^

Υγεία

Εναλλακτική θεραπεία της τσίχλας στους άνδρες

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 23.11.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Σήμερα, ο αριθμός των ασθενειών στη γυναικολογία και στην ουρολογία αυξάνεται σταθερά. Παρά τις τεράστιες προόδους στην ιατρική, πολλά νέα φαρμακευτικά προϊόντα, ορισμένα προβλήματα παραμένουν ανεπίλυτα και η αναζήτηση νέων θεραπειών παραμένει επείγουσα. Ένα από τα προβλήματα που προκαλεί κάποια δυσφορία είναι η τσίχλα στους άντρες. Αυτό το πρόβλημα είναι δύσκολο να ξεπεραστεί.

Εκδηλώνεται με τη μορφή κνησμού, καψίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Υπάρχουν εκκρίσεις, πιο συχνά λευκό, που συχνά έχουν μια δυσάρεστη οσμή. Όταν ξεκινά η μορφή της νόσου, μπορεί να εμφανιστεί πόνος στην ούρηση, πόνος στο περίνεο, στο ορθό. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα συμπτώματα της τσίχλας στους άνδρες σε αυτό το άρθρο.

Θεραπεία της τσίχλας σε άνδρες στο σπίτι

Για να καθορίσετε τον τρόπο αντιμετώπισης της τσίχλας, πρέπει να καταλάβετε ακριβώς ποια είναι η ασθένεια, καθώς και να κατανοήσετε τον μηχανισμό εμφάνισης και συντήρησης της. Έτσι, η τσίχλα μπορεί να περιγραφεί ως μια ασθένεια μυκητιακής προέλευσης, που προκαλείται από μύκητες του γένους Candida. Ως εκ τούτου, η ασθένεια ονομάζεται συχνά καντιντίαση. Ένα ειδικό χαρακτηριστικό των παθογόνων της νόσου είναι ότι είναι εκπρόσωποι της φυσιολογικής μικροχλωρίδας της ουρογεννητικής οδού. Αναφέρονται στους υπό όρους παθογόνους μικροοργανισμούς, οι οποίοι συνήθως παρέχουν προστασία του οργανισμού από παθογόνους μικροοργανισμούς, υποστηρίζοντας την αντίσταση αποικισμού των βλεννογόνων μεμβρανών.

Ωστόσο, με μείωση της ανοσίας, ενεργοποιούνται οι ευκαιριακοί μικροοργανισμοί, λαμβάνει χώρα η ενεργός ανάπτυξή τους και αποικίζουν ολόκληρο τον βλεννογόνο, αυξάνοντας δραματικά τους αριθμούς τους. Αναπτύσσει δυσβολία. Αυτό οδηγεί σε περαιτέρω μείωση της αντοχής και της ανθεκτικότητας του σώματος σε λοιμώδεις ασθένειες. Εάν ο αριθμός των εκπροσώπων του γένους Candida αυξάνεται απότομα, εμφανίζεται μια μυκητιακή πάθηση - η τσίχλα.

Έτσι, για να θεραπεύσετε την τσίχλα, θα πρέπει να εξαλείψετε την αιτία της εμφάνισής της. Πρώτα απ 'όλα, η θεραπεία πρέπει να στοχεύει στην υπέρβαση των συμπτωμάτων της δυσβολίας και στην ομαλοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Συνήθως αυτό αρκεί για να θεραπεύσει τη νόσο. Αλλά μερικές φορές απαιτείται ειδική θεραπεία, με στόχο την εξάλειψη του μύκητα και τη μείωση του αριθμού του.

Για αυτό, χρησιμοποιούνται διάφοροι ανοσοδιαμορφωτικοί, ανοσοδιεγερτικοί παράγοντες, προβιοτικά. Για να ομαλοποιήσετε το μέγεθος του μύκητα, μπορεί να χρειαστείτε αντιμυκητιακά (αντιμυκητιακά) φάρμακα. Επίσης, διάφορες εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας, ομοιοπαθητικά φάρμακα, βότανα, χημικές και ζωικές ουσίες αποδείχθηκαν καλά. Είναι σημαντικό να τηρείτε την σωστή διατροφή, να τηρείτε τους κανόνες υγιεινής.

Αλοιφές και κρέμες από τσίχλα για άντρες

Διάφορα εναλλακτικά μέσα αποδείχθηκαν επιτυχημένα.

  • Αριθμός συνταγής 1. Αλοιφή από το χρυσό μουστάκι

Στη θεραπεία βακτηριακών και μυκητιακών λοιμώξεων, το χρυσό μουστάκι αποδείχθηκε καλά, καθώς έχει αντισηπτικούς, αντι-μολυσματικούς παράγοντες. Για να προετοιμάσετε την αλοιφή, χρειάζεστε λιπαρή βάση. Μπορεί να είναι χοιρινό λαρδί, smale, λίπος badger, αρκούδα, gopher, ή ακόμα και το ιχθυέλαιο. Τα προϊόντα αυτά τήκονται σε χαμηλή θερμότητα ή σε υδατόλουτρο. Στη συνέχεια, στην προκύπτουσα μάζα προστίθεται ένα παρασκευασμένο ζωμό από χρυσό μουστάκι. Με συνεχή ανάδευση, φέρνουν στο σχηματισμό μίας ομοιογενούς μάζας, κατόπιν αφήνονται να παγώσουν και να χρησιμοποιηθούν ως αλοιφή, εφαρμόζοντας στο δέρμα και τους βλεννογόνους.

Για την προκαταρκτική προετοιμασία του αφέψημα του χρυσού μουστάκι, είναι απαραίτητο να πάρει 15-20 αρθρώσεις των φυτών, ψιλοκόψτε, ρίξτε ένα λίτρο βραστό νερό. Δίνουν την ευκαιρία να παρασκευαστούν για 20-30 λεπτά, μετά την οποία ο παράγοντας εισάγεται στην λιωμένη λιπαρή βάση. Ο ζωμός μπορεί να ληφθεί από το στόμα επιπλέον: 3 φορές την ημέρα για 15-20 λεπτά πριν από τα γεύματα. Η δοσολογία είναι 15-20 σταγόνες ανά μισό φλιτζάνι νερό. Διάρκεια - μέχρι να εξαφανιστούν τα συμπτώματα της τσίχλας.

  • Αριθμός συνταγής 2. Κρέμα "Αλόη"

Ως βάση, χρησιμοποιείται βούτυρο, το οποίο τήκεται σε υδατόλουτρο ή σε χαμηλή θερμότητα με συνεχή ανάδευση. Στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό αλόης. Για 100 γραμμάρια ελαίου προσθέστε περίπου 3 κουταλιές σούπας χυμό αλόης, συμπιεσμένο από τα φύλλα των φυτών, χωρίς να σταματήσετε την ανάδευση. Στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη θερμότητα, δώστε την ευκαιρία να παγώσει. Εφαρμόστε σε περιοχές ζημιών.

  • Αριθμός συνταγής 3. Αλοιφή με βάση το λίπος

Ως βάση, χρησιμοποιείται χοίρειο λίπος. Αυτό είναι ένα μάλλον αποτελεσματικό εργαλείο που συνταγογραφείται για άτομα με συμπτώματα δηλητηρίασης, βακτηριακή και ιογενή λοίμωξη, εισβολές μυκήτων, δυσβολία και μειωμένη ανοσία. Το λίπος χρησιμοποιείται σε λιωμένη μορφή: θερμαίνεται σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί πλήρως, με συνεχή ανάδευση. Στη συνέχεια, προσθέστε τα ενεργά συστατικά: χυμό Kalanchoe, τζίντζερ εδάφους, ένα τρίτο από ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα. Στη συνέχεια, επιτρέπουν την κατάψυξη, εφαρμόζονται στους χώρους της παθολογίας.

  • Αριθμός συνταγής 4. Αλοιφή βασισμένη σε κρέμα για βρέφη

Μια κρέμα για βρέφη χρησιμοποιείται ως βάση. Ως ενεργά συστατικά που έχουν το κύριο θεραπευτικό αποτέλεσμα, έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως τα αφεψήματα λαχανικών, για παράδειγμα, ένα αφέψημα από stevia και τσουκνίδα. Ξεχωριστά, πάρτε περίπου 75 ml κρέμας μωρών. Για να προετοιμάσετε το ζωμό πάρτε περίπου 5-10 γραμμάρια φυτών, στη συνέχεια ρίξτε ένα ποτήρι βραστό νερό. Ο ζωμός προστίθεται σε κρέμα μωρών, επέμεινε για μια ώρα. Εφαρμόστε στις πληγείσες περιοχές του δέρματος και των βλεννογόνων.

Εναλλακτική θεραπεία

Προκειμένου να αυξηθεί η ανοσία, συνιστάται να λαμβάνετε καθημερινά ένα ανοσοποιητικό φάρμακο, το οποίο μπορείτε να προετοιμάσετε. Αυτό θα απαιτήσει περίπου 100 γραμμάρια ακατέργαστων φιστικιών, αποξηραμένων βερίκοκων, σταφίδας, δαμάσκηνων. Όλα αυτά περνάνε μέσα από ένα μηχανή μαγειρέματος κρέατος, αναμειγνύονται καλά. Αφήνουμε να σταθεί για μια ώρα, μετά από την οποία προσθέστε 3-4 κουταλιές της σούπας μέλι. Μετά από αυτό, ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ομοιόμορφη σύσταση και να πασπαλιστεί με τζίντζερ εδάφους (όχι περισσότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού). Πάρτε μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά, αλλά όχι περισσότερο από 3 κουταλιές της σούπας την ημέρα.

Συνιστάται επίσης να λάβετε ένα βιταμινούχο φάρμακο που θα σας βοηθήσει να ομαλοποιήσετε την κατάσταση του σώματος στο σύνολό του και να συνθέσετε την ανεπάρκεια βιταμινών. Αυτό βοηθά στην ομαλοποίηση της ανοσίας. Για την προετοιμασία αυτής της θεραπείας απαιτείται ένα ποτήρι μπύρας. Είναι απαραίτητο να παίρνουμε τη σκοτεινή μπύρα, αφού περιέχει μόνο όλες τις απαραίτητες βιταμίνες, οι οποίες είναι προϊόν ζύμωσης. Επιπλέον, μαύρη μπύρα ομαλοποιεί μικροχλωρίδας ως πλούσια ζυμωτική μικροοργανισμοί οι οποίοι διεγείρουν την περαιτέρω ανάπτυξη της κανονικής μικροχλωρίδας και καταστέλλουν τη δραστηριότητα των παθογόνων και την υπό όρους παθογόνων μορφών. 2 κουταλιές της σούπας μέλι προστίθενται στην προθερμασμένη μπύρα, η οποία ενισχύει σημαντικά αυτές τις ιδιότητες του μελιού, λειτουργεί ως ένας επιπλέον παράγοντας ανάπτυξης για τη μικροχλωρίδα που αντιπροσωπεύεται στην μπύρα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί πλήρως το μέλι.

Στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό 1 λεμονιού (πρέπει να συμπιεστεί πριν θερμαίσετε τη μπύρα). Αναμείξτε καλά. Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Διεγείρει επίσης την ανοσία, ομαλοποιεί τις μεταβολικές διεργασίες, είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, αφαιρεί τα προϊόντα της αποσύνθεσης των ιστών και των ουσιών, συμμετέχει στον καθαρισμό του σώματος.

Αυτά τα εργαλεία συνιστώνται να συνδυάζονται. Δύο φορές την ημέρα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν ανοσοδιεγερτικό παράγοντα και τη νύχτα συνιστάται να πιείτε μια ενισχυμένη βιταμίνη με βάση την μπύρα. Μετά από αυτό, πρέπει να πάτε αμέσως στο κρεβάτι, τυλιγμένο σε μια ζεστή κουβέρτα. Η πορεία της θεραπείας πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 ημέρες.

Το πρωί συνιστάται να ξεπλένετε με ένα ειδικό αφέψημα, το οποίο κανονικοποιεί τη μικροχλωρίδα και μειώνει τον αριθμό των μύκητων. Για να προετοιμάσετε το αφέψημα απαιτούνται τουλάχιστον 3 κουταλιές της σούπας κάθε λουλούδι: λουλούδια χαμομηλιού, κώνοι λυκίσκου, φύλλα καμηλοπάρδαλης. Όλα αυτά χύνεται περίπου 2 λίτρα βραστό νερό και αφήνεται να σταθεί μέχρι το νερό να γίνει μια άνετη θερμοκρασία. Για να επιμείνετε είναι καλύτερα, έχοντας καλύψει με μια πετσέτα εκ των προτέρων, έτσι ώστε ο ατμός θα συσσωρεύεται. Αφού το νερό γίνει ζεστό, συνιστάται να πλένετε αυτό το ζωμό, μη εφαρμόζοντας σαπούνι. Επίσης, μην σκουπίζετε εντελώς το δέρμα, θα πρέπει να βρέχεται μόνο.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Σόδα από τσίχλα σε άνδρες

Η σόδα δημιουργεί ένα αλκαλικό περιβάλλον, το οποίο είναι πολύ δυσμενές για την αναπαραγωγή μυκήτων. Αγαπούν το όξινο περιβάλλον και διαδίδουν ενεργά σε αυτό. Η σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πλύσιμο. Έτσι, συνιστάται να ετοιμάσετε ένα διάλυμα σόδα με ρυθμό μια κουταλιά σόδα ανά λίτρο νερού. Είναι απαραίτητο να ξεπλύνετε 2-3 φορές την ημέρα, είναι πιο πιθανό, σε περίπτωση εμφάνισης ισχυρής φαγούρας.

Μαγγάνιο από τσίχλα σε άνδρες

Το μαγγάνιο έχει αντιβακτηριακό, αντιμυκητιασικό αποτέλεσμα. Καταστέλλει την ανάπτυξη των πιο ενεργών μορφών, σκοτώνει παθογόνους μικροοργανισμούς. Ως αποτέλεσμα, η κατάσταση της μικροχλωρίδας κανονικοποιείται και η φλεγμονή και ο κνησμός αφαιρούνται. Για την παρασκευή του διαλύματος, είναι απαραίτητο να διαλύσετε 2-3 μικρά κρύσταλλα μαγγανίου σε ζεστό νερό, ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφρώς ευδιάκριτη ροζ απόχρωση, πλύνετε τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα.

Σαπούνι για τσίχλα σε άνδρες

Συνιστάται να χρησιμοποιείτε ειδικό σαπούνι για προσωπική υγιεινή, το οποίο περιέχει αντιβακτηριακά συστατικά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε συνηθισμένο οικιακό σαπούνι, καθώς δημιουργεί ένα αλκαλικό περιβάλλον που είναι πολύ ευεργετικό για το δέρμα και τους βλεννογόνους του ανθρώπου και είναι δυσμενές για τον μύκητα.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον ο μύκητας πέφτει γρήγορα, η κατάσταση της μικροχλωρίδας κανονικοποιείται. Αυτό βοηθά στην γρήγορη αφαίρεση της φλεγμονώδους διαδικασίας και επίσης ανακουφίζει από τον κνησμό και την καύση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κωνοφόρο (φυσικό) σαπούνι ή σαπούνι πίσσας, καθώς περιέχουν μεγάλο αριθμό φλαβονοειδών, τα οποία επηρεάζουν θετικά την κατάσταση της μικροχλωρίδας και των βλεννογόνων γενικά.

Δεν συνιστάται η χρήση του σαπουνιού, επειδή περιέχει διάφορα πρόσθετα που συμβάλλουν στο σχηματισμό της φυσιολογικής μικροχλωρίδας σε ένα παιδί, αλλά το παραβιάζουν σε έναν ενήλικα. Επίσης, δεν συνιστάται η χρήση σαπουνιού με διάφορα πρόσθετα, βαφές, γεύσεις, καθώς μπορεί να εντείνει μόνο τον ερεθισμό.

Θεραπεία ιωδίου της τσίχλας σε άνδρες

Το ιώδιο έχει αντιβακτηριακή δράση, ομαλοποιεί την μικροχλωρίδα. Εφαρμόστε το με διάφορους τρόπους. Το πιο αποτελεσματικό είναι το πλύσιμο με διάλυμα ιωδίου. Για την προετοιμασία της λύσης απαιτείται λίτρο θερμού νερού. Σε αυτό προσθέστε σε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και σόδα, ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια προστίθενται 3-4 σταγόνες ιωδίου σε αυτό το διάλυμα, αναδεύεται και πλένεται. Μετά το πλύσιμο, δεν χρειάζεται να καθαρίσετε τον εαυτό σας. Συνιστάται μόνο να βρέχεται και να αφήνετε το διάλυμα να απορροφά λίγο στα βλεννογόνα και το δέρμα.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου για την τσίχλα στους άνδρες

Όπως γνωρίζετε, το υπεροξείδιο - ένα από τα πιο κοινά φάρμακα που έχουν αντιβακτηριακά αποτελέσματα. Χρησιμοποιείται συνήθως με τη μορφή υδατικού διαλύματος για πλύσιμο. Το διάλυμα παρασκευάζεται με ρυθμό 2-3 κουταλιών σούπας υπεροξειδίου ανά λίτρο νερού. Με σοβαρή φαγούρα, μπορείτε να σκουπίσετε τις πληγείσες περιοχές με διάλυμα υπεροξειδίου 3%. Για να το κάνετε αυτό, το βαμμένο δίσκο βρέθηκε σε ένα διάλυμα υπεροξειδίου.

Εάν υπάρχει ξεφλούδισμα, ερυθρότητα, η διαδικασία πρέπει να διακοπεί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το υπεροξείδιο είναι ένας αρκετά ισχυρός παράγοντας που μπορεί να ερεθίσει τις βλεννώδεις μεμβράνες. Όλοι έχουν το δικό τους όριο ευαισθησίας, οπότε θα πρέπει να καταλάβετε ότι ένα τέτοιο εργαλείο δεν ταιριάζει σε όλους. Προκαταρκτική είναι καλύτερα να ελέγξετε ένα μικρό μέρος της βλεννογόνου μεμβράνης.

Φυτική θεραπεία

Το πεδίο αλογοουρά χρησιμοποιείται ευρέως στη θεραπεία της τσίχλας, διαφόρων εκδηλώσεων δυσβολίας. Χρησιμοποιείται για δερματικές παθήσεις, παθολογίες βλεννογόνων. Έχει αιμοστατική και αντιφλεγμονώδη δράση. Είναι συνταγογραφείται για τσίχλα, αιμορροΐδες αιμορραγία με τη μορφή αφέψημα για κολύμβηση και καθιστικά λουτρά. Εφαρμόστε κυρίως εξωτερικά. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τρίψιμο με σοβαρή φαγούρα και καύση. Χρησιμοποιείται πιο συχνά εξωτερικά με τη μορφή αφέψημα. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιούνται πράσινες βλαστοί. Εκτός από την ομαλοποίηση της μικροχλωρίδας, επηρεάζει θετικά την κατάσταση του ουρογεννητικού συστήματος στο σύνολό του. Ανακουφίζει από τη φλεγμονή της ουροδόχου κύστης, ομαλοποιεί την κατάσταση των νεφρών. Με τη σειρά του, μειώνει σημαντικά την εκδήλωση οίδημα.

Χρησιμοποιείται ιώδες τρίχρωμο με τη μορφή γρασιδιού. Χρησιμοποιημένα στελέχη, φύλλα, λουλούδια. Επιδρά θετικά στην κατάσταση των βλεννογόνων, ομαλοποιεί την μικροχλωρίδα και επίσης ανακουφίζει από τον σπασμό, μειώνει τη διαπερατότητα των αιμοφόρων αγγείων. Ενισχύει την έκκριση βρογχικών και άλλων αδένων, ομαλοποιεί τις βλεννώδεις μεμβράνες. Βοηθά να απαλλαγούμε από δυσκοιλιότητα, ανακουφίζει από φλεγμονή, κνησμό, ερυθρότητα, ομαλοποιεί την ούρηση, ανακουφίζει από τον πόνο κατά τη διάρκεια της ουρικής και της σεξουαλικής επαφής. Εφαρμόστε στο εσωτερικό, καθώς και για πλύσιμο. Για να προετοιμάσετε το ζωμό χρειάζεστε 3-4 κουταλιές της σούπας βότανα για ένα ποτήρι βραστό νερό. Επιμείνετε για 2 ώρες, μετά από την οποία λαμβάνεται ένα ποτήρι για κατάποση, το υπόλοιπο χρησιμοποιείται για πλύσιμο. Ένα ποτήρι πρέπει να πιει καθημερινά.

Το κέρατο είναι κοινό με τη μορφή στελεχών, λουλουδιών, βλαστών. Για την εξωτερική χρήση οι βλαστοί είναι κατάλληλοι, για την υποδοχή στο εσωτερικό είναι καλύτερα να χρησιμοποιηθούν μίσχοι και λουλούδια. Έχει ένα διαφαιρικό, αντιφλεγμονώδες, αναλγητικό αποτέλεσμα, αφαιρεί εύκολα τον κνησμό, τον ερεθισμό. Συχνά χρησιμοποιείται στη γυναικολογία, την ουρολογία και την πρωκτολογία.

Ομοιοπαθητική

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή, καθώς μπορούν να προκαλέσουν διάφορες παρενέργειες, ειδικότερα, να ενισχύσουν τα συμπτώματα της νόσου από την οποία εκτελείται η θεραπεία. Βεβαιωθείτε ότι τηρείτε τις προφυλάξεις - προτού αρχίσετε να συμβουλευτείτε γιατρό.

Καλά καθιερωμένο βιταμινούχο τσάι, το οποίο αυξάνει την ανοσία. Για να προετοιμάσετε, θα πρέπει να πάρετε ένα κουταλάκι του γλυκού βότανα, θάμνος θάμνων, και βατόμουρα, ρίξτε ένα ποτήρι βραστό νερό, δώστε την ευκαιρία να ετοιμάζω. Τα μούρα είναι καλύτερα για τη σάλτσα με ένα πιρούνι έτσι ώστε να απελευθερώσουν το χυμό. Αφού ο ζωμός έχει αποκτήσει μια πλούσια σκιά, πρέπει να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, ανακατέψτε και πίνετε. Σε μια μέρα μπορείτε να πιείτε μέχρι και 4 ποτήρια αυτού του τσαγιού.

Από τον κνησμό, η καύση βοηθά την αλοιφή. Για να το κάνετε, πρέπει να λιώσετε 100 γραμμάρια βούτυρο, σταδιακά ρίξτε σε 50 ml ιχθυελαίου. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ανακατεύετε συνεχώς το φάρμακο. Στη συνέχεια προσθέστε περίπου 3 κουταλιές της σούπας πεύκο βελόνες ή ερυθρελάτης, καθώς και ένα τρίτο ενός κουταλάκι του γλυκού ελαιορητίνη. Δεν σταματάμε ανάδευση για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη θερμότητα, δώστε την ευκαιρία να ετοιμάσετε για μια ώρα. Μπορείτε να λιπάνετε τις πληγείσες περιοχές όπως απαιτείται, αλλά τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα.

Είναι επίσης δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ένας παράγοντας περιτυλίξεως ο οποίος επιτρέπει την ομαλοποίηση της εντερικής μικροχλωρίδας. Επίσης, επηρεάζει τη μικροχλωρίδα του ουρογεννητικού σωλήνα. Για το μαγείρεμα, πρέπει να πάρετε περίπου 50 γραμμάρια ηλιόσπορων χωρίς κέλυφος, 3 κουταλιές σπόρους λιναρόσπορου. Όλα αυτά είναι καλά αναμειγμένα. Στη συνέχεια, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μέλι, ανακατέψτε ξανά. Πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού δύο φορές την ημέρα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι για να λιπάνετε εκείνες τις περιοχές στις οποίες τα συμπτώματα της τσίχλας είναι σοβαρά. Χρησιμοποιείται επίσης για πλύσιμο, προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού του προϊόντος σε ζεστό νερό. Για το μαγείρεμα πάρτε 100 γραμμάρια βούτυρο, λειώστε το σε χαμηλή φωτιά. Ταυτόχρονα, πρέπει να ανακατεύετε συνεχώς. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας αλάτι, ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα. Όλα αυτά αναμιγνύονται μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής μάζα.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.