^

Υγεία

A
A
A

Κάταγμα στη βουβωνική χώρα

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Ο τραυματισμός στη βουβωνική χώρα είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τόπους στο ανθρώπινο σώμα, όπου η πιθανότητα αυτής της ασθένειας είναι υψηλή.

Η εμφάνισή του συμβαίνει συχνά λόγω υπεριδρωσίας - τάσης υπερβολικής εφίδρωσης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η γλυπυδρόλυση μπορεί να χρησιμεύσει ως ένδειξη της παρουσίας άλλων ασθενειών, όπως η φυματίωση, η φυτοαγγειακή δυστονία κ.λπ.

Επιπλέον, η ανάπτυξη αυτού του είδους φλεγμονής στις φυσικές πτυχές του δέρματος μπορεί να οδηγήσει ρούχα από συνθετικούς ιστούς, οι οποίοι μπορούν να λειτουργήσουν ως αλλεργιογόνα.

Η βουβωνική πάνα εμφανίζεται επίσης επειδή φορούσε άβολα ρούχα ή εσώρουχα. Εάν σε ρούχα ή εσώρουχα υπάρχουν τραχίες ραφές και άκαμπτα ένθετα, δημιουργούν σταθερή τριβή στην περιοχή της βουβωνικής χώρας.

Ερεθισμός του δέρματος στη βουβωνική ζώνη μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα του γεγονότος ότι μια γυναίκα χρησιμοποιεί αφύσικα μαξιλάρια υγιεινής. Επιπλέον, μπορούν επίσης να προκαλέσουν αλλεργίες.

Ακόμη και μικρά τεμάχια των προϊόντων του σώματος μπορούν να παρέχουν κατάλληλες συνθήκες για τη διάδοση παθογόνων μικροβίων, όπως μανιταριών Candida, στρεπτόκοκκων και σταφυλόκοκκων. Επομένως, μια πολύ σημαντική προϋπόθεση προκειμένου να μην ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα ότι θα προκαλέσουν φλεγμονή του δέρματος είναι η προσεκτική τήρηση των κανόνων προσωπικής υγιεινής.

Είναι επίσης σημαντικό να φροντίζετε να διατηρείτε το δείκτη μάζας σώματος στο βέλτιστο, επειδή με ένα σημαντικό υπερβολικό βάρος ενώ περπατάτε, οι εσωτερικές επιφάνειες των μηρών τρίβονται μεταξύ τους.

trusted-source[1], [2], [3]

Κατάγματα στη βουβωνική χώρα στους άνδρες

Σύμφωνα με την επικρατούσα διαδεδομένη πεποίθηση, το εξάνθημα της πάνας είναι μια δερματική αλλοίωση που εμφανίζεται κυρίως στα βρέφη. Ωστόσο, το εξάνθημα σε πάνα στους άνδρες είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και πολλοί άνθρωποι και στην ενηλικίωση. Η βουβωνική περιοχή στο ανθρώπινο σώμα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα μέρη στα οποία υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης αυτής της ασθένειας. αρσενικό βουβωνική χώρα εν όψει του γεγονότος ότι, πάνω απ 'όλα στην περιοχή της βουβωνικής διπλώνει μπορεί να έρθει σε επαφή με το άνοιγμα εξόδου της ουρήθρας του πέους, είναι σε θέση να παρέχει τις βέλτιστες συνθήκες για την αναπαραγωγή των αποικιών των διαφορετικών παθογόνων. Σε κανονικές συνθήκες, εν απουσία της νόσου, υπάρχει μια ορισμένη μικροχλωρίδας, με την παρουσία μερικών μικροοργανισμών είναι παθογόνα μόνο υπό όρους, ακόμη και αναγκαία. Ωστόσο, όταν μετατοπίζεται η ισορροπία, αρχίζουν να αποκτούν έντονες παθογόνες ιδιότητες. Επιπλέον, οι βουβωνικό πτυχώσεις συχνά εκτίθενται σε συνεχή τριβή από τα ρούχα, η οποία εμφανίζεται ιδίως εάν το παντελόνι ή τζιν είναι πάρα πολύ σφιχτά, και σφιχτά, και εσώρουχα από πυκνή ύλη και χοντρό ραφές. Επιπλέον, η βουβωνική χώρα είναι παρούσα σε μεγάλο αριθμό ιδρώτα, καθώς και πολλούς άλλους αδένες, οι οποίοι με τη σειρά τους, σε περίπτωση ανεπαρκούς υγιεινής, αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης εξανθήματος της πάνας.

άνδρες intertrigo βουβωνική χώρα αναλάβει να απαλλαγούμε από αυτό το πρόβλημα, η ανάγκη να αφαιρέσετε πρώτα ή τουλάχιστον να ελαχιστοποιηθούν οι αρνητικές επιπτώσεις των παραγόντων ερεθισμού του δέρματος λόγω τριβής, και η εξάλειψη του βακτηριακού περιβάλλοντος μπορεί να προκύψουν στην βουβωνική πτυχώσεις. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι αυτή η δερματική αλλοίωση στους άνδρες έχει συχνά μια ομοιότητα με την επιδερμομυτίδα του πακέτου και εκδηλώσεις στρεπτοκοκκικών ή μυκητιακών επιδράσεων. Για τον καθορισμό των απαραίτητων ιατρικών μέτρων απαιτείται ακριβής διάγνωση. Και μόνο ένας ικανός ιατρός μπορεί να το κάνει αυτό.

Γονιμότητα των γεννητικών οργάνων

Η γονιμότητα των γεννητικών οργάνων, η εμφάνισή τους, μπορεί να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το γεγονός ότι ένα άτομο παραβιάζει ή δεν τηρεί επαρκώς τους κανόνες της οικειάς υγιεινής. Η ακόλουθη κατάσταση μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση του ερεθισμού των γεννητικών οργάνων και της φλεγμονής της πάνας εξάνθημα είναι συχνά ένα χαρακτηριστικό της συνεχή τριβή των ινών του ιστού του δέρματος σφιχτό πολύ σφιχτό, άβολα ρούχα. Είτε πρόκειται για παντελόνια, τζιν, είτε για εσώρουχα, ειδικά από συνθετικά υλικά. Ο λόγος για μια τέτοια διαστρεψιμότητα είναι επίσης η χρήση υποδεέστερων σκονών που μπορούν να λειτουργήσουν ως αλλεργιογόνα κατά το πλύσιμο ρούχων. Επιπλέον, η χρήση προφυλακτικών από λατέξ μπορεί να σχετίζεται με έναν αλλεργικό παράγοντα.

Ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης δράσης της τριβής και της πιέσεως των επιφανειών σε επαφή με την επιδερμίδα είναι η ανάπτυξη των φλεγμονωδών φωτοβολίδα που στη συνέχεια σε αυξημένη υγρασία προκαλεί διαβροχή του δέρματος και το δέρμα υγρό χαρακτηριστική περιοχή της πάνας εξάνθημα.

Η γονιμότητα των γεννητικών οργάνων μπορεί να συνοδεύει τη διάρροια της βουβωνικής ζώνης και οι περιοχές αυτής της βλάβης μπορούν να καλύψουν την πτυχωτική πτυχή και να εξαπλωθούν στους γοφούς. Οι ερεθισμοί και οι φλεγμονώδεις διεργασίες παρόμοιας φύσης, αν αφεθούν χωρίς θεραπεία, μπορεί να προηγηθούν της ανάπτυξης μερικών πιο σοβαρών και σοβαρών ασθενειών. Οι φλεγμονώδεις και μολυσματικές ασθένειες των γεννητικών οργάνων στις περισσότερες περιπτώσεις αρχίζουν με την εμφάνιση παρόμοιων συμπτωμάτων. Συνεχίζοντας από αυτό, αν τα γεννητικά όργανα χαρακτηρίζονται από κνησμό, ερεθισμό, συνοδευόμενα από μια αίσθηση γενικής ενόχλησης, δεν πρέπει να διστάσετε να ζητήσετε ιατρική βοήθεια.

trusted-source[4], [5], [6]

Εκσπερμάτωση όρχεων

Προστριβής των όρχεων είναι μια αρκετά κοινή βλάβη που συμβαίνουν κυρίως στα βρέφη και στα σπάργανα. Στην πραγματικότητα, βέβαια, οι όρχεις δεν του μωρού που εκτίθενται σε ερεθισμό και την επακόλουθη ανάπτυξη φλεγμονής, κλάμα, και ιδιαίτερα υπερκείμενο δέρμα του οσχέου. Αυτό συμβαίνει συνήθως οφείλεται σε ανεπαρκή φροντίδα και τα γεννητικά όργανα υγιεινή αγόρι. Μερικές μητέρες πιστεύουν ότι είναι μάταια ότι αν το παιδί κατοικεί σε πάνες, είναι σε θέση να παραδώσει σχετικά με την ανάγκη κάθε φορά για τον καθαρισμό του unswathe και στη συνέχεια σπαργανώνω και πάλι το μωρό. Τα ούρα για μεγάλο χρονικό διάστημα σε επαφή με ένα πολύ λεπτό και ευαίσθητο δέρμα του μωρού, σε συνδυασμό με την υπερθέρμανση του δέρματος, δρα ως ένα ισχυρό ερεθιστικό και μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα, προκαλούν πόνο και τελικά οδηγεί σε τριβή όταν διπλώνει σε τμήματα όρχεων εμφανίζονται υγρό.

Πρέπει να σημειωθεί ότι όχι πάντα η ερυθρότητα ή οποιαδήποτε από τις αναφερόμενες μεταβολές στην κατάσταση του δέρματος στους όρχεις μαρτυρούν κατηγορηματικά το γεγονός ότι υπάρχει ένα ενδοκοιλιακό όριο των όρχεων. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτά τα συμπτώματα μπορεί να καλυφθούν από κάποια άλλη φλεγμονώδη νόσο ή μολυσματική διαδικασία. Για να διαπιστωθεί ο πραγματικός λόγος και να διοριστεί η απαραίτητη θεραπεία ο γιατρός είναι ικανός μόνο. Και για τις μητέρες που το παιδί τους μεγάλωσε και αναπτύχθηκε υγιές, είναι απαραίτητο να φροντίσει για τη συντήρηση του δέρματός του σε ξηρότητα και καθαριότητα.

Μετωπικός λοβός του οσχέου

Η συχνότητα εμφάνισης του όσχεου έχει σε πολλές περιπτώσεις τις πιο απλές και εύκολα επεξηγηματικές αιτίες. Συχνά ένοχοι στην εμφάνισή τους είναι πολύ σφιχτά εσώρουχα ή πολύ σφιχτά παντελόνια. Πρώτα απ 'όλα, τέτοια ενδύματα εμποδίζουν την πρόσβαση στον αέρα και τον εξαερισμό, γεγονός που με τη σειρά του οδηγεί σε υπερθέρμανση και προκαλεί έντονη εφίδρωση. Το επόμενο μειονέκτημα εν προκειμένω είναι η παρατεταμένη τριβή του περινεφριδίου του δέρματος και αυτό γίνεται ένας παράγοντας σοβαρού ερεθισμού του δέρματος.

Ισχυρή εφίδρωση, ιδίως τη νύχτα, το όσχεο μπορεί να διαφέρει λόγω της εμφάνισης της μυκητιασικής λοίμωξης. Σε αυτή την περίπτωση, το εξάνθημα της πάνας συνοδεύεται από μια δυσάρεστη οσμή.

Με την παρουσία περινελικής υπεριδρωσίας, οι λόγοι για την ενεργό εφίδρωση και η πιθανή εμφάνιση του ενδοσκοπίου σε αυτό το υπόβαθρο δεν είναι προφανείς.

Στην περίπτωση αυτή, κατά τη διαδικασία της ενεργού εφίδρωσης και του σχηματισμού υψηλής υγρασίας εκτός από το όσχεο, εμπλέκεται ολόκληρο το περίνεο, μερικές φορές και η περιοχή του πρωκτού.

Ακριβώς όπως και στο καβάλο της εξάνθημα από την πάνα και εξάνθημα από πάνα στο όσχεο περιοχή του καβάλου συχνά εκδηλώνεται ως κηλίδες υγρασίας στο ένδυμα, και το πιο σοβαρό στάδιο της νόσου, έτσι ώστε να είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος. Αλλά αν και αυτό μπορεί να χρησιμεύσει ως αιτία δυσφορίας και αυτο-αμφιβολία, εμμονή με αυτό το πρόβλημα, πολλοί άνδρες για κάποιο λόγο δεν βιασύνη να ζητήσουν ιατρική βοήθεια. Εν τω μεταξύ, όλα τα αναγκαία μέτρα εναντίον αυτών των ανεπιθύμητων ενεργειών μειώνεται σε πολλές περιπτώσεις στις βασικές τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής - όχι λιγότερο από δύο φορές την ημέρα για το πλύσιμο με σαπούνι και νερό για μέρες. Χρειαζόμαστε επίσης μια υγιή προσέγγιση για την επιλογή των εσώρουχων και των ρούχων, με εξαίρεση, αν είναι δυνατόν, από συνθετικά υλικά. Είναι επίσης σημαντικό να προσέχετε για τη διατήρηση του σωματικού βάρους μέσα στο ιδανικό βάρος, γιατί η παχυσαρκία - μια από τις κύριες αιτίες έντονη εφίδρωση και την ταυτόχρονη ανάπτυξη των δερματικών βλαβών, συμπεριλαμβανομένων των εξάνθημα από πάνα όσχεο. Αλλά πρώτα απ 'όλα, με οποιεσδήποτε αρνητικές αλλαγές στην κατάσταση του δέρματος, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν δερματοβιολόγο.

Κάταγμα στο πέος

Μεταξύ των αιτιών της παρούσας δυσάρεστο φαινόμενο ως ένα εξάνθημα πάνα επί του πέους ανήκει σε αυτόν τον άνθρωπο μετά την ούρηση ολοκληρώσει μια ορισμένη ποσότητα ούρων με τη μορφή τελευταίες σταγόνες του παραμένουν στο εσώρουχο. Δεν έχει σημασία πόσο ανακινείται προσεκτικά το πέος, και, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είναι παρόντες. Φρέσκα ούρα έχει ουδέτερο ιδιότητες, αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα υπό συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας σημειώνεται στο μέσο καβάλο σχηματισμό bakteriodnoy. Εντατική πολλαπλασιασμό των βακτηρίων είναι ο λόγος ότι υπάρχει μια δυσάρεστη οσμή, τα δραστικά συστατικά που περιέχονται στα ούρα και την υγρασία ιδρώτα για να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος στο πέος, η οποία, εάν δεν λάβει τα κατάλληλα μέτρα είναι γεμάτη με την ανάπτυξη της φλεγμονώδους διαδικασίας και τον επακόλουθο σχηματισμό του εξανθήματος από πάνα.

Για μια μέρα στο πέος ένα συγκεκριμένο στρώμα σμήγματος και ούρων παραμένει, το οποίο, αν δεν πλυθεί, καλύπτει το δέρμα με κολλώδη επικάλυψη. Αλλά στην πραγματικότητα σε πολλές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν είναι δυνατή η εκτέλεση των απαραίτητων διαδικασιών υγιεινής. Επομένως, η ανάγκη να δοθούν μέτρα, αν μπορούμε να το πούμε, για παθητική οικεία υγιεινή, έρχεται στο προσκήνιο. Πρώτα απ 'όλα, αυτό υποδηλώνει ότι θα πρέπει να προτιμάτε τα εσώρουχα κατασκευασμένα από υλικά που μπορούν εύκολα να απορροφήσουν την υγρασία. Χάρη σε αυτό, εξασφαλίζεται μια καλή κυκλοφορία αέρα, η οποία βοηθά στη διατήρηση της βέλτιστης θερμοκρασίας, κατά την οποία η πιθανότητα απαγόρευσης του δέρματος είναι χαμηλή. Η ιδανική επιλογή από αυτή την άποψη είναι το βαμβάκι. Τα λινό του φυσικού βαμβακιού ή με το περιεχόμενο του μπορούν εύκολα να πλυθούν και στεγνώνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα συνθετικά υλικά στα ρούχα είναι απαράδεκτα, καθώς προκαλούν τριβές στο δέρμα και διαταράσσουν τις διαδικασίες ανταλλαγής θερμότητας και μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως αλλεργιογόνα.

Η κόπωση στο πέος, καθώς και πολλά άλλα προβλήματα δέρματος στα οικεία μέρη του σώματος μπορεί να εμφανιστούν ως αποτέλεσμα της αμέλειας στάσης απέναντι στο ζήτημα της προσωπικής υγιεινής ενός άνδρα. Για να διατηρήσει την αρσενική υγεία, το αγόρι χρειάζεται από την παιδική ηλικία να καταλάβει το γεγονός ότι τα γεννητικά όργανα πρέπει να διατηρούνται καθαρά.

Τι χρειάζεται να εξετάσετε;

Πώς να εξετάσετε;

Ποιος θα επικοινωνήσει;

Θεραπεία του εξανθήματος της πάνας στη βουβωνική χώρα

Η εμφάνιση του αναφυλακτικού εξανθήματος της πάνας είναι συχνότερη στο αρσενικό τμήμα του πληθυσμού, γεγονός που εξηγείται από τη μη τήρηση της οικειάς υγιεινής και των χαρακτηριστικών της δομής. Η φλεγμονή με αιχμηρά περιγράμματα συχνά περιέχει φλύκταινες και κυστίδια, γεγονός που υποδηλώνει την παρουσία παθογόνου μικροχλωρίδας. Το ισχυρό φύλο πάσχει από εξάνθημα από πάνα με υπερβολικό σωματικό βάρος, αυξημένη εφίδρωση, φορώντας συνθετικά και σφιχτά εσώρουχα, όπως αποδεικνύεται από τη φλεγμονή του δέρματος του οσχέου. Ο σακχαρώδης διαβήτης, η ακράτεια και άλλα προβλήματα αυξάνουν τον κίνδυνο εξανθήματος της πάνας.

Στις γυναίκες, η δερματίτιδα αναπτύσσεται κυρίως στις πτυχές της κοιλίας και κάτω από τους μαστικούς αδένες. Η φλεγμονή στη βουβωνική ζώνη παρατηρείται ως αποτέλεσμα της χρήσης σφιχτού, συνθετικού ρουχισμού, με άσχημη σεξουαλική επαφή και ενθουσιασμό για διάφορα απορρυπαντικά. Τα οικεία αποσμητικά, το υπερβολικό βάρος προκαλούν επίσης την εμφάνιση της φλεγμονώδους διαδικασίας. Η κόπωση των ενήλικων γυναικών ανοίγει το δρόμο προς τον κόλπο για παθογόνους παράγοντες που προκαλούν πυώδη έλκη, ρωγμές και διάβρωση.

Όσο πιο ακούγεται, η θεραπεία του εξανθήματος της πάνας στη βουβωνική χώρα στο αρχικό στάδιο συνίσταται στην πλύση του δέρματος με βραστό νερό, ακολουθούμενη από ξήρανση. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε ιατρικά προϊόντα μόνο αφού συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Τα φάρμακα συνταγογραφούνται για τον ακόλουθο σκοπό:

  • καταστολή των μυκήτων και της παθολογικής χλωρίδας ·
  • για να εξασφαλιστεί το αποτέλεσμα της ξήρανσης και να αποφευχθεί η εξάπλωση της παθολογικής εστίασης.
  • την απομάκρυνση της φλεγμονής και την απαλλαγή από φλύκταινες, έλκη και διάβρωση.

Η θεραπεία του εξανθήματος της πάνας περιλαμβάνει τη χρήση διαλύματος φουρακιλίνης και μαγγανίου με υποχρεωτικά λουτρά αέρα. Βοηθά στην απομάκρυνση μυκήτων και άλλων μικροοργανισμών από την πάστα του Teimur και η κρέμα δεσιτίνης του μωρού σκοτώνει μια δυσάρεστη οσμή. Για αρκετά χρόνια, το άμυλο πατάτας έχει χρησιμοποιηθεί ως σκόνη.

πάνα θεραπεία εξάνθημα με ρωγμές και φλύκταινες απαιτούν λίπανση παθολογική θέση με αλοιφή ψευδαργύρου, κλοτριμαζόλη, lokakortena vioformom, αλλά θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση του σαπουνιού.

Έτσι, το εξάνθημα της πάνας στη βουβωνική χώρα, αν και καταλαμβάνει ένα από τα πρώτα μέρη στη συχνότητα των περιπτώσεων αυτής της νόσου με αυτή την τοποθεσία, δεν είναι δύσκολο να προστατευθείτε από αυτήν. Για αυτό, πρέπει να φοράτε άνετα φυσικά λινά, να κολλήσετε στην προσωπική σας υγιεινή και να προσπαθήσετε να διατηρήσετε τον εαυτό σας στο βέλτιστο βάρος.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.