^
A
A
A

Τι περιμένει το φάρμακο στο νέο έτος;

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 31.05.2018
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

01 December 2016, 09:00

Οι ιατρικές μεταρρυθμίσεις στην Ουκρανία έχουν σχεδιαστεί για αρκετά χρόνια, αλλά οι πολίτες μπορούν να αισθάνονται τις πρώτες αλλαγές το επόμενο έτος. Τώρα το κράτος κατανέμει περίπου 4% στις ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης, οι οποίες δαπανώνται όχι για την παροχή ιατρικής περίθαλψης στους ασθενείς, αλλά για τη διατήρηση των κλινών και των τοίχων στα νοσοκομεία. Στο νοσοκομείο, οι πολίτες υποχρεώνονται να πληρώνουν για φάρμακα και γιατρούς από τις τσέπες τους, αλλά επίσης. Ο Υπουργός Υγείας είναι πεπεισμένος ότι η σημερινή κατάσταση είναι λανθασμένη.

Οι μέγιστες αλλαγές θα επέλθουν στους κύριους συνδέσμους ιατρικής περίθαλψης. Τον επόμενο χρόνο, κάθε πολίτης της Ουκρανίας θα πρέπει να επιλέξει γιατρό και να υπογράψει σύμβαση μαζί του. Σύμφωνα με τους υπουργούς, η συμφωνία αυτή θα βοηθήσει στην προστασία των δικαιωμάτων τόσο του ασθενούς όσο και του γιατρού. Ένας οικογενειακός γιατρός βοηθά τους ασθενείς του σε μη κρίσιμες καταστάσεις, εάν κάποιος χρειάζεται επείγουσα ιατρική βοήθεια, φυσικά θα τον δεχτεί σε οποιαδήποτε πολυκλινική ή νοσοκομείο.  

Πέρυσι, ο σταθμός ασθενοφόρων έλαβε περίπου 10 εκατομμύρια κλήσεις, 2,5 εκατομμύρια άτομα νοσηλεύονταν. Εκτιμάται ότι περισσότερα από 7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προκαλέσει ιατρική ομάδα χωρίς καλό λόγο, αν ένα μέρος των κλήσεων για να ρίξει μια οικογένεια κλινική, συχνά σε ένα τηλεφωνικό κέντρο, η ποιότητα της επείγουσας ιατρικής υπηρεσίας έχει βελτιωθεί σημαντικά. Εάν ένα άτομο είναι ένα προσωπικό οικογενειακό γιατρό, σε περίπτωση προβλημάτων υγείας στην πρώτη θέση θα τον καλέσει, και μόνο ένας γιατρός ο οποίος είναι εξοικειωμένος με το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς, έχοντας ακούσει όλες τις καταγγελίες που θα αποφασίσει αν πρέπει ή όχι να καλέσει ασθενοφόρο. Ένα τέτοιο σύστημα χρησιμοποιείται με επιτυχία σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες.

Τώρα στα σαλόνια ομορφιάς εφαρμόζεται ένα σύστημα προ-καταγραφής - ένα άτομο καταγράφεται σε μια συγκεκριμένη ημέρα και ώρα και δεν περιμένει ώρες, ενώ ο πλοίαρχος είναι ελεύθερος. Αυτό ακριβώς χρειάζεται ο οργανισμός για να υιοθετήσει για τους γιατρούς - περιμένοντας αρκετές ώρες κάτω από το γραφείο του γιατρού είναι μια έλλειψη σεβασμού προς τους ανθρώπους και είναι απαραίτητο και δυνατό να καταπολεμηθεί με αυτό.

Επίσης, θα δοθεί προσοχή στην πολιτική τιμών για τα φάρμακα. Μια ειδική φόρμουλα θα επιτρέψει τον υπολογισμό του βέλτιστου κόστους συγκεκριμένων φαρμάκων στον υπολογιστή, γεγονός που θα εξαλείψει τη δυνατότητα χρήσης διεφθαρμένων συστημάτων.

Στον προϋπολογισμό, οι μισθοί των οικογενειακών γιατρών έχουν ήδη τεθεί - για 1 οικογένεια ο ειδικός θα λάβει 1.000 hryvnia ετησίως, ένας γιατρός μπορεί να αναλάβει την υπηρεσία δεν υπερβαίνει τις 2.5 χιλιάδες οικογένειες. Εκτός από τη θεραπεία ασθενών, οι οικογενειακοί γιατροί θα πρέπει να διεξάγουν συνεντεύξεις με τους ασθενείς τους για έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Η κρατική χρηματοδότηση προβλέπεται να καταργηθεί μετά την εισαγωγή των χρηματικών αμοιβών από τους ασθενείς. Μετά την εισαγωγή της αδειοδότησης, θα χρησιμοποιηθεί σύστημα επιβολής προστίμων και ανάκλησης άδειας. Οι συνειδητοί γιατροί θα μπορέσουν να οδηγήσουν πολλούς ασθενείς και έτσι να κερδίσουν καλά χρήματα.

Η νομισματική βοήθεια από τον κρατικό προϋπολογισμό θα διατεθεί και στην ασφαλιστική ιατρική, δεν θα χρεώνονται πρόσθετοι φόροι ή ασφάλιστρα από τον πληθυσμό. Η κρατική ασφάλιση θα είναι επαρκής για τις βασικές ιατρικές υπηρεσίες (οικογενειακός ιατρός και ταξιαρχία ασθενοφόρων), θα χρηματοδοτηθεί μερικώς ένας περαιτέρω κύκλος ιατρικής περίθαλψης (για στενούς ειδικούς).

Οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν πρόσθετη ασφάλεια, η οποία θα αγοραστεί από τον εργοδότη και θα καλύψει μέρος του κόστους θεραπείας ή αγοράς φαρμάκων. Οι συνταξιούχοι, τα παιδιά, τα άτομα με χαμηλό εισόδημα θα μπορούν να χρησιμοποιούν ειδικά κρατικά προγράμματα.

Σύμφωνα με τη δράση. ο αναπληρωτής υπουργός θα εισαγάγει επίσης αλλαγές στον εμβολιασμό των παιδιών - κάθε εμβόλιο θα έχει ατομικό γραμμωτό κώδικα που εισάγεται στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων μετά την εισαγωγή του στο παιδί, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν ψευδείς αναφορές.

Είναι αδύνατο να υποχρεωθούν οι γονείς να εμβολιάσουν παιδιά, αλλά οι εκπαιδευτικές συνομιλίες θα διεξαχθούν σε όλες τις περιοχές.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.