^

Υγεία

Ασθένειες του γαστρεντερικού σωλήνα (γαστρεντερολογία)

Ρωγμές στις γωνίες των χειλιών

Κάθε φορά που εμφανίζονται ρωγμές στις γωνίες των χειλιών, θυμόμαστε την ανοσία. Πράγματι, ένα τέτοιο πρόβλημα σχετίζεται στενά με την κατάσταση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και εμφανίζεται πιο συχνά την άνοιξη, όταν οι άμυνες εξασθενούν και τα αποθέματα βιταμινών του οργανισμού εξαντλούνται. 

Τι μπορεί και τι δεν μπορεί να γίνει με την παγκρεατίτιδα;

Εκτός από τον ορισμό δίαιτας, σε όλους τους ασθενείς με χρόνια μορφή φλεγμονής του παγκρέατος δίνονται κατάλληλες συστάσεις σχετικά με τον τρόπο ζωής γενικότερα.

Αχολία

Μια κατάσταση κατά την οποία η χολή δεν παράγεται ή μεταφέρεται στο λεπτό έντερο ορίζεται ως αχολία. Στο ICD-10, αυτή η παραβίαση ταξινομείται ως ασθένεια της χοληδόχου κύστης - με τον κωδικό K82.8. 

Tenesmus: τι είναι αυτό;

Tenesmus - αυτή η έννοια μπορεί να μεταφραστεί από τα ελληνικά ως «αναποτελεσματική ώθηση». Αυτό το σύμπτωμα μπορεί ή όχι να συνοδεύεται από μια οδυνηρή αντίδραση.

Λευκοπλακία του οισοφάγου

Εάν το επιθηλιακό στρώμα του βλεννογόνου του άνω πεπτικού σωλήνα αρχίσει να κερατινοποιείται έντονα, τότε μιλούν για την ανάπτυξη οισοφαγικής λευκοπλακίας. Στο αρχικό στάδιο της νόσου, σχηματίζεται μια πυκνή πλάκα, η οποία προσφέρεται για απομάκρυνση και ουσιαστικά δεν συνοδεύεται από σημάδια φλεγμονώδους διαδικασίας. 

Συρόμενη κήλη του οισοφάγου

Με μια διαφραγματική κήλη ή διαφραγματική κήλη, η διάγνωση μπορεί να διατυπωθεί ως ολισθαίνουσα κήλη του οισοφάγου. Προφανώς, ένα απλοποιημένο όνομα που είναι περιγραφικό είναι πιο κατανοητό για τους ασθενείς.

Θεραπεία της ναυτίας στη γαστρίτιδα: χάπια, εναλλακτικά μέσα, βότανα

Από τη ναυτία για γαστρίτιδα, οποιαδήποτε αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όλα τα αντιεμετικά φάρμακα, βοηθούν καλά. Μπορείτε να δοκιμάσετε hilak, hilak-μορφή, ranititdin, maalox, φωσφαγουλάγελ, σάλτσα.

Γαστρίτιδα ναυτία

Κάτω από την επιφάνεια, η γαστρίτιδα υποδηλώνει οξεία φλεγμονώδη διεργασία στο άνω βλεννώδες στρώμα του στομάχου. Συχνά σε αυτή τη διαδικασία εμπλέκονται και υποβλεννογόνων, που βρίσκονται ακριβώς κάτω από την βλεννογόνο μεμβράνη. 

Καούρα με γαστρίτιδα

Πολλοί άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με το άβολο αίσθημα ερεθισμού που καίει κατά μήκος του οισοφάγου: πρόκειται για καούρα. Το πρόβλημα μπορεί να συμβεί όταν τρώτε πικάντικα ή τηγανητά τρόφιμα, γρήγορο φαγητό, μετά από υπερκατανάλωση, ακόμα και μετά από υπερβολική σωματική δραστηριότητα. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.