^

Αναλύσεις πριν από τον προγραμματισμό εγκυμοσύνης

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.10.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Ποιες δοκιμές πρέπει να περάσετε πριν σχεδιάσετε την εγκυμοσύνη; Με αυτήν την ερώτηση, όλα τα ζευγάρια που προετοιμάζονται για τη σύλληψη ενός παιδιού αντιμετωπίζουν. Για κάθε ζεύγος, επιλέγεται κατάλογος των αναλύσεων που απαιτούνται ξεχωριστά, με βάση μια γενική έρευνα.

Ότι το μωρό γεννήθηκε υγιές, τόσο η γυναίκα όσο και ο άνδρας πριν από τη σύλληψη πρέπει να περάσουν ή να πραγματοποιηθούν πλήρεις επιθεωρήσεις και να είναι υγιείς. Είναι σημαντικό να εντοπίσουμε εγκαίρως τη μητέρα των γυναικολογικών παθήσεων ή άλλων χρόνιων συστηματικών ασθενειών. Μετά από όλα, είναι η γυναίκα που θα φέρει το παιδί και τώρα θα είναι υπεύθυνη όχι μόνο για τον εαυτό της, αλλά και για μια νέα γενέθλια ζωή.

Ένας εκτεταμένος κατάλογος δοκιμασιών προβλέπεται μόνο σε περιπτώσεις που οι μελλοντικοί γονείς έχουν συστηματικές, γενετικές ασθένειες, τραύματα ή εγκυμοσύνη δεν εμφανίζονται για περισσότερο από ένα χρόνο. Πριν προγραμματίσετε μια εγκυμοσύνη, μια γυναίκα πρέπει να περάσει τις ακόλουθες τυπικές εξετάσεις: 

 • ένα επίχρισμα από τον κόλπο στη χλωρίδα. 
 • γενική, βιοχημική εξέταση αίματος. 
 • γενική ανάλυση των ούρων. 
 • απόξεση από τον τράχηλο για μελέτη PCR. 
 • cytology απόξεση; 
 • θυρεοειδείς ορμόνες. 
 • Υπερηχογράφημα του μαστού και του θυρεοειδούς αδένα, όργανα της μικρής λεκάνης, για να αποκλειστεί η παρουσία της παθολογίας.

Αυτό θα βοηθήσει να δείτε τη γενική φυσιολογική εικόνα και να προσδιορίσετε την ετοιμότητα του οργανισμού της γυναίκας για σύλληψη και εγκυμοσύνη.

trusted-source[1], [2]

Ποιες δοκιμασίες πρέπει να λάβω για τον προγραμματισμό μιας εγκυμοσύνης;

Ποιες δοκιμασίες πρέπει να λάβω για τον προγραμματισμό μιας εγκυμοσύνης; Αυτή η ερώτηση δεν αντιμετωπίστηκε από ένα παντρεμένο ζευγάρι. Βασικά, συντάσσονται δύο τύποι εξετάσεων: ανάλυση για τη μόλυνση και, εάν είναι απαραίτητο, πρόσθετες εξετάσεις.

Οι αναλύσεις για λοιμώξεις συνταγογραφούνται για να προσδιοριστεί η παρουσία αντισωμάτων στους πιο συνηθισμένους ιούς και λοιμώξεις. Αυτή είναι μία από τις κύριες δοκιμασίες που έχουν δοθεί στις γυναίκες. Αυτές είναι οι δοκιμές για: 

 • Η παρουσία αντισωμάτων κατά της τοξοπλάσμωσης, του ιού του έρπητα, της ερυθράς, του κυτταρομεγαλοϊού, του ιού του ανθρώπινου θηλώματος. 
 • Αντισώματα σε HIV, σύφιλη, γονοκόκκα, μυκοπλάσμα, γαρννερέλα. 
 • Αντισώματα σε Ε. Coli, σταφυλόκοκκο; 
 • Δοκιμασία πήξης αίματος.

Εάν ξαφνικά, ως αποτέλεσμα της έρευνας, αναπτυχθεί οποιαδήποτε ασθένεια, τότε τόσο η γυναίκα όσο και ο άνδρας πρέπει να υποβληθούν στην κατάλληλη θεραπεία και μόνο μετά την επανάληψη της ανάλυσης και το αρνητικό αποτέλεσμα είναι να ξεκινήσει ο προγραμματισμός. Οι σεξουαλικές λοιμώξεις είναι πολύ μεταδοτικές και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού μπορεί να βλάψουν το παιδί και ακόμη και να προκαλέσουν αναπτυξιακές ανωμαλίες. Ιδιαίτερα επικίνδυνα είναι η ερυθρά, η τοξοπλάσμωση και ο κυτταρομεγαλοϊός - αυτές οι μολύνσεις μπορούν να προκαλέσουν παραμόρφωση του εμβρύου και να οδηγήσουν σε θάνατο.

Επιπρόσθετες εξετάσεις συνταγογραφούνται εάν ένα ιστορικό ακανόνιστου εμμηνορροϊκού κύκλου, ένα πρόβλημα με τη σύλληψη, υπήρξαν αμβλώσεις ή αποβολές. Διεξήγαγε μια σειρά αναλύσεων και μελετών - σχετικά με τη βατότητα των σαλπίγγων, τις ορμόνες φύλου, την κατάσταση του ενδοκρινικού συστήματος.

Υποχρεωτικές εξετάσεις κατά το σχεδιασμό της εγκυμοσύνης

Ποιες υποχρεωτικές εξετάσεις για τον προγραμματισμό της εγκυμοσύνης πρέπει να παραδοθούν στους εταίρους, μπορείτε να διευκρινίσετε στο κέντρο οικογενειακού προγραμματισμού ή σε έναν γυναικολόγο. Η υποχρεωτική ανάλυση περιλαμβάνει κλινική εξέταση αίματος, βιοχημική εξέταση αίματος, γενική εξέταση ούρων, αίμα στον ορμονικό καθρέφτη, υπερηχογράφημα της μικρής πυέλου.

Βάσει των αποτελεσμάτων όλων των απαραίτητων εξετάσεων, οι γιατροί θα είναι σε θέση να διασφαλίσουν ότι και οι δύο σύντροφοι είναι υγιείς και το σώμα της γυναίκας είναι έτοιμο για εγκυμοσύνη και ένεση. Η παρουσία οποιασδήποτε λανθάνουσας ή προφανής μόλυνσης είναι επικίνδυνη για το έμβρυο, καθώς μπορεί να προκαλέσει δυσμορφίες και θάνατο του εμβρύου και είναι πολύ επικίνδυνο για τη θεραπεία μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με αντιβιοτικά.

Υποχρεωτικές δοκιμές στο σχεδιασμό εγκυμοσύνης, που περιλαμβάνονται στο συνολικό συγκρότημα: 

 • Ανάλυση για ηπατίτιδα Β και Γ.
 • Εξέταση HIV.
 • Ανάλυση για σύφιλη.
 • Στρίψτε στη μικροχλωρίδα.
 • PTSR στις λανθάνουσες λοιμώξεις.
 • Kolskoskopiya.

Είναι σημαντικό οι μελλοντικές μητέρες να περάσουν μια ανάλυση για την ανίχνευση αντισωμάτων κατά της ερυθράς, της τοξοπλάσμωσης, του κυτταρομεγαλοϊού. Αν δεν υπάρχουν αντισώματα στο αίμα, τότε πρέπει να εμβολιάσετε τουλάχιστον τρεις μήνες πριν από τη σύλληψη.

Πρόσθετες δοκιμές αποδίδονται εάν είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί η γενετική συμβατότητα ή να γίνει πρόβλεψη πιθανών γενετικών αποκλίσεων που μπορούν να κληρονομηθούν.

trusted-source[3]

Αναλύσεις για τις γυναίκες στο σχεδιασμό της εγκυμοσύνης

Αναλύσεις για τις γυναίκες στο σχεδιασμό της παράδοσης της εγκυμοσύνης σε διάφορα στάδια και επηρεάζουν όλα τα συστήματα του σώματος.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αξιολογήσετε τη γενική κατάσταση του σώματος της γυναίκας, γι 'αυτό, η μέλλουσα μητέρα πρέπει να επισκεφθεί τέτοιους ειδικούς: 

 • Ο γυναικολόγος - η συμβουλή του γυναικολόγου είναι πολύ σημαντική, είναι ο προφίλ γιατρός που θα οδηγήσει ολόκληρη την εγκυμοσύνη. 
 • Ένας οδοντίατρος - η έγκαιρη εξέταση της στοματικής κοιλότητας και η θεραπεία των ασθενών με δόντια θα ανακουφίσει τον κίνδυνο μιας επικίνδυνης λοίμωξης. 
 • Ωτορινολαρυγγολόγος. Οι ασθένειες των οργάνων ΕΝΤ είναι επίσης επικίνδυνες και ακόμη και σε χρόνια μορφή θα είναι μια σταθερή πηγή μόλυνσης. 
 • Καρδιολόγος. Μια πρόσθετη επιβάρυνση για το καρδιαγγειακό σύστημα μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού μπορεί να είναι επιβλαβής αν υπάρχουν ασθένειες ή παθολογίες σε αυτόν τον τομέα. 
 • Αλλεργιστής.

Όλες οι ασθένειες που οι γιατροί θα εντοπίσουν πρέπει να θεραπευτούν αυστηρά πριν από τη σύλληψη.

Αναλύσεις για τις γυναίκες στο σχεδιασμό της εγκυμοσύνης, η οποία πρέπει αναγκαστικά να περάσει από τον σχεδιασμό της σύλληψης: 

 • μια εξέταση αίματος για την ηπατίτιδα Β και C, σύφιλη, HIV, αντισώματα κατά του έρπητα και κυτταρομεγαλοϊού, ερυθρά αιμοσφαίρια, τοξοπλάσμωση, 
 • ένα επίχρισμα από τον κόλπο για τον προσδιορισμό της χλωρίδας. 
 • ΗΠΑ μαστικών αδένων, όργανα μικρής λεκάνης. 
 • αποξεσμένα μελέτη PCR που παράγεται από τον τράχηλο - την παρουσία παθογόνων του έρπητα, κυτταρομεγαλοϊό, χλαμύδια, μυκόπλασμα, ureaplasmosis? 
 • Υπερηχογράφημα του θυρεοειδούς αδένα. 
 • γενική ανάλυση των ούρων. 
 • γενική και βιοχημική εξέταση αίματος. 
 • κυτταρολογική απόξεση από τον τράχηλο. 
 • προσδιορισμός πήξης αίματος. 
 • μελέτη του επιπέδου των ορμονών του θυρεοειδούς TSH (ορμόνη διέγερσης θυρεοειδούς αδένα υπόφυσης, η οποία ρυθμίζει τη λειτουργία του θυρεοειδούς), Τ3 (θυροξίνη), Τ4 (τριιωδοθυρονίνη).

trusted-source[4], [5], [6], [7]

Αναλύσεις για τους άνδρες στον προγραμματισμό της εγκυμοσύνης

Αναλύσεις στον άνθρωπο κατά τον προγραμματισμό της εγκυμοσύνης επίσης είναι απαραίτητο να παραδοθεί, αλλά όχι σε όλες τις περιπτώσεις. 

 1. Διαβούλευση με γενετιστή. Η διαβούλευση με γενετιστή δεν ορίζεται σε όλες τις περιπτώσεις. Μόνο τότε, αν η ιστορία μιας γυναίκας ή άνδρα έχει μια ασθένεια ή πάθηση, που μεταδίδεται από κληρονομιά -. Σύνδρομο Down, σχιζοφρένεια, κ.λπ. Επιπλέον, όταν η ηλικία των ανδρών άνω των 40 ετών, η διαβούλευση γενετική είναι επίσης απαραίτητη. Επίσης, η γενετική συμβουλευτική αποστέλλεται σε γυναίκες που έχουν ιστορικό αποβολών ή έχουν γεννηθεί νεκρά παιδιά. 
 2. Ανάλυση σπέρματος και συμβατότητας. Εάν μέσα σε ένα χρόνο το ζευγάρι δεν αποκτήσει παιδί, τότε πρώτα απ 'όλα ο άντρας έχει προγραμματιστεί να υποβληθεί σε ανάλυση για ένα σπερμογράφημα - αυτό θα δώσει πληροφορίες για τη δραστηριότητα των σπερματοζωαρίων και το ποσοστό τους στο σπέρμα. Έτσι, μπορείτε να εντοπίσετε τη στειρότητα στους άνδρες και να συνταγογραφήσετε ένα σχέδιο θεραπείας.
 3. Επίσης, μετά από μακρές προσπάθειες να συλλάβει ένα παιδί, έχει συνταγογραφηθεί μια δοκιμή συμβατότητας, αλλά υπάρχουν λίγα τέτοια ζεύγη και σπάνια συνταγογραφούνται. 
 4. Φθοριογραφία. Ένας άνθρωπος πρέπει να έχει μια ακτινολογική εξέταση του θώρακα για να αποκλείσει την πιθανότητα φυματίωσης. 
 5. Έλεγχος αίματος για λοίμωξη. Ένας άνδρας, όπως μια γυναίκα, πρέπει απαραίτητα να δωρίσει αίμα για HIV, σύφιλη κτλ. Ειδικά σε περιπτώσεις όπου η ανάλυση του αίματος μιας γυναίκας υποδεικνύει την παρουσία παθογόνων λοιμώξεων και σεξουαλικώς μεταδιδόμενων ιών.

Αναλύσεις για έναν άνδρα κατά τον προγραμματισμό μιας εγκυμοσύνης πρέπει να λαμβάνονται κατ 'ανάγκην, επειδή όσο πιο υγιής άνθρωπος κατά τη στιγμή της σύλληψης, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα ενός υγιούς μωρού. Και μπορείτε να κάνετε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις σε οποιαδήποτε κλινική στην πόλη σας.

trusted-source[8], [9], [10], [11]

Ανάλυση ορμονών στο σχεδιασμό εγκυμοσύνης

Η ανάλυση των ορμονών στο σχεδιασμό της εγκυμοσύνης δεν έχει δευτερεύουσα σημασία στην προετοιμασία για τη σύλληψη. Με βάση τη μελέτη του ορμονικού υποβάθρου, είναι δυνατόν να κρίνουμε την αποτυχία των ενδοκρινικών λειτουργιών του σώματος και να βοηθήσουμε να διαπιστώσουμε την αιτία της στειρότητας. Είναι απαραίτητο να κάνουμε μια ανάλυση για τις ορμόνες εάν μια γυναίκα έχει αρσενικό τύπο τρίχας, αρσενικό και θηλυκό βάρος πάνω από τον κανόνα, επιδερμίδα επιδερμίδα με λιπαρά και ακμή και ηλικία 35 ετών.

Υπάρχουν παράγοντες που θα καθορίσουν το σκοπό της ανάλυσης ορμονών: 

 1. Διαταραχή του έμμηνου κύκλου. 
 2. Στην αναμνησία υπήρχαν αποβολές, παγωμένο έμβρυο, θνησιμότητα. 
 3. Περισσότερο από ένα χρόνο δεν μπορεί να μείνει έγκυος.

Κατά τον προγραμματισμό της εγκυμοσύνης αξίζει να δοθεί προσοχή σε τέτοιες ορμόνες:

 • Την προγεστερόνη. Είναι υπεύθυνος για την τοποθέτηση του εμβρύου στα τοιχώματα της μήτρας και εξασφαλίζει την ανάπτυξή του. 
 • Φλεγμονώδης ορμόνη (FSH). Υπεύθυνη για την ανάπτυξη των ωοκυττάρων, υπεύθυνη για την παραγωγή οιστρογόνων. Σε άνδρες υπεύθυνους για την ωρίμανση των σπερματοζωαρίων. 
 • Luteinizing ορμόνη (LH) - ρυθμίζει την ωρίμανση του ωαρίου στο θυλάκιο, συμμετέχει στο σχηματισμό του κίτρινου σώματος. Στους άντρες, συμβάλλει στην πλήρη ωρίμανση των σπερματοζωαρίων. 
 • Prolactinum - διεγείρει την ωορρηξία και μετά τον τοκετό είναι υπεύθυνος για τη γαλουχία. 
 • Οιστραδιόλη. Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του βλεννογόνου της μήτρας και στην προετοιμασία της για εγκυμοσύνη. 
 • Η τεστοστερόνη είναι ανδρική ορμόνη. Εάν το ποσοστό της γυναίκας είναι πολύ υψηλό, είναι γεμάτο με την έλλειψη ωορρηξίας ή το θάνατο του εμβρύου, αν έχει ήδη έρθει η εγκυμοσύνη.

Πριν δώσετε τη δοκιμή, απαγορεύεται η υψηλή φυσική δραστηριότητα, το κάπνισμα, το συναισθηματικό άγχος. Πρέπει να δώσετε το πρωί, με άδειο στομάχι.

Αναλύσεις λοίμωξης στον προγραμματισμό της εγκυμοσύνης

Αναλύσεις της μόλυνσης στον προγραμματισμό της εγκυμοσύνης θα πρέπει να δοθούν στην πρώτη θέση - ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μόλυνσης του εμβρύου και να τον βλάψει κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Έτσι, οι απαραίτητες εξετάσεις για τη μόλυνση κατά το σχεδιασμό της εγκυμοσύνης: 

 • RW (εξέταση αίματος για σύφιλη). Μπορεί να είναι ψευδώς θετική για όγκους, διαβήτη, μετά από κατανάλωση οινοπνεύματος, κλπ. 
 • HIV. 
 • HbSAg - ηπατίτιδα Β. 
 • HCV είναι ηπατίτιδα C. 
 • Ξεχωριστά, θα πρέπει να κάνετε μια εξέταση αίματος για την ερυθρά. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα επικίνδυνη λοίμωξη. Εάν μια γυναίκα έχει υποστεί αυτήν την λοίμωξη νωρίτερα, τότε αναπτύσσει μόνιμη ασυλία. Σε μια έγκυο γυναίκα που δεν αρρωσταίνει, η ερυθρά μπορεί να περάσει εύκολα, και το έμβρυο προκαλεί σοβαρές παραμορφώσεις και δυσμορφίες. Με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης, ενδείκνυται εμβολιασμός, αλλά η σύλληψη θα πρέπει να αναβληθεί για αρκετούς μήνες. 
 • Αίμα για τοξοπλάσμωση. Σοβαρή μόλυνση, την οποία υποφέρουν τα ζώα. Μπορείτε να μολυνθείτε από την κατανάλωση ωμού ή κακώς μαγειρεμένου κρέατος, σε επαφή με άστεγα ζώα. 
 • Κυτταρομεγαλοϊός. Μπορεί να προκαλέσει ενδομήτριο θάνατο του εμβρύου ή μπορεί να είναι ένας λόγος αμέσως μετά τη γέννηση. Μεταδίδεται με αερομεταφερόμενα, με μεταγγίσεις αίματος, σεξουαλική επαφή. 
 • Ο έρπης είναι γεννητικό. Ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι η μόλυνση κατά τη διάρκεια της Εάν ένα πολύ υψηλό ποσοστό αντισωμάτων, τότε δεν μπορείτε να προγραμματίσετε την εγκυμοσύνη. Ο γιατρός τότε διορίζει τη σωστή θεραπεία.

trusted-source[12], [13], [14], [15]

Γενετική ανάλυση στο σχεδιασμό εγκυμοσύνης

Γενετική ανάλυση στο σχεδιασμό της εγκυμοσύνης κάνει όλο και περισσότερα ζευγάρια που θέλουν να έχουν ένα μωρό. Πρόσφατα, ο αριθμός των ζευγαριών που ενδιαφέρονται όχι μόνο για την υλική ετοιμότητα να γίνουν γονείς, αλλά και για το μέλλον του παιδιού για να είναι υγιής, έχει αυξηθεί.

Κάθε γονέας θέλει ένα παιδί να είναι υγιές, αλλά τα απολύτως υγιή παντρεμένα ζευγάρια στην εποχή μας δεν συναντώνται πρακτικά - κάθε δεύτερο άτομο στην ιστορία έχει αυτή ή εκείνη την κληρονομική ασθένεια.

Συμβουλευτείτε έναν γενετιστή για συμβουλές τουλάχιστον τρεις μήνες πριν από την προτεινόμενη εγκυμοσύνη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορείτε να διεξάγετε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και μελέτες και να συνταγογραφήσετε θεραπεία.

Υπάρχουν 6 μεγάλες ομάδες με υψηλό κίνδυνο εμφάνισης παιδιού με παθολογίες: 

 1. Στην οικογένεια ενός από τους γονείς υπάρχουν σοβαρές κληρονομικές ασθένειες. 
 2. Η γυναίκα στην ιστορία είχε αποβολές ή γεννήθηκαν νεκρά παιδιά με ανωμαλίες. 
 3. Η νεαρή ηλικία των γονέων (κάτω των 18 ετών) ή το αντίστροφο, η ηλικία υπερβαίνει τα 35-40 χρόνια. 
 4. Το ζευγάρι είναι συγγενείς αίματος. 
 5. Ζώντας σε μια μη φυσιολογική, μολυσμένη ζώνη, σε συνεχή επαφή με επιβλαβείς ουσίες και χημικές ουσίες. 
 6. Μια γυναίκα παίρνει ζωτικά φάρμακα που μπορούν να επηρεάσουν το σχηματισμό και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Κατά τη διάρκεια των βασικών μελετών, απαιτούνται πρόσθετες δοκιμές: 

 1. Σπερματογράφημα - για να αποκλειστεί η παθολογία του σπέρματος. 
 2. Κυτταρογενετική εξέταση - προσδιορισμός της ποιότητας και της ποσότητας των χρωμοσωμάτων. 
 3. HLA-typing - για τον προσδιορισμό του βαθμού συμβατότητας των ιστών για ασαφή αιτία υπογονιμότητας.

Δοκιμή αίματος για προγραμματισμό εγκυμοσύνης

Η εξέταση αίματος στο σχεδιασμό της εγκυμοσύνης περιλαμβάνει διάφορα υποχρεωτικά βήματα που επιτρέπουν την εξαίρεση όλων των πιθανών παθολογιών και λοιμώξεων και θα δώσει πληροφορίες σχετικά με τη γενική κατάσταση του σώματος της γυναίκας:

 • Πλήρες αίμα

Μια γενική εξέταση αίματος θα σας πει για πιθανές φλεγμονώδεις διεργασίες στο σώμα. Επίσης, δώστε πληροφορίες για τον αριθμό των κυττάρων του αίματος.

 • Αίμα για HIV, ηπατίτιδα Α, Β, C, RV (3 φορές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης)

Το αίμα για αυτές τις ασθένειες παραδίδεται από τις φλέβες και με άδειο στομάχι. Η έγκαιρη διάγνωση αυτών των ασθενειών θα βοηθήσει στην προσαρμογή της αποτελεσματικότερης και ασφαλέστερης θεραπείας που δεν βλάπτει το έμβρυο και την έγκυο γυναίκα. Εάν μια γυναίκα αγνοεί την παράδοση αυτών των εξετάσεων, θα πρέπει να γεννήσει στο παρατηρητήριο.

 • Βιοχημεία του αίματος (με αρχική θεραπεία, στις 18 και 30 εβδομάδες της εγκυμοσύνης)

Η βιοχημική ανάλυση αποκρυπτογραφεί τα δεδομένα του μεταβολισμού των πρωτεϊνών, των λιπιδίων και των υδατανθράκων. Είναι υποχρεωτικό να διεξάγεται ανάλυση για το συνολικό επίπεδο πρωτεϊνών και ζάχαρης, σίδηρο ορού. Επιπρόσθετες βιοχημικές αναλύσεις συνταγογραφούνται για χρόνιες παθολογίες (με πυελονεφρίτιδα, διαβήτη, χοληδόνη δυσκινησίας).

 • Μελέτη του συστήματος πήξης:

Η ανάλυση του αίματος από μια φλέβα σε ένα coagulogram, δηλαδή στον ορισμό της ταχύτητας πήξης του αίματος. Έτσι, καθορίζεται η τάση για αιμορραγία και αυτό μπορεί να προκαλέσει αποβολή.

 • Τύπος αίματος και παράγοντας Rh
 • Ανίχνευση λοιμώξεων του TORCH

Για τον προσδιορισμό λοιμώξεων από το TORCH, λαμβάνεται αίμα από τη φλέβα για αντισώματα τοξοπλάσμωσης, έρπη, ιού ερυθράς, κυτταρομεγαλοϊό. Εάν ανιχνευθεί υψηλό ποσοστό IgM στο αίμα, αυτό υποδηλώνει οξεία ασθένεια και απαιτεί θεραπεία εάν ένα υψηλό ποσοστό IgG σημαίνει ότι η γυναίκα έχει ήδη αναρρώσει από τη λοίμωξη και ανέπτυξε μια επίμονη ανοσία.

trusted-source[16], [17], [18]

Κόστος των εξετάσεων για τον προγραμματισμό εγκυμοσύνης

Μόλις το παντρεμένο ζευγάρι αποφασίσει να έχει ένα παιδί, όλα στη ζωή του υποβάλλονται σε αλλαγές - αισθήσεις, σκέψεις, εμφάνιση και φυσικά οικονομικά απόβλητα. Ως εκ τούτου, η εγκυμοσύνη θα πρέπει να αρχίσει τον προγραμματισμό στην πρώτη θέση με τον προϋπολογισμό.

Ο προϋπολογισμός του σχεδιασμού της εγκυμοσύνης είναι καλύτερο να υπολογιστεί εκ των προτέρων, προκειμένου να γνωρίζουμε πόσο μπορεί να κάνει η διαδικασία προετοιμασίας για την εγκυμοσύνη, τη φθορά και τον τοκετό. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων και υπογραμμίζει την έλλειψη χρηματοδότησης.

Η μετάβαση των δοκιμών στον προγραμματισμό της εγκυμοσύνης, καθώς και οι απαραίτητες βιταμίνες κοστίζουν πολλά χρήματα, γι 'αυτό πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψη αυτή η δαπάνη.

Από το γεγονός της εγκυμοσύνης, στο δεύτερο τρίμηνο το σώμα της γυναίκας θα αλλάξει, έτσι θα πρέπει να αγοράσετε νέα ρούχα, να φορέσετε παπούτσια με χαμηλή φτέρνα.

Αργότερα, τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης, θα πρέπει να ανησυχείτε για την αγορά ό, τι χρειάζεστε για ένα παιδί - ρούχα, παιδικά καροτσάκια, κούνια και πολλά άλλα.

Σημεία βασικού κόστους: 

 1. Μια επίσκεψη στο γιατρό κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για την εγκυμοσύνη της εγκυμοσύνης θα κοστίσει περίπου 2.200 UAH. 
 2. Αναλύσεις και εξετάσεις θα κοστίσει 7-8.000 UAH. 
 3. Οι εμβολιασμοί θα κοστίσει περίπου 300 UAH. 
 4. Οι δοκιμές θα κοστίσει 140 UAH. 
 5. Βιταμίνες - 1.800 UAH. 
 6. Ειδικά ρούχα και παπούτσια - 4, 000 UAH.

trusted-source[19], [20]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.