^

Ασθένειες των σκύλων

Δυστυχώς, οι ασθένειες των σκύλων είναι αρκετά πολυάριθμες. Σε σκύλους, υπάρχουν σχεδόν ανθρώπινες ασθένειες όπως η φλεγμονή του μέσου ωτός, ρινική καταρροή και βήχα, καρδιακή αρρυθμία, γαστρίτιδα, αλλεργίες, τερηδόνα. Ο σκύλος μπορεί να είναι επιθετικός εξαιτίας ασθένειας του νευρικού συστήματος, λήθαργου - εξαιτίας μεταβολικών διαταραχών. Επιπλέον, οι ασθένειες των σκύλων περιλαμβάνουν έναν μεγάλο κατάλογο παρασιτικών παθολογιών (opisthorchiasis, dioktofimoz, demodekoz, κλπ.).

Είναι χρήσιμο για τους ιδιοκτήτες τεσσάρων όπλων να γνωρίζουν πώς να διακρίνουν τα συμπτώματα της νόσου των σκύλων και πότε πρέπει να ζητήσουν βοήθεια από τους κτηνιάτρους.  

Εκκρίσεις από τα μάτια ενός σκύλου

Ακριβώς όπως οι άνθρωποι, οι σκύλοι είναι επιρρεπείς σε διάφορους τύπους λοιμώξεων των ματιών. Επομένως, κάθε ιδιοκτήτης κατοικίδιων ζώων πρέπει να γνωρίζει τι μπορεί να προκαλέσει εκκρίσεις από τα μάτια ενός σκύλου και πώς αντιμετωπίζονται.

Φλεγμονή των παραμαλών αδένων σε σκύλους

Τα σκυλιά είναι διατεταγμένα ανατομικά έτσι ώστε και στις δύο πλευρές του πρωκτού να είναι συμμετρικά διατεταγμένα δύο σάκοι στους οποίους συντίθεται η έκκριση. Ονομάζονται παράνοντες αδένες.

Demodecosis σε σκύλους

Πώς να προσδιορίσετε έγκαιρα την ασθένεια; Ποιες σύγχρονες μέθοδοι συμβάλλουν στην ταχύτερη αντιμετώπιση της παθολογίας;

Αφροδισιακό σάρκωμα σε σκύλους

Το μεταδιδόμενο αφροδίσιο σάρκωμα, το οποίο εμφανίζεται μόνο στην οικογένεια Canis (Canis Familiaris) και η παγκόσμια κατανομή σε όλες τις ηπείρους, έχει μια ασυνήθιστη παθογένεια που έχει μελετηθεί σοβαρά τα τελευταία 130 χρόνια.

Giardiasis σε σκύλους

Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, τα σκυλιά με γιγαρδιάδια είναι πιο ευαίσθητα στις οξείες και χρόνιες μορφές της νόσου. Διάφορα εσωτερικά όργανα του ζώου μπορεί να πέσουν κάτω από την ήττα.

Δόντια σε σκύλους

Οι ορυκτές αποθέσεις στα δόντια αποτελούν μεγάλο πρόβλημα για τα κατοικίδια ζώα. Επιπλέον, η παρουσία ταρτάρου μπορεί να προκαλέσει άλλες σοβαρές επιπλοκές.

Επιληψία στα σκυλιά

Επιληψία σε σκύλους είναι αποτέλεσμα μιας νευρολογικής διαταραχής της εγκεφαλικής λειτουργίας - ένα βιοηλεκτρική σύστημα σώμα κολλάει, μειώνοντας έτσι την ηλεκτρική σταθερότητα και υπάρχει μια επίθεση η οποία μπορεί να εκδηλωθεί με τη μορφή μικρών επιληπτικές κρίσεις, και ως ισχυρό σπαστικές σπασμούς.

Αλλεργίες σε σκύλους

Οι αιτίες της αλλεργίας στα ζώα, καθώς και η αιτιολογία των αλλεργιών στους ανθρώπους, δεν έχουν ακόμη μια κοινή επιστημονικά αποδεδειγμένη βάση.

Κυτταρίτιδα και δερματικό απόστημα σε σκύλους

Η κυτταρίτιδα είναι μια λοιμώδης διαδικασία που περιλαμβάνει το δέρμα και τον υποδόριο λιπώδη ιστό ...

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.