^
A
A
A

Στην Οδησσό, αύξηση της συχνότητας εμφάνισης ιλαράς

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

23 May 2017, 09:00

Οι πολυκλινικές και τα ιατρικά ιδρύματα στην Οδησσό επιβεβαιώνουν μια απότομη αύξηση της συχνότητας εμφάνισης της ιλαράς: τα μολυσματικά νοσοκομεία έχουν δεχτεί θεραπεία για περισσότερους από εκατό ασθενείς ασθενείς. Σχετικά με αυτές τις πληροφορίες, και ο επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου της Οδησσού Svetlana Lavryukova.

Μεταξύ των νεοαποδεκτών, κυριαρχούν τα παιδιά ηλικίας μέχρι 3 ετών, αλλά υπάρχουν και ενήλικες ασθενείς. Κατά κανόνα, ασθενείς που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, καθώς και έγκυες γυναίκες και παιδιά από ορφανοτροφεία, αποστέλλονται σε νοσοκομειακή περίθαλψη.

"Εάν αναλύσετε τον αριθμό των ασθενών με νοσηλεία, ακόμη και στις αρχές της άνοιξης, καταγράφηκαν μόνο μεμονωμένα, επονομαζόμενα" σποραδικά "κρούσματα ιλαράς. Ήδη στα μέσα Απριλίου του τρέχοντος έτους, ο αριθμός των ασθενών άρχισε σταδιακά να αυξάνεται. Μέχρι σήμερα, έχουμε σχεδόν σαράντα ασθενείς σε θεραπεία εσωτερικού νοσηλείας. Αν θεωρήσετε όσους έχουν ήδη εκκαθαριστεί, μπορείτε να μετρήσετε περισσότερες από εκατό περιπτώσεις », εξηγεί η επικεφαλής ιατρός η κατάσταση.

Όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία, μια τέτοια ποσότητα ασθενών με ιλαρά μπορεί νωρίτερα να καθοριστεί σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά όχι σε ένα χωριό. Η ομάδα κινδύνου περιλαμβάνει παιδιά κάτω των 9 ετών, καθώς και ενήλικες από 35 έως 45 ετών.

Το προσωπικό της εποπτείας Υπουργείο Εξωτερικών τη συμμόρφωση με τα υγειονομικά πρότυπα Gospotrebsluzhby Όλγα Balanovskaya δημοτική κυβέρνηση προσθέτει ότι στο ευρωπαϊκό έδαφος εγγεγραμμένοι δεκατέσσερις περιοχές με κρούσματα ιλαράς δραστηριότητας. Για παράδειγμα, από το καλοκαίρι του περασμένου έτους στη Ρουμανία, εμπειρογνώμονες έχουν καταγράψει περισσότερους από πέντε χιλιάδες ασθενείς με ιλαρά - και υπάρχουν περιπτώσεις με θανατηφόρο αποτέλεσμα.

"Η αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων ιλαράς κυμαίνεται κυκλικά. Έτσι, στη χώρα μας, ο μέγιστος αριθμός των ασθενών καταγράφηκε το 2006 - πρόκειται για 43 000 ασθενείς. Στη συνέχεια η ασθένεια έπεσε σε παρακμή, αλλά το 2012 υπήρξε άλλη κυκλική εστία - 15.000 ασθενείς νοσηλεύονταν. Σήμερα, κατά πάσα πιθανότητα, μπορούμε να μιλήσουμε για την επόμενη άνοδο της επίπτωσης. Το γεγονός είναι ότι όλοι οι γονείς τώρα δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους. Ο αριθμός των μη εμβολιασμένων παιδιών αυξάνεται και βλέπουμε μια νέα εστία ... Όλοι γνωρίζουν ότι το μόνο αποτελεσματικό φάρμακο κατά της ασθένειας αυτής είναι ο εμβολιασμός. Αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι τα ποσοστά εμβολιασμού των παιδιών στην Οδησσό διαφέρουν ελάχιστα από τους ρουμανικούς δείκτες ", συνοψίζει ο γιατρός.

Ο εκπρόσωπος του τμήματος υγείας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Οδησσού, Άννα Λούνεβα, βεβαιώνει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 14.000 δόσεις αντισκωριακού εμβολίου στις πολυκλινικές της πόλης.

"Απευθύνουμε σε μαμάδες και μπαμπάδες υγιή παιδιά από 1 έτος. Εάν τα παιδιά σας δεν εμβολιαστούν κατά της ιλαράς και δεν υποφέρουν από αυτή την ασθένεια, τότε συμβουλευτείτε έναν γιατρό και εμβολιάστε, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα εμβολιασμού ", λέει ο γιατρός.

Εάν το παιδί είναι ήδη άρρωστο, θα πρέπει να περιορίσετε τις επαφές του με άλλους ανθρώπους. Μην πηγαίνετε με ένα τέτοιο παιδί στην κλινική: πρέπει να καλέσετε αμέσως έναν γιατρό ή "επείγουσα φροντίδα".

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.