^

Υγεία

Ορολογικές εξετάσεις

Δοκιμή πνευμονίας μυκοπλάσματος

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν κλινικά, επιδημιολογικά ή εργαστηριακά συμπτώματα που θα επέτρεπαν την έγκαιρη ανίχνευση της βλάβης των πνευμόνων του Mycoplasma pneumoniae.

Γρήγορη δοκιμή για ηπατίτιδα

Η ιογενής ηπατίτιδα είναι μολυσματική ασθένεια στην οποία η φλεγμονώδης διαδικασία που προκαλείται από μολυσματικούς παράγοντες επεκτείνεται στον ιστό του ήπατος.

Ταχεία εξέταση HIV: ακρίβεια, οδηγίες

Μια ταχεία (άμεση) ή ταχεία εξέταση HIV μπορεί να διεξάγεται εκτός εξειδικευμένων εργαστηρίων, δεν απαιτεί εξοπλισμό και έχει μέγιστη διάρκεια 30 λεπτών.

Δοκιμή αίματος για τον ιό Epstein-Barr για αντισώματα και PCR: πώς να το πάρετε, ο κανόνας

Με τον έρπη συνηθίζουμε να καταλαβαίνουμε αναισθητικές οδυνηρές κυψέλες στο πρόσωπο της περιοχής των χειλιών, οι οποίες στη συνέχεια σχηματίζουν καφέ κρούστες.

Ανάλυση για κρυμμένες λοιμώξεις: μια λίστα με αυτά που δίνουν

Στη σύγχρονη ζωή, πιο συχνά πρέπει να αντιμετωπίζετε διάφορες ασθένειες. Ιδιαίτερη σημασία στην ιατρική έχει αποκτήσει προβλήματα με την καταπολέμηση των μολυσματικών ασθενειών.

Ποιες δοκιμές θα πρέπει να λαμβάνονται μετά από δάγκωμα τσιμπούρι;

Ο κίνδυνος μόλυνσης των μολυσματικών ασθενειών που μεταδίδονται από τα έντομα είναι αρκετά υψηλός, ακόμη και αν ο κρότωνας αφαιρεθεί στο συντομότερο χρονικό διάστημα και δεν μπορεί να διεισδύσει βαθιά.

Καντιντίαση: αντισώματα κατά του Candida albicans στο αίμα

Η διάγνωση της επιφανειακής καντιντίασης βασίζεται στην ανίχνευση μυκητιακών στοιχείων σε ένα χρωματισμένο επίχρισμα. Με τις σπλαχνικές μορφές της candidamycosis, οι ορολογικές μελέτες έχουν μεγάλη διαγνωστική σημασία.

Δοκιμή ασπεργίλλωσης: αντισώματα στον αιτιολογικό παράγοντα της ασπεργίλλωσης στο αίμα

Η πιο ευαίσθητη ορολογική διάγνωση της ασπεργίλλωσης είναι η ανίχνευση αντιγόνων (γαλακτομάνης) aspergillus στο αίμα. Χρησιμοποιήστε τη δοκιμή λατέξ και τη μέθοδο ELISA (πιο ευαίσθητη). Η ευαισθησία της ELISA στο γαλακτομαν είναι 50-60%, με επανειλημμένη εξέταση φτάνει το 90%, η ειδικότητα είναι 90-100%.

Ανάλυση για οπιστορχισίαση: αντισώματα στον αιτιολογικό παράγοντα της οπιστορχισίας στο αίμα

Η ευαισθησία της μεθόδου ELISA για τη διάγνωση της οιστορραικίας στην οξεία φάση είναι κοντά στο 100%, στην χρόνια φάση της νόσου - στο 70%, εξαρτάται από την ένταση της εισβολής. Τα αντισώματα IgM εμφανίζονται στο αίμα μία εβδομάδα μετά τη μόλυνση, φτάνουν στις μέγιστες τιμές μετά από 1,5-2 εβδομάδες και μετά από 6-8 εβδομάδες ο τίτλος τους αρχίζει να μειώνεται ταχέως.

Δοκιμή τριχίνωσης: αντισώματα κατά της Trichinella spiralis στο αίμα

Για την πρώιμη ορολογική διάγνωση της τριχίνωσης, χρησιμοποιείται ο ορισμός των αντισωμάτων IgG χρησιμοποιώντας τη μέθοδο ELISA. Η ευαισθησία της ELISA είναι 90-100%, η εξειδίκευση είναι 70-80%. Συγκεκριμένα αντισώματα εμφανίζονται στο αίμα μολυσμένων προνυμφών Trichinella και η συγκέντρωσή τους στους μυς κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής περιόδου.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.