Ινδομετακίνη

Είναι ένα ενεργό μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο. Έχει την ικανότητα να ανακουφίζει τη φλεγμονή, το εμπύρετο σύνδρομο και τον πόνο, αναστέλλοντας τη βιοσύνθεση των προσταγλανδινών, προκαλώντας πόνο και πρήξιμο στο επίκεντρο της φλεγμονής.

Οι φαρμακολογικές ιδιότητες, ενδείξεις και αντενδείξεις για τη χρήση είναι γενικά παρόμοιες με τα δισκία diclofenac.

Τα δισκία ινδομεθακίνης δεν χορηγούνται σε γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας, καθώς και σε παιδιά κάτω των 14 ετών.

Ανεπιθύμητες ενέργειες:

 • δυσπεπτικές διαταραχές.
 • πόνος στην κοιλιακή περιοχή.
 • διάβρωση, έλκη, αιμορραγίες και διατρήσεις της γαστροδωδεκαδακτυλικής ζώνης.
 • καταρροϊκή, αλλεργική στοματίτιδα.
 • φλεγμονώδεις-δυστροφικές μεταβολές στο γαστρικό βλεννογόνο.
 • τοξική-αλλεργική βλάβη του ήπατος.
 • κεφαλαλγία,
 • ζάλη, κατάθλιψη, υπνηλία.
 • ψυχικές διαταραχές.
 • παραβίαση του καρδιακού ρυθμού και του καρδιακού ρυθμού.
 • αρτηριακή υπέρταση ή υπόταση.
 • αλλεργία;
 • λευκοπενία.
 • θρομβοεγχειρητικό σύνδρομο, μειωμένη πήξη του αίματος,
 • αναιμία;
 • δυσλειτουργία της ακοής και της όρασης.
 • νεφρική δυσλειτουργία.
 • περιστασιακά - εντερική απόφραξη.

Χρήση, όχι σύνθλιψη, με ή μετά από γεύμα. Είναι καλύτερα να πλένετε με γάλα. Ξεκινήστε με 25 mg δύο ή τρία ραντεβού την ημέρα. Ελλείψει ικανοποιητικής θεραπευτικής δράσης, η δόση αυξάνεται κατά 50 mg τρεις ή τέσσερις δόσεις την ημέρα. Η μέγιστη επιτρεπόμενη ημερήσια δόση είναι 200 mg. Η διάρκεια της θεραπείας είναι τουλάχιστον 4 εβδομάδες.

Με παρατεταμένη χρήση, η μέγιστη επιτρεπόμενη ημερήσια πρόσληψη είναι 75 mg.

Η υπερδοσολογία μπορεί να εκδηλωθεί ως δυσπεψία, σοβαρός πονοκέφαλος, ξεχασμός, δυσλειτουργία της αιθουσαίας συσκευής, μούδιασμα των άκρων, σπασμοί.

Συγχορήγηση ινδομεθακίνης με άλλα φάρμακα:

 • μειώνει την αποτελεσματικότητα των διουρητικών, των β-αναστολέων.
 • βελτιώνει την αποτελεσματικότητα των αντιπηκτικών έμμεσης δράσης.
 • με πιθανό αιμορραγικό σύνδρομο diflunizalom στη γαστροδωδεκαδακτυλική ζώνη.
 • με προβενεσίδη, η συσσώρευση ινδομεθακίνης στο πλάσμα του αίματος αυξάνεται.
 • με μεθοτρεξάτη και κυκλοσπορίνη, η τοξικότητα αυτών των φαρμάκων αυξάνεται.
 • με τη διγοξίνη, η συσσώρευση διγοξίνης στο πλάσμα αίματος είναι πιθανό να αυξηθεί και ο χρόνος ημιζωής της διγοξίνης να αυξηθεί.
 • σε δόση ινδομεθακίνης 150 mg, η συσσώρευση λιθίου στο πλάσμα του αίματος αυξάνεται και η απέκκριση του αναστέλλεται.

Αποθηκεύστε 3 χρόνια, παρατηρώντας τη θερμοκρασία μέχρι 25 ° C, σε σκοτεινό μέρος. Κρατήστε μακριά από τα παιδιά.

Τα σύγχρονα χονδροπροστατευτικά που περιέχουν γλυκοζαμίνη και χονδροϊτίνη συμβάλλουν στην αποκατάσταση του χόνδρινου ιστού και του αρθρικού υγρού. Λειτουργώντας σε συνδυασμό με αυτά, τα αντιφλεγμονώδη και τα αναισθητικά φάρμακα σταματούν τη διαδικασία της καταστροφής των αρθρώσεων. Με την έγκαιρη έναρξη της θεραπείας, τα δισκία από την αρθροπάθεια μπορούν να διατηρήσουν μια λειτουργική κατάσταση των αρθρώσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Προσοχή!

Για να απλουστευθεί η αντίληψη των πληροφοριών, αυτή η οδηγία για τη χρήση του φαρμάκου "Τα δισκία από την αρθροπάθεια" μεταφράστηκε και παρουσιάστηκε σε ειδικό έντυπο με βάση τις επίσημες οδηγίες για ιατρική χρήση του φαρμάκου. Πριν από τη χρήση, διαβάστε το σχόλιο που έρχεται απευθείας στο φάρμακο.

Η περιγραφή παρέχεται για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί οδηγό για αυτοθεραπεία. Η ανάγκη για αυτό το φάρμακο, ο σκοπός του θεραπευτικού σχήματος, οι μέθοδοι και η δόση του φαρμάκου καθορίζονται αποκλειστικά από τον θεράποντα ιατρό. Η αυτοθεραπεία είναι επικίνδυνη για την υγεία σας.

Η πύλη iLive δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία.
Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στην πύλη είναι μόνο για αναφορά και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται χωρίς τη συμβουλή ειδικού.
Διαβάστε προσεκτικά τους κανόνες και πολιτικές του ιστότοπου. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Πνευματικά δικαιώματα © 2011 - 2020 iLive. Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται.