^
A
A
A

Ρινική συμφόρηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Η ρινική συμφόρηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι σχεδόν το ίδιο κοινό φαινόμενο με την τοξικότητα και το οίδημα.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Αιτίες ρινικής συμφόρησης κατά την εγκυμοσύνη

Η συμφόρηση της μύτης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οφείλεται στο γεγονός ότι κάθε κύτταρο του σώματος της γυναίκας προσαρμόζεται σε αυτή τη νέα κατάσταση. Η αναπνοή είναι πολύ δύσκολη.

Ρινική συμφόρηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η αδιάλειπτη παροχή οξυγόνου στο σώμα είναι ιδιαίτερα σημαντική. Αλλά, δυστυχώς, μια αλλεργία ή βακτηριακή ρινίτιδα μπορεί να την αποτρέψει. Το Coryza και οι αλλεργικές αντιδράσεις σε εγκύους είναι πιο συχνές λόγω της μειωμένης ανοσίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Επίσης, υπό την επήρεια θηλυκών ορμονών, μπορεί να έχετε συχνή ρινική αιμορραγία. Όλα θα περάσουν μετά τον τοκετό. Συνήθως, η ρινική συμφόρηση και η αιμορραγία από αυτό αρχίζουν να ενοχλούν την έγκυο γυναίκα στο τρίτο τρίμηνο, αλλά μπορεί επίσης και σε παλαιότερους όρους.

trusted-source[7], [8], [9], [10], [11], [12], [13], [14]

Σοβαρή ρινική συμφόρηση κατά την εγκυμοσύνη

Η σοβαρή ρινική συμφόρηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένα αρκετά συνηθισμένο παράπονο των μελλοντικών μητέρων. Ένα κρύο ή λοίμωξη, όπως όλοι οι άνθρωποι, μπορεί να προκαλέσει κρυολογήματα. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει μια απαλλαγή από πράσινο πυκνό πύον από τη μύτη και έναν πονόλαιμο. Για να ξεπεραστεί αυτή η κατάσταση, είναι απαραίτητο να πλυθεί η μύτη με αλατούχο διάλυμα.

Εάν η αιτία του κοινού κρυολογήματος είναι μια αλλεργία, πρέπει να εξαλείψετε τον παράγοντα που την προκαλεί. Ο γιατρός μπορεί επίσης να σας συνταγογραφήσει αντιισταμινικά που εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μην χρησιμοποιείτε αγγειοσυσπαστικές σταγόνες όπως το Nazol!

Για να αποφύγετε τη ρινική συμφόρηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μην έρχεστε σε επαφή με τον καπνό και καθαρίστε τα οικιακά χημικά προϊόντα για άλλα μέλη της οικογένειας.

Μασάζ: Πρώτα, πατήστε στη γέφυρα της μύτης και στη συνέχεια κάντε μασάζ στην περιοχή μεταξύ της μύτης και των χειλιών.

Δεξιός ρινικός σφιγκτήρας, συμπιέστε προς τα αριστερά, εισπνεύστε, μέσω του στόματος - εκπνεύστε. Κάνετε το ίδιο με το άλλο ρουθούνι.

Θυμηθείτε ότι η έλλειψη οξυγόνου μπορεί να προκαλέσει καθυστέρηση στην ανάπτυξη του παιδιού, οπότε δεν μπορείτε να αγνοήσετε την έντονη ταλαιπωρία της μύτης.

Συνεχής ρινική συμφόρηση κατά την εγκυμοσύνη

Η συνεχής ρινική συμφόρηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προκαλείται από το λεγόμενο κοινό κρυολόγημα των εγκύων γυναικών. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε την αλοιφή του Fleming για τη θεραπεία του. Βάλτε τα βαμβακερά επιχρίσματα στα ρινικά περάσματα για 15 λεπτά. Η σύνθεση της αλοιφής περιλαμβάνει ασφαλή για τα συστατικά των εγκύων γυναικών: καλέντουλα, esculus, μενθόλη. Αντενδείξεις για τη χρήση της αλοιφής μπορεί να είναι μόνο μια αλλεργία στα συστατικά της.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρινικές σταγόνες για νεογέννητα, για παράδειγμα, Tizin xylococcus. Περιορίζει τα αγγεία του ρινικού βλεννογόνου. Ενδείξεις: ιική, βακτηριακή, αλλεργική ρινίτιδα εγκύων γυναικών, ιγμορίτιδα, ιγμορίτιδα. Καταβρέξτε 2-3 σταγόνες του φαρμάκου 3 φορές την ημέρα. Πιθανή αντιδραστική υπεραιμία του βλεννογόνου, αυξημένη κόπωση, κεφαλαλγία, ταχυκαρδία. Το Tysin Xylo δεν συνταγογραφείται για έγκυες γυναίκες με καρδιαγγειακές παθήσεις.

trusted-source[15], [16]

Ρινική συμφόρηση ως σημάδι της εγκυμοσύνης

Η ρινική συμφόρηση στην πρώιμη εγκυμοσύνη είναι ένα από τα συμπτώματά της, όπως η τοξαιμία, η ευαισθησία στις μυρωδιές και η τρυφερότητα στο στήθος. Αυτό οφείλεται στην εντατική ορμονική αναδιάρθρωση του σώματος της γυναίκας. Επίσης, μπορείτε να ξεκινήσετε το ροχαλητό - αυτό είναι επίσης ένα πρώιμο σημάδι της εγκυμοσύνης. Μπορεί να διαταράξει το φτέρνισμα και το πότισμα. Δώστε προσοχή στη γεύση του μετάλλου στο στόμα, φούσκωμα και καούρα.

Ποιος θα επικοινωνήσει;

Θεραπεία της ρινικής συμφόρησης κατά την εγκυμοσύνη

Η ρινική συμφόρηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αντιμετωπίζεται καλά με το Aquamaris με βάση το θαλασσινό αλάτι. Δεν περιορίζει τα αγγεία του πλακούντα, όπως η Ναφιτιζίνη. Το Aquamaris δεν περιέχει χημεία.

Είναι ιδιαίτερα καλό να χρησιμοποιείτε ψεκασμό Aquamaris για άρδευση όλων των τμημάτων της μύτης. Το Aquamaris βοηθά στην εξάλειψη της φλεγμονής και αυξάνει την τοπική ανοσία. Το φάρμακο χρησιμοποιείται 4-6 φορές την ημέρα, κάνοντας δύο ενέσεις σε κάθε ρουθούνι. Το Aquamaris δεν έχει παρενέργειες, εκτός από πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις.

Είναι χρήσιμο να σκάβετε στη μύτη με λάδι από οστρακοειδή, βούτυρο ροδάκινου, χυμό καρότου.

Πρόληψη της ρινικής συμφόρησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η ρινική συμφόρηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκληθεί όχι μόνο από ορμονική αναδιοργάνωση, αλλά και από βακτήρια και ιούς. Έτσι, το φθινόπωρο και το χειμώνα, πηγαίνετε στην κλινική για εξέταση, φορέστε μάσκα. Πλύνετε τα χέρια σας με βακτηριακό σαπούνι ή χρησιμοποιήστε αντιβακτηριακές πετσέτες όπου δεν υπάρχει δυνατότητα να πλύνετε τα χέρια σας. Μετά από μια βόλτα ή μια ρουτίνα έλεγχος στην κλινική, ξεπλύνετε τη ρινική κοιλότητα. Ζητήστε από το γιατρό σας να συνταγογραφήσει βιταμίνες για έγκυες γυναίκες. Εξαερώστε το διαμέρισμα και δώστε προσοχή σε ό, τι υγρασία είναι στο σπίτι σας.

Η ρινική συμφόρηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν θα πρέπει να σας προκαλέσει έντονο άγχος, αν δεν συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα του SARS, αλλά παρ 'όλα αυτά, θα πρέπει να πιάσει την αναπνοή σας με τη βοήθεια των κονδυλίων για νεογέννητα και εναλλακτικές μεθόδους για το παιδί σε καμία περίπτωση δεν υποφέρουν από την πείνα οξυγόνο.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.