^

Υγεία

A
A
A

Candida βαλανοποσθίτιδα

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Η Candida balanoposthitis είναι μια φλεγμονώδης ασθένεια που επηρεάζει το εσωτερικό στρώμα της ακροποσθίας.

Κατά κανόνα, με την καντιντίαση ο μπαλονοστιχιστής υποφέρει από το κεφάλι του πέους. Η εμφάνιση της νόσου προκαλείται από μύκητες του γένους Candida. Αυτός ο τύπος μπαλονοστιτίτιδας εμφανίζεται στο 70% των ανδρών με σακχαρώδη διαβήτη. Η νόσος επηρεάζει τους ασθενείς που υποβλήθηκαν σε αντιβακτηριακή θεραπεία (σε 78% των περιπτώσεων). Η ήττα της ακροποσθίας περνά αργά σε ολόκληρο το πέος.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Αιτίες candida βαλανοποσθίτιδα

Οι κύριες αιτίες της Candida balanoposthitis:

 1. Ασθένειες που προκαλούν την εμφάνιση μπαλονοστιτίτιδας:
  • Αποτυχίες στην εργασία του ανοσοποιητικού συστήματος, μόλυνση από τον HIV.
  • Διαταραχές στο ενδοκρινικό σύστημα (σακχαρώδης διαβήτης, ορμονική ανισορροπία, παχυσαρκία, διόγκωση του θυρεοειδούς αδένα).
  • Ασθένειες, η θεραπεία των οποίων περιλαμβάνει τη λήψη αντιβιοτικών, ορμονικών φαρμάκων ή τη μετάβαση σε μια πορεία έκθεσης σε ακτινοβολία.
  • Παρατεταμένες λοιμώδεις και φλεγμονώδεις ασθένειες (γονόρροια, ογκολογικές παθήσεις, λευχαιμία, φυματίωση).
 2. Αιτίες ανεξάρτητες από εξωτερικούς παράγοντες:
  • Μηχανικός ερεθισμός του πέους της βλεφαρίδας για μεγάλο χρονικό διάστημα (φορώντας στενό λινό, τραύμα).
  • Μη συμμόρφωση με τους κανόνες της προσωπικής υγιεινής (να πάρει τον μύκητα από το έντερο).
  • Λοίμωξη από σεξουαλική επαφή από άρρωστο σύντροφο.

Είναι από την αιτία της ασθένειας, εξαρτάται από το σχήμα θεραπείας και τις συστάσεις του γιατρού που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τη νόσο.

trusted-source[6], [7], [8], [9]

Συμπτώματα candida βαλανοποσθίτιδα

Η μπαλονοστιτίτιδα υποψίας είναι πολύ πιο εύκολη στη διάκριση από άλλους τύπους φλεγμονώδους διαδικασίας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι με αυτόν τον τύπο φλεγμονής, εμφανίζεται μια λευκή επίστρωση στο πέος της βλεφαρίδας, λόγω της οποίας η ασθένεια έχει λάβει το δεύτερο όνομα - τσίχλα. Η ασθένεια απαιτεί υποχρεωτική θεραπεία, καθώς η καντιντίαση μπαλονοστιτίτιδα προκαλεί πολύ σοβαρές συνέπειες. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η ασθένεια είναι ασυμπτωματική, πράγμα που οδηγεί στο γεγονός ότι ένας μολυσμένος άνθρωπος προσβάλλει σεξουαλικούς συντρόφους και δεν το υποψιάζεται ούτε καν.

Τα ακόλουθα συμπτώματα της Candida balanoposthitis:

 • Ερυθρότητα και οίδημα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.
 • Οδυνηρές αισθήσεις στη βουβωνική χώρα.
 • Σοβαρή φαγούρα και καύση.
 • Λευκή εκκένωση, που καλύπτει την κεφαλή του πέους (όταν αφαιρείται η πλάκα στο δέρμα εμφανίζεται μια περιοχή που καλύπτεται με έλκη και μικροκονήματα).
 • Δυσάρεστη οσμή και πόνο κατά την ούρηση.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14], [15]

Έντυπα

Μυκητιασική βαλνοποστίτιδα

Η μυκητιασική μπαλονοστιτίτιδα είναι μια φλεγμονώδης και μολυσματική ασθένεια που προκαλείται από τους  μύκητες Candida  λόγω μιας βλάβης της ουρογεννητικής περιοχής. Το κύριο σύμπτωμα της μυκητιασικής βαλνοποστίτιδας είναι μια βρώμικη λευκή εκκένωση της συσσωρευμένης σύστασης, που εμφανίζεται κατά την ούρηση και την εκσπερμάτωση. Εκτός από τις εκκρίσεις, ο ασθενής έχει έλκη, αραίωση της επιδερμίδας και πληγές στο κεφάλι και στη χερσόνησο του πέους.

Η ιδιαιτερότητα αυτής της μορφής φλεγμονής είναι ότι εμφανίζεται ξαφνικά η οδυνηρή συμπτωματολογία, χωρίς καμιά αιτιολογία. Κατά κανόνα, τα πρώτα συμπτώματα εκδηλώνονται με τη μορφή πληγών, πρήξιμο και ερυθρότητα του πέους της γλωσσίδας. Εάν εμφανιστούν αυτά τα συμπτώματα, ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια. Δεδομένου ότι χωρίς την κατάλληλη θεραπεία, τα συμπτώματα αρχίζουν να επιδεινώνουν, προκαλώντας αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος και του  πόνου στην περιοχή της βουβωνικής χώρας. Ένας άλλος κίνδυνος μυκητιακής βαλνοποστίτιδας είναι ότι η ασθένεια μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές όπως: γάγγραινα και παραμόρφωση του πέους, λεμφαδενίτιδα των βουβωνικών λεμφαδένων. Οι επιπλοκές της μπαλονοστιτίτιδας μπορούν να καταστήσουν αδύνατη την περαιτέρω σεξουαλική ζωή.

trusted-source[16], [17], [18], [19], [20], [21]

Χρονική καντιντίαση μπαλονοστιτίτιδα

Η χρόνια μπαλονιοστιχιστική καντιντίαση έχει μια μακρά πορεία, συχνά επανεμφανίζεται, χαρακτηρίζεται από περιόδους επιδείνωσης, ρέει κυρτά. Η ασθένεια μπορεί να προκαλέσει φαινόση, λόγω φλεγμονής στο δέρμα του πέους, εμφανίζονται έλκη, γεγονός που οδηγεί σε στένωση της ακροποσθίας. Ιδιαίτερα επικίνδυνες είναι οι περιπτώσεις λεμφαδενίτιδας, κοκκιώματος και λεμφαγγειίτιδας.

Οι κύριες μορφές χρόνιας μπαλονοστιτίτιδας:

 • Επαγωγική - χαρακτηρίζεται από το ρυτίδισμα του πέους και της ακροποσθίας.
 • Yazvenno-hypertrophic - ο ασθενής έχει έλκη που δεν επουλώνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα και η φλεγμονώδης διαδικασία μεγαλώνει.

Η χρόνια μπαλονοστιτίτιδα είναι χαρακτηριστική για ασθενείς με αφροδίσια νοσήματα, χρόνιες αλλοιώσεις του ενδοκρινικού συστήματος (σακχαρώδης διαβήτης), μυκητιασικές και ερπητικές λοιμώξεις.

trusted-source[22], [23], [24]

Τι χρειάζεται να εξετάσετε;

Ποιος θα επικοινωνήσει;

Θεραπεία candida βαλανοποσθίτιδα

Η θεραπεία της Candida balanoposthitis εξαρτάται από το στάδιο της ανάπτυξης της νόσου από τον ασθενή και από τις αιτίες της φλεγμονής. Κατά κανόνα, η θεραπεία είναι τοπική, αλλά σε ιδιαίτερα παραμελημένες περιπτώσεις, οι ασθενείς έχουν συνταγογραφηθεί αντιμυκητιασικά φάρμακα. Ένας υποχρεωτικός κανόνας ανάκτησης είναι η τήρηση της προσωπικής υγιεινής και της τακτικής αλλαγής σεντονιών. Η θεραπεία για την καντιντίαση balanoposthitis θα πρέπει να λαμβάνει χώρα τόσο σεξουαλικούς εταίρους, δηλαδή, άνδρες και γυναίκες.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.