^
A
A
A

Στην Ουκρανία, θα εισαχθεί ασφαλιστική ιατρική

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 16.05.2018
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

29 November 2016, 09:00

Από το επόμενο έτος στην Ουκρανία θα εισαχθεί ασφαλιστική ιατρική - ένα τέτοιο μήνυμα έγινε από τον Υφυπουργό Υγείας Pavel Kovtoniuk. Οι αλλαγές μέχρι τώρα αφορούν μόνο τους οικογενειακούς γιατρούς, αλλά στο μέλλον είναι πιθανό οι καινοτομίες να γίνονται σε όλα τα μέρη της ιατρικής περίθαλψης.

Ο Pavel Kovtoniuk σημείωσε ότι τα χρόνια της ύπαρξης της Ουκρανίας προσφέρθηκαν περισσότερα από 20 σχέδια ασφαλιστικής ιατρικής, αλλά κανένας από αυτούς δεν πέρασε από το Verkhovna Rada. Από την άποψη αυτή, για την εισαγωγή του ασφαλιστικού φαρμάκου, αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν οι γενικοί φόροι που μεταφέρονται στον προϋπολογισμό της χώρας, μια παρόμοια επιλογή χρησιμοποιείται στις σκανδιναβικές χώρες.

Προβλέπεται η δημιουργία ενός ειδικού οργάνου στο πλαίσιο του υπουργικού συμβουλίου που ονομάζεται Εθνική Υπηρεσία Υγείας, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για τη σύναψη συμφωνιών μεταξύ του κράτους και των οικογενειακών γιατρών. Εκ μέρους του κράτους θα είναι το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας και από το 2017 ο μισθός ενός οικογενειακού γιατρού θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ασθενών που εξυπηρετεί.  

Για να επιβλέπει το έργο του οικογενειακού γιατρού για κάθε ασθενή έχει εκχωρηθεί σε μια ηλεκτρονική κάρτα, η οποία θα είναι εγγεγραμμένοι στο Υπουργείο Υγείας - το μέτρο αυτό θα δείτε με μια ματιά, όταν η λήψη γίνεται οποία έχουν οριστεί τα ναρκωτικά, αν οι οδηγίες ήταν να διαβουλεύεται με άλλους ειδικούς ή για ενδονοσοκομειακή νοσηλεία, κ.λπ. .

Έχει αναφερθεί ότι για κάθε ασθενή από 18 έως 35 ετών ο γιατρός θα λάβει 210 UAH ετησίως, για τους ασθενείς ηλικίας άνω των 35 ετών, συνταξιούχους και παιδιά θα καταβληθεί, αλλά μέχρι τώρα άγνωστο. Ένας γιατρός μπορεί να συνάψει σύμβαση παροχής υπηρεσιών με περιορισμένο αριθμό ατόμων - το πολύ 2 χιλιάδες άτομα, τώρα ο μισθός οικογενειακού γιατρού υπολογίζεται με το ποσοστό του γενικού ιατρού.

Πριν από τη σύναψη συμφωνίας με το κράτος, ο οικογενειακός γιατρός θα πρέπει να συνάπτει συμβάσεις με τους ασθενείς για συντήρηση, ενώ δεν απαγορεύεται να εργάζεται σε κλινική ή να ασκεί ιδιωτική πρακτική. Ο Pavel Kovtoniuk σημείωσε ότι το κύριο πράγμα για έναν γιατρό είναι να εκτελέσει ποιοτικά το έργο του και αν μπορεί να συνδυάσει με επιτυχία πολλούς τύπους δραστηριοτήτων, τότε αυτό είναι το δικαίωμά του. Ο οικογενειακός γιατρός θα πρέπει να προσδιορίσει άμεσα την ασθένεια, για την πρόληψη της επιδείνωσης των χρόνιων ασθενειών, διορίζουν αρμόδιες θεραπεία (στις περιπτώσεις όπου δεν απαιτείται κατεύθυνση στο νοσοκομείο), εάν είναι απαραίτητο, να στείλετε για διαβούλευση με τους ειδικούς ή περαιτέρω εξέταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το μισθό του, ένας οικογενειακός γιατρός θα πρέπει να εκπέσει τους φόρους επί του εισοδήματος, καθώς και την αμοιβή για τις δημόσιες υπηρεσίες στην κλινική ή αλλιώς να πληρώσει τους φόρους που προβλέπονται ιδιώτες επιχειρηματίες και αυτο-αγορά είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του εξοπλισμού, να πληρώσει ενοίκιο για τις εγκαταστάσεις και άλλες πληρωμές.

Το νέο σύστημα θα ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μέχρι το τέλος του 2018 όλοι οι οικογενειακοί γιατροί θα πρέπει να ασκούν ιατρική μόνο σε αυτή την έκδοση της ασφαλιστικής ιατρικής. Για 2018-2019 προγραμματισμένη εισαγωγή της ασφάλισης υγείας στις άλλες βαθμίδες της ιατρικής περίθαλψης, εφ 'όσον η χρηματοδότηση θα πρέπει να βασίζεται στο παλιό σύστημα, με άλλα λόγια, δοκιμές και άλλες εξετάσεις θα πρέπει να καταβληθεί από τους ασθενείς από την τσέπη.

Είναι ενδιαφέρον ότι η μελλοντική τύχη της ουκρανικής ιατρικής στο Υπουργείο Υγείας είναι ακόμα ασαφής, όπως ειλικρινείς και είπε σε συνέντευξη Τύπου, Pavel Kovtoniuk.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.