^
A
A
A

Το υπουργικό συμβούλιο εισάγει ένα νέο σύστημα για την έκδοση δωρεάν φαρμάκων

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

17 November 2016, 09:00

Τώρα στην Ουκρανία, οι ασθενείς με χρόνιες ασθένειες (άσθμα, υπέρταση κ.λπ.) λαμβάνουν ιατρική συνταγή για τη λήψη των απαραίτητων φαρμάκων στο φαρμακείο (δωρεάν ή με έκπτωση). Το Υπουργικό Συμβούλιο σκοπεύει να αλλάξει αυτό το σύστημα από το επόμενο έτος και να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αποζημίωσης. Φυσικά, υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι για το νέο σύστημα απόκτησης φαρμάκων, πρώτα απ 'όλα, της διαφθοράς, όταν ένα φάρμακο θα καταβληθεί δύο φορές. Μπορεί επίσης να επηρεάσει την ποιότητα - οι γιατροί μπορούν να συνταγογραφήσουν παράγωγα της Ουκρανίας αντί αλλοδαπών φαρμάκων για να εξοικονομήσουν χρήματα.

Η κύρια διαφορά reimburnatsii από το υπάρχον σύστημα είναι η περιορισμένη λίστα των φαρμάκων για τους γιατρούς που θα δοθούν σε ασθενείς - από το επόμενο έτος θα γραφτεί εγκριθεί μόνο από το Υπουργικό Συμβούλιο των ναρκωτικών.

Ο κατάλογος των φαρμάκων θα καταρτιστεί στις αρχές του έτους, θεωρείται ότι θα υπάρχουν 22 ναρκωτικά σε αυτό και ο κατάλογος αυτός δεν θα αναθεωρηθεί κατά τη διάρκεια του έτους.

Πριν από μερικά χρόνια εφαρμόστηκε ήδη ένα παρόμοιο πρόγραμμα για τους ασθενείς που πάσχουν από υπέρταση, οι οποίοι συνταγογράφησαν μια συνταγή και ένα φάρμακο δόθηκε γι 'αυτόν στο φαρμακείο. Για όλα τα εκδοθέντα φάρμακα, το φαρμακείο έλαβε αντιστάθμιση.

Το επόμενο έτος, τα τοπικά φαρμακεία θα αποζημιώνονται από τα τοπικά υγειονομικά τμήματα. Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας Oleg Musia, και τώρα μέλος της Επιτροπής Υγείας του Verkhovna Rada, η νέα αρχή της διάθεσης ναρκωτικών σε χρόνιους ασθενείς θα φέρει τη χώρα μας πιο κοντά στην ασφαλιστική ιατρική.

Τώρα reimburnatsii πρόγραμμα είναι ακόμα στο στάδιο της ολοκλήρωσης, όπως σημειώνεται από τον Αλέξανδρο Yabchanka εμπειρογνώμονα BP πακέτο μεταρρυθμίσεων εντατικής θεραπείας, είναι πλέον γνωστό ακριβώς ποια φάρμακα θα πρέπει να χορηγείται σε ασθενείς, και η οποία φαρμακεία θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, και προκειμένου να αποφευχθούν διάφορα χειρισμούς προτείνουμε στη δραστική ουσία και όχι συγκεκριμένες καλύτερα φάρμακο.

Το ζήτημα της μετάβασης σε φτηνά ανάλογα των ξένων ναρκωτικών παραμένει ανοιχτό. Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους ξεκίνησε ένα παρόμοιο πρόγραμμα για τους ασθενείς με διαβήτη, οι οποίοι συνιστούσαν να στραφούν στην ινσουλίνη που παρασκευάζεται από την Ουκρανία, αλλά πολλοί το θεωρούν λιγότερο ποιοτικό.

Η Yabchanka εξέφρασε επίσης ανησυχίες σχετικά με την πώληση ναρκωτικών, όταν τα φαρμακεία μπορούν να τα δώσουν σε φανταστικές συνταγές και να λάβουν αποζημίωση γι 'αυτά και στη συνέχεια να πουλήσουν και πάλι σε κανονικές τιμές. Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσε να βοηθήσει ένα ενιαίο μητρώο ασθενών, αλλά τώρα δεν υπάρχουν ούτε κατά προσέγγιση εξελίξεις αυτού του εγγράφου.

Σύμφωνα με τον Oleg Musiya, η αποζημίωση θα αποφύγει τη διαφθορά, δεδομένου ότι δεν θα υπάρχουν μεσάζοντες μεταξύ εταιρειών φαρμάκων και ασθενών.

Ωστόσο, τα φάρμακα δεν χορηγούνται δωρεάν σε όλους τους ασθενείς, το Υπουργικό Συμβούλιο σημείωσε ότι η πλήρης ή μερική επιστροφή του κόστους των φαρμάκων θα εξαρτηθεί από την κοινωνική κατάσταση του ασθενούς. Για παράδειγμα, προβλέπεται η παράδοση ναρκωτικών σε βετεράνους, θύματα του Τσερνομπίλ και αναπήρους δωρεάν, η έκπτωση θα γίνει σε παιδιά κάτω των 17 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πράξη, οι ασθενείς αντιμετωπίζουν διαφορετικά δυσάρεστα προβλήματα όταν λαμβάνουν φάρμακα. Σύμφωνα με τους ίδιους τους ασθενείς, η θεραπεία της υπέρτασης πρέπει να είναι συνεπής, είναι απαραίτητο να παίρνετε ορισμένα φάρμακα και πρέπει να επιλέγονται ξεχωριστά. Συχνά, κανένα ακριβό ανάλογο από τους εγχώριους παραγωγούς είναι εντελώς αναποτελεσματικό.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.