^

Υγεία

Ασθένειες των αρθρώσεων, των μυών και του συνδετικού ιστού (ρευματολογία)

Οζώδης περιαρτηρίτιδα

Μια σπάνια παθολογία - οζώδης περιαρτηρίτιδα - συνοδεύεται από βλάβες αρτηριακών αγγείων μεσαίου και μικρού διαμετρήματος. 

Ίνωση του οπισθοπεριτοναίου

Μια τέτοια σπάνια ασθένεια όπως η οπισθοπεριτοναϊκή ίνωση χαρακτηρίζεται από υπερβολική ανάπτυξη ινώδους ιστού πίσω από την οπίσθια εξωτερική επιφάνεια του στομάχου και των εντέρων.

Κοξίτιδα της άρθρωσης του ισχίου

Η φλεγμονή της άρθρωσης του ισχίου ή η αρθρίτιδα μπορεί να οριστεί ως κοξίτιδα της άρθρωσης του ισχίου, όπου ο όρος "κοξίτιδα" (από το λατινικό coxae - μηρός) - χωρίς να προσδιορίζεται η θέση της φλεγμονώδους διαδικασίας - είναι αυτάρκης από ιατρικής άποψης..

Σύσπαση των μασητικών μυών

Η παρατεταμένη ένταση και σύσπαση των μυών που παρέχουν κίνηση της κάτω γνάθου κατά τη μάσηση (musculi masticatorii) διαγιγνώσκεται ως σύσπαση των μασητικών μυών.

Γιατί η γάμπα κράμπει και τι να κάνω;

Μεταξύ αυτών των πολλών συμπτωμάτων, ξεχωρίζουν οι μη φυσιολογικές ακούσιες κινήσεις - κράμπες και σπασμοί, οι οποίοι περιλαμβάνουν εστιακές μυοκλονικές κράμπες στις γάμπες των ποδιών, οι οποίες είναι μάλλον επώδυνες συσπάσεις του δικέφαλου γαστροκνήμιου μυός (Musculus gastrocnemius).

Αχονδροπλασία

Υπάρχουν πολλές σπάνιες ασθένειες συγγενούς φύσης και μία από αυτές είναι παραβίαση της ανάπτυξης των οστών - αχονδροπλασία, η οποία οδηγεί σε έντονο δυσανάλογο βραχύ ανάστημα.

Θεραπεία της δυσπλασίας του συνδετικού ιστού

Δυστυχώς, δεν είναι γνωστή καμία μέθοδος που θα εξαλείψει μόνιμα τη δυσπλασία του συνδετικού ιστού, αφού αυτό είναι ένα γενετικό πρόβλημα. Ωστόσο, η κατάλληλη χρήση σύνθετων μέτρων μπορεί να σταθεροποιήσει την κατάσταση του ασθενούς, να ανακουφίσει τα κλινικά σημεία της νόσου.

Δυσπλασία συνδετικού ιστού σε παιδιά και ενήλικες

Ένα τέτοιο σύνδρομο ως δυσπλασία συνδετικού ιστού λέγεται ότι είναι όταν το ανθρώπινο σώμα είναι επιρρεπές σε διαταραχές στο σχηματισμό ιστού χόνδρου των αρθρώσεων, καθώς και άλλων ιστών, από τη γέννηση. 

Θεραπεία της οστεοχονδρωπάθειας

Εκτός από τη φαρμακευτική θεραπεία, ο ασθενής έχει συνταγογραφήσει φυσιοθεραπεία: θεραπευτικά μασάζ, ηλεκτροφόρηση, λουτρά παραφίνης, θέρμανση, θεραπεία άσκησης, θεραπεία κρουστικών κυμάτων.

Οστεοχονδρωπάθεια στα παιδιά

Στα παιδιά, αυτή η παθολογία είναι πολύ πιο κοινή από ό, τι στους ενήλικες. Αυτό οφείλεται στην ενεργό ανάπτυξη του οστικού συστήματος. Η κύρια ηλικιακή ομάδα ασθενών ηλικίας 2 έως 18 ετών.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.