^

Υγεία

Μετάγγιση αίματος

Θεραπεία αποτοξίνωσης

Η θεραπεία αποτοξίνωσης είναι ένα σύνολο θεραπευτικών μέτρων που αποσκοπούν στην καταπολέμηση της νόσου και την απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα.

Θεραπεία με έγχυση

Η θεραπεία έγχυσης είναι μια μέθοδος παρεντερικής (μέσω μιας φλέβας) που παρέχει στο ανθρώπινο σώμα νερό, ηλεκτρολύτες, φάρμακα και θρεπτικά συστατικά.

Αλβουμίνη: μετάγγιση λευκωματίνης

Η πιο σημαντική πρωτεΐνη πλάσματος είναι η αλβουμίνη, διαλύματα των οποίων χρησιμοποιούνται ευρέως στη χειρουργική πράξη. Η εμπειρία δείχνει ότι η χρήση διαλυμάτων αλβουμίνης είναι το "χρυσό πρότυπο" για τη θεραπεία μετάγγισης κρίσιμων καταστάσεων που προκαλούνται από την υποογκαιμία και την τοξίκωση.

Δωρεά αίματος

Για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στο αίμα διατηρούνται δότη θεωρήθηκε το πιο αποτελεσματικό και ευέλικτο μέσο για την αγωγή της αιμορραγικής αναιμίας, ελαττωμένου όγκου αίματος, διαταραχές του μεταβολισμού των πρωτεϊνών διαφόρων αιτιολογιών, κ.λπ.

Μάζα ερυθροκυττάρων

Συσκευασμένα ερυθρά κύτταρα του αίματος (ΕΜ) - ένα συστατικό του αίματος που περιλαμβάνει ερυθρά αιμοσφαίρια (70-80%) και το πλάσμα (20- 30%) με πρόσμιξη των λευκοκυττάρων και των αιμοπεταλίων (αιματοκρίτης - 65- 80%). Με μία δόση του περιεχομένου των ερυθροκυττάρων ερυθροκυττάρων (270 ± 20 ml) είναι ισοδύναμη με μία μονή δόση (510 ml) του αίματος.

Θεραπευτική αιματίωση

Η θεραπευτική αιμαθέρωση περιλαμβάνει πλασμαφαίρεση και κυτταροφαίρεση, τα οποία είναι συνήθως ανεκτικά για τους υγιείς δότες. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί μικροί και κάπως σημαντικοί κίνδυνοι.

Επιπλοκές μετά από μετάγγιση αίματος

Οι πιο συχνές επιπλοκές μετάγγισης είναι αντιδράσεις με ρίγη και ανεπιθύμητες μη-αιμολυτικές αντιδράσεις.

Τεχνική μετάγγισης

Πριν ξεκινήσετε τη μετάγγιση, είναι απαραίτητο να ελέγξετε την επισήμανση του δοχείου, να εκτελέσετε δοκιμές συμβατότητας για να βεβαιωθείτε ότι το στοιχείο προορίζεται για τον παραλήπτη.

Προϊόντα αίματος

Η μετάγγιση πλήρους αίματος βελτιώνει την ικανότητα οξυγόνου του αίματος, την ανάκτηση του όγκου, τους παράγοντες πήξης και συνιστάται στο παρελθόν για μαζική απώλεια αίματος.

Μετάγγιση αίματος: εξέταση πριν από τη μετάγγιση

Περισσότερες από 23 εκατομμύρια δόσεις συστατικών αίματος ανά έτος χύνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρά το γεγονός ότι επί του παρόντος η διαδικασία μετάγγισης αίματος είναι πολύ πιο ασφαλής από πριν, ο κίνδυνος (και η δημόσια αντίληψη περί κινδύνου) απαιτεί την έγκυρη συγκατάθεση του ασθενούς για μετάγγιση αίματος σε όλες τις περιπτώσεις.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.