^
A
A
A

Παράπονα και κακουχία κατά την εγκυμοσύνη - μαθαίνουμε να τα καταπολεμήσουμε

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η μέλλουσα μητέρα αντιμετωπίζει πολλές ασθένειες, η αιτία των οποίων είναι οι ορμονικές αλλαγές στο σώμα και το αυξημένο φορτίο σε αυτό. Μερικά από τα προβλήματα είναι συγκεκριμένα μόνο για ορισμένα τρίμηνα, ορισμένα για τους 9 μήνες. Αλλά δεν είναι όλα τόσο άσχημα! Η εγκυμοσύνη είναι η φυσική κατάσταση μιας γυναίκας, και με τις καταγγελίες που έχουν προκύψει, μπορείτε να πολεμήσετε με επιτυχία.

Για το πρώτο τρίμηνο, οι ακόλουθες ασθένειες είναι χαρακτηριστικές:

 • Τοξίκωση. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι μέχρι το τέλος της 12ης εβδομάδας, οι περισσότερες γυναίκες έχουν ξεχάσει εντελώς γι 'αυτόν. Οι μέθοδοι καταπολέμησης με τοξίκωση των εγκύων είναι παραδοσιακές: τρώγοντας μικρές μερίδες, αλλά συχνά? Κατά τη διάρκεια της ναυτίας, πίνετε όξινο νερό ή μασήστε αργά ένα μπισκότο μπισκότου. Κατ 'αρχήν, κάθε μελλοντική μητέρα θα καταλάβει τελικά ποια μέθοδος είναι πιο κατάλληλη γι' αυτήν.
 • Ζάλη εξαιτίας της απότομης πτώσης της αρτηριακής πίεσης. Ως εκ τούτου, από μια καθιστή και ξαπλωμένη θέση, να ανέβει αργά, χωρίς ξαφνικές κινήσεις.
 • Συχνή ούρηση (είναι χαρακτηριστικό για το 3ο τρίμηνο). Η αναπτυσσόμενη μήτρα συμπιέζει την ουροδόχο κύστη, οπότε προσπαθήστε να μην πάρετε πολλά υγρά τη νύχτα.

Το δεύτερο τρίμηνο είναι "διάσημο" για τέτοια προβλήματα:

 • Αιμορροΐδες - η πίεση που δημιουργεί το κεφάλι του μωρού, οδηγεί σε επέκταση των φλεβών του ορθού. Πρόληψη της αιμορραγίας κατά την εγκυμοσύνη: αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα, τρώτε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, προσπαθήστε να μην καθίσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε σοβαρές περιπτώσεις, συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να συνταγογραφήσετε ειδικά υπόθετα ή αλοιφές.
 • Τα σημεία τεντώματος στην κοιλιά - εμφανίζονται με μείωση της ελαστικότητας του δέρματος. Για να αποφύγετε την εμφάνισή τους, χρησιμοποιήστε ειδικά καλλυντικά.
 • Αυξημένη εφίδρωση - προκαλείται από ορμονικές αλλαγές και εντατική κυκλοφορία του αίματος. Προσπαθήστε να φορέσετε ρούχα μόνο από φυσικά υλικά.

Στο τρίτο τρίμηνο τυπικές καταγγελίες:

 • Δύσπνοια - ένα αυξανόμενο έμβρυο πιέζει το διάφραγμα. Περίπου ένα μήνα πριν από την παράδοση, αυτό το πρόβλημα θα εξαφανιστεί. Ένας άλλος λόγος για δύσπνοια μπορεί να είναι η αναιμία, επομένως παρακολουθείται τακτικά το επίπεδο της αιμοσφαιρίνης στο αίμα.
 • Οίδημα. Εάν δεν συνοδεύονται από υψηλή αρτηριακή πίεση ή εμφάνιση πρωτεΐνης στα ούρα - τίποτα δεν είναι τρομερό. Απλά προσπαθήστε να ξεκουραστείτε περισσότερο και να πάτε σε μια δίαιτα χωρίς αλάτι. Για να αποφευχθεί η οίδημα, καθώς και η δύσπνοια λόγω μειωμένου επιπέδου αιμοσφαιρίνης, είναι απαραίτητο να παρακολουθούνται συνεχώς οι δείκτες, δίνοντας εξετάσεις για εγκύους σε εργαστήρια.
 • Σπασμοί των μυών - συχνά προκαλούνται από έλλειψη ασβεστίου στο σώμα. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας στις γυναικολογικές κλινικές.
 • Καούρα - προκαλείται από την χαλαρή κατάσταση της βαλβίδας κατά την είσοδο στο στομάχι. Εξαίρεση από τη διατροφή τηγανητά και καπνιστό φαγητό, και σε περίπτωση επίθεσης - πιείτε μια μικρή γουλιά από ένα ποτήρι ζεστό "Borjomi".

Για τους 9 μήνες χαρακτηρίζονται από:

 • Αιμορραγία των ούλων εξαιτίας του μαλακώματος τους. Βουρτσίστε τα δόντια σας με μια ειδική πάστα και μια μαλακή οδοντόβουρτσα.
 • Δυσκοιλιότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης - η ορμόνη προγεστερόνη δρα χαλαρωτικά και στους μυς του εντέρου. Τρώτε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες.
 • Καρδιακές φλέβες. Αποφύγετε μια μακρά στατική θέση και συνήθεια να κάθονται "πόδι με τα πόδια"?
 • Αύξηση της κολπικής έκκρισης λόγω ορμονικών αλλαγών στο σώμα. Μην χρησιμοποιείτε αποσμητικά καθημερινά μαξιλάρια και επισκεφθείτε έναν γιατρό για την εξάλειψη βακτηριακών λοιμώξεων.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.