^
A
A
A

Λειτουργίες με παραμορφώσεις του θηλυκού σύμπλεγμα

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Οι παραμορφώσεις του θηλυκού σύμπλεγμα περιλαμβάνουν μία θηλή, υπερτροφία της θηλής, αρέονα πάρα πολύ μεγάλης διαμέτρου, παραμόρφωση της αρέολας στον σωληνοειδή μαστικό αδένα.

  • Η ελκυσμένη θηλή

Μια ανασυρμένη θηλή μπορεί να είναι συγγενής, αλλά μπορεί να σχηματιστεί μετά από μαστοπλαστική αναγωγής ή ανύψωση μαστού. Η αιτία της συγγενούς παραμόρφωσης είναι η υποανάπτυξη των αγωγών του μαστικού αδένα και η συστολή του ομαλού μυός του ισχίου και της θηλής. Η μετεγχειρητική αλλαγή στο σχήμα της θηλής είναι το αποτέλεσμα της συστολής των αγωγών του γάλακτος ως αποτέλεσμα μεταβολών ουλής στο πόδι του θηλυκού σύμπλεγμα. Πολύ συχνά, η εμπλεκόμενη θηλή συνδυάζεται με την υπερτροφία των μαστικών αδένων. Σε κάθε περίπτωση, η λύση αυτού του προβλήματος είναι η τομή των αγωγών γάλακτος στη βάση της θηλής.

Τεχνική λειτουργίας. Μια μικρή τομή γίνεται στη βάση της θηλής στη θέση 9 της ώρας στον συμβατικό επιλογέα. Η τραβηγμένη θηλή τραβιέται από ένα βελονάκι με ένα δόντι και οι αγωγοί το κρατούν μέσα στο σταυρό θηλή. Στη συνέχεια, με μια επιμήκη θηλή στη βάση του, τοποθετείται μια ραφή σχήματος U, τοποθετημένη παράλληλα στη γραμμή πρόσβασης. Το Sho-e αφαιρείται μετά από 5 ημέρες μετά τη λειτουργία.

  • Υπερτροφική θηλή

Το σοβαρό άγχος μπορεί να προκαλέσει μια υπερτροφική θηλυκή θηλή. Εκτός από την αισθητικά μη ικανοποιητική σχέση μεταξύ του μαστικού αδένα και της θηλής, ο ασθενής συχνά ανησυχεί για τον πόνο. Το χρόνιο τραύμα στη θηλή μπορεί να οδηγήσει σε δυσπλασία και ακόμα και κακοήθεια. Μία μακρά θηλή μπορεί να σχηματιστεί τόσο στην υποπλασία όσο και στην υπερτροφία των μαστικών αδένων. Το μήκος και η διάμετρος του μπορούν να φτάσουν τα 2 cm.

Τεχνική λειτουργίας. Σε ύψος 5 mm από τη βάση της θηλής στην επιφάνειά του κάνετε μια κυκλική τομή στο στρώμα των μυών και τους αγωγούς. Μια άλλη κυκλική τομή γίνεται 1 mm κάτω από την κορυφή της θηλής. Η περίσσεια του δέρματος μεταξύ της πρόσβασης αφαιρείται, μετά την οποία οι αγωγοί εισάγονται τηλεσκοπικά στη βάση της θηλής και εφαρμόζεται συνεχής ραφή σε όλη της την περιφέρεια.

  • Παραμόρφωση της περιοχής

Μία αύξηση στη διάμετρο της περιοχής μέχρι 10 cm παρατηρείται συχνά με υπερτροφία και παράλειψη των μαστικών αδένων. Εντούτοις, μπορεί να απαιτείται μείωση της διαμέτρου της αρέολας ακόμη και με τον κανονικό όγκο των μαστικών αδένων, καθώς και με την αυξανόμενη μαστοπλαστική.

Μείωση της διαμέτρου της περιοχής (συμπεριλαμβανομένης της αυξανόμενης μαστοπλαστικής) πραγματοποιείται σύμφωνα με τη μέθοδο του L.Benelli.

Τεχνική λειτουργίας. Ο χειρουργός κόβει κυκλικά την περιοχή της περιοχής, μετά από την οποία εφαρμόζει ένα συνεχές ενδοδερμικό ράμμα με μια αιμορραγία Νο. 4/0 κατά μήκος της όλης περιφέρειας. Όταν σύσφιξη των άκρων του δέρματος συλλέγουν σε πολλές μικρές πτυχώσεις, η οποία μέσα σε ένα μήνα ισιωθεί.

Όταν η σχετικά μεγάλη περιοχή του δέρματος αφαιρεθεί, οι διαφορές στο μήκος των εξωτερικών και εσωτερικών άκρων της κυκλικής πληγής γίνονται πολύ σημαντικές.

Από την άποψη αυτή, ακόμη και μια μικρή περιστροφική μετατόπιση των ακμών του τραύματος σε σχέση με την άλλη μπορεί να οδηγήσει στον σχηματισμό πτυχών του δέρματος, οι οποίες παραμένουν στην μετεγχειρητική περίοδο.

Η πρόληψη αυτής της επιπλοκής επιτυγχάνεται με την εφαρμογή στην αρέολα πριν από τη λειτουργία πολλών ακτινικών γραμμών, η σύγκριση των οποίων μετά την εκτομή της περιοχής του δέρματος μειώνει την πιθανότητα περιστροφικής μετατόπισης των άκρων του τραύματος.

Σωληνωτός μαστικός αδένας. Με τον σωληνωτό μαστικό αδένα, το περίγραμμα της περιοχής είναι υπερυψωμένο πάνω από την επιφάνεια του δέρματος και ο σκοπός της λειτουργίας είναι να επιτευχθεί ένα ενιαίο περίγραμμα του αδένα και της αρεόλας.

Τεχνική λειτουργίας. Ελλείψει πτώσεως του αδένα, μια λωρίδα δέρματος, η οποία εμφυτεύεται τηλεσκοπικά στον ιστό του αδένα, είναι κυκλικά απο-οίδημα. Το τραύμα περιτυλίγεται κυκλικά με ένα συνεχές ράμμα.

Με την παράλειψη των μαστικών αδένων η λειτουργία αυτή συνδυάζεται με την αυξανόμενη μαστοβλαστική.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.