^

Υγεία

A
A
A

Λευκή έκκριση στους άνδρες

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 10.11.2022
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Δεν υποδεικνύουν όλες οι εκκρίσεις στους άνδρες παθολογία και ανάπτυξη σοβαρών ασθενειών· υπάρχει επίσης μια φυσιολογική έκκριση από το πέος, συνήθως διαφανής. Δυστυχώς, οι ασθένειες σε αυτήν την περιοχή δεν εκδηλώνονται πάντα με εμφανή συμπτώματα, επομένως η λευκή απόρριψη θα πρέπει να προειδοποιεί. Μια επίσκεψη σε έναν ουρολόγο θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση και θα εντοπίσει το πρόβλημα στο αρχικό στάδιο, το οποίο είναι σημαντικό όχι μόνο για έναν άνδρα, αλλά και για την οικογένεια ή τον σεξουαλικό του σύντροφο.

Επιδημιολογία

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι μολύνονται από σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις καθημερινά στον κόσμο. Έτσι, το 2016, ο ΠΟΥ κατέγραψε 127 εκατομμύρια. κρούσματα χλαμυδίων, 87 εκατ. - γονόρροια, 156 εκατομμύρια. - τριχομονάδα. Στις ΗΠΑ, το 8% όλων των ουρολογικών παθήσεων οφείλονται σε προστατίτιδα.

Αιτίες λευκή έκκριση στους άνδρες

Η εμφάνιση λευκών εκκρίσεων στους άνδρες έχει διάφορους λόγους:

  • καντιντίαση (που προκαλείται από Candida). [1]
  • μυκοπλάσμωση (προκαλείται από τα μικρότερα βακτήρια - μυκοπλάσματα). [2]
  • χλαμύδια (τα χλαμύδια εισβάλλουν στο κύτταρο, πολλαπλασιάζονται, το καταστρέφουν). [3]
  • προστατίτιδα (φλεγμονή του προστάτη). [4]
  • γονόρροια (αφροδίσια νόσο που προκαλείται από γονόκοκκο). [5]

Παράγοντες κινδύνου

Συμβάλλει στην εξάπλωση σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων, σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, ακατάλληλη προσωπική υγιεινή, ακολασία, απροστάτευτες επαφές.

Παθογένεση

Κάθε μία από αυτές τις διαγνώσεις έχει τη δική της παθογένεια. Έτσι, με την καντιντίαση, οι μύκητες προσκολλώνται στα τοιχώματα του επιθηλίου, αποικίζονται και διεισδύουν βαθιά σε αυτό. Η διείσδυσή τους στο σώμα στο 30-40% των περιπτώσεων διευκολύνεται από τη σεξουαλική επαφή με μολυσμένο σύντροφο.

Μυκοπλάσμωση, χλαμύδια, γονόρροια - με διαφορετική δομή παθογόνων μικροοργανισμών (με ή χωρίς κυτταρική μεμβράνη), παράγουν ενδοκυτταρικό παρασιτισμό, καταστρέφοντας τελικά το κύτταρο, προκαλώντας φλεγμονή.

Συμπτώματα λευκή έκκριση στους άνδρες

Οι λευκές εκκρίσεις στα σώβρακα στους άνδρες είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο, το οποίο δεν υποδηλώνει πάντα προβλήματα υγείας. Συνοδεύουν τη σεξουαλική διέγερση, η εμφάνισή τους το πρωί υποδηλώνει πρωινή εκπομπή, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό για τους νεαρούς άνδρες.

Η λευκή απόρριψη στους άνδρες στο κεφάλι είναι άοσμη, δεν προκαλεί ενόχληση στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι φυσιολογικής φύσης και δεν πρέπει να προκαλεί ανησυχία.

Τα πρώτα σημάδια προβλήματος σηματοδοτούνται από λευκή εκκένωση με μυρωδιά. Αυτό μπορεί να είναι καμπανάκι συναγερμού, που υποδεικνύει μόλυνση με γονόρροια. Επιπλέον, υπάρχει πόνος στη βουβωνική χώρα, κάψιμο κατά την ούρηση, πυρετός.

Μια δυσάρεστη οσμή εμφανίζεται επίσης με μυκοπλάσμωση, χλαμύδια. Το τελευταίο είναι ένα από τα πιο κοινά σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Συχνά είναι ασυμπτωματική για μεγάλο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια εμφανίζονται λευκές υαλώδεις εκκρίσεις από την ουρήθρα στους άνδρες και πόνος κατά την ούρηση, κνησμός, πόνος στο όσχεο, στη μέση, στους όρχεις.

Η μυκοπλάσμωση δίνει παρόμοια συμπτώματα: κατά την κένωση της ουροδόχου κύστης, η λευκόρροια απελευθερώνεται από την ουρήθρα, ανιχνεύονται επίσης το πρωί, η ούρηση είναι δύσκολη και γρήγορη, ο πόνος γίνεται αισθητός στο όσχεο, που εκτείνεται στον πρωκτό.

Εάν εμφανιστεί λευκή πηγμένη απόρριψη στο κεφάλι του πέους στους άνδρες, με πυκνή συγκέντρωση και ξινή μυρωδιά, και η διαδικασία της ούρησης συνοδεύεται από κάψιμο, κνησμό, πόνο, τότε η διάγνωση είναι προβλέψιμη - καντιντίαση ή τσίχλα. Η ασθένεια επηρεάζει το κεφάλι και την ακροποσθία, κάτω από την οποία συσσωρεύονται επίσης λευκές νιφάδες.

Για την προστατίτιδα, εκτός από τη λευκή έκκριση, οι έντονες κλινικές εκδηλώσεις είναι χαρακτηριστικές με τη μορφή πυρετού, πυρετού, ρίγους, πόνου στο κάτω μέρος της πλάτης, στην κοιλιά, στον πρωκτό, σημεία γενικής δηλητηρίασης (γενική αδυναμία, κόπωση), πόνο κατά την αφόδευση και ούρηση, κράμπες, σεξουαλική δυσλειτουργία, λειτουργίες.

Επιπλοκές και συνέπειες

Οι περισσότερες από τις αναφερόμενες διαγνώσεις είναι επικίνδυνες με συνέπειες και επιπλοκές. Έτσι, μια οξεία φλεγμονώδης διαδικασία στον προστάτη αδένα μπορεί να οδηγήσει σε κυστίτιδα, πυελονεφρίτιδα και γενική δηλητηρίαση του αίματος.

Οι βακτηριακές λοιμώξεις των γεννητικών οργάνων συχνά καταλήγουν σε στειρότητα. Η γονόρροια είναι επικίνδυνη για την ανάπτυξη επιπλοκών όπως η μπαλανοποσθίτιδα, η κουπερίτιδα, η παραουρηθρίτιδα, η προστατίτιδα, η φλεβίτιδα και ο σχηματισμός στένωσης της ουρήθρας. Η σεξουαλική λειτουργία ενός άνδρα μπορεί επίσης να επηρεαστεί.

Διαγνωστικά λευκή έκκριση στους άνδρες

Η διάγνωση ασθενειών που συνοδεύονται από λευκή απόρριψη από το πέος αποτελείται από μια σειρά εξετάσεων, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης από γιατρό, εξετάσεων, εξέτασης οργάνων. Ο ασθενής θα σταλεί για γενική ανάλυση ούρων και αίματος, για ζάχαρη, θα πάρουν ένα επίχρισμα για καλλιέργεια, το οποίο επιτρέπει τον εντοπισμό του παθογόνου και την αντίδρασή του στο αντιβιοτικό. Το υλικό για βακτηριοσκοπική ανάλυση είναι μυστικό από τον προστάτη αδένα, ξύσιμο από την ουρήθρα.

Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τον εντοπισμό της νόσου περιλαμβάνει αξονική τομογραφία, υπερηχογράφημα, ουρογραφία.

Διαφορική διάγνωση

Πολλές ασθένειες της ανδρικής γεννητικής περιοχής με λευκές εκκρίσεις έχουν παρόμοια συμπτώματα. Το καθήκον της διαφορικής διάγνωσης είναι να προσδιορίσει την πραγματική αιτία ενός τέτοιου φαινομένου, να καθορίσει το παθογόνο και να κατευθύνει θεραπευτικά μέτρα για την καταστροφή του.

Θεραπεία λευκή έκκριση στους άνδρες

Οι ασθένειες που αναφέρονται παραπάνω αντιμετωπίζονται κυρίως με αντιβακτηριακά φάρμακα που έχουν ευρύ φάσμα δράσης. Εάν εντοπιστούν ενδοκυτταρικά βακτήρια, συνταγογραφείται ένα αντιβιοτικό που μπορεί να διεισδύσει στο κύτταρο.

Οι μυκητιασικές λοιμώξεις αντιμετωπίζονται με αντιμυκητιασικούς παράγοντες. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν αναλγητικά και μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

Χρησιμοποιούνται τόσο εσωτερική χορήγηση φαρμάκων όσο και τοπική θεραπεία.

Στη θεραπεία της γονόρροιας χρησιμοποιείται συνδυασμένη αντιβιοτική θεραπεία που αποτελείται από τα ακόλουθα φάρμακα: κεφτριαξόνη ενδομυϊκά και από του στόματος μαζί με αζιθρομυκίνη ή δοξυκυκλίνη δύο φορές την ημέρα.

Η κεφτριαξόνη είναι ένα αντιβιοτικό III γενιάς με παρατεταμένη δράση, σκόνη για διάλυμα. Η ένεση γίνεται μία φορά την ημέρα για 255 mg. Μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες με τη μορφή αντίδρασης υπερευαισθησίας, δύσπνοιας, βρογχόσπασμου, κεφαλαλγίας, ζάλης, διάρροιας. Αντενδείκνυται κατά την εγκυμοσύνη και τη γαλουχία.

Η αζιθρομυκίνη είναι ένας αντιβακτηριακός παράγοντας ευρέος φάσματος. Χρησιμοποιείται μία φορά σε δόση 1 g. Μπορεί να προκαλέσει ναυτία, έμετο, μετεωρισμό, πόνο στο στομάχι, διάρροια, γενική αδυναμία, άγχος, σπασμούς, αρρυθμία, ταχυκαρδία. Δεν συνταγογραφείται για υπερευαισθησία σε ενώσεις

Στην περίπτωση της προστατίτιδας προσδιορίζεται ένα αντιβιοτικό που είναι ευαίσθητο στους μικροοργανισμούς που την προκάλεσαν. Μπορεί να είναι moxifloxacin, levofloxicin, minocycline, chloramphenicol.

Η μοξιφλοξασίνη είναι ένα φάρμακο από την ομάδα των κινολονών. Χορηγείται ενδοφλεβίως μία φορά την ημέρα με τη μορφή αργών εγχύσεων των 400 mg, διάρκειας 60 λεπτών. Μετά από μερικές ημέρες, μπορείτε να μεταβείτε σε χάπια από το στόμα. Η πορεία της θεραπείας κυμαίνεται κατά μέσο όρο από μία έως δύο εβδομάδες. Οι παρενέργειες περιλαμβάνουν αλλεργίες, αναιμία, κατάσταση νευρικού ενθουσιασμού, δυσπεψία, γαστρίτιδα. Αντενδείκνυται σε παιδιά κάτω των 18 ετών, έγκυες γυναίκες, θηλάζουσες γυναίκες, άτομα με σοβαρές διαταραχές της καρδιακής δραστηριότητας, ηπατική λειτουργία.

Τέτοιες σεξουαλικά μεταδιδόμενες βακτηριακές λοιμώξεις όπως η μυκοπλάσμωση, τα χλαμύδια αντιμετωπίζονται επιτυχώς κυρίως με ερυθρομυκίνη και τα παράγωγά της - μακρολίδες, ένα από τα οποία είναι από το ιλίδι.

Το Fromilid είναι ένα ανθεκτικό στα οξέα αντιβιοτικό, επιπλέον έχει ανοσοδιεγερτική δράση. Πάρτε ένα δισκίο δύο φορές την ημέρα για 7-14 ημέρες. Το φάρμακο είναι ασφαλές στη χρήση (έχει λιγότερο από 1% παρενέργειες). Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην κοινή θεραπεία με κυπρινόλη.

Η καντιντίαση στους άνδρες αντιμετωπίζεται κυρίως με τοπικές θεραπείες, όπως Zalain-cream, Lomaxin 2%.

Το Zalain είναι ένα συνθετικό αντιμυκητιασικό φάρμακο. Εφαρμόζεται σε λεπτή στρώση σε καθαρά πλυμένο όργανο πρωί και βράδυ. Η πορεία της θεραπείας μπορεί να είναι έως και 4 εβδομάδες. Η αλοιφή είναι καλά ανεκτή, σε σπάνιες περιπτώσεις υπάρχει κνησμός, ερυθρότητα, ξεφλούδισμα.

Οποιαδήποτε παθολογία είναι πιο εύκολο να ξεπεραστεί ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι προστατευτικές δυνάμεις θα βοηθήσουν στην ενίσχυση των συμπλεγμάτων βιταμινών-μετάλλων και των προϊόντων διατροφής στα οποία οι βιταμίνες και τα μέταλλα είναι ισορροπημένα. Για τους άνδρες θα πρέπει να περιέχουν βιταμίνες A, C, E, K1, ομάδα Β, φολικό οξύ, βιοτίνη, ιώδιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο, σελήνιο, χρώμιο κ.λπ.

Οι φυσιοθεραπευτικές διαδικασίες χρησιμοποιούνται ευρέως στη σύνθετη θεραπεία της προστατίτιδας. Η ανάγκη τους προκύπτει λόγω του γεγονότος ότι τα φάρμακα δεν διεισδύουν καλά στον αδένα του προστάτη, όπου η συγκέντρωσή τους είναι πολύ πιο αδύναμη από ό,τι στον ορό του αίματος. Τέτοιες διαδικασίες όπως το μασάζ με τα δάχτυλα του αδένα του προστάτη, η ηλεκτρική διέγερσή του, η μαγνητοθεραπεία, η θερμική θεραπεία του ορθού και της ουρήθρας έρχονται στη διάσωση.

Για τη θεραπεία της χρόνιας γονόρροιας και των επιπλοκών της, οι θερμαντικές και φαρμακευτικές κομπρέσες, η λασποθεραπεία, η χρήση οζοκερίτη, παραφίνης, UHF και η ηλεκτροφόρηση για περιτυλίγματα έχουν βρει ευρεία εφαρμογή.

Σε άλλες περιπτώσεις, χρησιμοποιούνται φυσικές μέθοδοι για την τόνωση των διεργασιών της ανοσίας, για τη διεξαγωγή θεραπείας κατά της υποτροπής.

Οι εναλλακτικές θεραπείες για τις λευκές εκκρίσεις στους άνδρες περιλαμβάνουν εξωτερική θεραπεία της κεφαλής και της ακροποσθίας του πέους, καθώς και την κατάποση φαρμάκων που αυξάνουν την αντίσταση του οργανισμού.

Τις περισσότερες φορές, τα βότανα χρησιμοποιούνται για αυτό. Οι πιο κατάλληλες για πλύσιμο, εφαρμογές είναι χαμομήλι, καλέντουλα, υπερικό, ευκάλυπτος, φλοιός βελανιδιάς, σπάγκος. Είναι καλύτερο να παρασκευάζετε αφεψήματα και αφεψήματα από τις συλλογές τους, τα οποία μπορούν να ληφθούν και από το στόμα. Αύξηση της ανοσίας εχινάκεια, τζίνσενγκ.

Η ομοιοπαθητική σε καμία περίπτωση δεν θα αντικαταστήσει την ιατρική θεραπεία της λευκής έκκρισης στους άνδρες, αλλά θα παίξει τον θετικό της ρόλο στη σύνθετη θεραπεία ασθενειών της γεννητικής περιοχής και θα αποκαταστήσει την ισορροπία της ευεργετικής μικροχλωρίδας. Μεταξύ τέτοιων φαρμάκων είναι το Natrium muriaticum, το Sulfum, το Kalium muriaticum, το Sabal serrulyata. Τα ραντεβού, οι τρόποι χορήγησης και οι δόσεις μπορούν να καθοριστούν μόνο από ομοιοπαθητικό.

Όλες οι παραπάνω διαγνώσεις αντιμετωπίζονται συντηρητικά. Η χειρουργική επέμβαση καταφεύγει κυρίως σε περιπτώσεις που εμφανίζονται επιπλοκές και είναι απαραίτητη η αποκατάσταση της φυσιολογικής εκροής ούρων.

Πρόληψη

Για να αποφευχθούν διαγνώσεις στους άνδρες που συνοδεύονται από λευκή έκκριση, δεν χρειάζονται τόσο πολλά: τηρήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, τηρήστε την προσωπική υγιεινή, αποφύγετε το άγχος, την υπερβολική εργασία, την υποθερμία, να είστε επιλεκτικοί στη σεξουαλική επαφή, να χρησιμοποιείτε προστατευτικό εξοπλισμό όταν δεν είστε σίγουροι για την ασφάλεια της οικειότητας.

Μακρολιδικά αντιβιοτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη της λοίμωξης των γεννητικών οργάνων από χλαμύδια.

Πρόβλεψη

Η έγκαιρη και ικανή θεραπεία θα σώσει έναν άνδρα από παθολογικές εκκρίσεις και δεν θα δώσει επικίνδυνες συνέπειες.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.