^
A
A
A

Υπερηχογράφημα με αποβολή

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Επί του παρόντος, η πιο σημαντική μη επεμβατική μέθοδος έρευνας στην μαιευτική και γυναικολογία είναι ο υπέρηχος.

Για την απεικόνιση των συγγενών ανάπτυξη της μήτρας είναι πιο κατατοπιστική ΙΙ φάση του έμμηνου κύκλου, όταν το ενδομήτριο φάσης έκκρισης της μήτρας οριοθετεί με σαφήνεια το περίγραμμα.

Μία μήτρα με διπλό στήθος εξετάζεται εγκάρσια από δύο σχηματισμούς συνδεδεμένους μεταξύ τους με μεγαλύτερη ή μικρότερη γωνία της ομοιογενούς δομής. Το ενδομήτριο διάφραγμα με υπερηχογράφημα δεν είναι πάντα ορατά και η μήτρα εμφανίζεται ως μία οντότητα με την παρουσία 2 M-ECHO. Το ελάττωμα M-ECHO εξαρτάται από τον βαθμό σοβαρότητας του διαφράγματος, εάν το ελάττωμα ήταν όλο, τότε το διάφραγμα ήταν πλήρες, με μερικό ελάττωμα - ατελές. Η μήτρα σχήματος σέλας δεν ανιχνεύεται πάντοτε με υπερηχογράφημα έξω από την εγκυμοσύνη, συνήθως μοιάζει με ένα ενιαίο σχήμα με μικρό μικρότερο περίγραμμα στην κάτω περιοχή του σώματος της μήτρας.

Σημαντικές διαφορές παρατηρήθηκαν στις ακόλουθες παραμέτρους: το πάχος του μυομητρίου σε συγγενείς δυσπλασίες και η υποπλασία της μήτρας μειώθηκε κατά 25-40% σε σύγκριση με τους φυσιολογικούς δείκτες.

Όταν η υποπλασία της μήτρας, το μήκος του σώματος της μήτρας μειώθηκε σημαντικά κατά 15-26,6% και ο τράχηλος κατά 31-34%. Η μείωση αυτών των παραμέτρων δεν μπορεί παρά να επηρεάσει τις λειτουργικές ικανότητες της μήτρας και καθορίζει τον υψηλό βαθμό κινδύνου επιπλοκών κατά την εγκυμοσύνη.

Η πληροφορία της ηχογραφίας, σύμφωνα με τα δεδομένα μας, ήταν από 50 έως 100%: ο χαμηλότερος με ενδομήτριους synechiae, ο μεγαλύτερος - με το μητρικό στομάχι. Όταν κάνετε ηχογραφία, μπορείτε να αναγνωρίσετε την οργανική ιστική-τραχηλική ανεπάρκεια σε περίπτωση που το πλάτος του τραχήλου της μήτρας υπερβαίνει τα 0,5 cm, κάτι που είναι σημαντικά υψηλότερο από τις κανονιστικές παραμέτρους.

Σύμφωνα με την έρευνα, το πλάτος του τράχηλ πάνω από 1,9 cm υποδεικνύει την παρουσία ισχαιμικής-τραχηλικής ανεπάρκειας.

Με τη χρήση της μεθόδου της ηχογραφίας, αποκαλύπτεται η χρόνια ενδομητρίτιδα, ειδικά όταν χρησιμοποιείται ένας διασωματικός αισθητήρας - η κοιλότητα της μήτρας επεκτείνεται σε 0,3-0,7 cm και σημειώνεται μικρή ποσότητα υγρού.

Η χρήση της διαγονιδιακής ηχογραφίας μας επιτρέπει να αξιολογήσουμε την κατάσταση του ενδομητρίου, την ετοιμότητά του για εμφύτευση, τη δυναμική των αλλαγών στη δομή και το πάχος του ενδομητρίου κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για πρακτική χρήση είναι η εκτίμηση του βιοφυσικού προφίλ της μήτρας σύμφωνα με τα δεδομένα της ηχογραφίας και της Dopplerometry, που αναπτύχθηκαν στο Κέντρο Γυναικών Υγείας στο Σικάγο.

Περαιτέρω εξέταση γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τις παραμέτρους που εντοπίστηκαν στο πρώτο στάδιο και σχετίζονται κυρίως με τη διευκρίνιση των παθογενετικών μηχανισμών, την επιλογή της θεραπείας και την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας και διεξάγονται μεμονωμένα για τους ασθενείς. Για παράδειγμα, εάν η κύρια γενεά της αποβολής είναι μολυσματική, το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει την αξιολόγηση της κατάστασης του ανοσοποιητικού συστήματος, της ιντερφερόνης και του επιπέδου των προφλεγμονωδών κυτοκινών.

Κατά την ανίχνευση αλλαγών στο αιματοαστόγραμμα, διευκρινίζεται η αιτία της θρομβοφιλικής κατάστασης: αντιπηκτικό λύκο, συγγενείς αιμοστατικές διαταραχές κλπ. Αυτές οι μελέτες θα αντανακλώνται όταν εξετάζονται οι τακτικές της διαχείρισης ασθενών με διάφορους αιτιολογικούς παράγοντες αποβολής.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.