^

Ανάλυση των περιττωμάτων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 20.11.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Η ανάλυση των περιττωμάτων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνταγογραφείται προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν ασθένειες του γαστρεντερικού σωλήνα και να αποκλειστεί η πιθανότητα ελμίνθικης εισβολής. Επίσης, με τη βοήθεια της ανάλυσης κοπράνων, μπορείτε να λάβετε πληροφορίες σχετικά με τα πεπτικά προβλήματα, να λάβετε πληροφορίες σχετικά με το μεταβολισμό και επίσης να μάθετε για κρυφές ασθένειες άλλων οργάνων και συστημάτων. Επιπλέον, η παραπομπή στην ανάλυση των περιττωμάτων μπορεί να συμβεί όταν εμφανιστούν έγκυες πεπτικές διαταραχές ή εντερικές λοιμώξεις.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Προετοιμασία και διαδικασία για την παράδοση των περιττωμάτων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Πριν από τη θέση περιττώματα ανάλυσης που είναι αναγκαίες για να εγκαταλείψουν τα ναρκωτικά και την εξέταση αντίθεσης ακτίνων Χ του εντέρου, η οποία μπορεί να αλλάξει τη λειτουργία του γαστρεντερικού σωλήνα και να δώσει μια ψευδή αποτελέσματα, και να κολλήσει στη διατροφή σας για τουλάχιστον πέντε ημέρες πριν από την ημερομηνία παράδοσης του υλικού για τη μελέτη, αν είναι απαραίτητο.

Ένα δείγμα περιττωμάτων πρέπει να λαμβάνεται σε εργαστήριο σε ειδικό δοχείο από πλαστικό ή γυαλί, το οποίο μπορεί να αγοραστεί στο φαρμακείο. Για πιο ακριβή αποτελέσματα, είναι προτιμότερο να λαμβάνετε δείγμα περιττωμάτων το πρωί. Για την ακρίβεια της ανάλυσης, τα δείγματα των κοπράνων πρέπει να λαμβάνονται με τη χρήση μιας ωμοπλάτης σε τέσσερα διαφορετικά σημεία περιττωμάτων. Εάν μια ανάλυση του κόπρανα για την παρουσία Giardia σε αυτό συνταγογραφείται, κ.λπ., τότε διαρκεί 15-20 λεπτά για να το παραδώσει στο εργαστήριο.

Ποιος θα επικοινωνήσει;

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.