^
A
A
A

Χαρακτηριστικά της κοιλιοπλαστικής παρουσία ουλών στο πρόσθιο κοιλιακό τοίχωμα

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Η παρουσία του ουλές στο κοιλιακό τοίχωμα επηρεάζει σημαντικά την τεχνική planirovshie και τον χειρισμό, δεδομένου ότι η ύπαρξη των περιοχών «ανάγγεια» του ουλώδους ιστού εντός των αποκόπτονται πτερύγια μπορεί να επιδεινωθεί σημαντικά παροχή αίματος τους, και να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές. Τις περισσότερες φορές ο χειρουργός συναντά με την τοποθεσία του ουλών μέσης γραμμής, ουλές οριζόντια υπερηβική περιοχή, καθώς και λοξή ουλές στη δεξιά λαγόνιο περιοχή (μετά σκωληκοειδεκτομή), και στο δεξιό επάνω τεταρτημόριο (μετά χολοκυστεκτομή).

Κάθετη ουλές που βρίσκεται κάτω από τον ομφαλό, καθώς και ουλές, εντοπισμένη στη δεξιά περιοχή λαγόνιο συνήθως αφαιρούνται μαζί με τους αποκόπηκε ιστούς κατά τη διάρκεια στρες ή κλασική-πλευρά κοιλιοπλαστική. Η διάταξη της ουλή στην εμπρόσθια γραμμή πάνω από τον ομφαλό είναι η βάση για κάθετη κοιλιοπλαστική.

Οι μεγαλύτερες δυσκολίες προκαλούνται από τις σχετικά μεγάλες ουλές του χειρούργου, που έχουν απομείνει μετά τη χολοκυστοεκτομή, καθώς και από ασυμπτωματικά εντοπισμένες ουλές στη ζώνη πεπεμπέλης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούν να συμπεριληφθούν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στο να απομακρυνθεί το σύμπλεγμα ιστών. Σε άλλα, αυτό μπορεί να απαιτεί άτυπη πρόσβαση, στην οποία διατηρείται επαρκής παροχή αίματος στα δημιουργημένα πτερύγια.

Σημαντικό είναι επίσης το μήκος της ουλής και η θέση της σε σχέση με την κύρια κατεύθυνση της ροής του αίματος προς το περιφερειακό μέρος του σχηματισμένου πτερυγίου δέρματος-λίπους. Συνεπώς, η παροχή αίματος του πτερυγίου δεν μπορεί ουσιαστικά να αλλάξει υπό την επίδραση του φρακτικού του τσιμπιδάκου με μικρό μέγεθος του θρόμβου και (ή) τη θέση του παράλληλα προς την κύρια κατεύθυνση της ροής αίματος. Με εγκάρσια τοποθέτηση μίας επαρκώς μακράς ουλής, η δημιουργία ενός πτερυγίου είναι επικίνδυνη.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9],

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.