^

Υγεία

Σκούρο

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 20.11.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Το όσχεο (όσχεος) είναι μια προεξοχή του εμπρόσθιου κοιλιακού τοιχώματος, που έχει δύο αποσυνδεδεμένους θαλάμους για τους αρσενικούς γεννητικούς αδένες. Το όσχεο βρίσκεται κάτω και πίσω από τη ρίζα του πέους. Μέσα στο όσχεο και σε κάθε κύτταρο του είναι ο αρσενικός σεξουαλικός αδένας.

Το όσχεο διακρίνει 7 στρώματα (κελύφη), τα οποία ονομάζονται επίσης κελύφη του όρχεως:

  1. δέρμα (cutis);
  2. σαρκώδες κέλυφος (τάρτα dartos);
  3. εξωτερική σπερματική περιτονία (fascia spermatica externa).
  4. περιτονία του μυός που ανυψώνει τον όρχι (fascia cremasterica).
  5. μυς ανύψωσης ενός αυγού (m.cremaster)?
  6. εσωτερική σπερματική περιτονία (fascia spermatica interna);
  7. tunica όρχεις vaginalis (χιτώνα vaginalis όρχεις), οι οποίες εκπέμπουν δύο φύλλα (δύο πλάκα) βρεγματικού πλάκα (έλασμα parietalis) και μία εσωτερική πλάκα (έλασμα visceralis).

Το δέρμα του όσχεου είναι λεπτό, σχηματίζει εύκολα πτυχές, έχει πιο σκούρο χρώμα από ότι σε άλλα μέρη του σώματος, καλύπτεται με πολλές τρίχες. Κάτω από το δέρμα είναι το σαρκώδες περίβλημα (δαρτό χιτώνα), που σχηματίζεται από την υποδόρια βουβωνική χώρα συνδετικό ιστό και το περίνεο, και αντικαθιστά το υποδόριο λίπος. Στο κέλυφος του σαρκώματος υπάρχουν δέσμες κυττάρων λείων μυών και ελαστικών ινών. Δεν υπάρχουν λιπαρά κύτταρα σε αυτό. Το σαρκώδες κέλυφος σχηματίζει το διάφραγμα (septum scroti), χωρίζοντας τον δεξιό όρχι από τον αριστερό. Στην επιφάνεια της διαχωριστικής γραμμής όσχεο αντιστοιχεί όσχεο ραφής συνδέσεως (raphe scroti), που έχει ένα οβελιαίο κατεύθυνση. Βαθύτερη είναι η εξωτερική σπερματική περιτονία, η οποία είναι το παράγωγο της επιφανειακής περιτονίας της κοιλιάς. Κάτω από αυτό είναι μια περιτονία μυ, ο όρχις ανελκτήρα, σχηματίζεται από περιτονίας δική εξωτερικών λοξό κοιλιακούς μυς και εν μέρει λόγω της ινώδους ινών απονεύρωση του. Στη συνέχεια raspolagaetsyamyshtsa ανύψωση ένα αυγό (m.cremaster), που αποτελείται από μυϊκές δέσμες διακλαδισμένη απογειώνεται από το εγκάρσιο και εσωτερική κοιλιακό λοξό μυ. Μέσα στον μυ είναι η εσωτερική σπερματική περιτονία - το παράγωγο της εγκάρσιας περιτονίας της κοιλιάς. Εσωτερική σπερματικό περιτονία συντήκεται με το τοίχωμα (βρεγματική) όρχεις πλάκα χιτώνα vaginalis, η οποία οπίσθια ακμή κινείται σε όρχεων σπλαχνική (σπλαγχνική) πλάκα της που καλύπτει την όρχεις και επιδιδυμίδα. Μεταξύ των σπλαγχνικών και βρεγματικών πλακών υπάρχει μια κλειστή κοιλότητα σχήματος σχισμής - ένα παράγωγο της περιτοναϊκής κοιλότητας.

Σκούρο

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Σκάφη και νεύρα του οσχέου

Τα τοιχώματα του οσχέου οσχέου υποκατάστημα μπροστά διακλάδωση (Διακλάδωση εξωτερική αρτηρία των γεννητικών οργάνων) και πίσω οσχέου κλαδιά (κλάδος καβάλο αρτηρίας). Ο κλάδος της κατώτερης επιγαστρικής αρτηρίας πλησιάζει τον μυ που ανυψώνει τον όρχι.

Οι πρόσθιες οσφυϊκές φλέβες ρέουν στη μηριαία φλέβα και οι οπίσθιες οζώδεις φλέβες είναι οι εισροές των εσωτερικών γεννητικών φλεβών. Τα λεμφικά αγγεία του όρχεου ρέουν στους επιφανειακούς λεμφικούς κόλπους.

Η εθνοποίηση του όρχεου πραγματοποιείται μέσω των εμπρόσθιων οσφυϊκών νεύρων - των κλαδιών του μηριαίου και του οπίσθιου οσφυϊκού νεύρου - από το γεννητικό νεύρο. Οι ακούσιοι (λείοι) μύες τείνουν από τα κάτω πλέγματα του πλέγματος.

Σκούρο

Μειώνοντας τον όρχι και σχηματίζοντας τα κελύφη του

Το κέλυφος του ανδρικού αναπαραγωγικού αδένα που σχηματίζονται κατά τη διαδικασία της μείωσης του όρχεως, η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο την οδήγηση του συνδέσμου αυγά (gubernaculum όρχεις - BNA). Πακέτο που στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης και οπισθοπεριτοναϊκή εκτείνεται από όρχεων γεννητικών ουραίο άκρο στο πρόσθιο κοιλιακό τοίχωμα, το οποίο στη συνέχεια αρχίζει να σχηματίζεται όσχεο. Λίγο καιρό αργότερα, στο 3ο μήνα της ανάπτυξης του εμβρύου, σχετικά με το μέλλον ιστοσελίδα της εν τω βάθει βουβωνικό προεξοχή του δακτυλίου φαίνεται περιτοναίου που αποτελεί eevlagalischny διαδικασία (αποφύσεων vaginalis peritonei). Καθώς η ανάπτυξη του σώματος έμβρυο σε μήκος αυγό καταλαμβάνει μια χαμηλότερη θέση, οπισθοπεριτοναϊκή αναμιγνύεται σε πυελική κοιλότητα, και στη συνέχεια κοντά η αποφύσεων vaginalis του περιτοναίου, όπου είναι τυλιγμένη ορώδης κάλυμμα (το κάτω τμήμα της κολπικής διαδικασίας) λαμβάνει την τελική του θέση. Μαζί με vlagalishnym απόφυση προεξέχουν προς τα έξω και τα άλλα στρώματα του στο πρόσθιο κοιλιακό τοίχωμα, που σχηματίζει ένα δοχείο των αρσενικών γονάδων - το όσχεο.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.