^

Σκυλιά

Δόντια σε σκύλους

Οι ορυκτές αποθέσεις στα δόντια αποτελούν μεγάλο πρόβλημα για τα κατοικίδια ζώα. Επιπλέον, η...

Τα σκυλιά ζουν δίπλα σε έναν άνθρωπο για χιλιάδες χρόνια και για πολλούς αιώνες τον υπηρετούν πιστά, φυλάσσοντας την κατοικία και τα κοπάδια, διασώζοντας από τα χιονισμένα συντρίμμια στα βουνά και βοηθώντας τα άτομα με προβλήματα όρασης να περπατούν στους δρόμους. Και για πολλούς μεμονωμένους ανθρώπους, τα σκυλιά γίνονται στενοί φίλοι, συχνά οι μόνοι.

Τα σκυλιά είναι καταπληκτικά ζώα. Οι πνευματικές ικανότητες των ενήλικων σκυλιών τους επιτρέπουν να κατανοούν περισσότερες από 150 διαφορετικές εντολές, κινήσεις και ακόμη και εκφράσεις του προσώπου του ιδιοκτήτη τους. Ένα άγγιγμα σκυλάκι βοηθά να αισθάνεται τόσο ασταμάτητα στον κόσμο και να το δει μέσα από το πρίσμα των μυρωδιών, που ένας άνθρωπος πρέπει να παραδεχτεί: σε αυτό το σκυλί είναι πιο τέλειο από εμάς. Στη μύτη, ο σκύλος έχει 300 εκατομμύρια οσφρητικούς υποδοχείς και ο άνθρωπος είναι 50 φορές μικρότερος. Και μέρος του εγκεφάλου του σκύλου, που αναλύει τις οσμές, είναι 40 φορές μεγαλύτερο από αυτό των ανθρώπων.

Δημοφιλή άρθρα σε αυτήν την ενότητα

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.