^
A
A
A

Η Ουκρανία ξοδεύει πολλά για ιατρική και εκπαίδευση

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

28 September 2016, 09:00

Το Υπουργείο Οικονομικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι απαιτεί πάρα πολύ δημοσιονομικά κονδύλια για την ιατρική, την εκπαίδευση και την επιστήμη και συνιστάται η μείωση των δαπανών για αυτούς τους τομείς. Αυτό ήταν σε μια συνέντευξη με μια από τις ουκρανικές εκδόσεις, Υπουργός Οικονομικών Αλέξανδρος Danilyuk είπε.

Σύμφωνα με τον υπάλληλο, τα χρήματα του προϋπολογισμού στους παραπάνω τομείς διανέμονται ανορθολογικά και αδιαφανή.

Ειδικά ο κ. Danilyuk τόνισε ότι αν υπολογίσουμε τη συνολική έκταση των ιατρικών ιδρυμάτων στη χώρα, τότε θα είναι περίπου ίσο με την περιοχή της Εσθονίας. Ο Alexander Danilyuk είναι σίγουρος ότι είναι απαραίτητο να σταματήσει η "κενή" χρηματοδότηση στο εγγύς μέλλον και να κατευθύνει όλες τις προσπάθειες για τη βελτίωση της ποιότητας των ιατρικών υπηρεσιών προς τον πληθυσμό. Για την παροχή και θέρμανση δημόσιων νοσοκομείων, δαπανώνται τεράστια χρηματικά ποσά από τα κονδύλια του προϋπολογισμού, αλλά μπορείτε να βασιστείτε σε πραγματικά εξοπλισμένο σύγχρονο εξοπλισμό και καλά νοσοκομεία στα δάχτυλά σας.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι το δημόσιο χρήμα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά την πορεία προς τα κάτω, εγκατέλειψε νοσοκομεία, θα πρέπει να επικεντρωθεί ακριβώς στην παροχή ποιοτικής φροντίδας υγείας, αντί για την ανάπτυξη των κτιρίων.

Η ίδια κατάσταση για τον Υπουργό Οικονομικών και την κατάσταση στον τομέα της εκπαίδευσης στην οποία ο προϋπολογισμός της Ουκρανίας χρειάζεται περισσότερα χρήματα από ό, τι δαπανά για παράδειγμα στην Ιαπωνία, τη Γαλλία, την Πολωνία, τη Γερμανία, αλλά και την ποιότητα της εκπαίδευσης είναι πολύ υψηλότερο στις χώρες αυτές από ό, τι στην Ουκρανία. Ο Υπουργός Οικονομικών επεσήμανε επίσης ότι, παρά την κακή ποιότητα της εκπαίδευσης, οι υπάλληλοι υποβάλλουν προτάσεις για την αύξηση της χρηματοδότησης για τον τομέα της εκπαίδευσης και την αύξηση των κρατικών παραγγελιών για ειδικούς. Σύμφωνα με τον Danilyuk, όλα τα χρήματα από τον προϋπολογισμό απλώς εξαπλώνονται και δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα, οπότε πρώτα και κύρια πρέπει να δώσουμε προσοχή στην ποιότητα, τόσο στην υγειονομική περίθαλψη όσο και στην εκπαίδευση.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών έχει ήδη προσφύγει στο Υπουργείο Παιδείας και συνιστάται να αρνηθεί την καταβολή των υποτροφιών, αρχής γενομένης από το 2017, και μεταφράστηκε σε όλες τις θέσεις στο δικαστικό σώμα που καταβάλλονται μορφή κατάρτισης. Σύμφωνα με τους ειδικούς στον τομέα της μεταρρύθμισης του τομέα της εκπαίδευσης, που θεωρείται πλέον μια πρόταση για την εισαγωγή έκδοση 2 υποτροφίες - κοινωνική και ακαδημαϊκή, το τελευταίο εκ των οποίων θα καταβληθεί στους σπουδαστές που έχουν πραγματικά επιτεύγματα στον τομέα της εκπαίδευσης, με την ακαδημαϊκή υποτροφίες θα είναι αρκετά υψηλό.

Οι υποτροφίες κοινωνικού τύπου σχεδιάζονται να χορηγούνται σε φοιτητές από μεγάλες οικογένειες που έχασαν έναν από τους γονείς τους και άλλες μη προστατευόμενες ομάδες.

Μια άλλη πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών ήταν η κατάργηση θέσεων στο δικαστικό σώμα σε δημοσιονομική βάση και γι 'αυτό απαιτούνται ορισμένες αλλαγές στη νομοθεσία.

Oleg Sharov, επικεφαλής του τμήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ουκρανίας, σημείωσε ότι οι προτάσεις του Danilyuk είναι μόνο συστάσεις, και τώρα η δυνατότητα της μετάβασης σε μια καταβληθεί magistracy θεωρείται.

Με τη σειρά του, ο αναπληρωτής επικεφαλής της Εκπαιδευτικής Επιτροπής Αλέξανδρος Spivakovsky σημειωθεί ότι οι προτάσεις Danyluk είναι ήδη γνωστή στο ουκρανικό κοινοβούλιο, αλλά δεν θα ληφθούν υπόψη στο εγγύς μέλλον, κατά πάσα πιθανότητα, οι συστάσεις που έλαβε από τον Υπουργό Οικονομικών της Ουκρανίας.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.