^

Υγεία

Η κλοτριμαζόλη από την τσίχλα

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 09.08.2022
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Μεταξύ του πλήθους των αντιμυκητιασικών παραγόντων για ιατρική θεραπεία κολπικής καντιντίασης ή άφθες, που θαμπώνει online διαφήμιση, περιοδικά μόδας, σημεία και εμφανίζει σε λιανικής περίπτερα, πιο κατάλληλη, αποτελεσματική και ασφαλής παράγοντας είναι Clotrimazole από ζυμομύκητες.

Κάτω από την έννοια της κολπικής καντιντίασης ή τσίχλας νοείται η φλεγμονή στην βλεννογόνο μεμβράνη του κόλπου που προκαλείται από μύκητες ζύμης του γένους Candida. Αυτή είναι μια πολύ κοινή λοίμωξη. Τα μανιτάρια μπορούν να παρασιτίσουν οπουδήποτε: στις επιφάνειες των λαχανικών και των φρούτων, στο δέρμα, στο στόμα, στα έντερα, στους αεραγωγούς, στο ουροποιητικό σύστημα.

Μανιτάρια και άλλοι μικροοργανισμοί στο δέρμα και τους βλεννογόνους του νεογέννητου παίρνουν από το κανάλι της μητέρας κατά τη διάρκεια του τοκετού και παραμένουν μαζί του για τη ζωή. Αυτά αρρωσταίνουν από ασθένεια μόνο όταν αποδυναμωθεί η ασυλία. Για να προκαλέσουν την ασθένεια, προκαλούνται κυρίως από τα αντιβιοτικά, ιδιαίτερα τη συχνή και μακρά υποδοχή τους. Η μικροχλωρίδα του ανθρώπινου σώματος υπό την επήρεια αντιβιοτικών, χάνει την φυσιολογική του ισορροπία, παραβιάζεται η βιολογική ισορροπία του. Ταυτόχρονα, οι υποψήφιοι μύκητες, οι οποίοι είναι υπό όρους παθογόνος χλωρίδας, οι οποίοι προηγουμένως υπήρχαν ήσυχα στο σώμα μας, αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται εντατικά. Η ανάπτυξη της τσίχλας μπορεί να συμβάλει σε παράγοντες όπως οι ορμονικές διαταραχές, η παχυσαρκία, η αβιταμίνωση, οι χρόνιες παθήσεις, ο διαβήτης, η εγκυμοσύνη. Η καντιντίαση χαρακτηρίζεται από πρήξιμο από τον κόλπο λευκού χρώματος με ξινή δυσάρεστη οσμή. Οι ασθενείς παραπονιούνται για κνησμό, η οποία αυξάνει το παρατεταμένο περπάτημα, την εμμηνόρροια.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Ενδείξεις για τη χρήση της κλοτριμαζόλης από την τσίχλα

Clotrimazole από ζύμη που χρησιμοποιείται στην Candida αιδοιίτιδα, αιδοιοκολπίτιδα, βαλανίτιδα, τριχομονάδες, γεννητικών ετοιμόγεννος απολυμαίνονται πριν από την παράδοση.

Μορφή απελευθέρωσης κλοτριμαζόλης από την τσίχλα

Δισκία κλοτριμαζόλη 0,1 γραμμάριο №6

Clotrimazole 1% κολπική κρέμα 20 γραμμάρια σωλήνα με εφαρμοστή

Η κλοτριμαζόλη ενός ποσοστού αλοιφής 25 γραμμάρια

Ένα διάλυμα από 15 ml - ποτήρια πορτοκαλί ποτηριού.

trusted-source[8], [9], [10], [11]

Χαρακτηριστικά της κλοτριμαζόλης

Η κλοτριμαζόλη, η οποία έχει μοριακό βάρος 344,84, είναι ένα λευκό άοσμο φάρμακο το οποίο χρησιμοποιείται σε ζυμομύκητες και παρόμοιες με ζυμομύκητες βλάβες. Η κλοτριμαζόλη είναι ελάχιστα διαλυτή σε νερό και αιθέρα, εύκολα διαλυτή σε πολυαιθυλενογλυκόλη 400, χλωροφόρμιο και αιθανόλη. Το φάρμακο χρησιμοποιείται τόσο στη θεραπεία των ανδρών όσο και των γυναικών και των παιδιών. Η πιο συχνά συνταγογραφούμενη κλοτριμαζόλη στη γυναικολογία, τη γενική θεραπεία, την δερματολογία, τη δεοντολογία και την μαιευτική. Η κλοτριμαζόλη από την τσίχλα απελευθερώνεται ως διαλύματα, δισκία, κρέμες και αλοιφές με ειδικές εφαρμογές.

trusted-source[12], [13], [14]

Φαρμακολογική δράση της κλοτριμαζόλης κατά της τσίχλας

Αντιπρωτοζωικά, αντιμυκητιακά, αντιβακτηριακά. Η κλοτριμαζόλη, ένα τοπικό παρασκεύασμα με αντιμυκητιασικό αποτέλεσμα, προέρχεται από ιμιδαζόλη.

Το αποτέλεσμα είναι μια διαταραχή του μεταβολισμού εργοστερόλης φάρμακο, το οποίο είναι το κύριο συστατικό των μυκήτων δομή των κυττάρων, μυκητιασικών διαπερατότητα του κυτταρικού τοιχώματος, προκαλεί την απελευθέρωση του καλίου από τη μεμβράνη κυττάρου, ενώσεις φωσφόρου, που ανήκουν στα κύτταρα καθώς επίσης και την καταστροφή ενδοκυτταρικών νουκλεϊκών οξέων. Περιορίζει τη σύνδεση φωσφολιπιδίων και τριγλυκεριδίων. Κάνει τα υπεροξειδάση και τα οξειδωτικά ένζυμα λιγότερο δραστικά, έτσι ώστε η ποσότητα υπεροξειδίου του υδρογόνου μέσα στα κύτταρα να γίνει τοξική. Αυτό, με τη σειρά του, οδηγεί στο γεγονός ότι τα κυτταρικά οργανίδια καταστρέφονται και το κύτταρο είναι νεκρωτικό. Η μυκητοστατική και μυκητοστατική επίδραση εξαρτάται από τη συγκέντρωση. Καθυστερεί τη μετατροπή των σπόρων της Candida Albico σε ένα καλούπι που διεισδύει στο εσωτερικό.

Η κλοτριμαζόλη απορροφάται ελαφρά μέσω των βλεννογόνων και του δέρματος.

Η ενδοφλέβια έγχυση απορρόφησε το 3-10% του φαρμάκου.

Στο ήπαρ, ένας αριθμός μετασχηματισμών της κλοτριμαζόλης λαμβάνει χώρα πριν από μεταβολίτες που δεν είναι ενεργοί, μετά τον οποίο απομονώνεται με περιττώματα. Η απορροφημένη κλοτριμαζόλη επηρεάζεται από τις υποκυτταρικές ενζυματικές αντιδράσεις στο ήπαρ, γι 'αυτό και οι αντιδράσεις οξείδωσης που εμφανίζονται σ' αυτήν επιταχύνονται.

Σε μεγάλες ποσότητες στην κολπική έκκριση και στα μικρά στην κυκλοφορία του αίματος, βρέθηκαν δύο έως τρεις ημέρες.

Δεν έχουν ληφθεί αποδείξεις για τις καρκινογόνες επιδράσεις της κλοτριμαζόλης στον ζωντανό οργανισμό σε μελέτες σε αρουραίους. Δεν υπάρχουν μεταλλαξιογόνα αποτελέσματα, κρίνοντας με μελέτες για χάμστερ.

Φαρμακοδυναμική

Η κλοτριμαζόλη χαρακτηρίζεται από ένα ευρύ φάσμα δράσης, ειδικά με εξωτερική εφαρμογή, το οποίο καλύπτει σχεδόν όλους τους μύκητες παθολογικής προέλευσης (που αποτελούν την αιτία της ανθρώπινης μόλυνσης). Η δραστηριότητά του εκτείνεται σε

  • νηματοειδείς μύκητες (δερματόφυτα).
  • Μανιτάρια Candida και άλλα μανιτάρια ζύμης.
  • διμορφικές μυκητιακές αλλοιώσεις.
  • ακτινομύκητες,
  • corynebacteria,
  • Staphylococcus;
  • στρεπτόκοκκους,
  • Trichomonas.

Φαρμακοκινητική

Η κλοτριμαζόλη έχει μεγάλη δυνατότητα διείσδυσης στους ιστούς. Στην επιδερμίδα είναι πολύ περισσότερο από το υποδόριο λίπος και το χόριο. Το φάρμακο δεν χαρακτηρίζεται από συστημική δράση. Στο ανθρώπινο σώμα, η κλοτριμαζόλη από την τσίχλα βρίσκει τα μανιτάρια Candida και επηρεάζει τις μεμβράνες τους, γι 'αυτό χάνουν εντελώς τη ζωτικότητά τους.

Η κλοτριμαζόλη από την τσίχλα συνήθως δίνει καλά αποτελέσματα στη θεραπεία της κολπικής καντιντίασης. Επιπλέον, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει μια περιεκτική θεραπεία, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα (συχνά δισκιοποιημένα). Η επίδραση της θεραπείας με κλοτριμαζόλη στην τσίχλα συνήθως προέρχεται από τις πρώτες ημέρες της θεραπείας με το φάρμακο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η θεραπεία θα πρέπει να σταματήσει, είναι απαραίτητο να περάσει από το σύνολο της θεραπείας που έχει συνταγογραφηθεί από έναν γιατρό, αλλιώς η ασθένεια μπορεί να πάει σε μια χρόνια μορφή.

Αλληλεπίδραση με άλλα φάρμακα

Εξασφαλίζει τη δράση της αμμφιτερικίνης Β, της νταναμυκίνης, της νυστατίνης.

Δοσολογία και χορήγηση

Η κλοτριμαζόλη από τσίχλα ή αλοιφή - πρέπει να εφαρμόζεται σε εκείνες τις περιοχές που επηρεάζονται από τον μύκητα, το στρώμα πρέπει να είναι λεπτό, δύο φορές την ημέρα. Στον κόλπο συνιστάται να εισάγετε ένα χάπι, και ο προθάλαμος του προθαλάμου και το περίνεο πρέπει να λιπαίνονται με 1 τοις εκατό κρέμα ή αλοιφή. Η διάρκεια της αντιμυκητιασικής θεραπείας είναι τρεις έως τέσσερις εβδομάδες. Συνιστάται επίσης να ενσταλάξετε την κλοτριμαζόλη από την τσίχλα στην ουρήθρα μιας λύσης 1% που διαρκεί έξι ημέρες. Για να αντιμετωπιστεί είναι απαραίτητη και για τους δύο σεξουαλικούς συντρόφους. Διαφορετικές μορφές δοσολογίας στις οποίες η κλοτριμαζόλη απελευθερώνεται από την τσίχλα έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες στην εφαρμογή και τα πλεονεκτήματα.

trusted-source[19], [20], [21], [22], [23], [24]

Η κλοτριμαζόλη από την τσίχλα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Το ορμονικό υπόβαθρο μιας εγκύου είναι τέτοιο ώστε η εμφάνιση πολλών δυσάρεστων αισθήσεων θεωρείται ο κανόνας. Μια γυναίκα δεν δίνει πάντα προσοχή σε κάποια δυσφορία, χαρακτηριστική για τις αρχικές εκδηλώσεις της τσίχλας. Αλλά όταν η φλεγμονώδης διαδικασία μεγαλώνει, οι δυσάρεστες αισθήσεις στα γεννητικά όργανα και η μυρωδιά προκαλούν την μέλλουσα μητέρα να πάει στο ιατρικό ίδρυμα. Η κλοτριμαζόλη από την τσίχλα αντενδείκνυται τους πρώτους τρεις μήνες της εγκυμοσύνης. Με ενδοκολπική εφαρμογή κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, δεν επιβεβαιώνονται οι ανεπιθύμητες ενέργειες στο έμβρυο, αλλά θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση ενδοκολπικού εφαρμογέα.

Προσοχή χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του θηλασμού, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία για το εάν η κλοτριμαζόλη διεισδύει στο μητρικό γάλα.

trusted-source[25], [26], [27], [28]

Κλοτριμαζόλη από τσίχλα για άνδρες

Τα αρσενικά γεννητικά όργανα τοποθετημένα έτσι ώστε ο μύκητας Candida δεν μπορεί να είναι μακριά για να τους, έτσι ώστε οι άνδρες πάσχουν από τσίχλα είναι πολύ λιγότερο από ό, τι το αδύναμο μισό της ανθρωπότητας, όπως οι πλύσεις των ούρων μακριά μύκητα από την ουρήθρα. Η τσίχλα στους άνδρες μπορεί να ξεκινήσει από το κεφάλι του πέους, στο χόριο, στο στόμα. Συμπτωματικά μπορεί να εκφραστεί με τη μορφή φαγούρας, οίδημα, καύση ή δυσάρεστη οσμή. Το πιο κατάλληλο για τη θεραπεία της καντιντίασης σε άνδρες, οι ειδικοί θεωρούν την κλοτριμαζόλη από την τσίχλα. Η αλοιφή απορροφάται για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά η εφαρμογή της είναι πολύ αποτελεσματική. Εφαρμόστε δύο φορές την ημέρα στην περιοχή της ακροποσθίας.

trusted-source[29], [30], [31], [32]

Αντενδείξεις κλοτριμαζόλης κατά της τσίχλας

Υπερευαισθησία στην κλοτριμαζόλη από την τσίχλα, το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

trusted-source[15], [16], [17], [18]

Παρενέργειες της κλοτριμαζόλης από την τσίχλα

Ίσως η ανάπτυξη αντιδράσεων αλλεργικής φύσης, όπως κνησμός και κνίδωση.

Η τοπική εφαρμογή μπορεί να προκαλέσει οίδημα, ερυθρότητα, φουσκάλες, δυσάρεστες αισθήσεις (κνησμός, καύση), το δέρμα μπορεί να αποκολληθεί, ο ερεθισμός εμφανίζεται πάνω του.

Στην περιοχή των γεννητικών οργάνων: κνησμός, ερυθρότητα, τοπικό οίδημα, αίσθημα καύσου, κολπικό έκκριμα, πολλακιουρία, φλεγμονή της ουροδόχου κύστης, δυσφορία στο κεφάλι του πέους, πόνος εμφανίζεται κατά τη διάρκεια coitusa.

Στοματική κοιλότητα: ερυθρότητα, οίδημα, καύση στο στόμα.

Υπερδοσολογία

Αν υπήρχε ένα τυχαίο χτύπημα κλοτριμαζόλη από τη ζύμη μέσα, μπορεί να υπάρχει μια αποστροφή για τα τρόφιμα, ναυτία, επιγαστραλγία, έμετος, διαταραχές του ήπατος, μερικές φορές - υπνηλία, συχνή ούρηση, δερματικό εξάνθημα.

Βοήθεια με υπερδοσολογία κλοτριμαζόλης από τσίχλα: πάρτε ενεργό άνθρακα, συμπτωματική θεραπεία.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση κλοτριμαζόλης από την τσίχλα

Είναι απαραίτητο να αποφύγετε τη λήψη κλοτριμαζόλης από τη μόλυνση στα μάτια. Μην εφαρμόζετε εάν η ακεραιότητα του δέρματος.

Μην χρησιμοποιείτε ερμητικούς επίδεσμους μετά την εφαρμογή κλοτριμαζόλης από την τσίχλα.

Για να αποφευχθεί η επανεμφάνιση, πρέπει να αντιμετωπίζονται και οι δύο σεξουαλικοί εταίροι. Μην χρησιμοποιείτε κλοτριμαζόλη από την τσίχλα κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως.

Με διαταραγμένη ηπατική λειτουργία, πρέπει να παρακολουθήσετε τη λειτουργική της κατάσταση.

Όταν εμφανίζονται συμπτώματα ερεθισμού ή υπερευαισθησίας, το φάρμακο πρέπει να απορρίπτεται.

Εάν μετά την εφαρμογή της κλοτριμαζόλης από τη ζύμη για ένα μήνα θεραπευτικό αποτέλεσμα δεν συμβαίνει, είναι απαραίτητο για την αποκατάσταση μικροβιολογική μελέτη για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση και να αποκλείσει άλλες παθολογία.

Συνθήκες και διάρκεια ζωής

Η κλοτριμαζόλη από την τσίχλα φυλάσσεται σε θερμοκρασία 8-25 ° C σε σκοτεινό σημείο που δεν είναι προσβάσιμο από τα παιδιά.

Διάρκεια ζωής είναι τρία χρόνια.

trusted-source[33], [34], [35], [36], [37]

Τιμή:

Η τιμή της κλοτριμαζόλης από την τσίχλα, σε αντίθεση με άλλα φάρμακα, είναι αρκετά αποδεκτή. Το κόστος του φαρμάκου επηρεάζεται από το όνομα του κατασκευαστή, τη δοσολογία σε ένα πακέτο, την προσαύξηση στο φαρμακείο.

Σήμερα, οι τιμές για τα φάρμακα αλλάζουν καθημερινά, αν όχι ωριαία. Από τις 30.04.2014, η τιμή για Clotrimazole Αλοιφή σε φαρμακείο αλυσίδες κατά μέσο όρο 7,70 UAH, κλοτριμαζόλη κρέμα - 8 - 12 UAH, Klotrimazol δισκία - περίπου 10 UAH.

Ανασκοπήσεις κλοτριμαζόλης από τσίχλα

Η κλοτριμαζόλη από την τσίχλα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα και, εν πάση περιπτώσει, νέα φάρμακα για τη θεραπεία της καντιντίασης, συνεπώς υπάρχουν πολλές απόψεις και απόψεις γι 'αυτό, τόσο καλές όσο και όχι.

Έτσι, για παράδειγμα, η Ιρίνα 35 χρόνια από το Ντόνετσκ έγραψε τα εξής: "Η τσίχλα με ενοχλούσε για πολλά χρόνια. Ότι μόνο εγώ δεν προσπάθησα: διάφορα γνωστά φάρμακα στις υψηλότερες τιμές. Πρόσφατα έλαβε θεραπεία ενδονοσοκομειακής περίθαλψης στο γυναικολογικό τμήμα για την επιδείνωση της χρόνιας αδενοειδίτιδας. Μετά τη χρήση αντιβιοτικών, η κολπική καντιντίαση επιδεινώθηκε. Ο γιατρός μου πρότεινε δισκία κλοτριμαζόλης. Αντέδρασα με ειρωνεία, αλλά ποια ήταν η έκπληξή μου όταν μερικές μέρες αργότερα ένιωσα μια σημαντική βελτίωση στο κράτος ... ". Ή εδώ είναι: "Γεια σας! Είμαι 25 ετών. Πήγα στο περιφερειακό νοσοκομείο με καταγγελίες για φαγούρα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και άφθονη λευκή έκταση απαλλαγής από τον κόλπο. Ο γιατρός είπε ότι έχω μια τσίχλα και έχω συνταγογραφήσει διάφορα φάρμακα, μεταξύ των οποίων κλοτριμαζόλη από τσίχλα. Ευχαριστώ, βοήθησε. Ήμουν ιδιαίτερα ευχαριστημένος με την τιμή, ποτέ δεν πίστευα ότι ένα φτηνό φάρμακο θα μπορούσε να έχει τέτοιο αποτέλεσμα. Αλίνα, Κουπιανσκό. "

Οι ασθενείς που παρέμειναν δυσαρεστημένοι με το φάρμακο, βασικά, είχαν αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλες δυσάρεστες αισθήσεις που σχετίζονται με τα ατομικά χαρακτηριστικά του σώματός τους. Ακολουθεί η δήλωση του γυναικολόγου Ilona Vasilieva από το Κίεβο: "Όταν ένας ασθενής έρχεται στην κλινική, υπάρχει πάντα πολύς χρόνος για να εξηγήσουμε τις ιδιαιτερότητες της χρήσης αυτού του ή αυτού του φαρμάκου. Δυστυχώς, πολλές συστάσεις, οι ασθενείς, εκτός από τη χρήση του φαρμάκου, χάνουν τα αυτιά. Όλοι δεν ακολουθούν το απαραίτητο θεραπευτικό σχήμα: πρέπει να σταματήσετε το αλκοόλ, να κάνετε οξεία, να φοράτε εσώρουχα μόνο από φυσικά υλικά. Αν ακολουθήσετε αυτές τις απλές συμβουλές, η κλοτριμαζόλη από την τσίχλα, με σπάνιες εξαιρέσεις, είναι καλά ανεκτή και δίνει εξαιρετική θεραπευτική δράση ».

Η κλοτριμαζόλη από την τσίχλα, παρά την εμφανή της απλότητα, είναι ένα φάρμακο που, όπως όλα τα άλλα φάρμακα, πρέπει να συνταγογραφήσει ένας γιατρός. Μόνο ένας ειδικός έχει όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να εξασφαλίσει ότι η θεραπεία ήταν σωστά χορηγούμενη και έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Προσοχή!

Για να απλουστευθεί η αντίληψη των πληροφοριών, αυτή η οδηγία για τη χρήση του φαρμάκου "Η κλοτριμαζόλη από την τσίχλα" μεταφράστηκε και παρουσιάστηκε σε ειδικό έντυπο με βάση τις επίσημες οδηγίες για ιατρική χρήση του φαρμάκου. Πριν από τη χρήση, διαβάστε το σχόλιο που έρχεται απευθείας στο φάρμακο.

Η περιγραφή παρέχεται για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί οδηγό για αυτοθεραπεία. Η ανάγκη για αυτό το φάρμακο, ο σκοπός του θεραπευτικού σχήματος, οι μέθοδοι και η δόση του φαρμάκου καθορίζονται αποκλειστικά από τον θεράποντα ιατρό. Η αυτοθεραπεία είναι επικίνδυνη για την υγεία σας.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.