^

Υγεία

Τραυματισμοί και δηλητηριάσεις

Δηλητηρίαση με καρδιακές γλυκοσίδες

Οι καρδιοενεργές στεροειδείς ενώσεις ορισμένων φυτών - οι καρδιακές γλυκοσίδες - αποτελούν τη βάση των φαρμάκων, η υπερβολική δόση των οποίων οδηγεί σε τοξική επίδραση, δηλαδή προκαλεί δηλητηρίαση με καρδιακές γλυκοσίδες.

Πρώτες βοήθειες για τσίμπημα σφήκας

Όταν ένα έντομο δαγκώνει ή τσιμπάει, δεν είναι μόνο δυσάρεστο, αλλά και επώδυνο, και μερικές φορές ακόμη και επικίνδυνο. Πιθανώς κάθε άτομο να το έχει βιώσει αυτό τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Στην επικράτεια της χώρας μας η σφήκα θεωρείται η κορυφαία στο τσίμπημα μετά το κουνούπι.

Ρωγμή ή κάταγμα του οστού: διακριτικά χαρακτηριστικά

Τι είναι χειρότερο, ένα κάταγμα ή μια ρωγμή; Μια ρωγμή, φυσικά, επουλώνεται πιο γρήγορα και είναι πιο εύκολο να επουλωθεί, αλλά δεν είναι όλα τόσο απλά, αφού ένα κάταγμα του μικρού δακτύλου

Δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα

Τι είναι η δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα, μόνο λίγοι γνωρίζουν. Στο άκουσμα μιας άλλης έννοιας - "δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα", που είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Μια τέτοια μέθη είναι πολύ επικίνδυνη και συχνά καταλήγει σε θάνατο, εάν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα.

Δηλητηρίαση από φυτοφάρμακα

Τα φυτοφάρμακα είναι χημικοί παράγοντες που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τις καλλιέργειες από διάφορα παράσιτα και ασθένειες. Είναι όμως ασφαλή για τον άνθρωπο; 

Δηλητηρίαση με ποντικοφάρμακο

Η δηλητηρίαση με ποντικοφάρμακο είναι πολύ επικίνδυνη και πρέπει να ξέρετε πώς εκδηλώνεται και ποιες ενέργειες πρέπει να κάνετε για την αποτοξίνωση. 

Κάταγμα αυχένα του μηριαίου

Οι τραυματισμοί είναι κοινά προβλήματα που μπορούν να μας περιμένουν σε κάθε στροφή: στο δρόμο για τη δουλειά, στον ελεύθερο χρόνο ή στο σπίτι.

δάγκωμα βδέλλας

Άμεσα η στιγμή του τσιμπήματος βδέλλας συνοδεύεται από ένα αίσθημα καψίματος, η ένταση του οποίου ποικίλλει σε ομοιότητα από έγκαυμα τσουκνίδας έως τσίμπημα μυρμηγκιού ή κουνουπιού. 

Τροφική δηλητηρίαση από κρέας

Από μικροβιολογικής άποψης, το κρέας αποτελεί καλό έδαφος για ανεπιθύμητους μικροοργανισμούς και η δηλητηρίαση από κρέας αναφέρεται σε τροφιμογενείς τοξικές λοιμώξεις μικροβιακής αιτιολογίας, οι οποίες προκαλούνται από μια σειρά εντεροπαθογόνων παθογόνων.

Δηλητηρίαση από νικοτίνη: οξεία, χρόνια

Ένα παράγωγο της αζωτούχου ένωσης της πυριδίνης, το αλκαλοειδές του καπνού νικοτίνη, είναι μια ισχυρή νευρο- και καρδιοτοξίνη. Εκτός από την πραγματική βλάβη του καπνίσματος, που προκαλεί σωματική και ψυχική εξάρτηση, μπορεί να υπάρξει άμεση δηλητηρίαση από νικοτίνη τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.