^
A
A
A

Το όφελος από τα οικογενειακά γεύματα υπερεκτιμάται

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

26 September 2012, 15:33

Ορισμένες οικογένειες έχουν καθιερώσει εδώ και καιρό παραδόσεις, και ένα από αυτά είναι ένα κοινό γεύμα, όταν όλα τα μέλη της οικογένειας συγκεντρώνονται σε κοινό τραπέζι.

Πιστεύεται ότι κοινά πρωινά, γεύματα ή δείπνα συμβάλλουν στη δημιουργία επαφών μεταξύ γονέων και παιδιών και συμβάλλουν επίσης στην ενίσχυση των οικογενειακών δεσμών. Επιπλέον, υπάρχει η γνώμη ότι λόγω τέτοιων οικογενειακών περιόδων, το παιδί έχει υψηλότερες ακαδημαϊκές επιδόσεις στο σχολείο και η συμπεριφορά του επηρεάζεται πολύ θετικά από τα οικογενειακά δείπνα.

Ωστόσο, μια νέα μελέτη από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Βοστόνης δείχνει ότι τα οικογενειακά γεύματα δεν έχουν τόσο ισχυρή επιρροή, όπως πιστεύαμε προηγουμένως.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όλες οι προσπάθειές τους να βρουν τη σχέση ανάμεσα στα δείπνα της οικογένειας και την ακαδημαϊκή απόδοση ή συμπεριφορά, ήταν μάταια.

"Δεν βρίσκουμε δεσμούς μεταξύ δείπνων ή δείπνων στον οικογενειακό κύκλο και τις σχολικές τάξεις και δεν βλέπουμε καμία επίδραση στη συμπεριφορά του παιδιού", δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Daniel Miller. "Δεν εξαρτάται από την ηλικία των παιδιών, ούτε από τη συχνότητα των κοινών γευμάτων."

Οι επιστήμονες από τα πανεπιστήμια της Κολούμπια και της Νέας Υόρκης έχουν ήδη πραγματοποιήσει έρευνα στον τομέα αυτό, με βάση τα στοιχεία του Εθνικού Αντιπροσώπου για τη Δειγματοληψία των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι ερευνητές παρακολούθησαν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας από το 1998 έως ότου φθάσουν σε ηλικία 15 ετών.

Οι επιστήμονες έλαβαν υπόψη όλους τους παράγοντες που θα μπορούσαν να έχουν δυνητικό αντίκτυπο στο παιδί: τη γονική απασχόληση στην εργασία, τη συμπεριφορά στο σπίτι, τις συνθήκες σχολικής φοίτησης, την εμπειρία των εκπαιδευτικών και πολλά άλλα.

Ως αποτέλεσμα, οι εμπειρογνώμονες διαπίστωσαν ότι η επίδραση του οικογενειακού χόμπι, ιδίως, συγκεντρώνοντας στο ίδιο τραπέζι, δεν έχει ουσιαστικά καμία επίδραση στην απόδοση και τη συμπεριφορά του παιδιού.

«Δεν συμβουλεύουμε τις οικογένειες να σπάσουν τις οικογενειακές παραδόσεις τους και να σταματήσουν να συναντώνται μαζί για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο», λέει ο Δρ Μίλερ. - Μόνο η γνώμη για τον βαθμό της επιρροής τους είναι λανθασμένη. Οι οικογένειες που πιστεύουν ότι τα οικογενειακά γεύματα, όπου όλα τα μέλη του να πάρει μαζί, είναι πολύ σημαντικό, δεν μπορεί να σταματήσει μόνο με την από κοινού λήψη τροφής, αλλά και να σκεφτείτε πού μπορείτε ακόμα να αλληλεπιδρούν με το παιδί. "

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.