^

Υγεία

Αλοιφή από φαγούρα

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 09.08.2022
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Η αλοιφή από τον κνησμό είναι ένα αποτελεσματικό φάρμακο που μπορεί να αφαιρέσει τον κνησμό και το κάψιμο σε διάφορα μέρη του σώματος. Ας εξετάσουμε τις ιδιαιτερότητες της χρήσης της αλοιφής από τον κνησμό, τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές αντιρρησίες και τις συστάσεις για την επιλογή τους.

Ο κνησμός είναι ένα δυσάρεστο και οδυνηρό σύμπτωμα που έχει πολλές αιτίες. Τις περισσότερες φορές, ο κνησμός εμφανίζεται λόγω αλλεργικών αντιδράσεων, δερματικών παθήσεων, μολυσματικών και μυκητιακών βλαβών ή ασθενειών εσωτερικών οργάνων (συνηθέστερα το ήπαρ). Για τη θεραπεία της φαγούρας με τη βοήθεια των αλοιφών, είναι δυνατή μόνο μετά από μια σύνθετη εξέταση και την καθιέρωση της αιτίας της φαγούρας. Διαφορετικά, η χρήση αντιρευματικών φαρμάκων θα είναι σπατάλη χρόνου και χρήματος και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα.

 • Τις περισσότερες φορές, ο κνησμός εμφανίζεται λόγω δερματικών παθήσεων (ψώρα, κυψελών, πενικιλόζης) ή λόγω μυκητιακών αλλοιώσεων.
 • Μερικές φορές εμφανίζεται κνησμός επίσης λόγω υποδόριων παθήσεων (ηπατική νόσος, διαβήτης, κιρσοί, ασθένειες του λεμφικού συστήματος).
 • Κνησμός στο δέρμα μπορεί να εμφανιστεί όταν εκτίθεται σε μηχανικά, χημικά ή θερμικά ερεθίσματα.

Ανάλογα με την αιτία της φαγούρας, συντάσσεται ένα ατομικό σχήμα θεραπείας με την επιλογή των αλοιφών από κνησμό και άλλα φάρμακα. Αλοιφή από κνησμό ή άλλα τοπικά παρασκευάσματα επιλέγονται, εστιάζοντας στις ιδιαιτερότητες της κατάστασης του δέρματος του ασθενούς. Έτσι, για τους ιδιοκτήτες του ξηρού δέρματος δροσερές αλοιφές και διαλύματα αλοιφής είναι εξαιρετική, αλλά για τα άτομα με λιπαρό δέρμα - ειδικά πηκτώματα, παχιά βάμματα και κρέμες.

Ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της φαγούρας, έχουν ουσίες όπως: καρβολικό οξύ, διμετρόλη, αναισθησία, μενθόλη, παρασκευάσματα πίσσας και ακόμη κιτρικό οξύ. Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά την βοήθεια φαγούρας και τις αλοιφές που βασίζονται σε άνθη από λινέλ ή λαρδί (αυτές οι αλοιφές από τον κνησμό προετοιμάζονται στο σπίτι ως μέσο εναλλακτικής ιατρικής).

Τις περισσότερες φορές, στην καταπολέμηση του κνησμού, χρησιμοποιούνται φάρμακα που συνταγογραφούνται από τον θεράποντα ιατρό. Αλλά, υπάρχουν φορές που ένας γιατρός δεν μπορεί να επισκεφθεί. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να επιλέξετε ένα φάρμακο που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα δυσάρεστα συμπτώματα. Προτιμώμενες αλοιφές, οι οποίες περιέχουν τις ανωτέρω περιγραφείσες ουσίες. Προσπαθήστε να επιλέξετε ένα προϊόν που έχει αντι-αλλεργικές, αντιπυριτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Ενδείξεις για τη χρήση αλοιφής από κνησμό

Οι ενδείξεις για τη χρήση της αλοιφής από κνησμό βασίζονται στα συμπτώματα της φαγούρας και στην αιτία της εμφάνισής της. Η φαγούρα εμφανίζεται για διάφορους λόγους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο κνησμός συμβαίνει επίσης για ψυχολογικούς λόγους, ως αποτέλεσμα της κατάθλιψης, του άγχους, του άγχους. Αλλά ακόμη και η κνησμός του δέρματος μπορεί να προκαλέσει ψυχολογικά προβλήματα (άγχος, κατάθλιψη, άγχος). Δεδομένου ότι οι ενδείξεις για τη χρήση της αλοιφής από τον κνησμό βασίζονται στην αιτία και τα συμπτώματα της φαγούρας, ας εξετάσουμε τις βασικές ενδείξεις για τη χρήση αντιπυριτικών αλοιφών.

 • Κνησμός, αποτέλεσμα της παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο και λόγω της αυξημένης ξηρότητας του δέρματος.
 • Αλλεργικές αντιδράσεις στη λήψη φαρμάκων και φαρμάκων.
 • Ασθένειες του αίματος και των πεπτικών οργάνων (νεφρά, ήπαρ) και βλάβες του ενδοκρινικού συστήματος.
 • Τσιμπήματα εντόμων, φαγούρα λόγω επαφής με παράσιτα (ψώρα).
 • Βλάβες στο δέρμα, μολυσματικές και μυκητιακές ασθένειες.

Όλες οι αντιφλεγμονώδεις αλοιφές διαιρούνται σε τοπικά, αντιισταμινικά, τοπικά ανοσοδιαμορφωτικά, κορτικοστεροειδή και τοπικά αναισθητικά. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε κατηγορία των αλοιφών από φαγούρα και ενδείξεις για τη χρήση τους.

 1. Τα αντιισταμινικά φάρμακα - οι αλοιφές μειώνουν τη διόγκωση, την έκπλυση και τον κνησμό, λόγω της αυξημένης διαπερατότητας τριχοειδών αγγείων. Η επίδραση του φαρμάκου έρχεται σε 10-30 λεπτά μετά την εφαρμογή.
 2. Κορτικοστεροειδή - παρόμοιες αλοιφές χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της τοπικής φαγούρας, η οποία συμβαίνει λόγω δερματικών παθήσεων. Η αλοιφή με κνησμό με κορτικοστεροειδή δεν έχει σχεδόν καμία επίδραση στη γενικευμένη φαγούρα, αλλά μερικές φορές είναι αποτελεσματική σε συνδυασμό με ενυδατικά για την αντιμετώπιση του κνησμού σε ασθενείς με ξηρό δέρμα. Τα κορτικοστεροειδή δεν επιτρέπονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ατροφία του δέρματος.
 3. Τοπικά αναισθητικά - αλοιφές από τη φαγούρα, που περιέχουν ουσίες (λεβοκαΐνη, λιδοκαΐνη), εμποδίζουν τη μετάδοση των παλμών και μειώνουν την ευαισθησία του δέρματος. Αποτελεσματική στη θεραπεία της φαγούρας χαμηλής έντασης. Τα τοπικά αναισθητικά συνιστάται να χρησιμοποιούνται μαζί με τα ψυκτικά μέσα για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των φαρμάκων στη θεραπεία του κνησμού.
 4. Οι αναστολείς της καλσινευρίνης - έχουν αντιπυριτική δράση και ανακουφίζουν αποτελεσματικά την φλεγμονή του δέρματος.
 5. Υαλοποίηση με υπεριώδη ακτινοβολία (φωτοθεραπεία) - χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της κνησμό που προκαλείται από διάφορες ασθένειες. Βοηθά αποτελεσματικά στη θεραπεία της κνίδωσης, των λοιμώξεων από τον HIV, των χρόνιων παθολογιών και της ηπατικής βλάβης, της ερυθράς και άλλων ασθενειών. Η φωτοθεραπεία χρησιμοποιείται όταν άλλα μέσα δεν έχουν βοηθήσει στη θεραπεία του κνησμού.
 6. Εναλλακτική θεραπεία - υπό μια τέτοια θεραπεία σημαίνει μεθόδους εναλλακτικής ιατρικής. Για τη θεραπεία, χρησιμοποιούνται μενθόλη, φαινόλη και έλαιο καμφοράς. Αυτές οι ουσίες καταπραΰνουν την φαγούρα και δροσίζουν το δέρμα. Φαρμακευτικές ιδιότητες έχουν και βότανα που χρησιμοποιούνται για το μπάνιο (χαμομήλι, μουριές, φλοιός βελανιδιάς, ξινόφυλλο, πλιγούρι βρώμης). Η αντιμετώπιση της φαγούρας βοηθά στη θεραπεία διατροφής σε συνδυασμό με τη χρήση φαρμάκων.

Farmakodinamika αλοιφή από κνησμό

Farmakodinamika αλοιφή από κνησμό είναι οι διαδικασίες που συμβαίνουν με το φάρμακο μετά την εφαρμογή στο δέρμα. Ας δούμε τη φαρμακοδυναμική των αλοιφών από τον κνησμό, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του Psilo-balsam. Έτσι, το psilo-balm είναι ένα αντιαλλεργικό φάρμακο για τοπική εφαρμογή. Η σύνθεση του φαρμακευτικού προϊόντος περιλαμβάνει έναν αριθμό συστατικών. Η δραστική ουσία του φαρμάκου - διφαινυδραμίνη, δεσμεύει τους υποδοχείς της Η1 ισταμίνης. Χάρη σε αυτό, μετά την εφαρμογή της αλοιφής στο δέρμα, μετά από 10-20 λεπτά, παρατηρείται μείωση της διαπερατότητας των αγγείων και ενός τριχοειδούς, γεγονός που μειώνει σημαντικά το πρήξιμο και τον κνησμό.

Η αντιισταμινική επίδραση του φαρμάκου έχει έντονο και αποτελεσματικό αντιπηκτικό αποτέλεσμα στις δερματικές αλλοιώσεις διαφόρων θέσεων. Το Psilo-balm έχει ελαφριά ψύξη και τοπικό αναισθητικό αποτέλεσμα. Το φάρμακο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του κνησμού διαφόρων αιτιολογιών (έκζεμα, δερματίτιδα, αλλεργικός κνησμός).

Φαρμακοκινητική των αλοιφών από κνησμό

Η φαρμακοκινητική των αλοιφών από τον κνησμό είναι οι διαδικασίες απορρόφησης φαρμάκου, η κατανομή, η απέκκριση και ο μεταβολισμός. Ας δούμε τη φαρμακοκινητική των αλοιφών από φαγούρα στο παράδειγμα της αλοιφής ηπαρίνης. Μετά την εφαρμογή στο δέρμα, η δραστική ουσία της αλοιφής - ηπαρίνη, μειώνει τον κνησμό, τη φλεγμονή και την καύση. Το φάρμακο έχει αντιθρομβωτικό αποτέλεσμα. Χάρη στο νικοτινικό οξύ, το οποίο αποτελεί μέρος της αλοιφής, το φάρμακο απορροφάται γρήγορα και έχει θεραπευτική δράση. Η αλοιφή έχει αναισθητικό αποτέλεσμα.

Για να επιτευχθεί ένα αποτελεσματικό θεραπευτικό αποτέλεσμα, η αλοιφή θα πρέπει να εφαρμόζεται σε ένα λεπτό στρώμα, τρίβοντας απαλά μέσα στο δέρμα. Η συχνότητα εφαρμογής δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 2-3 φορές την ημέρα. Η αλοιφή δεν διεισδύει στη συστηματική κυκλοφορία του αίματος, επομένως εκκρίνεται από τους ιδρωτοποιούς αδένες με τη μορφή ιδρώτα.

Ονόματα αλοιφών που αφαιρούν φαγούρα

Τα ονόματα των αλοιφών που αφαιρούν την κνησμό σας επιτρέπουν να επιλέξετε το κατάλληλο φάρμακο στο φαρμακείο. Μέχρι σήμερα, στην φαρμακευτική αγορά εκπροσωπούνται πολλά αντιπυριτικά φάρμακα, αλλά κάθε μία από αυτές έχει τη δική της αρχή δράσης. Δηλαδή, η αποτελεσματικότητα της αλοιφής εξαρτάται από την αιτία της φαγούρας. Ας δούμε τις πιο δημοφιλείς αλοιφές που αφαιρούν την φαγούρα.

Akriderm® GENTA

Αλοιφή-αντιβιοτικό, χρησιμοποιείται στη θεραπεία δερματολογικών παθήσεων. Οι κύριες ενδείξεις για τη χρήση του φαρμάκου: αλλεργικές δερματικές βλάβες (διαφορετικές δερματίτιδα, έκζεμα, ψωρίαση), εξάνθημα πάνα, πρωτογενείς και δευτερογενείς μολύνσεις που προκαλούν φαγούρα. Η αλοιφή εφαρμόζεται από φαγούρα αντενδείκνυται υπερευαισθησία στο φάρμακο. Akriderm που δεν χρησιμοποιούνται για τη φυματίωση του δέρματος, ανεμοβλογιά, ο έρπης, ανοιχτές πληγές, τροφικά έλκη και της γαλουχίας, καθώς και για τη θεραπεία του κνησμού σε ασθενείς έως 1 έτος.

trusted-source[14]

Pimecrolimus αλοιφή

Το δεύτερο όνομα είναι το αντιπυριτικό φάρμακο Elidel. Η κύρια εφαρμογή της αλοιφής είναι η θεραπεία της ατοπικής δερματίτιδας, δηλαδή του εκζέματος. Το φάρμακο επιτρέπεται να χρησιμοποιείται τόσο για μακροχρόνια όσο και για βραχυχρόνια θεραπεία κνησμού σε παιδιά ηλικίας 3 μηνών και ενηλίκων. Η αλοιφή αντενδείκνυται για χρήση σε μυκητιακές, ιογενείς ή βακτηριακές δερματικές λοιμώξεις και με ατομική δυσανεξία των συστατικών του φαρμάκου.

Με ιδιαίτερη προσοχή, η αλοιφή χρησιμοποιείται σε ασθενείς με σύνδρομο Netherton, καθώς υπάρχει κίνδυνος αύξησης της συστηματικής απορρόφησης του φαρμάκου. Μόνο με την άδεια της ιατρικής αλοιφής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δερματικές βλάβες και σοβαρές φλεγμονώδεις ασθένειες του δέρματος. Αλοιφή από κνησμό δεν συνιστάται σε ασθενείς με εξασθενημένη ανοσία.

Cinaphan αλοιφή

Αλοιφή από τοπική φαγούρα. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του δέρματος σε περιπτώσεις αλλοιώσεων με ψωρίαση, έκζεμα διαφόρων τοποθεσιών, τσιμπήματα εντόμων, αλλεργικές εκδηλώσεις φαγούρας. Η αλοιφή είναι αποτελεσματική στην καταπολέμηση της κνησμό διαφόρων αιτιολογιών, καθώς και ηλιακά εγκαύματα και εγκαύματα πρώτου βαθμού. Το Cinaphane αντιμετωπίζει τη σμηγματόρροια του δέρματος, τη νευροδερματίτιδα και άλλες αιτίες κνησμού.

Το φάρμακο δεν συνιστάται να εφαρμόζεται σε μεγάλες περιοχές δέρματος και δέρματος με αυξημένη ευαισθησία. Με την παρατεταμένη χρήση του φαρμάκου, μπορεί να εμφανιστεί ατροφία του δέρματος, ακόμα και νέκρωση. Το φάρμακο αντενδείκνυται να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας, με φυματίωση του δέρματος, μολυσματικές αλλοιώσεις του δέρματος, υπερευαισθησία στα συστατικά του φαρμάκου.

trusted-source[15], [16], [17]

Beloderm αλοιφή

Αντιπληροϊκή αλοιφή με αντιφλεγμονώδεις, αντι-αλλεργικές και αντι-εξιδρωματικές ιδιότητες. Το φάρμακο μειώνει γρήγορα το πρήξιμο, τον ερεθισμό, το ερύθημα και τον πόνο. Η αλοιφή χρησιμοποιείται για τη θεραπεία αλλεργικής δερματίτιδας, ψωρίασης, έκζεμα, στέρησης, τσιμπήματα εντόμων. Το φάρμακο βοηθά στην αντιμετώπιση του κνησμού του δέρματος από διάφορες αιτιολογίες. Οι κύριες αντενδείξεις στη χρήση του φαρμάκου: ανεμοβλογιά, μυκητιασικές, ιογενείς και βακτηριακές δερματικές βλάβες, η παρουσία των ανοιχτές πληγές στο δέρμα, λύκο, κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας.

trusted-source[18]

Mezoderm

Αλοιφή με φαγούρα με αντιφλεγμονώδεις, αντιπηκτικές και αντι-αλλεργικές ιδιότητες. Αφαιρεί αποτελεσματικά την πρήξιμο, τον κνησμό και μειώνει τη φλεγμονή. Ενδείξεις για τη χρήση του φαρμάκου: ψωρίαση, όλοι οι τύποι δερματίτιδας, γεροντική και πρωκτογεννητική φαγούρα, έκζεμα διαφορετικού εντοπισμού, νευροδερματίτιδα. Το φάρμακο αντενδείκνυται για χρήση σε φυματίωση του δέρματος, ακμή, υπερευαισθησία σε ένα από τα συστατικά του φαρμάκου. Η αλοιφή δεν χρησιμοποιείται για δερματικές εκδηλώσεις σύφιλης και δερματικές αντιδράσεις στον εμβολιασμό.

Psylo-balm

Η αλοιφή αναφέρεται σε αντιισταμινικά με έντονο αντιπυριτικό αποτέλεσμα. Το φάρμακο έχει ψύξη και δράση mestnoanesteziruyuschee. Η αλοιφή συνταγογραφείται για ασθενείς με εξάψεις δέρματος, με τσιμπήματα εντόμων, εγκαύματα, αλλεργικούς ερεθισμούς, έκζεμα και δερματίτιδα εξ επαφής. Η αλοιφή αντενδείκνυται να χρησιμοποιείται με ατομική ευαισθησία στα συστατικά του φαρμάκου. Με ιδιαίτερη προσοχή το φάρμακο χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των μηχανισμών και την οδήγηση του αυτοκινήτου.

Αλοιφή για φαγούρα στο δέρμα

Αλοιφή για φαγούρα στο δέρμα ή τοπικά παρασκευάσματα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του κνησμού με διαφορετικό εντοπισμό και αιτιολογία. Ας δούμε τις πιο αποτελεσματικές και αποτελεσματικές αλοιφές από τον κνησμό στο δέρμα.

Οζελίνη κρέμα-γέλη

Το φάρμακο αφαιρεί αποτελεσματικά την ερυθρότητα, τα εξανθήματα και την αλλεργική φαγούρα. Η κρέμα-γέλη χρησιμοποιείται για φαγούρα και αλλεργική δερματίτιδα με διαφορετικό εντοπισμό. Η σύνθεση του φαρμακευτικού προϊόντος περιλαμβάνει φυτικά εκχυλίσματα, βιταμίνες και αιθέρια έλαια, τα οποία εξαλείφουν τα συμπτώματα κνησμού και ανακουφίζουν την κατάσταση του ασθενούς. Το φάρμακο έχει αντιισταμινικό και αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα.

Η χρήση του φαρμάκου βοηθάει στη μείωση της έντασης κνησμού, μειώνει τον ερεθισμό του δέρματος, πρήξιμο και ερυθρότητα. Το Cream-gel βελτιώνει τις διαδικασίες της κυτταρικής ανανέωσης και αυξάνει τις προστατευτικές λειτουργίες του δέρματος. Το φάρμακο δίνει στο δέρμα μια υγιή εμφάνιση, το καταπραΰνει. Λόγω των αναγεννητικών ιδιοτήτων, απομακρύνει αποτελεσματικά τα ίχνη της γρατσουνιάς και η αντιβακτηριακή δράση μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης μέσω των κατεστραμμένων επιφανειών του δέρματος.

Cinaph αλοιφή

Μια αντι-πρητική αλοιφή, ένα πολύ δραστικό γλυκοκορτικοστεροειδές για εξωτερική χρήση. Η αλοιφή έχει αντιφλεγμονώδες και αντι-αλλεργικό αποτέλεσμα. Οι κύριες ενδείξεις για τη χρήση του φαρμάκου: λειχήνες, έκζεμα, αλλεργική δερματίτιδα, δερματίτιδα, ηλιακά εγκαύματα, τσιμπήματα εντόμων, εγκαύματα πρώτου βαθμού, λύκος. Η αλοιφή αντενδείκνυται για χρήση σε φυματίωση δέρματος, ροδόχρου ακμή, ψωρίαση, ανεμοβλογιά και έρπητα. Η αλοιφή από τον κνησμό δεν χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας, καθώς και για ασθενείς κάτω των 2 ετών.

Irikar Αλοιφή

Ομοιοπαθητική θεραπεία με αντιφλεγμονώδη, αντιπηκτική και αντι-αλλεργική δράση. Το φάρμακο αποκαθιστά τις φυσιολογικές ιδιότητες του δέρματος και εξομαλύνει την απώλεια του υγρού. Οι κύριες ενδείξεις για τη χρήση αλοιφής είναι όλα τα είδη έκζεμα, ατοπική δερματίτιδα, κνησμός μετά από τσιμπήματα εντόμων και φαγούρα αλλεργικό δέρμα. Το φάρμακο αντενδείκνυται να χρησιμοποιείται με αυξημένη ευαισθησία στα συστατικά της αλοιφής. Πολύ σπάνια, η χρήση αυτής της αντιφλεγμονώδους αλοιφής προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα.

Όταν επιλέγετε μια αλοιφή από φαγούρα στο δέρμα, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο για να προσδιορίσετε την αιτία της φαγούρας. Γνωρίζοντας την αιτία που προκαλεί δυσάρεστες αισθήσεις, μπορείτε να επιλέξετε ένα αποτελεσματικό φάρμακο που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αφαιρέσει την κνησμό και τα συνοδευτικά συμπτώματα.

Αλοιφή για ερυθρότητα και κνησμό

Αλοιφή για ερυθρότητα και κνησμό πρέπει να βρίσκεται σε κάθε υγειονομική περίθαλψη. Το τοπικό φάρμακο μπορεί να απομακρύνει αποτελεσματικά το εξάνθημα, την ερυθρότητα, το πρήξιμο και τον κνησμό. Πριν επιλέξετε μια αλοιφή για να θεραπεύσετε τον κνησμό και την κοκκινίλα, θα πρέπει να προσδιορίσετε την αιτία της εμφάνισής τους. Αυτό θα επιτρέψει την αποτελεσματική θεραπεία και θα αποφευχθεί η επιδείνωση των δυσάρεστων συμπτωμάτων. Εάν η κνησμός εντοπιστεί, τότε η αλοιφή θα λειτουργήσει για 10-15 λεπτά, αλλά με εκτεταμένο κνησμό και ερυθρότητα σε όλο το σώμα, μία αλοιφή δεν αρκεί. Κατά κανόνα, σε τέτοιες περιπτώσεις, ο δερματολόγος γράφει διάφορα αντιπυριτικά και αντιφλεγμονώδη παρασκευάσματα αντιμικροβιακής και αντιμυκητιασικής δράσης.

 • Εάν η ερυθρότητα και ο κνησμός οφείλονται σε αλλεργική αντίδραση, τα αντιισταμινικά θα βοηθήσουν στη θεραπεία. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο ηρεμιστικό αποτέλεσμα του φαρμάκου. Αυτό είναι σημαντικό για τους ανθρώπους που εργάζονται με μηχανήματα ή οχήματα οδήγησης.
 • Εάν η κνησμός και η ερυθρότητα του δέρματος έχουν προκύψει εξαιτίας της νευρικής διεγέρσεως ή του στρες, τότε είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν παρασκευάσματα καταπραϋντικής δράσης. Από τις αλοιφές υπάρχουν κατάλληλα ταμεία με ψυκτικό αποτέλεσμα, καθώς και εγχύσεις βαλεριανού ή μητρικού για χορήγηση από το στόμα.
 • Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αιτία κνησμού και ερυθρότητας είναι η υπερβολική ξηρότητα του δέρματος. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται να χρησιμοποιείτε ενυδατικά καλλυντικά ή αλοιφές και κρέμες που προορίζονται για τη φροντίδα του δέρματος του μωρού.
 • Εάν εκτός από κνησμό και ερυθρότητα υπήρχε οίδημα, τότε χρησιμοποιούνται αλοιφές θεραπείας, οι οποίες περιλαμβάνουν ορμονικές ουσίες - γλυκοκορτικοστεροειδή. Αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα φάρμακα μόνο μετά από την άδεια ενός δερματολόγου.
 • Με ερυθρότητα και φαγούρα, που εμφανίζονται με κάποια περιοδικότητα, συνιστάται η αναθεώρηση της δίαιτας. Σταματήστε το φαγητό που ερεθίζει το σώμα (μπαχαρικά, καφέ, αλκοόλ, εσπεριδοειδή και άλλα αλλεργιογόνα τρόφιμα).
 • Εάν η κνησμός και η ερυθρότητα εμφανίστηκαν απροσδόκητα και δεν υπάρχει αντιπυριτική αλοιφή και δεν υπάρχει δυνατότητα να πάτε στο φαρμακείο, τότε συνιστάται ένα χαλαρωτικό ντους ή μπανιέρα. Για να απαλύνει το δέρμα, πρέπει να προσθέσετε πικρό μετάξι στο νερό και η θερμοκρασία του νερού δεν πρέπει να είναι πάνω από 37 μοίρες.
 • Με παρατεταμένη φαγούρα και ερυθρότητα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν αλοιφές που περιέχουν βιταμίνες Β και C. Αυτό θα απομακρύνει τον κνησμό, τη φλεγμονή, την ερυθρότητα και το ξεφλούδισμα.

Η αποτελεσματική εξάλειψη του κνησμού και της ερυθρότητας θα βοηθήσει: Fenistil-gel, Panthenol, Droparen, Radevit. Πριν χρησιμοποιήσετε την αλοιφή για φαγούρα και ερυθρότητα, συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο.

Αλοιφή για φαγούρα στα πόδια

Αλοιφές για φαγούρα στα πόδια χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία κνησμού που προκαλείται από αλλεργικές αντιδράσεις, μυκητιασικές αλλοιώσεις και άλλες αιτίες που προκαλούν ερυθρότητα και πρήξιμο. Πολύ συχνά κνησμώδη πόδια εμφανίζονται λόγω της έλλειψης της κατάλληλης υγιεινής, των αλλεργιών σε τρόφιμα, ρούχα, σκόνη. Η φαγούρα μπορεί να συνοδεύεται από αλλεργική δερματίτιδα, κνίδωση ή έκζεμα. Σε αυτή την περίπτωση εμφανίζεται ένα μικρό κόκκινο εξάνθημα ή κυστίδια στα πόδια, τα οποία εκρήγνυνται και αφήνουν πληγές στα πόδια.

Με αλλεργική δερματίτιδα στα πόδια, υπάρχει οίδημα και οδυνηρή διόγκωση, η οποία καλύπτεται με κόκκινο εξάνθημα. Σε αυτή την περίπτωση, για θεραπεία είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο. Ο γιατρός θα κάνει υποδόριες εξετάσεις και θα συνταγογραφήσει αντιισταμινικά. Κνησμός στα πόδια μπορεί επίσης να εμφανιστεί εξαιτίας μολυσματικών ασθενειών όπως η ανεμοβλογιά ή η ιλαρά. Ας δούμε τις πιο αποτελεσματικές αλοιφές από τον κνησμό στα πόδια.

Advantan

Αλοιφή από φαγούρα, καταστέλλει αλλεργικές και φλεγμονώδεις αντιδράσεις στο δέρμα. Αφαιρεί αποτελεσματικά τον κνησμό, την ερυθρότητα, τον ερεθισμό και τον πόνο. Οι κύριες ενδείξεις χρήσης: νευροδερματίτιδα, ατοπική δερματίτιδα, έκζεμα, δερματίτιδα εξ επαφής. Η αλοιφή αντενδείκνυται για χρήση σε δερματικές εκδηλώσεις σύφιλης, φυματίωσης του δέρματος, ιογενείς αλλοιώσεις και υπερευαισθησία στα συστατικά της αλοιφής από φαγούρα.

trusted-source[19]

Elokom

Μια αντιπυριτική αλοιφή, η οποία περιλαμβάνει ένα συνθετικό τοπικό γλυκοκορτικοστεροειδές. Η αλοιφή έχει αντιφλεγμονώδη, αγγειοσυσταλτική, αντιαλλεργική και αντιπυριτική δράση. Οι κύριες ενδείξεις για τη χρήση του φαρμάκου: δερματίτιδα, συμπτωματική θεραπεία κνησμού και φλεγμονή σε αλλεργικές αλλοιώσεις του δέρματος. Η αλοιφή είναι αποτελεσματική στη θεραπεία των κόκκινων επίπεδων λειχήνων. Το φάρμακο αντενδείκνυται να χρησιμοποιείται με αυξημένη ευαισθησία στα συστατικά του φαρμάκου.

Sinaflan

Αλοιφή από φαγούρα στα πόδια με αντιφλεγμονώδεις και αντι-αλλεργικές ιδιότητες. Οι κύριες ενδείξεις για τη χρήση του φαρμάκου: ξηρό δέρμα, δερματίτιδα, τσιμπήματα εντόμων, αλλεργικές αλλοιώσεις. Το φάρμακο αντενδείκνυται για χρήση στη φυματίωση του δέρματος, τις δερματικές λοιμώξεις, τα τροφικά έλκη, τα μελάνωμα, τα σαρκώματα και τον καρκίνο του δέρματος.

trusted-source[20], [21], [22], [23], [24]

Αλοιφή από φαγούρα στη βουβωνική χώρα

Αλοιφή από φαγούρα στη βουβωνική χώρα είναι μια δυσάρεστη συμπτωματολογία, η οποία προκαλεί δυσφορία, ακόμα και οδυνηρές αισθήσεις. Κνησμός μπορεί να υποδηλώνει σοβαρή ασθένεια, οπότε μην καθυστερείτε την επίσκεψη σε γιατρό, ειδικά εάν η κνησμός συνοδεύεται από ερυθρότητα και απολέπιση του δέρματος. Έτσι, επειδή ο κνησμός συμβαίνει για διάφορους λόγους, οι πιο συνηθισμένοι από αυτούς: νεφρικές και ηπατικές νόσοι, βλάβες του θυρεοειδούς.

Κνησμός και πόνος στη βουβωνική χώρα μπορεί να έχουν και μολυσματικές αιτίες: χλαμύδια, ουρεπλασμόζ, καντιντίαση, έρπης των γεννητικών οργάνων. Κνησμός είναι ένα σύμπτωμα του έρπητα των γεννητικών οργάνων, ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και ψώρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο κνησμός στη βουβωνική χώρα είναι ένα σύμπτωμα του σακχαρώδους διαβήτη και των μικροοργανισμών που παρασιτοποιούν τον οισοφάγο και άλλα όργανα. Και η πιο κοινή αιτία κνησμού στη βουβωνική χώρα - μη συμμόρφωση με την προσωπική υγιεινή. Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι πριν χρησιμοποιήσετε την αλοιφή από τον κνησμό στη βουβωνική χώρα πρέπει να μάθετε την αιτία της. Ας δούμε μερικά αποτελεσματικά φάρμακα που θα βοηθήσουν στην εξάλειψη της φαγούρας στη βουβωνική χώρα.

Celestoderm

Η αλοιφή από τον κνησμό είναι ένα ενεργό κορτικοστεροειδές με αντιβιοτικά. Το φάρμακο έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιπυριτικές ιδιότητες. Οι κύριες ενδείξεις για τη χρήση του φαρμάκου: δερματοπάθειες, έκζεμα, νευροδερματίτιδα, ψωρίαση, ανογενική και γεροντική φαγούρα. Η αλοιφή εφαρμόζεται στην προσβεβλημένη επιφάνεια με ένα λεπτό στρώμα, κατά μέσο όρο, δύο φορές την ημέρα. Αλλά η συχνότητα εφαρμογής και η διάρκεια της εφαρμογής της αντιφλεγμονώδους αλοιφής είναι ξεχωριστή για κάθε ασθενή.

Οι παρενέργειες της αντιπυριτικής αλοιφής εκδηλώνονται ως κάψιμο, ερεθισμός, αυξημένος κνησμός, ακμή, ξηρό δέρμα, δερματίτιδα εξ επαφής αλλεργικής φύσεως. Εάν ο ασθενής χρησιμοποιεί επίδεσμοι με αλοιφή για να θεραπεύσει την κνησμό, τότε μπορεί να εμφανιστεί δευτερογενής μόλυνση, εφίδρωση και ατροφία του δέρματος. Το φάρμακο αντενδείκνυται να χρησιμοποιείται με αυξημένη ευαισθησία σε ένα από τα συστατικά συστατικά.

trusted-source[25], [26]

Baneotsin

Αντιπαρουσιακό αντιβακτηριακό παρασκεύασμα συνδυασμένης τοπικής εφαρμογής. Το αντιβιοτικό, το οποίο είναι μέρος της αλοιφής, έχει βακτηριοκτόνο αποτέλεσμα. Οι κύριες ενδείξεις για τη χρήση του φαρμάκου: βακτηριακές δερματικές λοιμώξεις, μολυσμένα τρόφιμα, έκζεμα, βακτηριακή δερματίτιδα, δευτερογενείς λοιμώξεις. Η αλοιφή είναι αποτελεσματική ως προφυλακτικό για δερματολογικές και χειρουργικές επεμβάσεις στην μετεγχειρητική περίοδο.

Το φάρμακο αντενδείκνυται για χρήση με εκτεταμένες δερματικές βλάβες, νεφρικές διαταραχές και με αυξημένη ευαισθησία στα δραστικά συστατικά του φαρμάκου.

trusted-source[27], [28], [29], [30], [31]

Triderm

Αντιπληροϊκή αλοιφή εξωτερικής χρήσης. Το φάρμακο έχει αντιπυριτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντι-αλλεργικές ιδιότητες. Οι κύριες ενδείξεις για τη χρήση αλοιφής: δερματοπάθειες, ατοπική δερματίτιδα, έκζεμα, οργανική νευροδερματίτιδα, απλή χρόνια λυχνία.

Αλοιφή αντενδείκνυται η χρήση στο δέρμα φυματίωση, την ανεμοβλογιά, ο έρπης, δερματικές εκδηλώσεις της σύφιλης, ανοιχτές πληγές, και υπερευαισθησία στα δραστικά συστατικά του φαρμάκου. Με ιδιαίτερη προσοχή, η αλοιφή συνταγογραφείται στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και για τη θεραπεία του κνησμού σε παιδιά ηλικίας κάτω των δύο ετών.

Αλοιφή από φαγούρα στα χέρια

Αλοιφή από φαγούρα στα χέρια χρησιμοποιείται για τη θεραπεία δερματίτιδας εξ επαφής και αλλεργικών αντιδράσεων. Κατά κανόνα, ο κνησμός στα χέρια συνοδεύεται από ένα μικρό εξάνθημα, πρήξιμο και ερυθρότητα. Σε αυτή την περίπτωση, οι αλοιφές με αντιισταμινικά συστατικά χρησιμοποιούνται για θεραπεία. Δεδομένου ότι το δέρμα στα χέρια είναι λιγότερο ευαίσθητο, η επιλογή των αντιπυριτικών αλοιφών είναι αρκετά μεγάλη. Όταν ο κνησμός προκαλείται από αλλεργικές αντιδράσεις, χρησιμοποιούνται ορμονικές αλοιφές.

Κνησμός στα χέρια μπορεί να οφείλεται σε δερματικές παθήσεις (ψώρα, πενικιλία, νευροδερματίτιδα, κνίδωση). Χημική, θερμοκρασία και μηχανική βλάβη - αυτός είναι ένας άλλος λόγος για φαγούρα στα χέρια. Τέτοιες εξωγενείς ασθένειες, όπως ο διαβήτης, η νεφρική και η ηπατική βλάβη, μπορούν επίσης να προκαλέσουν φαγούρα στα χέρια. Εάν η κνησμός στα χέρια σας ανησυχεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε πρέπει να ζητήσετε ιατρική βοήθεια και να υποβληθείτε σε έλεγχο για να λάβετε την απαραίτητη θεραπεία. Ας δούμε τις πιο αποτελεσματικές και δημοφιλείς αλοιφές από φαγούρα στα χέρια.

Fucidin

Αντιβακτηριακό αντιβιοτικό βακτηριοστατικής δράσης. Το φάρμακο έχει αντιμικροβιακή δράση. Οι κύριες ενδείξεις για τη χρήση του φαρμάκου είναι οι λοιμώξεις του δέρματος που προκαλούνται από βακτήρια. Η αλοιφή αντενδείκνυται να χρησιμοποιείται παρουσία ατομικής δυσανεξίας ενός από τα συστατικά του φαρμάκου.

Λεβομεξόλη

Αλοιφή από μια φαγούρα ενός ευρέος φάσματος δράσης. Το φάρμακο έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Είναι δραστική κατά gram-αρνητικών και θετικών μικροοργανισμών. Η ιδιαιτερότητα της αλοιφής είναι ότι μετά την εφαρμογή στο δέρμα, το παρασκεύασμα απορροφάται εύκολα και γρήγορα στο δέρμα και διεγείρει διαδικασίες αναζωογόνησης. Οι κύριες ενδείξεις για τη χρήση των αλοιφών είναι φαγούρα διαφόρων θέσεων, πυώδη και μολυσμένα τραύματα. Το φάρμακο αντενδείκνυται να χρησιμοποιείται με αυξημένη ευαισθησία στα συστατικά της αλοιφής.

Levosin

Αλοιφή εξωτερικής χρήσης με αντιφλεγμονώδεις, αναισθητικές, αντιβακτηριακές και αναγεννητικές ιδιότητες. Το φάρμακο συνταγογραφείται για τη θεραπεία του κνησμού διαφόρων εντοπισμάτων, πυώδους πληγών και μολυσματικών βλαβών του δέρματος. Η αλοιφή αντενδείκνυται σε ασθενείς για διάστημα έως ενός έτους και με ατομική ευαισθησία στις δραστικές ουσίες του φαρμάκου.

Αλοιφή από τον πρωκτό φαγούρα

Αλοιφή από τον πρωκτικό κνησμό χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της δυσφορίας στον πρωκτό. Ο κνησμός του πρωκτικού μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα μιας συγκεκριμένης νόσου ή να δράσει ως ξεχωριστή ασθένεια. Κνησμός δεν συμβαίνει μόνο γύρω από τον πρωκτό, αλλά και στην περιπρωκτική περιοχή, μερικές φορές δυσάρεστες αισθήσεις περνούν στα γεννητικά όργανα. Οι αιτίες του πρωκτικού κνησμού μπορεί να είναι πρωκτολογικές ασθένειες (κρυπτίτιδα, πρωκτίτιδα, συρίγγιο, αιμορροΐδες, ρινικές σχισμές), δερματικές παθήσεις, παράσιτα, σεξουαλικές λοιμώξεις.

Η θεραπεία του πρωκτικού κνησμού και η χρήση αντιπυριτικών αλοιφών εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την αιτία της νόσου. Προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία, είναι απαραίτητο να εξεταστεί ο ασθενής, να υποβληθούν σε διάφορες εξετάσεις και να ζητηθεί συμβουλές από δερματολόγο και πρωτοντολόγο. Ας δούμε τις πιο αποτελεσματικές αλοιφές από τον πρωκτό φαγούρα.

Αλοιφή ηπαρίνης

Τοπικό αναισθητικό και αντιπηκτικό που διαθέτουν αντιπηκτικές ιδιότητες. Η αλοιφή ηπαρίνης χρησιμοποιείται για τη θεραπεία και την πρόληψη εξωτερικών αιμορροΐδων και θρομβοφλεβίτιδα επιφανειακών φλεβών. Το φάρμακο είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία του κνησμού και της φλεγμονής των μεταγεννητικών αιμορροϊδικών κόμβων.

Το φάρμακο αντενδείκνυται για χρήση σε τραυματικές διαταραχές του δέρματος, με αυξημένη ευαισθησία στα συστατικά της αντιπυριτικής αλοιφής και των ελκωτικών νεκρωτικών διεργασιών. Με ιδιαίτερη προσοχή, η αλοιφή χρησιμοποιείται με την τάση για αιμορραγία.

Proctosedil αλοιφή

Το φάρμακο είναι τοπικό για τη θεραπεία και την πρόληψη βλαβών της ανορθολογικής ζώνης και των αιμορροΐδων. Η αλοιφή έχει αντιφλεγμονώδεις και αντι-αλλεργικές ιδιότητες. Ενδείξεις για τη χρήση αλοιφής - οξείες ρινικές σχισμές, κνησμός στον πρωκτό, έκζεμα περιπρωκτικών, πρωκτίτιδα, αιμορροΐδες.

Το φάρμακο αντενδείκνυται για χρήση σε μυκητιασικές αλλοιώσεις της ανορθολογικής ζώνης, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, με φυματίωση και υπερευαισθησία στις δραστικές ουσίες του φαρμάκου. Εάν δεν τηρούνται οι κανόνες για τη χρήση της αλοιφής ή παρατεταμένη χρήση, είναι δυνατές τοπικές αντιδράσεις: δευτερογενής μόλυνση, ξηρότητα της βλεννογόνου μεμβράνης.

Ηπατροπμβίνη G

Αλοιφή για πρωκτική και τοπική εφαρμογή με αντιθρομβωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιπυριτικές ιδιότητες. Οι κύριες ενδείξεις για τη χρήση του φαρμάκου είναι φαγούρα και έκζεμα στον πρωκτό, αιμορροΐδες και ρινικές σχισμές.

Το φάρμακο αντενδείκνυται για χρήση σε προδιάθεση για αιμορραγία, όγκους δερμάτων, σύφιλη και βακτηριακές αλλοιώσεις του δέρματος. Η αλοιφή αντενδείκνυται να χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του πρωκτού κνησμού στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Με υπερβολική δόση, οι παρενέργειες είναι πιθανές ως αλλεργικές αντιδράσεις και ερυθρότητα του δέρματος.

Αλοιφή από φαγούρα στον κόλπο

Η αλοιφή από τον κνησμό στον κόλπο είναι ένας αποτελεσματικός αντιπηκτικός παράγοντας που επιτρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξαλειφθεί ο κνησμός και τα συνοδευτικά επώδυνα συμπτώματα. Ο κνησμός στον κόλπο έχει διάφορες αιτίες. Σε μια φαγούρα μπορεί να οδηγήσει γυναικολογικές παθήσεις, εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες ενός οργανισμού και ασθένειες που δεν συνδέονται με τη γυναικολογία.

Κατά κανόνα, ο κνησμός στον κόλπο συνοδεύεται από την κνησμό των εξωτερικών γεννητικών οργάνων και ακόμη και την κνησμό του πρωκτικού ανοίγματος. Όλα αυτά προκαλούν δυσφορία και πόνο. Αλλά ακόμη και με τέτοια δυσάρεστα συμπτώματα, δεν είναι όλοι σε βιασύνη για να δουν έναν γυναικολόγο να καθορίσει την αιτία της φαγούρας.

 • Εάν η κνησμός προκαλείται από τον έρπητα των γεννητικών οργάνων, τότε οι αλοιφές που είναι δραστικές κατά του ιού του έρπητα συνταγογραφούνται για τη θεραπεία του. Τέτοια φάρμακα περιλαμβάνουν: Myrtoplex, Biopin, Acyclovir. Οι αλοιφές ανακουφίζουν αποτελεσματικά τον κνησμό και χρησιμοποιούνται ως συστηματική ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
 • Σε περίπτωση κνησμού που προκαλείται από βακτηριακή κολπίτιδα και βακτηριακή Gardnerella, χρησιμοποιούνται αλοιφές όπως Clotrimazole, Doxycycline, Flucanazole και άλλες. Αλλά τα κολπικά υπόθετα είναι τα πιο αποτελεσματικά στη θεραπεία του κνησμού.

Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι όταν επιλέγετε μια αντιπυριτική αλοιφή, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη την αιτιολογία της φαγούρας και να αναζητήσετε τη συμβουλή ενός γυναικολόγου.

Αλοιφή για κνησμό των γεννητικών οργάνων

Η αλοιφή από την κνησμό των γεννητικών οργάνων χρησιμοποιείται τόσο από γυναίκες όσο και από άνδρες. Ο κνησμός προκαλεί ορισμένες ασθένειες που οδηγούν σε ερεθισμό και φλεγμονή των γεννητικών οργάνων. Έτσι, ο κνησμός μπορεί να προκληθεί από την επίδραση του εξωτερικού περιβάλλοντος στα γεννητικά όργανα, τις λοιμώξεις, τις παραβιάσεις της υγιεινής, ως αποτέλεσμα μηχανικού και χημικού ερεθισμού. Οι αιτίες του κνησμού μπορούν να συσχετιστούν με παθολογίες εσωτερικών γεννητικών οργάνων και παθολογίες από άλλα όργανα. Αλοιφές που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του κνησμού των γεννητικών οργάνων:

Oxicort

Αλοιφή με αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις και αντιπυριτικές ιδιότητες. Αλοιφή εξαλείφει αποτελεσματικά κνησμό των γεννητικών οργάνων, η οποία προκαλείται από αλλεργικές αντιδράσεις, δερματίτιδα, μολυσμένα πάνα εξάνθημα πυόδερμα, κνησμώδους δερματοπάθειας, κνίδωσης και τσιμπήματα εντόμων.

Η αλοιφή αντενδείκνυται σε περιπτώσεις ιικών δερματικών αλλοιώσεων, δερματομυκητίασης, προκαρκινικών δερματικών παθήσεων, φυματίωσης και σύφιλης. Με ιδιαίτερη προσοχή, η αλοιφή χρησιμοποιείται για υπερευαισθησία στις δραστικές ουσίες του φαρμάκου.

Υδροκορτιζόνη αλοιφή

Αντι-αλλεργική και αντιφλεγμονώδης αλοιφή, που θεραπεύει την κνησμό διαφόρων αιτιολογιών, συμπεριλαμβανομένου του κνησμού των γεννητικών οργάνων. Οι κύριες ενδείξεις για τη χρήση της αλοιφής: θεραπεία της ψωρίασης, αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής, έκζεμα. Αλοιφή εφαρμόζεται λεπτή στρώση στην κατεστραμμένη επιφάνεια 3-4 φορές την ημέρα. Η πορεία της θεραπείας δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 7-14 ημέρες.

Η αλοιφή αντενδείκνυται να λαμβάνεται με αυξημένη ευαισθησία στις δραστικές ουσίες του φαρμάκου, ιογενείς και βακτηριακές αλλοιώσεις του δέρματος. Η αλοιφή απαγορεύεται να εφαρμόζεται για τη θεραπεία του κνησμού κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας.

Αλοιφή πρεδνιζολόνης

Αποτελεσματική αντιπυριτική αλοιφή, η οποία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του κνησμού των γεννητικών οργάνων που προκαλείται από δερματικές παθήσεις, έκζεμα, δερματίτιδα. Το φάρμακο χρησιμοποιείται εξωτερικά, εφαρμόζοντας ένα λεπτό στρώμα στη βλάβη. Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από τον βαθμό κνησμού και τα συνοδευτικά συμπτώματα, συνήθως από 7 έως 14 ημέρες.

Η αλοιφή αντενδείκνυται να χρησιμοποιείται για ατομική δυσανεξία των δραστικών ουσιών του φαρμάκου, με βλάβες του δέρματος από καρκίνο του έρπητα, βακτήρια και ιούς. Το φάρμακο δεν χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας.

Αλοιφή για αλλεργική φαγούρα

Αλοιφή για αλλεργική φαγούρα χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της πρηξίματος, της ερυθρότητας, του εξανθήματος και της φαγούρας που προκαλούνται από την αλλεργία στα τρόφιμα, τις αντιδράσεις σε μηχανικά και χημικά ερεθιστικά. Σε ιδιαίτερα σοβαρές μορφές, ο αλλεργικός κνησμός αναπτύσσεται σε αλλεργική δερματίτιδα. Η δερματίτιδα αρχίζει με ερυθρότητα και φλεγμονή του δέρματος και οδηγεί στην εμφάνιση υγρής διάβρωσης στο δέρμα. Οι πιο συχνές αιτίες αλλεργικού κνησμού είναι τα τσιμπήματα εντόμων, τα καλλυντικά, τα τρόφιμα και άλλα ερεθιστικά. Ας δούμε τις πιο αποτελεσματικές αλοιφές για αλλεργική φαγούρα.

Gistan

Αποτελεσματική αλοιφή από αλλεργική φαγούρα. Το φάρμακο χρησιμοποιείται στη θεραπεία της νευροδερματίτιδας, του εκζέματος, των δαγκωμάτων των εντόμων, της κνίδωσης. Η αλοιφή αντενδείκνυται για χρήση με αυξημένη ευαισθησία στα ενεργά συστατικά του φαρμάκου, καθώς και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας.

Enterosgel

Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία αλλεργικών κνησμών διαφόρων αιτιολογιών. Το τζελ είναι αποτελεσματικό για αλλεργικούς φαγούρα, που προκαλούνται από χημικά ερεθιστικά, μολύνσεις, ερεθιστικά τροφίμων. Το φάρμακο απαγορεύεται να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας, καθώς και με την ατομική δυσανεξία του φαρμάκου.

trusted-source[32]

Αλοιφή από φαγούρα με ανεμοβλογιά

Αλοιφή από φαγούρα με ανεμοβλογιά χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της νόσου και την ανακούφιση των επώδυνων συμπτωμάτων. Παρεμπιπτόντως, ο κνησμός κατά την ευλογιά είναι ένα απολύτως φυσιολογικό φαινόμενο. Αλλά η φαγούρα είναι πολύ δυνατή, παράγει πολλές οδυνηρές αισθήσεις σε ασθενείς όλων των ηλικιών και αποτρέπει τον ύπνο. Στο φόντο της φαγούρας, μπορούν να αναπτυχθούν νευρώσεις. Γι 'αυτό είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσετε αποτελεσματική αλοιφή από φαγούρα με ανεμοβλογιά.

Οι προετοιμασίες της εξωτερικής χρήσης, δηλαδή οι αλοιφές και οι γέλες, ανακουφίζουν από τη φλεγμονή, μειώνουν το πρήξιμο, την ερυθρότητα και τον πόνο. Ας δούμε μερικά τοπικά φάρμακα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία του κνησμού κατά την ανεμοβλογιά.

Infagel

Αλοιφή βασισμένη σε υδρογέλη, έχει αντι-ιική, ανοσοδιεγερτική, αντιπυριτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Αλοιφή εφαρμόζεται λεπτό στρώμα στο δέρμα, όπου σχηματίζει μια προστατευτική μεμβράνη. Είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε το infagel από φαγούρα με ανεμοβλογιά κατά τα πρώτα συμπτώματα της νόσου (κόκκινα εξανθήματα στο δέρμα). Η διάρκεια της θεραπείας της ασθένειας μπορεί να είναι από 10-15 ημέρες, ανάλογα με τη συχνότητα εμφάνισης νεκρών εξανθημάτων.

Fenestyl

Αντιφλεγμονώδη και αντιπυριτική γέλη που διαθέτει αντιπηκτικές ιδιότητες. Το φάρμακο μειώνει αποτελεσματικά τις αλλεργικές αντιδράσεις, ανακουφίζει από τον ερεθισμό και έχει αναλγητικό αποτέλεσμα. Μετά την εφαρμογή στο δέρμα, το πήκτωμα απορροφάται γρήγορα και με τον τρόπο αυτό μειώνει τον πόνο. Εφαρμόστε το προϊόν σε φρέσκα εξανθήματα και σε περιοχές με το πιο εξάνθημα.

trusted-source[33], [34]

Viferon

Αλοιφή για τη θεραπεία της ανεμοβλογιάς, η οποία έχει αντι-ιικές, ανοσοδιαμορφωτικές και αντιπηκτικές ιδιότητες. Η αλοιφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της ανεμοβλογιάς σε ασθενείς όλων των ηλικιών. Οι κύριες αντενδείξεις στη χρήση του φαρμάκου είναι η υπερευαισθησία στα συστατικά του φαρμάκου.

Αλοιφή για φαγούρα με τσίχλα

Αλοιφή για φαγούρα με τσίχλα είναι ένα από αυτά τα φάρμακα που πρέπει να βρίσκονται στο ιατρείο κάθε γυναίκας. Η φλεγμονώδης τσίχλα εμφανίζεται για πολλούς λόγους. Αυτό μπορεί να είναι η απάντηση του οργανισμού στη λήψη αντιβιοτικών, στρες, κακή διατροφή, σφιχτά εσώρουχα ή σεξουαλικές λοιμώξεις. Σε κάθε περίπτωση, η τσίχλα προκαλεί δυσφορία και, ελλείψει θεραπείας - οδυνηρές αισθήσεις. Σας προσφέρουμε αρκετές αποτελεσματικές αλοιφές που θα βοηθήσουν στην εξάλειψη του κνησμού με τσίχλα.

Κλοτριμαζόλη

Αντιμυκητιασικό παρασκεύασμα ευρέος φάσματος δράσης. Η αλοιφή είναι ενεργή έναντι όλων σχεδόν των παθογόνων μυκήτων που προκαλούν τσίχλα και άλλες σεξουαλικές λοιμώξεις, συνοδευόμενες από κνησμό. Η αλοιφή έχει αντιμυκητιασική, αντιβακτηριακή, αντι-αμοβική και αντιτριχομοναδική δράση. Οι κύριες ενδείξεις για τη χρήση του φαρμάκου: μυκητίαση και καντιντίαση, δηλαδή τσίχλα. Η αλοιφή από φαγούρα με τσίχλα αντενδείκνυται για χρήση στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και με αλλεργικές αντιδράσεις στις δραστικές ουσίες του φαρμάκου.

Μικοναζόλη

Μια από τις αλοιφές που βοηθούν στην εξάλειψη του κνησμού κατά τη διάρκεια της τσίχλας. Το φάρμακο είναι δραστικό έναντι παρασιτικών μυκήτων που προκαλούν δερματικές παθήσεις, μύκητες ζύμης και παθογόνους παρασιτικούς μύκητες. Οι κύριες ενδείξεις χρήσης: συστηματικές και επιφανειακές μυκητιάσεις, δερματομύκητες, τσίχλα. Το φάρμακο χρησιμοποιείται επίσης για την πρόληψη μυκητιασικών λοιμώξεων. Η αλοιφή αποβάλλει αποτελεσματικά τον κνησμό με τσίχλα και επιτρέπεται να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

trusted-source[35], [36], [37], [38], [39]

Pimafutsin

Η αντιμυκητιασική αλοιφή είναι ένα αντιβιοτικό ευρέος φάσματος δράσης. Το φάρμακο είναι δραστικό έναντι μυκήτων που μοιάζουν με ζύμη, δερματομυκήτων, παθογόνων μυκήτων και τριχομονάδων. Η αλοιφή χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μυκητιασικών λοιμώξεων των βλεννογόνων και του δέρματος. Το φάρμακο αφαιρεί αποτελεσματικά τον κνησμό, το πρήξιμο, τη φλεγμονή. Το pimafucin είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιημένα φάρμακα για την αντιμετώπιση του κνησμού από την τσίχλα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η αλοιφή αντενδείκνυται για χρήση στην πορφυρία και την ατομική δυσανεξία των δραστικών συστατικών του φαρμάκου.

Αλοιφή από φαγούρα στα αυτιά

Αλοιφή από κνησμό στα αυτιά είναι ένα φάρμακο που βοηθά στην εξάλειψη των δερματολογικών και θεραπευτικών προβλημάτων, προκαλώντας οδυνηρές αισθήσεις και κνησμό στα αυτιά. Υπάρχουν διάφορα αίτια κνησμού στα αυτιά. Οι κύριες αιτίες: αλλεργικές αντιδράσεις, δερματικές παθήσεις, ασθένειες εσωτερικών οργάνων, φλεγμονή του εξωτερικού ακουστικού καναλιού λόγω μυκητιακής βλάβης (οτομυκητίαση). Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο κνησμός εμφανίζεται χωρίς προφανή λόγο. Οι οδυνηρές αισθήσεις δεν συνοδεύονται από οίδημα, ερυθρότητα, μυκητιακές βλάβες ή τραύμα. Ας δούμε αποτελεσματικές αλοιφές από φαγούρα στα αυτιά, που θα βοηθήσουν στην εξάλειψη του οδυνηρού συμπτώματος.

Sinaflan

Αλοιφή με αντιφλεγμονώδεις, αντι-αλλεργικές και αντιπηκτικές ιδιότητες. Οι κύριες ενδείξεις για τη χρήση του φαρμάκου: αλλεργικών ασθενειών του δέρματος, ξηροδερμία, έκζεμα, δερματίτιδα, ψωρίαση, κνησμός, τσιμπήματα εντόμων, εγκαύματα από τον ήλιο. Το φάρμακο αντενδείκνυται να χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του κνησμού στα αυτιά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας. Η αλοιφή απαγορεύεται για χρήση σε δερματικές εκδηλώσεις σύφιλης, φυματίωσης δέρματος, πυοδερμίας, ανεμοβλογιάς και έρπητα.

Με μεγάλη προσοχή, το φάρμακο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του κνησμού σε κορίτσια κατά την εφηβεία. Όταν θεραπεύεται ο κνησμός στα αυτιά των παιδιών, η αλοιφή πρέπει να χρησιμοποιείται όχι περισσότερο από πέντε ημέρες. Όταν αντιμετωπίζεται ο κνησμός στους ενήλικες, η διάρκεια της θεραπείας είναι ξεχωριστή.

Lorinden

Αλοιφή με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, εξαλείφει αποτελεσματικά τη φλεγμονή, τον κνησμό, την καύση και το πρήξιμο. Η αλοιφή εκδίδεται με σημάνσεις Α και C. Κάθε ένα από τα είδη έχει τις δικές του ενδείξεις για χρήση. Έτσι, το Lorinden A χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του έκζεμα, της δερματίτιδας, της ψωρίασης, της σμηγματόρροιας, της φωτοδερματίτιδας, της στέρησης και της δαγκώματος των εντόμων. Το Lorinden S χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του πολυμέσου ερυθήματος, της ψωρίασης, της ατοπικής δερματίτιδας, της κνίδωσης, της δερματομύκωσης, του προυρίγου, του εμφυτεύματος.

Το φάρμακο αντενδείκνυται για χρήση σε ιογενείς και μυκητιασικές αλλοιώσεις του δέρματος, με φυματίωση του δέρματος, υπερευαισθησία στα συστατικά του φαρμάκου. Η αλοιφή από κνησμό στα αυτιά αντενδείκνυται για χρήση στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και κατά τη διάρκεια της γαλουχίας.

Bactroban

Αντιμικροβιακή αλοιφή τοπική εφαρμογή. Η δραστική ουσία του φαρμάκου είναι ένα ευρέως φάσματος αντιβιοτικό, μουπιροκίνη. Οι ενδείξεις για τη χρήση του φαρμάκου βασίζονται στη δράση των συστατικών του φαρμάκου. Το bactroban χρησιμοποιείται για τη θεραπεία βακτηριακών λοιμώξεων μαλακών ιστών και δέρματος, δευτερογενώς μολυσμένων τραυμάτων. Η αλοιφή είναι αποτελεσματική στη θεραπεία της φρουγγούλωσης, της θυλακίτιδας. Το φάρμακο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως μονοθεραπεία στη θεραπεία του κνησμού στα αυτιά, όσο και στην πολύπλοκη θεραπεία.

Η διάρκεια της θεραπείας δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 10 ημέρες. Το φάρμακο αντενδείκνυται για χρήση με ατομική δυσανεξία της δραστικής ουσίας και άλλων συστατικών. Με εξαιρετική προσοχή, το φάρμακο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία κνησμού στα αυτιά και άλλων αλλοιώσεων σε ηλικιωμένους ασθενείς και σε ασθενείς με νεφρική δυσλειτουργία. Κατά την εγκυμοσύνη, η αλοιφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο όταν η θεραπευτική αποτελεσματικότητα της μητέρας είναι πιο σημαντική από τον πιθανό κίνδυνο για το παιδί. Η αλοιφή δεν χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ασθενών ηλικίας μικρότερης του ενός έτους.

trusted-source[40], [41]

Αλοιφή από τη φαγούρα του κεφαλιού

Η αλοιφή από τη φαγούρα του κεφαλιού χρησιμοποιείται για την εξάλειψη προσωρινών και μόνιμων αισθήσεων ερεθισμού, κνησμού και καύσου. Κνησμός της κεφαλής συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αυτό μπορεί να είναι μια αντίδραση του σώματος σε ένα ερεθιστικό ή μια συγκεκριμένη ασθένεια. Σε κάθε περίπτωση, ο κνησμός του κεφαλιού προκαλεί δυσφορία, ακόμα και οδυνηρές αισθήσεις. Η εκφρασμένη φαγούρα σε μόνιμη μορφή μπορεί να προκαλέσει αραίωση της επιδερμίδας λόγω γρατσουνίσματος, εμφάνιση ρωγμών, φλεγμονών και λοιμώξεων.

Φαγούρα της κεφαλής συχνότερα παρουσιάζεται εξαιτίας των ψειρών, ότι έχει μολυνθεί με ψείρες, με σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, μυκητίαση (μυκητιασική λοίμωξη του τριχωτού της κεφαλής), και η ψωρίαση. Ας δούμε τις πιο αποτελεσματικές αλοιφές για τη θεραπεία της φαγούρας του κεφαλιού.

Nizulin

Το παρασκεύασμα περιλαμβάνει ένα σύμπλεγμα από βιολογικά δραστικές ουσίες που έχουν αντι-αλλεργικές, επανορθωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ως μέρος των εκχυλισμάτων φυτών προετοιμασίας και αιθέριων ελαίων, τα οποία διευκολύνουν την κατάσταση με τσιμπήματα εντόμων, κνίδωση, κνησμό και άλλους ερεθιστικούς παράγοντες. Τα ενεργά συστατικά της γέλης κρέμας αφαιρούν τον κνησμό, την ερυθρότητα και το πρήξιμο, απαλύνουν και ψύχουν το δέρμα που έχει υποστεί βλάβη, διεγείρουν την αναγέννηση των κυττάρων του κεφαλιού. Η κύρια αντίθεση στη χρήση του φαρμάκου είναι η ατομική δυσανεξία των δραστικών ουσιών.

Βενζυλοδιισοϊκό

Ένας αποτελεσματικός αντιπαρασιτικός παράγοντας για εξωτερική χρήση. Η αλοιφή χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της πενικιλόζης (κεφαλή και ηβική), δηλαδή των ακάρεων και των ψαριών. Η δοσολογία εξαρτάται από το βαθμό κνησμού και τα συνοδευτικά συμπτώματα. Το φάρμακο αντενδείκνυται κατά την εγκυμοσύνη και τη γαλουχία. Το φάρμακο αντενδείκνυται για χρήση με αυξημένη ευαισθησία στη δραστική ουσία.

Σημειώστε ότι πολύ συχνά η κνησμό του κεφαλιού οφείλεται σε εσφαλμένα επιλεγμένα σαμπουάν και άλλα καλλυντικά που πέφτουν στο τριχωτό της κεφαλής. Για να μάθετε την αιτία της φαγούρας και να επιλέξετε μια αποτελεσματική αντιπυριτική αλοιφή, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο.

trusted-source[42], [43], [44], [45], [46], [47], [48]

Αλοιφή από φαγούρα στο περίνεο

Η αλοιφή από τον κνησμό στο περίνεο είναι ένα από τα πιο περιζήτητα φάρμακα. Και αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς η κνησμό στο περίνεο είναι ένα κοινό φαινόμενο που προκαλεί ενόχληση και οδυνηρές αισθήσεις. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, περίπου το 65% των ανθρώπων εμφανίζουν τακτικά κνησμό και το 15% της κνησμό του περίνεου έχει μια χρόνια μορφή.

Κνησμός μπορεί να εμφανιστεί λόγω μη συμμόρφωσης με τους κανόνες υγιεινής, φορώντας συνθετικά ή σφιχτά εσώρουχα. Ο κνησμός είναι ένα σύμπτωμα σοβαρών ασθενειών, όπως: αιμορροΐδες, ελμινθική εισβολή, συρίγγια, κολπίτιδα, σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Κνησμός εμφανίζεται επίσης λόγω της χρήσης αντιβιοτικών, με εξασθενημένη ανοσία και λοίμωξη. Ας ρίξουμε μια ματιά στα φάρμακα που θα βοηθήσουν στην εξάλειψη του κνησμού στο περίνεο.

Μικοναζόλη

Αντιμυκητιασικό φάρμακο για εξωτερική χρήση. Η αλοιφή χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μυκητιακών δερματικών βλαβών και δευτερογενών λοιμώξεων με Gram θετικά βακτηρίδια. Οι κύριες ενδείξεις για τη χρήση του φαρμάκου: καντιντίαση (αιδοιοκολικό, κολπικό, στοματικό βλεννογόνο), μυκητιακή μπαλαντίτιδα.

Η αλοιφή αντενδείκνυται για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας. Με εξαιρετική προσοχή, το φάρμακο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία κνησμού κνησμού σε ασθενείς με αυξημένη ευαισθησία στη δραστική ουσία του φαρμάκου και του παραγώγου της ιμιδαζόλης.

Nystin αλοιφή

Η αλοιφή χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μυκητιακών παθήσεων του δέρματος και των βλεννογόνων. Οι κύριες ενδείξεις για το φάρμακο: τσίχλα, θεραπεία και πρόληψη μυκητιασικών λοιμώξεων μετά τη λήψη αντιβιοτικών, μυκητιασικών δερματικών παθήσεων. Το φάρμακο αντενδείκνυται για ατομική δυσανεξία των δραστικών ουσιών του φαρμάκου, καθώς και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας.

Κρέμα Candide

Αντιμυκητιασική κρέμα για τοπική χρήση. Το φάρμακο είναι παράγωγο ιμιδαζόλης με μια δραστική ουσία που ονομάζεται κλοτριμαζόλη. Η κρέμα Candide χρησιμοποιείται για τη θεραπεία κνησμού που προκαλείται από μυκητιασικές λοιμώξεις, μυκητίαση, πετυρίαση. Το φάρμακο είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της επιφανειακής καντιντίασης και του δευτερογενούς πυοδερμικού. Η κρέμα Candide αντενδείκνυται για χρήση με αυξημένη ευαισθησία στην κλοτριμαζόλη και σε άλλα συστατικά του φαρμάκου.

trusted-source[49]

Αλοιφή από κνησμό Fenistil

Αλοιφή από κνησμό Το Fenistil είναι αντιαλλεργικό φάρμακο με αντιισταμινική δράση. Το φάρμακο έχει κατασταλτικό αποτέλεσμα και εξαλείφει αξιόπιστα την ταλαιπωρία, όπως κνησμό, καύση, φλεγμονή και ερυθρότητα του δέρματος. Οι κύριες ενδείξεις για τη χρήση του φαρμάκου: θεραπεία της κνίδωσης, αλλεργική ρινίτιδα, αλλεργίες φαρμάκων και τροφίμων. Η αλοιφή αποβάλλει αποτελεσματικά τον κνησμό με ανεμοβλογιά, ατοπική δερματίτιδα και τσιμπήματα εντόμων.

Η διάρκεια της θεραπείας και η συχνότητα εφαρμογής της αλοιφής στο δέρμα εξαρτάται από τα συμπτώματα της φαγούρας και την ασθένεια που την προκάλεσε. Μερικές φορές, η χρήση αλοιφής προκαλεί παράπλευρες αντιδράσεις που εκδηλώνονται με τη μορφή ζάλης, κεφαλαλγίας και υπνηλίας. Το Fenistil αντενδείκνυται στη θεραπεία του κνησμού σε ασθενείς με δυσανεξία στις δραστικές ουσίες του φαρμάκου και σε πρόωρα νεογνά. Κατά την εγκυμοσύνη, η χρήση αλοιφής είναι δυνατή μόνο εάν το δυνητικό όφελος για τη μητέρα είναι σημαντικότερο από τον κίνδυνο για την υγεία του παιδιού.

Με την παρατεταμένη χρήση της αλοιφής είναι πιθανές ανεπιθύμητες αντιδράσεις, όπως αδυναμία, σπασμοί, ταχυκαρδία. Η αλοιφή δεν συνιστάται για ασθενείς οι εργασίες των οποίων σχετίζονται με τη διαχείριση οχημάτων και μηχανισμών. Η αλοιφή πρέπει να φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου, σε χώρο προστατευμένο από παιδιά και ηλιακό φως. Το φάρμακο διανέμεται χωρίς ιατρική συνταγή.

Αλοιφή με μέντα από φαγούρα

Αλοιφή με μέντα από φαγούρα είναι ένα δημοφιλές φάρμακο που εξαλείφει αποτελεσματικά τα δυσάρεστα συμπτώματα και δροσίζει το δέρμα. Η μεθόλη είναι συστατικό του ελαίου μέντας. Οι κύριες φαρμακευτικές ιδιότητες της μενθόλης εκδηλώνονται με τη μορφή ψύξης, αντισηπτικής, αντιπυριτικής και αναισθητικής δράσης. Οι αλοιφές με φαγούρα με μενθόλη, όπως και άλλα φάρμακα, που περιέχουν μενθόλη, αυξάνουν την αίσθηση του κρυολογήματος και σε μερικές περιπτώσεις προκαλούν ρίγη. Αυτή η επίδραση της μενθόλης οφείλεται στο γεγονός ότι η ουσία δρα στις απολήξεις περιφερικών νεύρων.

Παρά τη δημοτικότητα των αλοιφές φαγούρα με μενθόλη, η ουσία αντενδείκνυται χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του κνησμού σε ασθενείς με εκτεταμένη φαγούρα δερματίτιδα, θρομβοφλεβίτιδα και αν έχετε υπερευαισθησία. Ας δούμε μερικές αλοιφές με μενθόλη για να θεραπεύσουμε τον κνησμό.

Boromentol

Αντιπυριτική, αντισηπτική και αναλγητική αλοιφή. Το φάρμακο χρησιμοποιείται για την λίπανση της επιφάνειας του δέρματος με σοβαρό κνησμό, νευραλγία και εφαρμογή στο ρινικό βλεννογόνο στη ρινίτιδα. Η αλοιφή δεν έχει παρενέργειες, αλλά αντενδείκνυται για χρήση σε ασθενείς με υπερευαισθησία στα συστατικά του φαρμάκου. Η αλοιφή δεν χρησιμοποιείται για τη θεραπεία κνησμού σε παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους. Εάν μετά την εφαρμογή στο δέρμα η αλοιφή προκαλεί έντονη ρίγη και ακόμη και οδυνηρές αισθήσεις, το παρασκεύασμα πρέπει να σκουπιστεί με βαμβακερό στυλεό βυθισμένο σε ζεστό νερό.

Bom-Bengue

Ένα φαρμακευτικό παρασκεύασμα συνδυασμένου τύπου που προορίζεται για εξωτερική χρήση. Στη σύνθεση της αλοιφής υπάρχουν δύο δραστικές ουσίες - μενθόλη και σαλικυλικό μεθύλιο, που παρέχουν αναλγητική, τοπική αναισθησία και αντιπυριτική δράση. Οι κύριες ενδείξεις για τη χρήση του φαρμάκου: πόνος στις αρθρώσεις, αλλεργική φαγούρα και κνησμός άλλης αιτιολογίας, νευραλγία. Η αλοιφή εφαρμόζεται στην επιφάνεια του δέρματος 2-3 φορές την ημέρα, η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από τις ενδείξεις του ιατρού. Το φάρμακο αντενδείκνυται για ασθενείς κάτω των 3 ετών και με αυξημένη ευαισθησία στις δραστικές ουσίες.

trusted-source[50]

Αλοιφή για φαγούρα με αιμορροΐδες

Αλοιφή από φαγούρα με αιμορροΐδες εξαλείφει τη δυσφορία και την ενόχληση στην περιοχή του πρωκτού. Κατά την επιλογή αλοιφών για τη θεραπεία των αιμορροΐδων, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν proctologist. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολύ συχνά οι αιμορροΐδες συνοδεύονται από άλλες ασθένειες και λοιμώξεις, οι οποίες προκαλούν επίσης φαγούρα, κάψιμο και πόνο. Σας προσφέρει διάφορες φαρμακευτικές αλοιφές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία της φαγούρας με αιμορροΐδες.

Αλοιφή ηπαρίνης

Η σύνθεση της αλοιφής περιλαμβάνει δραστικές ουσίες που καταστρέφουν τους παθογόνους παράγοντες που προκαλούν φαγούρα και καψίματα με αιμορροΐδες. Κατά κανόνα, αυτή η αλοιφή χρησιμοποιείται για τη θεραπεία εξωτερικών αιμορροΐδων. Το φάρμακο επιτρέπεται να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας. Η αλοιφή έχει τοπικές αναισθητικές και αντιπηκτικές ιδιότητες. Το φάρμακο αντενδείκνυται για θεραπεία για κνησμό με τάση να αιμορραγεί και παραβιάσεις της ακεραιότητας του δέρματος.

Proctozan

Αντιφλεγμονώδης, ξηραντική, τοπική αναισθητική αλοιφή, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των πρωκτολογικών ασθενειών. Το φάρμακο εξαλείφει αποτελεσματικά τον κνησμό, τον πόνο, την καύση και τον ερεθισμό με αιμορροΐδες, ρωγμές στο ορθό. Η αλοιφή είναι αποτελεσματική σε όλα τα στάδια του πρωκτικού κνησμού. Το φάρμακο αντενδείκνυται σε σύφιλη, φυματίωση και άλλες ειδικές φλεγμονώδεις διεργασίες. Η αλοιφή δεν χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας και με δυσανεξία στα συστατικά του φαρμάκου.

Celestoderm

Αντιφλεγμονώδης, αντι-αλλεργική και αντιπυριτική αλοιφή, η οποία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία δερματίτιδας του δέρματος. Οι κύριες ενδείξεις για τη χρήση του φαρμάκου: έκζεμα, νευροδερματίτιδα, ψωρίαση, κνησμός. Η αλοιφή αντενδείκνυται για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας και με αυξημένη ευαισθησία στα δραστικά συστατικά του φαρμάκου. Η διάρκεια της θεραπείας και η συχνότητα εφαρμογής της αλοιφής στο δέρμα, εξαρτάται από τα συμπτώματα κνησμού.

Αλοιφή για κνησμό με κυψέλες

Αλοιφή για κνησμό με κυψέλες είναι ένα αποτελεσματικό τοπικό φάρμακο για τη θεραπεία αλλεργικών αντιδράσεων με διαφορετικό μηχανισμό ανάπτυξης. Ένα εξάνθημα στο δέρμα και τους βλεννογόνους που προκαλεί σοβαρή κνησμό και οδυνηρές αισθήσεις είναι κυψέλη. Όταν κνίδωση στο δέρμα μπορεί να εμφανιστούν κόκκινες φλύκταινες που μοιάζουν με ίχνη εγκαυμάτων.

Η αιτία της κνίδωσης είναι αλλεργιογόνο. Τα τσιμπήματα εντόμων, η φυσική επαφή με μια αλλεργική ουσία, οι διαταραχές των λειτουργιών των εσωτερικών οργάνων και του μεταβολισμού, η μη τροφική δυσανεξία σε ορισμένα τρόφιμα και οι χρόνιες μολυσματικές ασθένειες είναι οι κύριες αιτίες της κνίδωσης. Σας προσφέρουμε διάφορες φαρμακευτικές αλοιφές, οι οποίες συνιστώνται για χρήση στη θεραπεία της κνίδωσης.

Psilo-Balm

Αντι-αλλεργικό φάρμακο για εξωτερική χρήση. Οι κύριες ενδείξεις για τη χρήση της αλοιφής: κνίδωση, φαγούρα στο δέρμα, ανεμοβλογιά, τσιμπήματα εντόμων, εγκαύματα από τον ήλιο, και εγκαύματα πρώτου βαθμού, και δερματίτιδα εξ επαφής, και της αλλεργικής ερεθισμό του δέρματος. Η αλοιφή αντενδείκνυται να χρησιμοποιείται με δυσανεξία στα ενεργά συστατικά της. Όταν χρησιμοποιούνται αλοιφές, οι ασθενείς θα πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν οινόπνευμα και μηχανισμούς ελέγχου και οχήματα, καθώς η αλοιφή επηρεάζει τις ψυχοκινητικές αντιδράσεις.

Zirtek

Αλοιφή από κυψέλες, η οποία έχει αντι-αλλεργικές ιδιότητες. Οι κύριες ενδείξεις για τη χρήση της αλοιφής: η θεραπεία της αλλεργικής ρινίτιδας, κνησμού, πολληλώσεως, χρόνιας ιδιοπαθούς κνίδωσης, οίδημα Quincke και αλλεργικών δερματικών. Η αλοιφή αντενδείκνυται για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας, με δυσανεξία στη γαλακτόζη και στο τελικό στάδιο της νεφρικής ανεπάρκειας. Με ιδιαίτερη προσοχή, το φάρμακο συνταγογραφείται για ηλικιωμένους ασθενείς.

Gistan H

Αποτελεσματική αντιπυριτική και αντιφλεγμονώδης αλοιφή. Το φάρμακο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των κυψελών και την εξάλειψη του κνησμού. Η αλοιφή αντενδείκνυται για χρήση σε ιογενείς, βακτηριακές ή μυκητιακές μορφές δερματικής λοίμωξης, καθώς επίσης και με δερματίτιδα από το στόμα, σύφιλη και φυματίωση του δέρματος. Με εξαιρετική προσοχή, η αλοιφή χρησιμοποιείται για τη θεραπεία κνησμού με κυψέλες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας και σε ασθενείς έως δύο ετών.

Δοσολογία και χορήγηση

Ο τρόπος εφαρμογής και η δόση της αλοιφής από τον κνησμό εξαρτώνται από την αιτία που προκάλεσε την κνησμό που συνοδεύει τα συμπτώματά της (καύση, πρήξιμο, ερυθρότητα) και μεμονωμένα χαρακτηριστικά του σώματος του ασθενούς. Εάν η αντιπυριτική αλοιφή συνταγογραφείται από έναν δερματολόγο, προσδιορίζει τη δοσολογία του φαρμάκου και τη συχνότητα εφαρμογής στο δέρμα. Εάν η αλοιφή αγοράζεται σε φαρμακείο χωρίς ιατρική συνταγή, τότε είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τις συστάσεις για τη χρήση της, που περιγράφονται στις οδηγίες του φαρμάκου.

Τυπικά, η αλοιφή από την κνησμό εφαρμόζεται στην πληγείσα περιοχή του δέρματος με ένα λεπτό στρώμα και τρίβεται προσεκτικά. Η συχνότητα εφαρμογής της αλοιφής δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 2-4 φορές την ημέρα. Εάν η αλοιφή προκαλεί αύξηση κνησμού και αλλεργικών αντιδράσεων, πρέπει να ξεπλυθεί από το δέρμα με βαμβακερό στυλεό βυθισμένο σε ζεστό νερό.

trusted-source[51], [52], [53], [54], [55], [56], [57]

Αλοιφή για φαγούρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Αλοιφή από φαγούρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένα αποτελεσματικό και ασφαλές φάρμακο που εξαλείφει τις οδυνηρές αισθήσεις και τον κνησμό αυτού του σώματος της μελλοντικής μητέρας. Κνησμός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα που ανησυχεί κάθε γυναίκα. Ο κνησμός μπορεί να είναι εύκολος ή άλλως αφόρητος, εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τα ατομικά χαρακτηριστικά του σώματος.

Κατά κανόνα, ο κνησμός εμφανίζεται λόγω ξηρού δέρματος, ραγάδων, αυξημένης ευαισθησίας σε εξωτερικά ερεθίσματα και λόγω αλλεργικών αντιδράσεων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εμφανίζεται κνησμός σε φόντο χρόνιων ασθενειών που έχουν επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σε κάθε περίπτωση, πριν χρησιμοποιήσετε αντιπυριτική αλοιφή, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο και έναν γυναικολόγο. Εξετάστε διάφορες αλοιφές από κνησμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Nystatin

Εάν η φαγούρα εμφανίστηκε λόγω παθογόνων μυκήτων του γένους Candida ή άλλων παρασιτικών μυκήτων, τότε η αλοιφή Nystatin αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την φαγούρα και την αιτία της. Οι κύριες ενδείξεις για τη χρήση του φαρμάκου: ασθένειες που προκαλούνται από μύκητες ζύμης, θεραπεία κνησμού με μυκητιακές αλλοιώσεις. Η ιδιαιτερότητα αυτού του φαρμάκου είναι ότι η αλοιφή είναι ασφαλής για έγκυες γυναίκες και επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της γαλουχίας. Όμως, με αυξημένη ευαισθησία στα συστατικά του φαρμάκου, υπάρχουν πιθανές παρενέργειες όπως διάρροια, ναυτία και ρίγη.

Αλοιφή Oksolinovaya

Μια αντιιική αλοιφή αποτελεσματική στην καταπολέμηση του κνησμού που προκαλείται από τον ιό του έρπητα και τον ιό της γρίπης. Η αλοιφή χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του κνησμού με φλεγμονή των βλεννογόνων, των λειχήνων, της δερματίτιδας και άλλων φλεγμονών του δέρματος που συνοδεύονται από κνησμό. Η αλοιφή είναι ασφαλής για τις έγκυες γυναίκες. Η μόνη αντένδειξη στη χρήση του φαρμάκου είναι η ατομική δυσανεξία των δραστικών ουσιών του φαρμάκου.

Αλοιφή θείου

Η αλοιφή είναι ένα αποτελεσματικό αντιπηκτικό. Η δραστική ουσία της αλοιφής είναι το θείο. Η αλοιφή έχει αντισηπτικά αποτελέσματα. Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, το φάρμακο έχει αντιπαρασιτικό και αντιμικροβιακό αποτέλεσμα. Οι κύριες ενδείξεις για τη χρήση του φαρμάκου είναι η θεραπεία της ψώρας, της δερματίτιδας, της ψωρίασης, της σμηγματόρροιας. Η αλοιφή αντενδείκνυται σε περιπτώσεις δυσανεξίας σε θείο. Το φάρμακο είναι απολύτως ασφαλές για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Εάν η κνησμός προκαλείται από ραγάδες στο δέρμα ή ξηρότητα του δέρματος, συνιστάται η χρήση καλλυντικών για να απαλλαγείτε από δυσάρεστα συμπτώματα. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλές λοσιόν, γέλες, αλοιφές και κρέμες που εμποδίζουν το σχηματισμό ραγάδων στο δέρμα και προστατεύουν το δέρμα από το στέγνωμα και την κνησμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η χρήση αλοιφής από κνησμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η χρήση αλοιφής από κνησμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι δυνατή μόνο με την άδεια ενός γυναικολόγου και δερματολόγου. Πριν χρησιμοποιήσετε την αλοιφή, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε ακριβώς την αιτία της φαγούρας. Ο κνησμός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να εμφανιστεί για διάφορους λόγους. Πολύ συχνά οι γυναίκες υποφέρουν από φαγούρα λόγω της έκτασης του δέρματος και αυτό είναι φυσιολογικό. Κνησμός μπορεί επίσης να συμβεί παρουσία χρόνιων ασθενειών που έχουν επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μερικές φορές, οι αισθήσεις φαγούρα εμφανίζονται λόγω μολυσματικών ερεθισμάτων και της προσαρμογής του ορμονικού υποβάθρου ή των αλλεργιών.

Μέχρι σήμερα υπάρχουν πολλές αλοιφές στη φαρμακευτική αγορά, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία της φαγούρας διαφορετικής προέλευσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σε κάθε περίπτωση, η χρήση αλοιφής από κνησμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι δυνατή μόνο με την άδεια του θεράποντος ιατρού.

Αντενδείξεις για τη χρήση αλοιφής από κνησμό

Οι αντενδείξεις για τη χρήση της αλοιφής από κνησμό βασίζονται στο έργο της δραστικής ουσίας του φαρμάκου. Για παράδειγμα, κάποια antipruritic αλοιφή Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην κατάσταση της μητέρας, εισέρχονται στην κυκλοφορία και να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη διαδικασία της ανάπτυξης του εμβρύου. Οι αλοιφές αλοιφής μπορούν να απαγορευθούν για νεογέννητα, ασθενείς ηλικίας κάτω των έξι ετών και για ηλικιωμένους ασθενείς.

Σχεδόν όλες οι αλοιφές είναι φαγούρα, αντενδείκνυται να χρησιμοποιηθούν με υπερευαισθησία στα ενεργά συστατικά του φαρμάκου. Όταν αντιμετωπίζετε τον κνησμό με τη χρήση αλοιφής, πρέπει να αποφεύγετε την ηλιοθεραπεία, να πίνετε αλκοόλ και να σταματήσετε την επαφή με αλλεργιογόνα που προκαλούν φαγούρα, κάψιμο και πρήξιμο. Με εξαιρετική προσοχή, η αλοιφή από τη φαγούρα πρέπει να χρησιμοποιείται από ασθενείς των οποίων η έκπτωση σχετίζεται με τη διαχείριση μηχανημάτων και οχημάτων.

trusted-source[7], [8], [9], [10], [11], [12], [13]

Παρενέργειες της αλοιφής από κνησμό

Οι παρενέργειες της αλοιφής από κνησμό συμβαίνουν όταν η διάρκεια εφαρμογής του φαρμάκου υπερβαίνει τη συνιστώμενη ή η απαιτούμενη δοσολογία του φαρμάκου δεν έχει παρατηρηθεί. Οι κύριες παρενέργειες της αλοιφής από τον κνησμό εκδηλώνονται με τη μορφή αλλεργικών αντιδράσεων, κνησμού, απολέπισης και έκπλυσης του δέρματος.

Παρενέργειες εμφανίζονται επίσης στην περίπτωση που η αλοιφή χρησιμοποιείται από τον ασθενή με αντενδείξεις για τη χρήση του. Για να αντιμετωπιστούν οι παρενέργειες των αλοιφών, πρέπει να εγκαταλείψετε τη χρήση του φαρμάκου και να κάνετε συμπτωματική θεραπεία.

Υπερδοσολογία

Η υπερδοσολογία της αλοιφής από τον κνησμό συμβαίνει όταν το φάρμακο χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και συχνά με αλοιφή στο δέρμα, γεγονός που αντιφάσκει με τις συστάσεις του γιατρού και τις οδηγίες στις οδηγίες του φαρμάκου. Λάβετε υπόψη ότι κατά την εφαρμογή αλοιφής σε μεγάλες περιοχές του δέρματος μπορεί να αναπτυχθεί συστηματική απορρόφηση των δραστικών ουσιών του φαρμάκου, γεγονός που οδηγεί σε δηλητηρίαση. Αυτό συμβαίνει επίσης με τη χρήση μεγάλων δόσεων του φαρμάκου.

Σε περίπτωση υπερδοσολογίας, οι ασθενείς παρουσιάζουν υπερβολική διέγερση ή αντίστροφα, υπνηλία και αδυναμία του σώματος, σύγχυση, αυξημένο κνησμό και ερυθρότητα του δέρματος, λιγότερο συχνή πρήξιμο. Κατά τα πρώτα συμπτώματα υπερδοσολογίας, είναι απαραίτητο να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε την αλοιφή, να κάνετε συμπτωματική θεραπεία και να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια.

Αλληλεπιδράσεις της αλοιφής με κνησμό με άλλα φάρμακα

Αλληλεπίδραση αλοιφής με κνησμό με άλλα φάρμακα είναι δυνατή μόνο με την άδεια του θεράποντος ιατρού. Είναι αντενδείκνυται και επικίνδυνο για κάποιον να παίρνει πολλά φάρμακα την ίδια στιγμή. Εάν η αλοιφή χρησιμοποιείται ως μέρος σύνθετης θεραπείας, ο δερματολόγος επιλέγει τέτοια φάρμακα τα οποία, όταν αλληλεπιδρούν με την αλοιφή, δεν θα προκαλέσουν παρενέργειες. Εάν η αλοιφή ενεργεί ως μονοθεραπεία, τότε με τη χρήση πρόσθετων φαρμάκων μπορεί να εμφανιστούν σοβαρές παρενέργειες.

Προϋποθέσεις αποθήκευσης της αλοιφής από φαγούρα

Οι συνθήκες για την αποθήκευση της αλοιφής από τη φαγούρα υποδεικνύονται στις οδηγίες του φαρμάκου. Κάθε αντιαφριδιστική αλοιφή πρέπει να φυλάσσεται σε ξηρό μέρος, το οποίο προστατεύεται από το ηλιακό φως και δεν είναι προσβάσιμο από τα παιδιά. Η θερμοκρασία αποθήκευσης της αλοιφής δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Εάν δεν τηρούνται οι συνθήκες αποθήκευσης, η αλοιφή από τον κνησμό χάνει τις φαρμακευτικές της ιδιότητες και μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες όταν χρησιμοποιείται. Εάν η αλοιφή έχει αλλάξει χρώμα, συνέπεια ή έχει αποκτήσει μια δυσάρεστη οσμή, τότε πρέπει να απορριφθεί. Επειδή, κατά πάσα πιθανότητα, παραβιάστηκαν οι συνθήκες για την αποθήκευση της αλοιφής, γεγονός που οδήγησε στην υποβάθμιση της και στην απώλεια των φαρμακευτικών της αντιφλογιστικών ιδιοτήτων.

trusted-source[58], [59], [60], [61], [62], [63]

Ημερομηνία λήξης

Η διάρκεια ζωής της αλοιφής αναγράφεται στη συσκευασία του φαρμάκου. Η διάρκεια ζωής μπορεί να είναι από ένα έως πέντε έτη, υπό τις συνθήκες αποθήκευσης του φαρμάκου. Μετά την ημερομηνία λήξης, η αλοιφή απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς και πρέπει να απορριφθεί.

Η αλοιφή από τον κνησμό είναι ένα φάρμακο που εξαλείφει τον κνησμό και συνοδεύει επώδυνα συμπτώματα. Υπάρχουν πολλές αποτελεσματικές αλοιφές για φαγούρα, η χρήση των οποίων πρέπει να βασίζεται στην αιτία κνησμού. Η χρήση της αλοιφής είναι απαραίτητη μόνο μετά από διαβούλευση με έναν δερματολόγο και τη λήψη των εξετάσεων. Αυτό θα πάρει μια κατάλληλη αλοιφή και μόνιμα θα απαλλαγούμε από κνησμό.

Προσοχή!

Για να απλουστευθεί η αντίληψη των πληροφοριών, αυτή η οδηγία για τη χρήση του φαρμάκου "Αλοιφή από φαγούρα" μεταφράστηκε και παρουσιάστηκε σε ειδικό έντυπο με βάση τις επίσημες οδηγίες για ιατρική χρήση του φαρμάκου. Πριν από τη χρήση, διαβάστε το σχόλιο που έρχεται απευθείας στο φάρμακο.

Η περιγραφή παρέχεται για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί οδηγό για αυτοθεραπεία. Η ανάγκη για αυτό το φάρμακο, ο σκοπός του θεραπευτικού σχήματος, οι μέθοδοι και η δόση του φαρμάκου καθορίζονται αποκλειστικά από τον θεράποντα ιατρό. Η αυτοθεραπεία είναι επικίνδυνη για την υγεία σας.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.