^

Υγεία

A
A
A

Η νόσος του Peyronie

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

νόσος του Peyronie (πέους σκλήρυνση fibroplastic) - ιδιοπαθής albuginea ίνωση χιτώνα και (ή) areolar συνδετικού ιστού μεταξύ του ινώδη χιτώνα και το στυτικό ιστό του πέους. Η ασθένεια του Peyronie περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1743 από τον Francois de la Peyronie.

trusted-source[1], [2], [3]

Επιδημιολογία

Τα κλινικά συμπτώματα της νόσου του Peyronie εμφανίζονται σε 0,39-2% των περιπτώσεων, αλλά ο επιπολασμός αυτός είναι μόνο ένα στατιστικό ισοδύναμο της θεραπείας για αυτή τη νόσο. Ο πραγματικός επιπολασμός της νόσου του Peyronie είναι πολύ υψηλότερος - το 3-4% των περιπτώσεων στον γενικό αρσενικό πληθυσμό. Το 64% των ανδρών που πάσχουν από τη νόσο του Peyronie αποτελούν την ηλικιακή ομάδα από 40 έως 59 ετών, με γενική εμφάνιση σε μια αρκετά μεγάλη ηλικιακή ομάδα - από 18 έως 80 ετών. Σε άνδρες ηλικίας κάτω των 20 ετών, η νόσος του Peyronie εμφανίζεται σε 0,6-1,5% των περιπτώσεων.

trusted-source[4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13], [14], [15], [16], [17]

Αιτίες Η νόσος του Peyronie

Οι αιτίες της ασθένειας του Peyronie δεν παραμένουν πλήρως κατανοητές.

Η πιο διαδεδομένη θεωρία ήταν η εμφάνιση της νόσου του Peyronie ως αποτέλεσμα της χρόνιας τραυματισμού των σπηλαιωδών σωμάτων του πέους κατά τη διάρκεια της συνουσίας. Σύμφωνα μετατραυματική θεωρία, μεσολαβητές της φλεγμονής στη ζώνη των μικροτραυματισμούς ινώδη χιτώνα παραβιάζουν επανορθωτική διαδικασία, αλλάζοντας την αναλογία ελαστικού και κολλαγόνου ινών στο πέος. νόσος του Peyronie συνδέεται συχνά με σύσπαση του Dupuytren και άλλες τοπικές μορφές fibromatoses που μας επιτρέπει να χαρακτηρίσουμε αυτή την ασθένεια ως μια τοπική εκδήλωση συστηματικής νόσου του συνδετικού ιστού.

Υπάρχει επίσης μια αυτοάνοση θεωρία για την ανάπτυξη της νόσου του Peyronie. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία της νόσου του Peyronie αρχίζει με φλεγμονή του ινώδη χιτώνα των σηραγγωδών σωμάτων του πέους, η οποία συνοδεύεται από λεμφοκυτταρική διήθηση και plazmotsitarnoy. Η διείσδυση, κατά κανόνα, δεν έχει σαφή όρια. Στο μέλλον, στη ζώνη αυτή σχηματίζεται η περιοχή της ίνωσης και της ασβεστοποίησης. Δεδομένου ότι η εκτατότητα της στύσης της χοληδόχου κύστης στη ζώνη της πλάκας είναι σοβαρά περιορισμένη, υπάρχει διαφορετικός βαθμός καμπυλότητας του πέους.

Κατά κανόνα, η διαδικασία σχηματισμού πλάκας και η σταθεροποίηση της νόσου συμβαίνουν 6-18 μήνες μετά την εμφάνισή της.

Συμμετοχή των περιτονίας Bucca, διάτρηση σκάφη και οι αρτηρίες του πέους ραχιαίο οδηγεί σε μηχανισμό διακοπής απόφραξη φλέβας και αρτηριακή νόσο του πέους.

trusted-source[18], [19], [20]

Συμπτώματα Η νόσος του Peyronie

Τα συμπτώματα της νόσου του Peyronie είναι τα εξής:

Υπάρχουν διάφοροι τύποι κλινικής πορείας της νόσου του Peyronie.

Τα συμπτώματα της νόσου του Peyronie μπορεί να απουσιάζουν και μπορούν να εκδηλωθούν μόνο με την παρουσία «νεοπλασμάτων» του πέους, τα οποία μπορούν να ανιχνευθούν με ψηλάφηση. Στην κλινική πορεία της νόσου του Peyronie, μπορεί να υπάρχει έντονος πόνος και παραμόρφωση του πέους κατά τη διάρκεια της στύσης. Σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά με την κυκλική φύση της βλάβης, υπάρχει σημαντική μείωση του πέους και μερικές φορές η νόσο του Peyronie εκδηλώνεται κλινικά μόνο με  στυτική δυσλειτουργία.

Κατά τη διάρκεια της ασθένειας, η Peyronie διαθέτει μια φάση "οξείας" και σταθεροποίησης, η οποία διαρκεί από 6 έως 12 μήνες. Οι επιπλοκές που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της φυσικής πορείας της νόσου του Peyronie περιλαμβάνουν τη στυτική δυσλειτουργία και τη μείωση του πέους.

Διαγνωστικά Η νόσος του Peyronie

Διάγνωση της νόσου Το Peyronne, κατά κανόνα, δεν παρουσιάζει δυσκολίες και βασίζεται στην αναμνησία, τις καταγγελίες του ανθρώπου και τη φυσική εξέταση (ψηλάφηση του πέους). Σπάνια η ασθένεια του Peyronie καλύπτεται κάτω από το καρκίνωμα του πέους, τη διήθηση της λευχαιμίας, το λεμφογρακουλίωμα, τις βλάβες με αργά σύφιλη. Πιο συχνά, η νόσος του Peyronie πρέπει να διαφοροποιείται από την λεμφαγγίτιδα και τη θρόμβωση των επιφανειακών φλεβών του πέους.

Η εξέταση ενός ασθενούς με τη νόσο του Peyronie, μαζί με τις γενικές κλινικές μεθόδους, υποδηλώνει:

 • αξιολόγηση του βαθμού στυτικής παραμόρφωσης (φωτογράφηση, δοκιμές ένεσης ή δοκιμές με αναστολείς της φωσφοδιεστεράσης τύπου 5).
 • Αξιολόγηση των ανθρωπομετρικών χαρακτηριστικών του πέους σε χαλαρή κατάσταση και σε κατάσταση ανέγερσης.
 • τη διερεύνηση της αιμοδυναμικής του πέους (φαρμακοδιπλεογραφία, τάση νυκτερινής πέους).

Συνιστάται η διεξαγωγή σεξουαλικών εξετάσεων.

Ο υπερηχογράφος του πέους χρησιμοποιείται ευρέως στη διάγνωση της νόσου του Peyronie. Δυστυχώς, η ανίχνευση μιας πλάκας με λεπτομερή δομή της είναι δυνατή μόνο στο 39% των περιπτώσεων, λόγω του πολυμορφισμού και του πολυεπίπεδου χαρακτήρα της ανάπτυξης.

Είναι γενικά αποδεκτό ότι τα μεγέθη των πλακών και οι δυναμικές αλλαγές τους από κλινικές θέσεις και για την πρόγνωση της νόσου δεν είναι κρίσιμα.

trusted-source[21], [22], [23], [24], [25], [26], [27]

Παράδειγμα της διατύπωσης της διάγνωσης

 • Τη νόσο του Peyronie, τη φάση σταθεροποίησης, τη στυτική παραμόρφωση.
 • Τη νόσο του Peyronie, τη φάση σταθεροποίησης, τη στένωση της στυτικής δυσμορφίας, τη στυτική δυσλειτουργία.

trusted-source[28], [29], [30], [31]

Τι χρειάζεται να εξετάσετε;

Πώς να εξετάσετε;

Θεραπεία Η νόσος του Peyronie

Η αιμοτροπική θεραπεία της νόσου του Peyronie απουσιάζει. Κατά κανόνα, η φαρμακευτική θεραπεία και οι μέθοδοι φυσιοθεραπείας χρησιμοποιούνται στην οξεία φλεγμονώδη φάση της νόσου του Peyronie. Ο στόχος της συντηρητικής θεραπείας είναι η ανακούφιση του πόνου, ο περιορισμός και η μείωση της ζώνης φλεγμονής και η επιτάχυνση της απορρόφησης των διηθημάτων.

Όλες οι μέθοδοι συντηρητικής θεραπείας στοχεύουν στη σταθεροποίηση της παθολογικής διαδικασίας. Όταν συντηρητική θεραπεία με φάρμακα από το στόμα: βιταμίνη Ε, ταμοξιφαίνη, κολχικίνη, καρνιτίνη, διάφορα ΜΣΑΦ.

Για τοπική χορήγηση φαρμάκων στην πλάκα, εφαρμόστε υαλουρονιδάση (lidazu), κολλαγενάση, βεραπαμίλη, ιντερφερόνες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, πραγματοποιείται συνδυασμένη θεραπεία της νόσου του Peyronie, χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους φυσιοθεραπείας (ηλεκτροφόρηση, έκθεση σε ακτινοβολία λέιζερ ή υπερηχητικά κύματα). Η θεραπεία της νόσου του Peyronie διεξάγεται συνεχώς ή σε κλασματικά μαθήματα για 6 μήνες. Τα δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα της φαρμακοθεραπείας και της φυσιοθεραπείας στη νόσο του Peyronie είναι πολύ μικτά, λόγω της έλλειψης τυποποιημένης προσέγγισης στην αξιολόγηση των τελικών αποτελεσμάτων.

Λειτουργική θεραπεία της νόσου του Peyronie

Καμπυλότητα του πέους, η οποία εμποδίζει ή καθιστά δύσκολο να κάνουν σεξ, στυτική δυσλειτουργία (ανικανότητα), μια σμίκρυνση του πέους - τις ενδείξεις για χειρουργική θεραπεία της νόσου του Peyronie. Χειρουργική θεραπεία των αποκλίσεων είναι πέους συντόμευση «κυρτό» τμήμα των σηραγγωδών σωμάτων (τεχνικές λειτουργίας Nesbit plikatsionnye), επιμήκυνση «κοίλο» τμήμα του σηραγγώδες σώμα του πέους (συνονθύλευμα korporoplastiki) ή falloendoprotezirovanii.

Το 1965, R. Nesbit εισάγεται μέσα στην πρακτική της μια απλή μέθοδος για τη διόρθωση της απόκλισης των σηραγγωδών σωμάτων σε συγγενή στυτικής παραμόρφωση, και από το 1979 αυτή η χειρουργική τεχνική έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως για τη νόσο του Peyronie. Επί του παρόντος, αυτή η μέθοδος στις ΗΠΑ και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες χρησιμοποιείται ευρέως τόσο στην κλασική έκδοση όσο και στην τροποποίηση, και πολλοί ουρολόγοι το θεωρούν πρότυπο στη διόρθωση των καμπυλών στην ασθένεια του Peyronie. Η ουσία της λειτουργίας του Nesbit είναι να κόψει ένα ελλειψοειδές πτερύγιο από το κέλυφος της κοιλιάς στην πλευρά απέναντι από τη μέγιστη καμπυλότητα. Το ελάττωμα της κοιλιάς είναι ραμμένο με μη απορροφήσιμα ράμματα.

Τροποποιήσεις της κλασικής λειτουργίας Nesbit διαφέρουν στα τμήματα αριθμό rezitsiruemyh της ινώδη χιτώνα, ενδοεγχειρητική πραγματοποιήσεις δημιουργία μιας τεχνητής στύσης και συνδυάζοντας το με διάφορες ενσωματώσεις korporoplastiki, ιδιαίτερα plikatsionnymi τεχνικές ή σε συνδυασμό με πλάκες ανατομή και επάλληλα πτερύγια από ένα συνθετικό υλικό.

Ένα παράδειγμα της τροποποίησης της λειτουργίας του Nesbit είναι οι λειτουργίες του Mikulich, που είναι γνωστές στην Ευρώπη ως η επιχείρηση Yachia. Η ουσία αυτής της τροποποίησης είναι η εκτέλεση διαμήκων τομών στη ζώνη της μέγιστης καμπυλότητας του πέους με επακόλουθη οριζόντια ραφή του τραύματος.

Η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του Nesbit και των τροποποιήσεών του (σύμφωνα με το κριτήριο της διόρθωσης παραμόρφωσης) είναι από 75 έως 96%. Τα μειονεκτήματα μιας συναλλαγής υψηλού κινδύνου σχετίζεται τραυματισμού ουρήθρας και δέσμη νευροαγγειακών στην ανάπτυξη της στυτικής δυσλειτουργίας (ανικανότητα) (8-23%) και την απώλεια της ευαισθησίας της κεφαλής του πέους (12%). Η πτώση του πέους παρατηρείται σε 14-98% των περιπτώσεων.

Μια εναλλακτική λύση για τη λειτουργία του Nesbit είναι η έμφραξη της χοληδόχου κύστης του πέους. Η ουσία αυτού του τύπου corporoplasty είναι η διόγκωση του κελύφους της κοιλιάς χωρίς το άνοιγμα των σπηλαιωδών σωμάτων στη ζώνη της μέγιστης απόκλισης. Κατά τη λειτουργία, χρησιμοποιείται μη απορροφούμενο υλικό ραφής. Οι διαφορές στις μεθόδους της έγχυσης αφορούν τις επιλογές δημιουργίας αντιγράφων του κελύφους της κοιλιάς, τον αριθμό τους και τη σήμανση των αλληλεπικαλυπτόμενων επιπέδων.

Η αποτελεσματικότητα της κυτταροπλαστικής είναι πολύ μεταβλητή και κυμαίνεται από 52 έως 94%. Τα μειονεκτήματα αυτού του τύπου της χειρουργικής επέμβασης σχετίζεται βράχυνση του πέους (41 - 90%), στην επανάληψη της παραμόρφωσης (5-91%) και το σχηματισμό των επώδυνων σφραγίδες, κοκκιώματα, η οποία μπορεί να ψηλαφείται κάτω από το δέρμα του πέους.

Ενδείξεις για έγχυση Κορποπλαστική:

 • Γωνία παραμόρφωσης όχι μεγαλύτερη από 45 °.
 • απουσία του συνδρόμου του "μικρού πέους":
 • απουσία παραμόρφωσης από τον τύπο της "κλεψύδρας".

Plikatsionnuyu korporoplastiku μπορεί να πραγματοποιηθεί όπως στη λειτουργία άθικτο στυτική και σε διαταραχές της στύσης σε στάδιο αντιστάθμισης και παρέχονται αναστολείς της φωσφοδιεστεράσης αποτελεσματικότητα subcompensation του τύπου 5. Η λειτουργία του Nesbit ενδείκνυται μόνο με διατήρηση της στυτικής λειτουργίας στα κλινικά και υποκλινικά επίπεδα.

Ενδείξεις για τη συσσωματώδη κορώροπλαστική (τεχνικές "επιμήκυνσης"):

 • Γωνία παραμόρφωσης μεγαλύτερη από 45 °.
 • σύνδρομο "μικρό πέος":
 • αλλαγή στο σχήμα του οργάνου (παραμόρφωση με συστολή).

Προαπαιτούμενο για την υλοποίηση της αποκομμένης κοπροπλαστικής είναι η διατήρηση της στυτικής λειτουργίας.

Οι εργασίες επιμετάλλωσης μπορούν να πραγματοποιηθούν τόσο με ανατομή όσο και με εκτομή της πλάκας, ακολουθούμενη από αντικατάσταση του ελαττώματος με φυσικό ή συνθετικό υλικό. Το ζήτημα του βέλτιστου πλαστικού υλικού παραμένει ανοιχτό. Όταν χρησιμοποιείται σωματοπλαστική:

 • αυτομοσχεύματα - φλεβικού τοιχώματος μεγάλη σαφηνή φλέβα ή μηριαία φλέβα ραχιαίο, δέρμα, tunica vaginalis όρχεις αγγείωση πτερύγιο ακροβυστία: περίπου αλλομοσχεύματα - πτωματικό περικαρδίου (Tutoplasi), σκληρή μήνιγγα?
 • xenotransplants - η υπο-συλλαβή στρώμα του λεπτού εντέρου των ζώων (SIS)?
 • συνθετικά υλικά gortex, silastic, dexon.

Η αποτελεσματικότητα του συνονθύλευμα (με το κριτήριο της διόρθωσης της απόκλισης) είναι πολύ μεταβλητή και ανέρχεται σε 75 έως 96% με τη χρήση αυτοσθενούς μοσχεύματος. 70-75% όταν χρησιμοποιείτε ένα πτερύγιο δέρματος. 41% - λυοφιλοποιημένο πτερύγιο από το dura mater, 58% - κολπικό περίβλημα του όρχεως. Η κύρια επιπλοκή της αποτρίχωσης είναι η στυτική δυσλειτουργία, η οποία εμφανίζεται σε 12-40% των περιπτώσεων.

Πειραματικές μελέτες επιβεβαίωσαν τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός φλεβικού πτερυγίου σε σύγκριση με δερματικά και συνθετικά πτερύγια. Η λειτουργία χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο πτερύγιο σαφηνών φλέβας προτάθηκε από τους T. Lue και G. Brock το 1993 και τώρα χρησιμοποιείται ευρέως.

Οι ενδείξεις για την εμφύτευση ενός πέους πρόσθεσης με νόσο ταυτόχρονη διόρθωση παραμόρφωση του Peyronie είναι μια ευρέως διαδεδομένη απώλεια του πέους και στυτική δυσλειτουργία (ανικανότητα) αντιρροπούμενη δεν επιδέχονται φωσφοδιεστεράσης-5 αναστολείς θεραπεία. πέους Επιλογή πρόθεση εξαρτάται από την ένταση και την επιλογή του ασθενή. Αποδεκτές θεωρούνται «επιτυχία» falloendoprotezirovaniya στην υπολειμματική καμπυλότητας μικρότερη από ή ίση με 15. Σε περίπτωση πιο σοβαρές μοντελοποίησης μόνιμη παραμόρφωση γίνεται είτε με το χέρι από τον Wilson S. And Delk J., τεμαχίσει ή πλακών (καμία) ακολουθούμενο συνονθύλευμα korporoplastikoy.

Πρόληψη

Δεν υπάρχει ειδική πρόληψη της νόσου του Peyronie. Για την πρόληψη της καμπυλότητας του πέους και της ανικανότητας (στυτική δυσλειτουργία) συνιστάται η συντηρητική θεραπεία της νόσου του Peyronie, η οποία μπορεί να είναι αποτελεσματική στα αρχικά στάδια της νόσου.

trusted-source[32], [33], [34], [35], [36], [37]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.