^

Υγεία

Τραυματισμοί και δηλητηριάσεις

Κάταγμα ισχίου σε ηλικιωμένους

Ιδιαίτερο κίνδυνο είναι ένα κάταγμα του αυχένα του μηριαίου οστού σε ηλικιωμένους. Πρόκειται για έναν τραυματισμό για τον οποίο θα πρέπει να ενημερώνονται όλοι οι ασθενείς ηλικίας άνω των 45-50 ετών.

Ρωγμή στο κόκκαλο

Όχι πάντα, με έναν τραυματισμό, το οστό σπάει εντελώς: είναι επίσης δυνατή μερική βλάβη, η οποία διαγιγνώσκεται ως ρωγμή στο οστό. 

Δηλητηρίαση από μπαχαρικά

Το Spice είναι ένα καπνιστικό μείγμα φυτικών συστατικών εμποτισμένο με συνθετικά πρόσθετα με ναρκο-ψυχοτρόπο δράση. 

Ινώδης οστεοδυσπλασία

Οστική δυσπλασία, νόσος Liechtenstein-Braytsev, ινώδης οστεοδυσπλασία είναι όλα ονόματα για την ίδια συγγενή μη κληρονομική παθολογία, στην οποία ο ιστός των οστών αντικαθίσταται από ινώδη ιστό. 

Θλάση και κάταγμα του λάρυγγα

Αν και ο λάρυγγας αποτελείται κυρίως από υαλώδεις χόνδρους που συνδέονται μεταξύ τους και τις περιβάλλουσες δομές με μυϊκούς ή ινώδεις ιστούς, ως αποτέλεσμα άμεσου τραύματος στην περιοχή του λαιμού, μώλωπας και κάταγμα του λάρυγγα, πιο συγκεκριμένα, κάταγμα του χόνδρου του λάρυγγα, μπορεί να προκύψει.

Ανάρρωση μετά από κάταγμα ισχίου

Το κάταγμα του αυχένα του μηριαίου είναι ένας συχνός τραυματισμός που συμβαίνει στους ηλικιωμένους, επειδή απογοητεύονται από κακή όραση, περιορισμένη κινητικότητα και μερικές φορές διαταραχή του συντονισμού.

Ανατομική οστεοχονδρίτιδα

Μεταξύ των πολλών διαφορετικών παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος, η οστεοχονδρίτιδα είναι σχετικά σπάνια, μια ασθένεια που είναι μια περιορισμένη μορφή άσηπτης νέκρωσης της υποχόνδριης οστικής πλάκας. 

Δηλητηρίαση με έλαια: βούτυρο, λαχανικό, απαραίτητο

Η παθογένεια της δηλητηρίασης από πετρέλαιο χωρίζεται σε μικροβιακή (τοξικομόλυνση, τοξίκωση, μικτή αιτιολογία) και μη μικροβιακή. Στην πρώτη περίπτωση, οι παθογόνοι μικροοργανισμοί, που πολλαπλασιάζονται, εκκρίνουν τοξίνες, η συσσώρευση των οποίων στο σώμα οδηγεί σε ένα γενικό τοξικό σύνδρομο

Δηλητηρίαση από ντομάτα

Η δηλητηρίαση από ντομάτα δεν συμβαίνει πάντα, αλλά μόνο για συγκεκριμένους λόγους. Σε γενικές γραμμές, οι ντομάτες είναι ασφαλείς για κατανάλωση εάν καλλιεργηθούν σωστά, διατηρηθούν, αποθηκευτούν υπό κανονικές συνθήκες κ.λπ.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.