^

Υγεία

A
A
A

Τι είναι η γρίπη;

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Η γρίπη είναι μία από τις πιο κοινές ασθένειες που προκαλούνται από ιούς.

Οι ιοί που προκαλούν τη γρίπη πολλά, οπότε η νόσος χωρίζεται σε δύο τύπους: γαστρικό γρίπη, γρίπη των χοίρων, της γρίπης των πτηνών, εντερική γρίπη, και ούτω καθεξής. Περισσότερα από 200 βακτήρια και ιούς επιτίθενται στο σώμα μας, προκαλώντας συμπτώματα γρίπης. Ως εκ τούτου, είναι εύκολο να συγχέεται με άλλες ασθένειες, για παράδειγμα, ARVI. Τι πρέπει να γνωρίζουμε για μια ασθένεια όπως η γρίπη;

Τι είναι η γρίπη;

Η γρίπη είναι μια οξεία αναπνευστική ασθένεια που προκαλείται από ιούς, τα συμπτώματα των οποίων εμφανίζονται μετά από 1-2 ημέρες από την περίοδο επώασης. Όταν ένα άτομο έχει τη γρίπη, υπάρχουν τέτοια συμπτώματα:

  • Φλεγμονή του ρινικού βλεννογόνου - δηλαδή, ρινίτιδα
  • Φλεγμονή του λάρυγγα - δηλαδή, λαρυγγίτιδα
  • Φλεγμονή των ρινικών κόλπων - δηλαδή, ιγμορίτιδα ή παραρρινοκολπίτιδα
  • Βήχας - ξηρός ή υγρός - συχνά με βρογχίτιδα
  • Διαταραχές στη διαδικασία αναπνοής - κρούση
  • Υψηλός πυρετός και πονοκέφαλος (αν και μπορεί να μην υπάρχει θερμοκρασία)

Γρίπη: σε κίνδυνο

Η γρίπη επηρεάζεται συχνότερα από τις ακόλουθες ομάδες ανθρώπων:

  • Οι γυναίκες στην εγκυμοσύνη
  • Παιδιά με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα
  • Άνθρωποι μετά από 46
  • Κοινωνικοί Εργαζόμενοι

Η γρίπη είναι μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Είναι σημαντικό μόνο να του δώσετε προσοχή εγκαίρως.

Γιατί θεωρούν ότι η γρίπη είναι επικίνδυνη;

Η γρίπη δεν εμποδίζει μόνο ένα άτομο να ζει πλήρως, να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα, να μαθαίνει, να εργάζεται. Η γρίπη είναι επίσης επικίνδυνη επειδή προκαλείται από έναν ιό που απελευθερώνει συνεχώς τοξίνες στο αίμα ενός ατόμου. Εξαιτίας αυτού, αφού έχετε αρρωστήσει τη γρίπη, μπορείτε να έχετε επιπλοκές με τη μορφή της ακοής, των νεφρών και των ηπατικών ασθενειών, καθώς επίσης και την αποδυνάμωση του έργου όλων των οργάνων.

Η γρίπη αφήνει από μόνη της συνέπειες: ένα άτομο μπορεί να έχει μυϊκούς πόνους, να σπάσει οστά, να εμφανιστεί κόπωση, υπερευαισθησία του δέρματος, και μερικές φορές ακόμη και έμετο.

Η γρίπη είναι επικίνδυνη επειδή μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σκληρή τοξικότητα, αγγειακή βλάβη και εσωτερική αιμορραγία, που μπορεί να επηρεάσει ζωτικά όργανα. Εκτός από όλα τα άλλα προβλήματα, η γρίπη οδηγεί σε δυσλειτουργίες των καρδιακών ρυθμών, δυσλειτουργία του καρδιακού μυός και πνευμονία.

Επομένως, εάν υπάρχει υποψία γρίπης, θα πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε γιατρό.

Η γρίπη αποδυναμώνει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό οδηγεί στο γεγονός ότι τα βακτήρια αρχίζουν να καταστρέφουν τους ιστούς του ανώτερου και κατώτερου αναπνευστικού σωλήνα προκαλώντας φλεγμονή των πνευμόνων.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.