^

Υγεία

Κηρός από κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 09.08.2022
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Μια αλοιφή από κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων είναι ένα φάρμακο που σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από ένα ελάττωμα της επιδερμίδας και από οδυνηρές αισθήσεις. Εξετάστε τα χαρακτηριστικά της θεραπείας των γεννητικών κονδυλωμάτων με liniment, τα πιο δημοφιλή φάρμακα και την αρχή της δράσης τους.

Η αλοιφή χρησιμοποιείται για ανοσοτροποποιητική και συντηρητική αντιιική θεραπεία. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλά λιπαντικά που είναι αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων. Η επίδραση τέτοιων φαρμάκων αποσκοπεί στην καταστολή της ζωτικής δραστηριότητας του ανθρώπινου ιού θηλώματος και στην αποκατάσταση του ανοσοποιητικού συστήματος, η οποία οδηγεί στην καταστροφή των θηλωμάτων χωρίς την καυτηρίαση και τη χειρουργική αφαίρεση.

Κονδυλώματα - αυτό δεν είναι μόνο ένα ελάττωμα στο δέρμα, είναι οι σχηματισμοί του δέρματος που εμφανίζονται όταν ο ιός του θηλώματος εισέρχεται στο σώμα. Η χρήση της αλοιφής μπορεί να εξαλείψει την ανάπτυξη του επιθηλίου, το οποίο είναι το κύριο ελάττωμα του δέρματος. Αλλά θεραπεύστε τα θηλώματα με λιπαντικά μόνο μετά από διαβούλευση με έναν εξειδικευμένο δερματολόγο. Ο γιατρός θα επιλέξει μια αλοιφή που θα εξαλείψει τις δερματικές αλλοιώσεις και δεν θα βλάψει το σώμα.

 • Το αποτελεσματικό παρασκεύασμα από κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων επηρεάζει όχι μόνο τον αλλοιωμένο ιστό, αλλά και τα ιικά κύτταρα, εμποδίζοντας την αναπαραγωγή τους.
 • Η αλοιφή δεν πρέπει να επιδεινώνει την κατάσταση της εμφάνισης του ασθενούς, αφήνει σημάδια και ίχνη, δηλαδή να είναι ανεπαίσθητα τόσο για βραχυπρόθεσμη όσο και για μακροχρόνια χρήση.
 • Για τη σύνθετη θεραπεία των θηλωμάτων εφαρμόζονται όχι μόνο αλοιφή, αλλά και μια σειρά από άλλα αντιιικά φάρμακα που επιταχύνουν τη διαδικασία της ανάκτησης.
 • Εφαρμογή liniment από κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων είναι απαραίτητο να θυμόμαστε σχετικά με την κανονικότητα των ιατρικών διαδικασιών και την κατάλληλη υγιεινή της περιοχής του προσβεβλημένου δέρματος.

Ενδείξεις χρήσης

Οι ενδείξεις για τη χρήση αλοιφής από κονδυλώματα γεννητικών οργάνων βασίζονται στις φαρμακευτικές ιδιότητες του φαρμάκου και των δραστικών συστατικών του. Αλλά, μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιπαντικό μόνο αφού συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Η ανάγκη για ιατρική περίθαλψη δικαιολογείται από το γεγονός ότι κάθε συγκεκριμένη περίπτωση θεραπείας με θηλώματα εξαρτάται άμεσα από τη φύση της παθολογικής διαδικασίας και τις αιτίες εμφάνισης των δερματικών εξελίξεων. Μια αλοιφή από κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων χρησιμοποιείται για να καταστρέψει τις αλλαγές του δέρματος και να καταστρέψει τα κύτταρα που έχουν HPV στο γονιδίωμα τους. Το φάρμακο έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα και εμποδίζει την αναπαραγωγή των κυττάρων του παθογόνου.

Μέχρι σήμερα, η φαρμακευτική αγορά έχει πολλές αλοιφές που χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση οποιωνδήποτε δερματικών βλαβών που προκαλούνται από τον ανθρώπινο ιό θηλώματος. Συνήθως, όταν οι ασθενείς με θηλώματα συνιστώνται να χρησιμοποιούν λιπαντικά με βάση κινολόνες (σαλικυλικό, οξολινικό οξύ). Αλλά η χρήση αυτών των φαρμάκων απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, αφού αν φτάσετε σε υγιείς περιοχές του δέρματος, η αλοιφή μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα.

Οι κύριες ενδείξεις για τη χρήση αλοιφής από κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων είναι η θεραπεία και πρόληψη των δερματικών εξάρσεων που προκαλούνται από τον HPV. Το Liniment χρησιμοποιείται για υποτροπές της νόσου με την πρώτη συμπτωματολογία κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων. Εάν οι αλοιφές με βάση το σαλικυλικό οξύ χρησιμοποιούνται για θεραπεία, τότε είναι κατάλληλο για την αφαίρεση των θηλωμάτων στο σώμα, αλλά όχι στα γεννητικά όργανα, το πρόσωπο ή τις βλεννογόνες μεμβράνες. Κατά τη θεραπεία κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων, συνιστάται η επαγγελματική θεραπεία σε κλινικά περιβάλλοντα. Αυτό θα ελαχιστοποιήσει τη βλάβη που προκαλείται από τη δραστική ουσία του υφάσματος υγιούς δέρματος.

Τύπος έκδοσης

Η μορφή απελευθέρωσης για τη θεραπεία των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων εξαρτάται από τον τύπο ανάπτυξης του δέρματος και τη θέση του εντοπισμού τους. Με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στη θεραπεία, χρησιμοποιούνται παρασκευάσματα διαφόρων μορφών, όπως δισκία, αλοιφές και ακόμη και διαλύματα. Τα φάρμακα για θεραπεία με τριχοειδή απελευθερώνονται με τη μορφή ενέσεων για ενδοφλέβια χορήγηση, διαλύματα για συμπιέσεις και επιδέσμους, πηκτώματα, κρέμες, λιπαντικά. Επίσης υπάρχουν ψεκασμοί από κονδύλωμα, βάμματα και σταγόνες για κατάποση.

Ο δερματολόγος μετά το διορισμό ορίζει την καταλληλότερη μορφή απελευθέρωσης, εστιάζοντας στα μεμονωμένα χαρακτηριστικά της πορείας της νόσου. Όταν υπάρχουν αναπτύξεις στα γεννητικά όργανα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το κολπικό υπόθετο και τα υπόθετα. Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επιλογή της μορφής του φαρμάκου.

trusted-source[1], [2], [3]

Φαρμακοδυναμική

Η φαρμακευτική αλοιφή Farmakodinamika από κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων καθιστά δυνατή τη γνώση των διαδικασιών που συμβαίνουν με το φάρμακο μετά την εφαρμογή του στο δέρμα. Εξετάστε τη φαρμακοδυναμική των τοπικών παραγόντων για τη θεραπεία του ιού των θηλωμάτων στο παράδειγμα του Panavir.

Το φάρμακο είναι ένας πολυσακχαρίτης υψηλού μοριακού βάρους με ανοσοδιαμορφωτικές και αντι-ιικές ιδιότητες. Η δράση του λιπαντικού βασίζεται στην αναστολή της σύνθεσης των ιικών πρωτεϊνών. Το Panavir προάγει την επαγωγή λευκοκυτταρικής ιντερφερόνης και αυξάνει τη μη ειδική αντοχή του σώματος. Δεν έχει μεταλλαξιογόνες, καρκινογόνες, εμβρυοτοξικές ή αλλεργικές ιδιότητες.

Φαρμακοκινητική

Η φαρμακοκινητική της αλοιφής από κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων αντιπροσωπεύεται από τις διαδικασίες διανομής, απορρόφησης και μεταβολισμού του φαρμάκου. Εξετάστε τη φαρμακοκινητική του Panavir. Το παρασκεύασμα περιέχει εκχύλισμα Solanum tuberosum, το οποίο είναι το κύριο δραστικό συστατικό του παρασκευάσματος. Μετά την εφαρμογή στο δέρμα, η αλοιφή απορροφάται γρήγορα, δηλαδή έχει καλή απορρόφηση. Αυτό προκαλεί την καταστροφή των ιικών κυττάρων και παλεύει με το καλλυντικό ελάττωμα του ιού του θηλώματος.

Μία μικρή ποσότητα του φαρμάκου εισέρχεται στη συστηματική κυκλοφορία και χωρίς καθυστέρηση εκκρίνεται από τα έντερα και τα νεφρά του σώματος. Έχει αναλγητική και αντιφλεγμονώδη δράση, η οποία σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τα δυσάρεστα συμπτώματα των θηλωμάτων, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν κνησμό και καύση του δέρματος σε μέρη ανάπτυξης.

Αλοιφή από κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων

Αλοιφή από κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μικρών εκβλάσεων στο σώμα. Η ιδιαιτερότητα των γεννητικών κονδυλωμάτων είναι ότι δεν προκύπτουν μόνο στο σώμα, αλλά και στο στόμα, στα γεννητικά όργανα και στον πρωκτό. Η ασθένεια συμβαίνει λόγω του HPV - του ανθρώπινου ιού θηλώματος. Οι κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων ή οι κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων εμφανίζονται πολύ συχνά σε γυναίκες στα μικρά χείλη και στον κόλπο. Σε σπάνιες περιπτώσεις εμφανίζονται αυξήσεις στον πρωκτό και ακόμη στον τράχηλο. Στους άνδρες, εμφανίζονται αναπτύξεις στο κεφάλι του πέους, στην ακροποσθία και το χαλινό, στη βουβωνική χώρα, στους γλουτούς και στους μηρούς.

Η θεραπεία των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων έχει ορισμένα χαρακτηριστικά:

 • Ο οργανισμός δεν παράγει μόνιμη ανοσία στους ιούς των θηλωμάτων, πράγμα που σημαίνει ότι αν εμφανιστεί η λοίμωξη, οι αναπτύξεις θα εμφανιστούν ξανά.
 • Σε 30-40% των ασθενών που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία και έχουν απομακρυνθεί πλήρως από τα θηλώματα, εμφανίζονται υποτροπές. Ως εκ τούτου, εκτός από το κύριο θεραπευτικό μάθημα, είναι υποχρεωτική η θεραπεία αντιρρήσεως

Η θεραπεία των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων γίνεται από έναν δερματοβεντολόγο, είναι αυτός που επιλέγει αποτελεσματικά φάρμακα που βοηθούν στην απομάκρυνση των δερματικών αναπτύξεων. Για τη θεραπεία των θηλωμάτων, ένας γιατρός κάνει ένα γράφημα που μπορεί να περιλαμβάνει:

 • Τοπική χρήση αντιιικών αλοιφών για εφαρμογή στην πληγείσα περιοχή. Χημειοθεραπευτικά φάρμακα χρησιμοποιούνται για θεραπεία: Solkoderm και Polophyllotoxin. Αν το σάλιο χρησιμοποιείται στο σπίτι, τότε αυτό πρέπει να γίνει με εξαιρετική προσοχή, αφού η χρήση ναρκωτικών μπορεί να προκαλέσει εμφανείς ουλές.
 • Εκτός από τις αλοιφές, για τη θεραπεία των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων, χρησιμοποιούνται επίσης και τα δισκία αντιιικά φάρμακα: Alpizarin, Likopid. Είναι αλήθεια ότι αυτά τα φάρμακα συνταγογραφούνται σε ασθενείς μόνο με πολλαπλά και τεράστια θηλώματα.
 • Τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων αντιμετωπίζονται με ανοσορυθμιστές - Galavit, Immunofan, Cycloferon. Εάν οι αυξήσεις είναι πολύ μεγάλες, τότε πραγματοποιείται χειρουργική απομάκρυνση για την απομάκρυνση τους: εκτομή, μοσχεύματα με λέιζερ, κρυοεγέρσεις.
 • Κατά τη θεραπεία των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων σε έγκυες γυναίκες, τα λιπαρά, όπως και άλλα φάρμακα, επιτρέπονται μόνο στο πρώτο τρίμηνο. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε το Solkoderm ή την ιντερφερόνη.

Ονόματα αλοιφών για κονδύλωμα

Τα ονόματα των αλοιφών για τα κονδυλώματα πρέπει να είναι γνωστά σε κάθε ασθενή που έχει βιώσει αυτή την ασθένεια. Αλλά πριν πάτε στο φαρμακείο, αξίζει να γνωρίζετε ότι τα φάρμακα πρέπει να συνταγογραφούνται από τον θεράποντα ιατρό, μετά από πλήρη εξέταση και διάγνωση της νόσου. Ο γιατρός θα πρέπει να εξοικειώσει τον ασθενή με τους κανόνες για τη χρήση αλοιφής από κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων και ο ασθενής θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την οδηγία. Εάν η θεραπεία είναι κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων σε μια ζώνη μη προσβάσιμη για αυτό-απομάκρυνση, το παρασκεύασμα εφαρμόζεται στα προσβεβλημένα μέρη του σώματος σε ένα νοσοκομείο.

Οποιοδήποτε παρασκεύασμα αντενδείκνυται για αυτο-χρήση για την αφαίρεση των ενδορινικών, ενδο-ουρηθρικών και ενδοκολπικών θηλωμάτων. Με ιδιαίτερη φροντίδα και μόνο υπό την επίβλεψη ενός γιατρού, το liniment χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ατόμων ηλικίας κάτω των 18 ετών και για έγκυες γυναίκες. Εξετάστε τα πιο δημοφιλή ονόματα για αλοιφές για condylomata.

Παρασκευάσματα ποδοφυλλίνης (Podophyllum)

Η podofillin είναι ένα κυτταροστατικό φάρμακο με φυτικά εκχυλίσματα. Η χρήση του λιπαντικού προκαλεί νέκρωση των θηλών, αλλά δεν καταστρέφει τον ιό του θηλώματος. Τα φάρμακα αυτής της ομάδας χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων.

Kondiloks 0,5%

Gel για την αφαίρεση των κονδύλων, διατίθεται με πλαστικό εφαρμοστή για εύκολη εφαρμογή στο δέρμα. Το φάρμακο χρησιμοποιείται για τρεις ημέρες, εφαρμόζεται στο δέρμα δύο φορές την ημέρα. Εάν υποβάλετε υποτροπή με κονδυλώματα, συνιστάται μια δεύτερη πορεία θεραπείας.

Allara 5%

Το Liniment εφαρμόζεται λεπτό στρώμα στο δέρμα με κονδύλωμα. Η πορεία της θεραπείας διαρκεί μέχρι να εξαφανιστεί η εξαφάνιση, αλλά όχι περισσότερο από 16 εβδομάδες. Η ουσία εφαρμόζεται στο δέρμα τρεις φορές την εβδομάδα.

Παρασκευές μπλε κατεχινών (Sinecatechins)

Το Sinecatechin είναι ένα εκχύλισμα φύλλων πράσινου τσαγιού, το οποίο έχει αντι-ιικά, αντιοξειδωτικά και ανοσοδιεγερτικά αποτελέσματα στις αλλοιώσεις.

Λυκάνθρωπος 15%

Εφαρμόστε στο δέρμα τρεις φορές την ημέρα, μέχρι να εξαφανιστεί το χαρτί. Πριν χρησιμοποιήσετε την αλοιφή, συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο. Το φάρμακο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων.

Galaderm

Το φάρμακο είναι υπό μορφή πηκτής για τη θεραπεία οποιασδήποτε βλάβης του δέρματος. Το Galaderm είναι αποτελεσματικό τόσο στα κονδυλώματα όσο και σε άλλες δερματικές αναπτύξεις. Το φάρμακο εφαρμόζεται στο δέρμα που έχει υποστεί βλάβη 2-3 φορές την ημέρα για ένα μήνα. Η κύρια αντένδειξη στη χρήση του φαρμάκου είναι η αυξημένη ευαισθησία στα συστατικά του. Η μακροχρόνια χρήση του λιπαντικού μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις. Διανέμεται μόνο με ιατρική συνταγή.

Διαβάστε περισσότερα

Αντιιική αλοιφή με αντιμυκητιασική και βακτηριοστατική δράση. Αποτελεσματική στη θεραπεία παρασιτικών μυκητιακών παθήσεων, με θηλώματα και καντιντίαση. Η αλοιφή εφαρμόζεται σε βλάβες 1-3 φορές την ημέρα για ένα μήνα. Με πιο παρατεταμένη χρήση, το φάρμακο προκαλεί ερυθρότητα του δέρματος και κάψιμο. Αντενδείκνυται να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, με τελαγγειεκτασία και υπερτρίχωση.

Παναβίρη

Φαρμακευτικό προϊόν με έντονη νιτροστατική δράση. Η σύνθεση περιλαμβάνει έναν αριθμό φυτικών συστατικών: καθαρισμένο εκχύλισμα Solanum tuberosum και βιολογικά δραστικές ουσίες. Ανάθεση για τη θεραπεία μολυσματικών και φλεγμονωδών βλαβών του δέρματος και των βλεννογόνων. Αποτελεσματική με κονδυλώματα, θηλώματα, έρπητα των γεννητικών οργάνων και από του στόματος. Η αλοιφή χρησιμοποιείται εξωτερικά για 7-10 ημέρες. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες του Panavir εκδηλώνονται με τη μορφή αλλεργικών αντιδράσεων. Το φάρμακο αντενδείκνυται για χρήση με ατομική δυσανεξία των συστατικών του φαρμάκου. Το Panavir απελευθερώνεται με τη μορφή αλοιφής, πηκτής, διαλύματος για εξωτερική χρήση και ενέσεων.

Αχιλλέας

Η αλοιφή Oksolinovaya έχει υψηλή αντι-ιική δράση. Το Liniment χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων, των εξανθήσεων, του βότσαλα και των φουσκάλων. Διάρκεια του φαρμάκου από 3-4 εβδομάδες, το λιπαντικό εφαρμόζεται 2-3 φορές την ημέρα στις κατεστραμμένες περιοχές του δέρματος. Η οξολίνη μπορεί να προκαλέσει αίσθημα καύσου. Αντενδείκνυται η εφαρμογή υπερευαισθησίας στα συστατικά του.

Σαλικυλική αλοιφή

Αλοιφή για εξωτερική χρήση, έχει αντισηπτική, αντιφλεγμονώδη, κερατολυτική δράση. Το Liniment χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των θηλωμάτων, των κονδυλωμάτων, της ψωρίασης, της ιχθύωσης, του έκζεμα, της λιπαρής σμηγματόρροιας, της πιτυριάς και άλλων αλλοιώσεων του δέρματος. Αντενδείκνυται η χρήση με δυσανεξία των συστατικών του φαρμάκου, με νεφρική ανεπάρκεια και νεογνική ηλικία ασθενών. Η σαλικυλική αλοιφή προκαλεί παρενέργειες με τη μορφή αλλεργικών αντιδράσεων, κνησμού, καύσου και ερυθρότητας του δέρματος. Χρησιμοποιείται μόνο για τη συνταγή του γιατρού.

Αλοιφή Oksolinovaya με κονδύλωμα

Η αλοιφή Oksolinovaya με κονδύλωμα είναι αποτελεσματική στη θεραπεία οποιωνδήποτε ιικών ασθενειών του δέρματος. Είναι ένας αποτελεσματικός αντιικός παράγοντας για εξωτερική χρήση. Η δραστική ουσία - οξολίνη, έχει υψηλή δραστικότητα στη θεραπεία των ιών που διαδίδονται με αερομεταφερόμενα σταγονίδια.

 • Αποτελεσματική στη θεραπεία και πρόληψη HPV, ARVI, έρπητα, ψωρίαση, στέρηση, αδενοϊό. Η χρήση του λιπαντικού επιβραδύνει την αναπαραγωγή της ιογενούς λοίμωξης και εμποδίζει τις φλεγμονώδεις διεργασίες.
 • Το φάρμακο δεν έχει ουσιαστικά καμία παρενέργεια, σε σπάνιες περιπτώσεις προκαλεί καύση και κνησμό. Έχει ευρύ φάσμα δράσης και δρα ενάντια σε μεγάλο αριθμό λοιμώξεων και ιών. Η κύρια δραστική ουσία βοηθά στην καταπολέμηση των εξωτερικών συμπτωμάτων του κονδυλώματος, αλλά δεν καταστρέφει τον ιό.
 • Εφαρμόστε αλοιφή είναι απαραίτητη με τη συμβουλή ενός γιατρού, κατά κανόνα, το φάρμακο εφαρμόζεται στις κατεστραμμένες περιοχές του σώματος και επικαλυμμένο κερωμένο χαρτί. Μια παρόμοια διαδικασία πραγματοποιείται μέσα σε ένα μήνα για να επιτευχθεί ένα θεραπευτικό αποτέλεσμα.
 • Χρησιμοποιείται με προσοχή για τη θεραπεία των θηλωμάτων σε έγκυες γυναίκες και σε παιδιά. Το Liniment χορηγείται σύμφωνα με τη συνταγή του γιατρού, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στους κανόνες αποθήκευσης, δεδομένου ότι οι φαρμακευτικές του ιδιότητες εξαρτώνται από αυτό.

Αλοιφή Wifefer από κονδύλωμα

Η αλοιφή Wyferon από κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων είναι ένα φάρμακο για τη θεραπεία λοιμώξεων από ιό θηλώματος. Το Viferon είναι ένα πολύπλοκο φάρμακο που περιέχει ασκορβικό οξύ και ανθρώπινη ιντερφερόνη ανασυνδυασμένη άλφα-2. Έχει αντι-ιικές, αντιπολλαπλασιαστικές και ανοσοδιαμορφωτικές ιδιότητες. Η ιδιαιτερότητα του φαρμάκου είναι ότι ακόμη και με παρατεταμένη χρήση, το Viferon δεν σχηματίζει αντισώματα, τα οποία εξουδετερώνουν τις δραστικές ουσίες του. Το Viferon απελευθερώνεται με τη μορφή αλοιφών και υπόθετων για πρωκτική χορήγηση.

 • Η αλοιφή χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ερπητικών βλαβών των βλεννογόνων και του δέρματος, με οποιεσδήποτε εκδηλώσεις λοιμώξεων από ιό θηλώματος. Το φάρμακο είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της βόμβουεμπης, των χυδαίων κονδυλωμάτων και των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων.
 • Το Viferon εφαρμόζεται λεπτό στρώμα στα κονδυλώματα από 3-4 φορές την ημέρα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι ξεχωριστή για κάθε ασθενή και κυμαίνεται από 5-7 ημέρες.
 • Οι ανεπιθύμητες ενέργειες εκδηλώνονται με τη μορφή δερματικών αλλεργικών αντιδράσεων, κνησμού, κνίδωσης και διέρχονται 72 ώρες μετά την απόσυρση του φαρμάκου.
 • Η αλοιφή αντενδείκνυται για χρήση με ατομική δυσανεξία των συστατικών της. Εφόσον το στίγμα έχει χαμηλή συστηματική απορρόφηση, επιτρέπεται να χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των θηλωμάτων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας.

Condylm αλοιφή για την απομάκρυνση κονδυλωμάτων

Η αλοιφή Condylm για την απομάκρυνση κονδυλωμάτων χρησιμοποιείται για την εξάλειψη των δερματικών αυξήσεων που εμφανίζονται λόγω του ιού του θηλώματος. Αποτελεσματικά παλεύει με δερματικές εκδηλώσεις της νόσου, τόσο στις βλεννώδεις μεμβράνες όσο και σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος. Το φάρμακο προκαλεί το θάνατο των ιικών κυττάρων και καταπολεμά αποτελεσματικά τον ιό στο σώμα. Εάν το παρασκεύασμα χρησιμοποιείται στη σύνθετη θεραπεία του ιού του θηλώματος, μαζί με τα δισκία φάρμακα, διαλύματα και ενέσεις, ο ιός μπορεί να διατεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το condylom είναι αποτελεσματικό ως προφυλακτικό για υποτροπές της νόσου. Χρησιμοποιήστε το προϊόν με μεγάλη προσοχή, εφαρμόστε μόνο σε κατεστραμμένες περιοχές του δέρματος, αποφεύγοντας την επαφή με υγιές δέρμα, καθώς η αλοιφή μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα ή να αφήσει σημάδια. Εφαρμόστε το Condil αφού συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο και σχεδιάσετε ένα θεραπευτικό σχήμα. Το φάρμακο χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή.

trusted-source[12]

Bonofotton αλοιφή από κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων

Το Bonafton από κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων έχει αντιιικό αποτέλεσμα και είναι δραστικό έναντι ιού θηλώματος, αδενοϊού και απλού έρπητα. Το φάρμακο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των θηλωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ακουστικής, της ερπητικής κερατίτιδας, του έρπητα των γεννητικών οργάνων, των ιογενών ασθενειών του δέρματος και των βλεννογόνων.

Η αλοιφή χρησιμοποιείται για το διορισμό ενός γιατρού, σύμφωνα με το θεραπευτικό σχήμα του δερματολόγου. Κατά κανόνα, το φάρμακο εφαρμόζεται σε βλάβες 3-5 φορές την ημέρα για 14-20 ημέρες. Όταν οι μύκητες μολύνονται με βλεννογόνους, η θεραπεία διαρκεί μέχρι να επιτευχθεί το απαραίτητο θεραπευτικό αποτέλεσμα. Προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις που εμφανίζονται μετά τη διακοπή του φαρμάκου. Το Bonafton αντενδείκνυται να χρησιμοποιείται με αυξημένη ευαισθησία στα συστατικά του φαρμάκου και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

trusted-source[13], [14], [15]

Δοσολογία και χορήγηση

Ο τρόπος εφαρμογής και η δόση της αλοιφής για τη θεραπεία των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων επιλέγονται ξεχωριστά για κάθε ασθενή από έναν δερματολόγο. Ο γιατρός διενεργεί εξετάσεις, διαγνωστικά και παίρνει δοκιμές για τον προσδιορισμό των χαρακτηριστικών του HPV, γεγονός που θα βοηθήσει στην επιλογή του πιο αποτελεσματικού λιπιδίου.

Συνήθως, η αλοιφή εφαρμόζεται 2-5 φορές στο χτύπημα στις περιοχές του προσβεβλημένου δέρματος για 3-10 ημέρες. Ορισμένα φάρμακα πρέπει να εφαρμόζονται μόνο λίγες φορές την εβδομάδα, κυρίως είναι μια αλοιφή για την κυκλοφορία και την αφαίρεση των θηλωμάτων. Η μη συμμόρφωση με τη σύσταση σχετικά με τη δοσολογία και τη διάρκεια της χρήσης ναρκωτικών οδηγεί σε ανεπιθύμητες αντιδράσεις.

trusted-source[16], [17], [18], [19], [20], [21], [22]

Χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η χρήση αλοιφής από κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι δυνατή μόνο μετά από άδεια του γιατρού. Είναι ο δερματολόγος που επιλέγει το ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο φάρμακο που θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των κονδυλωμάτων και δεν θα βλάψει τη μητέρα και το αγέννητο παιδί. Κατά την εγγραφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όλες οι γυναίκες δίνουν μια σειρά από εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης HPV. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, που δείχνουν τη δραστηριότητα της παθολογικής διαδικασίας και των κλινικών συμπτωμάτων των θηλωμάτων, ο γιατρός διενεργεί διάγνωση και αποφασίζει για τη θεραπεία. Η θεραπεία μπορεί να αναβληθεί για την περίοδο μετά τον τοκετό ή να διαρκέσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τα θηλώματα δεν έχουν αρνητική επίδραση στο αγέννητο παιδί, αλλά η θεραπεία μπορεί να προκαλέσει διάφορες ανεπιθύμητες ενέργειες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι γιατροί δεν αντιμετωπίζουν κονδυλώματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αλλά αν οι αυξήσεις δίνουν οδυνηρές αισθήσεις, τότε η γυναίκα συνταγογραφείται ειδικά λιπαντικά. Τις περισσότερες φορές, η θεραπεία πραγματοποιείται στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, αλλά μπορεί επίσης να συμβεί αργότερα. Για θεραπεία χρησιμοποιήστε τέτοια μέσα τοπικής εφαρμογής: Viferon, Acyclovir, Genferon, αλοιφή Oxolin, Solkoderm.

Ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης απαιτείται κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων στα γεννητικά όργανα, καθώς θέτουν σε κίνδυνο τόσο τη μητέρα όσο και το μελλοντικό μωρό της. Σε σπάνιες περιπτώσεις, τα κονδύλωμα αυξάνονται τόσο πολύ ώστε να παρεμβαίνουν στην κανονική διαδικασία γεννήσεων. Αν δεν αντιμετωπιστούν, τότε κατά τη γέννηση, κατά το άνοιγμα του τράχηλου, τα θηλώματα θα σκάσουν, θα προκαλέσουν έντονο πόνο, αιμορραγία και πιθανή μόλυνση του μωρού. Κατά κανόνα, με κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων, μια γυναίκα λαμβάνει μια καισαρική τομή.

 • Εάν τα θηλώματα δεν βρίσκονται στον κόλπο, τότε δεν αποτελούν ιδιαίτερο κίνδυνο για το παιδί. Ωστόσο, η παρουσία HPV στη μητέρα μπορεί να προκαλέσει εξασθενημένη ανοσία στο παιδί και να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες συνέπειες τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό της.
 • Για τη θεραπεία και την αφαίρεση των θηλωμάτων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, χρησιμοποιήστε εξωτερικές λύσεις αλοιφών, οι οποίες δεν περιλαμβάνουν σαλικυλικά άλατα, καθώς η ουσία επηρεάζει δυσμενώς την ανάπτυξη του παιδιού.
 • Στα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων, εκτός από τις αλοιφές, μπορούν να χρησιμοποιηθούν χειρουργικές μέθοδοι, αφαίρεση με λέιζερ ή κρυοτοξικότητα. Η μέθοδος θεραπείας επιλέγεται από το γιατρό.
 • Μια υποχρεωτική προϋπόθεση για τη θεραπεία των θηλωμάτων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι η αύξηση των προστατευτικών ιδιοτήτων του ανοσοποιητικού συστήματος. Μια γυναίκα έχει συνταγογραφηθεί σύμπλεγμα βιταμινών και μετάλλων για να διατηρηθεί η κανονική λειτουργία όλων των συστημάτων του σώματος.

Αντενδείξεις για χρήση

Οι αντενδείξεις για τη χρήση αλοιφών από κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων εξαρτώνται από τα ενεργά συστατικά του φαρμάκου και τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά του σώματος του ασθενούς. Μερικά σκευάσματα αντενδείκνυνται στη θεραπεία παιδιών ηλικίας κάτω των επτά ετών, με αλλεργικές αντιδράσεις, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας.

Χρησιμοποιώντας λιπαντικό, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο γεγονός ότι δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε χρωστικές νεύες και να μην φτάνουν σε ευαίσθητες βλεννώδεις μεμβράνες. Αντιμετωπίζεται με αλοιφή από θηλώματα και δεν συνιστάται να κολλήσετε με βοηθητικές ταινίες ή με επίδεσμο. Εάν η αλοιφή από κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων προκάλεσε χημική κάψιμο, το τραύμα θα πρέπει να υποβληθεί σε θεραπεία με αντισηπτικό και να υποβληθεί σε θεραπεία με έναν παράγοντα επούλωσης πληγών.

Η αλοιφή από κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων αντενδείκνυται να χρησιμοποιείται χωρίς το διορισμό ενός δερματολόγου και με ατομική δυσανεξία στα συστατικά του φαρμάκου. Μην καταχραστείτε το φάρμακο και χρησιμοποιήστε λιπαντικό περισσότερο από τον συνιστώμενο χρόνο, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι η λανθασμένη θεραπεία ή η χρήση αλοιφών χωρίς την άδεια του γιατρού μπορεί να προκαλέσει τον εκφυλισμό των θηλωμάτων σε κακοήθεις όγκους.

trusted-source[4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Παρενέργειες

Οι παρενέργειες της αλοιφής από κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων μπορεί να εμφανιστούν παρουσία αντενδείξεων στη χρήση του φαρμάκου και υπερευαισθησίας στα συστατικά του φαρμάκου. Εφόσον το λιπόνι είναι μια τοπική εφαρμογή, οι παρενέργειες εκδηλώνονται ως τοπικές αντιδράσεις.

Η αλοιφή προκαλεί ερυθρότητα του δέρματος, μικρό πόνο, έλκος του επιθηλίου των θηλωμάτων, οίδημα, καύση και κνησμό. Όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες διακόπτονται χωρίς συμπτωματική θεραπεία 72 ώρες μετά την απόσυρση του φαρμάκου. Δεδομένου ότι το παρασκεύασμα έχει χαμηλή απορρόφηση και εισέρχεται στη συστηματική κυκλοφορία σε πολύ μικρές δόσεις, οι τοπικές θεραπείες δεν προκαλούν παρενέργειες από άλλα όργανα και συστήματα.

Υπερδοσολογία

Η υπερδοσολογία της αλοιφής για τη θεραπεία των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων συμβαίνει εάν δεν τηρήθηκε το δοσολογικό σχήμα και οι κανόνες εφαρμογής όταν χρησιμοποιήθηκε το φάρμακο. Υψηλές δόσεις για τοπική χρήση προκαλούν δερματικές αλλεργικές αντιδράσεις, κνησμό, κάψιμο, οδυνηρές αισθήσεις. Όταν εμφανιστεί ένα τέτοιο σύμπτωμα, συνιστάται να πλένετε τις προσβεβλημένες περιοχές του δέρματος με σαπούνι, να μειώνετε τη δόση της αλοιφής ή να διακόπτετε τη χρήση. Εάν το λάδι πήγε τυχαία μέσα, είναι απαραίτητο να ξεπλύνετε το στομάχι και να ζητήσετε ιατρική βοήθεια.

Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα

Η αλληλεπίδραση της αλοιφής με το κονδύλωμα με άλλα φάρμακα εξαρτάται από τη σύνθεση του φαρμάκου. Έτσι, η αλληλεπίδραση ορισμένων δραστικών ουσιών διαφορετικών λιπιδίων από HPV οδηγεί σε ανεξέλεγκτες ανεπιθύμητες αντιδράσεις. Απαγορεύεται η εφαρμογή διαφόρων φαρμάκων σε μία προσβεβλημένη περιοχή του δέρματος ταυτόχρονα, καθώς αυτό θα προκαλέσει αλλεργική αντίδραση.

Εάν η θεραπεία των θηλωμάτων πραγματοποιείται με διάφορες αλοιφές, τότε είναι απαραίτητο να παρατηρηθεί το χρονικό διάστημα, έτσι ώστε κάθε φάρμακο να έχει χρόνο για να ασκήσει το θεραπευτικό του αποτέλεσμα. Κατά την κατάρτιση ενός θεραπευτικού σχήματος, ένας δερματολόγος επιλέγει τα φάρμακα που δεν οδηγούν σε παράπλευρες αντιδράσεις ή συμπτώματα υπερδοσολογίας.

Συνθήκες αποθήκευσης

Οι συνθήκες για την αποθήκευση αλοιφής από κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων καθορίζονται από τις φαρμακευτικές ιδιότητες του φαρμάκου. Έτσι, με την ακατάλληλη αποθήκευση, η αλοιφή χαλάει, χάνει τις θεραπευτικές της ιδιότητες και μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες ανεπιθύμητες αντιδράσεις.

Η αλοιφή πρέπει να φυλάσσεται σε ξηρό, σκοτεινό μέρος, μακριά από παιδιά και το φως του ήλιου. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο καθεστώς θερμοκρασίας. Η ιδανική θερμοκρασία αποθήκευσης είναι από 10 έως 25 ° C, απαγορεύεται η κατάψυξη της αλοιφής, καθώς αυτό προκαλεί φθορά.

Ημερομηνία λήξης

Η διάρκεια ζωής της αλοιφής εμφανίζεται στη συσκευασία του φαρμάκου. Κατά μέσο όρο, η διάρκεια ζωής είναι 24 έως 48 μήνες και εξαρτάται από τους κανόνες αποθήκευσης του φαρμάκου. Μην το χρησιμοποιείτε μετά την ημερομηνία λήξης, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μη ελεγχόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Η αλοιφή από κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων είναι μια τοπική θεραπεία που απομακρύνει αποτελεσματικά την ανάπτυξη του δέρματος, αλλά δεν αγωνίζεται με τον HPV. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η θεραπεία των θηλωμάτων με μερικές αλοιφές οδηγεί σε υποτροπή της νόσου. Χρησιμοποιήστε λιπαντικά μόνο στη συνταγή του γιατρού, καθώς η αυτο-θεραπεία είναι επικίνδυνη.

Προσοχή!

Για να απλουστευθεί η αντίληψη των πληροφοριών, αυτή η οδηγία για τη χρήση του φαρμάκου "Κηρός από κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων" μεταφράστηκε και παρουσιάστηκε σε ειδικό έντυπο με βάση τις επίσημες οδηγίες για ιατρική χρήση του φαρμάκου. Πριν από τη χρήση, διαβάστε το σχόλιο που έρχεται απευθείας στο φάρμακο.

Η περιγραφή παρέχεται για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί οδηγό για αυτοθεραπεία. Η ανάγκη για αυτό το φάρμακο, ο σκοπός του θεραπευτικού σχήματος, οι μέθοδοι και η δόση του φαρμάκου καθορίζονται αποκλειστικά από τον θεράποντα ιατρό. Η αυτοθεραπεία είναι επικίνδυνη για την υγεία σας.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.