^

Υγεία

Ασθένειες του αυτιού, του λαιμού και της μύτης (ωτορινολογία)

Θεραπεία ροχαλητού με λέιζερ - laser uvulopalatoplasty

Η θεραπεία του ροχαλητού με λέιζερ - η μέθοδος laser uvulopalatoplasty - στοχεύει στην αύξηση του αυλού του αεραγωγού στον στοματοφάρυγγα και στη μείωση του όγκου των μαλακών ιστών που δημιουργούν φραγμό στη ροή του αέρα, δονούνται κατά την εισπνοή και την εκπνοή, προκαλώντας έναν χαρακτηριστικό ήχο.

Ίνωση του λάρυγγα

Μία από τις ποικιλίες σχηματισμών όγκων του λάρυγγα είναι το ίνωμα του λάρυγγα - ένας όγκος συνδετικού ιστού, ο οποίος αναφέρεται ως μεσεγχυματικοί όγκοι. Παθολογικός κωδικός κατά ICD-10 - D14.1.

Καπέλα για ροχαλητό

Το ροχαλητό εμφανίζεται συνήθως όταν ο κοιμώμενος αναπνέει από το στόμα και ο αέρας που περνάει προκαλεί δόνηση στους ακούσια χαλαρωμένους (κρεμασμένους) μαλακούς ιστούς του στοματοφάρυγγα.

Aphonia: λειτουργική, οργανική, ψυχογενής, αληθινή

Η απώλεια της ικανότητας εκφοράς φωνής ονομάζεται αφωνία. Ταυτόχρονα, ένα άτομο μιλά μόνο με ψίθυρο, χωρίς βραχνάδα, συριγμό, χαρακτηριστικό των δυσφωνικών διαταραχών. 

Παρέση των φωνητικών χορδών στα παιδιά

Η πάρεση των φωνητικών χορδών στα νεογέννητα μπορεί να προκληθεί από την αρνητική επίδραση επιβλαβών παραγόντων από το σώμα της μητέρας, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ελαττώματα στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος, αγγειακές και μεταβολικές παθολογίες, οι οποίες οδηγούν σε μείωση του λειτουργικότητα των φωνητικών χορδών. 

 

Παρέση των φωνητικών χορδών: αιτίες, συμπτώματα, διάγνωση

Σύμφωνα με μελέτες, το 60% της πάρεσης των φωνητικών χορδών σχετίζεται με νεοπλάσματα στο λάρυγγα, τον οισοφάγο ή τον θυρεοειδή αδένα και χειρουργικές επεμβάσεις του ίδιου εντοπισμού. Και στην πρώτη θέση είναι οι επεμβάσεις στον θυρεοειδή αδένα.

Θεραπεία της πάρεσης των φωνητικών χορδών

Η χειρουργική θεραπεία της διμερούς πάρεσης των φωνητικών χορδών προβλέπει διεξοδική εξέταση του ασθενούς, προσδιορισμό του πεδίου παρέμβασης και αποτελεσματικές θεραπευτικές επιλογές, καθώς ο γιατρός ουσιαστικά δεν έχει περιθώρια λάθους.

Λαρυγγικός πονόλαιμος

Η λαρυγγική στηθάγχη μπορεί να επηρεάσει ασθενείς οποιασδήποτε ηλικίας, αν και είναι συχνότερη στους ενήλικες, συνήθως επηρεάζει άτομα ηλικίας 18 έως 40 ετών, αν και μπορεί να εμφανιστεί σε παιδιά ηλικίας έως τριών ετών.

Περιστασιακά βύσματα στις αμυγδαλές στο λαιμό

Ένα τέτοιο σύμπτωμα όπως τα καζάνια βουλώνονται στις αμυγδαλές στο λαιμό, οι ωτορινολαρυγγολόγοι παρατηρούν πολύ συχνά - τόσο σε φλεγμονώδεις διεργασίες στο φάρυγγα όσο και σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχουν σημάδια προφανής φλεγμονής των αμυγδαλών υπερώας.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.