^

Υγεία

Ορισμός των ναρκωτικών

Ορισμός παραισθησιογόνων

Τα παραισθησιογόνα είναι μια κατηγορία φαρμάκων που προκαλούν συμπτώματα που μοιάζουν με ψύχωση (παραισθήσεις, απώλεια αίσθησης πραγματικότητας, καταστάσεις ονυχοειδούς και άλλες δραματικές αλλαγές στις διαδικασίες σκέψης και αντίληψης).

Ορισμός της μαριχουάνας

Η μαριχουάνα είναι ένα φάρμακο που παράγεται από την κάνναβη (Cannabis sativa). Είναι ένα μίγμα των υπερκείμενων τμημάτων του φυτού. Κατά την εκχύλιση της φυτικής ρητίνης, λαμβάνεται ένα πιο δραστικό προϊόν, χασίς. Η κάνναβη (γενικός όρος για την επισήμανση προϊόντων ψυχοτρόπου κάνναβης) περιέχει τρία μεγάλα κανναβινοειδή: κανναβιδιόλη, τετραϋδροκανναβινόλη και κανναβινόλη.

Ορισμός της κοκαΐνης

Η κοκαΐνη είναι ένα αλκαλοειδές που προέρχεται από το θάμνο της Ερυθροξυλόνης κόκας, που προέρχεται από τη Βολιβία και το Περού. Δύο μέθοδοι χρήσης κοκαΐνης είναι επί του παρόντος γνωστές. Το πρώτο είναι η εισπνοή του φαρμάκου.

Ορισμός αμφεταμινών

Η αμφεταμίνη και ουσίες παρόμοιες με τη δομή έχουν έντονη διεγερτική δράση στο κεντρικό νευρικό σύστημα. εθισμός Αμφεταμίνη είναι αρκετά χαρακτηριστική για επαγγελματίες αθλητές, οι οδηγοί που μεταφέρουν φορτία σε μεγάλες αποστάσεις (χρησιμοποιώντας το φάρμακο για να ανακουφίσει την κούραση) και άλλοι. Στην κλινική πρακτική, αμφεταμίνη χρησιμοποιούνται μερικές φορές στις κοιλότητες (δόσεις κυμαινόμενες από 2,5 έως 20 mg / ημέρα) και ασθενικές καταστάσεις.

Ορισμός του οπιοειδούς

Τα οπιοειδή αναφέρονται σε ουσίες που προκαλούν σωματική και ψυχολογική εξάρτηση. Το όπιο παράγεται από χυμό παπαρούνας οπιού (Papaver somniferum), περιέχει περισσότερα από 20 διαφορετικά αλκαλοειδή, το πιο γνωστό από τα οποία είναι η μορφίνη.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.