^

Υγεία

Αερόλυμα από ψώρα

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 10.08.2022
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Είστε βασανισμένοι με ψώρα; Για να απαλλαγούμε από αυτό είναι δυνατόν μόνο για μια ημέρα, αν σωστά να πάρει ένα αεροζόλ από μια ψώρα.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Ενδείξεις για τη χρήση αερολυμάτων από ψώρα

Η ψώρα θεωρείται μάλλον σύνθετη ασθένεια, η οποία είναι δύσκολο να θεραπευτεί, παρά το γεγονός ότι σήμερα υπάρχουν πολλά διαφορετικά φάρμακα από αυτήν. Το γεγονός είναι ότι πρακτικά όλοι οι παράγοντες ενεργούν μόνο στο πρώτο στάδιο στην ανάπτυξη του τσιμπουριού (μεταμορφωμένο). Συνεπώς, δεν συνιστάται η δεύτερη χρήση του ίδιου φαρμάκου.

Ενδείξεις για τη χρήση αερολυμάτων από ψώρα είναι οι εξής: αν παρατηρήσετε στο σώμα σας ένα μικρό εξάνθημα που κνηστίζει λίγο, οι λεγόμενες κινήσεις φαγούρας άρχισαν να αναπτύσσονται.

Διαβάστε επίσης: Αλοιφή από ψωμί

Φαρμακοδυναμική

Δεδομένου ότι το πιο δημοφιλές αεροζόλ από ψώρα είναι το "Spregal", η φαρμακοδυναμική του θα περιγραφεί εδώ. Η σύνθεση του φαρμάκου περιλαμβάνει esdepallerin - ένα ειδικό δηλητήριο, το οποίο χρησιμοποιείται για να διώξει έντομα. Η δράση αυτού του παράγοντα έχει τον ακόλουθο μηχανισμό: διαταράσσεται η ανταλλαγή κατιόντων στις μεμβράνες των νευρικών κυττάρων. Η δράση της esdepallerina ενισχύεται από μία ακόμη ουσία - πιπερονυλ βουτοξείδιο.

Φαρμακοκινητική

Θα εξετάσουμε τη φαρμακοκινητική του πιο δημοφιλούς αερολύματος από την ψώρα "Spregal". Μια ώρα μετά την ψεκασμό του φαρμάκου στο σώμα, οι ουσίες του βρίσκονται στο αίμα (ειδικά η εσεπελφερινίνη). Σε μια ημέρα στο πλάσμα του αίματος η ποσότητα των ουσιών καθίσταται ελάχιστη. Σε ορισμένους ασθενείς, η συγκέντρωση δεν είναι ακόμη εμφανής. Δύο ημέρες αργότερα, κανένα συστατικό του φαρμάκου στο σώμα δεν είναι αισθητό.

Ονόματα αερολυμάτων από ψώρα

Περμεθρίνη. Παράγεται με τη μορφή ψεκασμού. Συχνά χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ψώρας, ψειρών. Μεταξύ των σημαντικότερων αντενδείξεις για τη χρήση αυτού του φαρμάκου είναι: αλλεργικοί σε ουσίες που περιέχονται σε αυτό το προϊόν, βρέφη παιδιά που θηλάζουν το φάρμακο δεν συνιστάται για χρήση μέχρι και ένα χρόνο. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλες συνθήκες του δέρματος.

Ένα ζευγάρι-συν. Αυτό το εργαλείο είναι ένα συνδυασμένο και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ψώρα και των ψειρών. Κατά τη χρήση, προσπαθήστε να μην μπει στα μάτια. Η διαφορά μεταξύ των μέσων είναι η καλή ανοχή τους.

A-PAR. Ένα δημοφιλές απολυμαντικό, το οποίο έχει επίσης αντιπαρασιτικό αποτέλεσμα. Ως μέρος του αερολύματος από ψώρα - esdepalletrin και piperonyl butoxide. Αυτό το προϊόν είναι επίσης εξαιρετικό για την απολύμανση ρούχων και ειδών οικιακής χρήσης. Δεν είναι επιθυμητό να χρησιμοποιείται αεροζόλ για εγκύους και για εκείνους που θηλάζουν.

Αγώνας

Η σύνθεση του φαρμάκου περιλαμβάνει μια ειδική ουσία - εστεπαλλερινίνη και βουτοξείδιο πιπερονίλα. Εξαιτίας αυτού, η ψώρα περνά πολύ γρήγορα. Το αεροζόλ είναι κατάλληλο τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά. Το φάρμακο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για βρέφη, αλλά κλείστε μπροστά τους μια μπουκάλι χαρτοπετσέτα. Εφαρμόστε καλύτερα το βράδυ, έτσι ώστε το σπρέι να λειτουργεί τη νύχτα. Στη συνέχεια, βάλτε τα καθαρά ρούχα και μην πλένετε για τουλάχιστον 12 ώρες, στη συνέχεια πλύνετε με σαπούνι και σκουπίστε καλά το δέρμα. Ότι τα άλλα μέλη της οικογένειας δεν είναι μολυσμένα, είναι απαραίτητο να τα επεξεργαστούμε επίσης. Μεταξύ των παρενεργειών μπορεί να εντοπιστεί: μια ελαφρά αίσθηση καψίματος στο δέρμα.

Εάν είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί το πρόσωπο του μωρού, μπορείτε να βρέξετε το σφουγγάρι βαμβακιού σε ένα αεροζόλ και να σκουπίσετε το δέρμα μαζί του. Αν πρέπει συχνά να αντικαταστήσετε τις πάνες, το φάρμακο πρέπει να ψεκαστεί ξανά στο δέρμα.

Κατά τη χρήση, είναι απαραίτητο να κρατήσετε το δοχείο αεροζόλ σε απόσταση είκοσι έως τριάντα εκατοστά από το σώμα. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να εφαρμόσετε στον κορμό και στη συνέχεια στα χέρια και τα πόδια. Συνήθως, μετά την πρώτη εφαρμογή, περάστε τη ψώρα. Αλλά εάν συνεχίσετε να έχετε συμπτώματα της νόσου, αξίζει να συνεχίσετε τη θεραπεία.

Οι αντενδείξεις για τη χρήση του φαρμάκου είναι:

  1. Μη-ανοχή στις φαρμακευτικές ουσίες.
  2. Βρογχίτιδα ή βρογχικό άσθμα.

Σημειώστε ότι το αεροζόλ μπορεί να εφαρμοστεί στο σώμα με βαμβάκι εάν έχετε άσθμα ή βρογχίτιδα.

Ο τρόπος χρήσης αερολυμάτων από ψώρα

Συνήθως τα αερολύματα από ψώρα εφαρμόζονται το βράδυ, έτσι ώστε να ενεργούν τη νύχτα. Για να έχετε ένα αποτελεσματικό αποτέλεσμα, δεν μπορείτε να πλύνετε για 12 ώρες μετά την εφαρμογή του φαρμάκου. Πριν από τον ψεκασμό, ανακινήστε πάντα το δοχείο, δείξτε το σώμα σε απόσταση 20 cm. Μόλις το δέρμα αρχίσει να λάμπει, πηγαίνετε σε άλλο τμήμα του σώματος. Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με τον κορμό. Μετά από 12 ώρες, πλύνετε με σαπούνι και νερό.

Χρησιμοποιώντας αερολύματα από ψώρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα περισσότερα φάρμακα αντενδείκνυνται για χρήση. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει με το δημοφιλές αεροζόλ "Spregal". Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για μικρά παιδιά, θηλάζουσες μητέρες, καθώς και σε κάθε τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Αντενδείξεις για χρήση

Κατά κανόνα, οι αντενδείξεις για τη χρήση αερολυμάτων από ψώρα είναι οι εξής:

  1. Αλλεργία στις ουσίες του σκευάσματος.
  2. Άτομα με βρογχικό άσθμα λόγω της μορφής απελευθέρωσης του φαρμάκου.
  3. Ασθενείς με βρογχίτιδα (επίσης λόγω της μορφής απελευθέρωσης).
  4. Ορισμένα προϊόντα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της γαλουχίας.

trusted-source[6], [7], [8], [9]

Παρενέργειες αερολυμάτων από ψώρα

Δεδομένου ότι το αερόλυμα είναι το πιο απλό στη χρήση φάρμακο, οι ουσίες του οποίου δεν απορροφώνται από το σώμα σε μεγάλες ποσότητες, δεν έχουν εντοπιστεί παρενέργειες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχει μια ελαφρά αίσθηση καψίματος στο δέρμα, το οποίο διέρχεται πολύ γρήγορα.

Υπερδοσολογία

Μέχρι σήμερα, δεν έχουν βρεθεί περιπτώσεις υπερδοσολογίας από τη χρήση αερολυμάτων από ψώρα.

Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα

Τα αερολύματα από την ψώρα αλληλεπιδρούν καλά με άλλα φάρμακα.

Συνθήκες αποθήκευσης

Είναι πολύ σημαντικό να αποθηκεύσετε σωστά τα φάρμακα. Αυτό ισχύει για αερολύματα από ψώρα. Συνήθως πρέπει να φυλάσσονται σε ξηρό, σκοτεινό μέρος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις συνθήκες αποθήκευσης πριν από τη χρήση. Κατά κανόνα, είναι γραμμένα στις οδηγίες για το φάρμακο.

Ημερομηνία λήξης

Συνήθως η ημερομηνία λήξης των αερολυμάτων από ψώρα δεν είναι μεγαλύτερη από δύο χρόνια. Μετά τη λήξη αυτής της περιόδου, δεν συνιστάται η χρήση του προϊόντος. Η ημερομηνία λήξης αναγράφεται στο κουτί ή το κιβώτιο από το παρασκεύασμα.

Προσοχή!

Για να απλουστευθεί η αντίληψη των πληροφοριών, αυτή η οδηγία για τη χρήση του φαρμάκου "Αερόλυμα από ψώρα" μεταφράστηκε και παρουσιάστηκε σε ειδικό έντυπο με βάση τις επίσημες οδηγίες για ιατρική χρήση του φαρμάκου. Πριν από τη χρήση, διαβάστε το σχόλιο που έρχεται απευθείας στο φάρμακο.

Η περιγραφή παρέχεται για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί οδηγό για αυτοθεραπεία. Η ανάγκη για αυτό το φάρμακο, ο σκοπός του θεραπευτικού σχήματος, οι μέθοδοι και η δόση του φαρμάκου καθορίζονται αποκλειστικά από τον θεράποντα ιατρό. Η αυτοθεραπεία είναι επικίνδυνη για την υγεία σας.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.