^

Υγεία

Θεραπεία της κυστίτιδας με αίμα

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 05.10.2022
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

[1]

Φάρμακα που μπορεί να συνταγογραφήσει ένας γιατρός

Αντιμικροβιακούς παράγοντες ή αντιβιοτικά για κυστίτιδα με αίμα συνταγογραφούνται σχεδόν σε όλους, επειδή η φλεγμονώδης διαδικασία της βακτηριακής αιτιολογίας αντιμετωπίζεται μόνο με αντιβιοτική θεραπεία. Είναι σκόπιμο να χρησιμοποιηθούν τέτοια φάρμακα σε αυτήν την ομάδα:

Το Monural είναι ένα αντιβακτηριακό φάρμακο με βάση τη φωσφομυκίνη, η οποία είναι γνωστή για τις έντονες αντιμικροβιακές της ιδιότητες ενάντια στους περισσότερους μικροοργανισμούς που προκαλούν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Το Monural με κυστίτιδα με αίμα συνταγογραφείται συχνά χωρίς να περιμένουμε τα αποτελέσματα της ανάλυσης ούρων, η οποία σχετίζεται με την ευελιξία του φαρμάκου: λαμβάνεται μία φορά σε ποσότητα μιας συσκευασίας (3 g) κατά τη διάρκεια μιας οξείας προσβολής της φλεγμονώδους διαδικασίας. Η χρόνια φλεγμονή δεν αντιμετωπίζεται με το Monural. Πιθανές παρενέργειες: αιδοιοκολπίτιδα στις γυναίκες, πονοκέφαλος, ζάλη, πεπτικές διαταραχές.

Το Furadonin για κυστίτιδα με αίμα χρησιμοποιείται για την εξάλειψη ενός βακτηριακού μολυσματικού παράγοντα, καθώς είναι ένα εξαιρετικό ουροαντσηπτικό. Το Prerarat λαμβάνεται αμέσως μετά τα γεύματα, 100 mg το πρωί και το βράδυ, για μια εβδομάδα. Το Furadonin συνταγογραφείται σε παιδιά ηλικίας από 12 ετών. Πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες: ναυτία, πονοκέφαλος, υπνηλία, αντιδράσεις υπερευαισθησίας.

Η νολικίνη (Norfloxacin) είναι ένας αντιμικροβιακός παράγοντας με ευρύ φάσμα δράσης, που ανήκει στις φθοριοκινολόνες 2ης γενιάς. Η νολικίνη με κυστίτιδα με αίμα βοηθά ακόμη και στην αντίσταση του παθογόνου στην αντιβιοτική θεραπεία. Χορηγήστε 400 mg του φαρμάκου δύο φορές την ημέρα, για 3-10 ημέρες, ανάλογα με την πολυπλοκότητα της νόσου. Η θεραπεία μπορεί να συνοδεύεται από γαστρεντερικές διαταραχές, νευροψυχιατρικές και δερματικές αντιδράσεις, πονοκέφαλο, κοιλιακές κράμπες, ευερεθιστότητα.

Το Furagin είναι ένα φάρμακο νιτροφουράνιο που χαρακτηρίζεται από την αργή ανάπτυξη βακτηριακής αντίστασης σε αυτό. Το Furagin με κυστίτιδα με αίμα λαμβάνεται από το στόμα, αμέσως μετά τα γεύματα, με νερό, σε ποσότητα 100-200 mg έως τρεις φορές την ημέρα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι έως δέκα ημέρες. Εάν είναι απαραίτητο, το μάθημα μπορεί να επαναληφθεί μετά από 2 εβδομάδες. Στην παιδιατρική, το φάρμακο δεν χρησιμοποιείται.

Το Rulid είναι ένα μακρολιδικό αντιβιοτικό, ένα φάρμακο της ροξιθρομυκίνης. Αναφέρεται σε φάρμακα χαμηλής τοξικότητας. Το Rulid λαμβάνεται κάθε 12 ώρες στα 150 mg, αλλά αυτή η δόση μπορεί να αλλάξει από τον γιατρό ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της πορείας της νόσου. Πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες: αδυναμία, δερματικά εξανθήματα, διάρροια, μέλαινα, παροδικό μούδιασμα χεριών και ποδιών.

Τα αιμοστατικά φάρμακα για κυστίτιδα με αίμα δεν συνταγογραφούνται πάντα, αλλά μόνο εάν υπάρχει εμφανής πηγή αιμορραγίας. Τα ακόλουθα φάρμακα θεωρούνται τα ασφαλέστερα και ταχύτερα δραστικά:

Το Dicinon - το φάρμακο etamsylate - είναι ένας αντιαιμορραγικός παράγοντας. Το Dicynon για κυστίτιδα με αίμα χορηγείται ενδοφλεβίως ή ενδομυϊκά, σε βέλτιστη ημερήσια δόση 10-20 mg / kg σωματικού βάρους, 3-4 φορές. Η ημερήσια δόση για παιδιά είναι το ½ της δόσης για ενήλικες. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι συνήθως ήπιες και παροδικές: κοιλιακό άλγος, ζάλη, εξάψεις, αλλεργικές αντιδράσεις.

Το εκχύλισμα νεροπίπερου είναι ένα αιμοστατικό φυτικό παρασκεύασμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ενήλικες και παιδιά από 12 ετών. Το εκχύλισμα λαμβάνεται 35 σταγόνες έως και 4 φορές την ημέρα, μισή ώρα πριν από τα γεύματα. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα εμφάνισης παρενεργειών με τη μορφή πονοκεφάλου, ναυτίας και αλλεργικής αντίδρασης.

Συχνά συνταγογραφούνται φυτικά δισκία για κυστίτιδα με αίμα, τα οποία δρουν ήπια και αποτελεσματικά, ενώ συνδυάζουν την ασφάλεια και τον ελάχιστο αριθμό πιθανών παρενεργειών:

Η κυστόνη είναι συμπλήρωμα στις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Ενδείκνυται ιδιαίτερα με την παρουσία λίθων στην ουροδόχο κύστη, καθώς και για την επιτάχυνση της απέκκρισης του ουρικού οξέος. Το Cyston λαμβάνεται από το στόμα, ενήλικες - 2 δισκία και παιδιά από 12 ετών - 1 δισκίο 2-3 φορές την ημέρα, για αρκετές εβδομάδες. Οι παρενέργειες εκφράζονται σε δερματικά εξανθήματα, γαστρεντερικές διαταραχές, οσφυαλγία.

Το Kanefron είναι ένα εκχύλισμα νερού-αλκοόλ από φαρμακευτικά φυτά, μπορεί να παραχθεί με τη μορφή διαλύματος ή σακχαρόπηκτου. Το Kanefron με κυστίτιδα με αίμα λαμβάνεται σε ποσότητα δύο δισκίων τρεις φορές την ημέρα (παιδιά από 6 ετών - ένα δισκίο τρεις φορές την ημέρα). Οι ενήλικες ασθενείς λαμβάνουν το διάλυμα σε ποσότητα 50 σταγόνων τρεις φορές την ημέρα και τα παιδιά - 15-25 σταγόνες το πρωί, το απόγευμα και το βράδυ. Μετά την υποχώρηση των επώδυνων συμπτωμάτων, συνιστάται να συνεχίσετε τη λήψη του φαρμάκου για άλλες 14-30 ημέρες.

Το Monurel χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της οξείας μικροβιακής κυστίτιδας, της υποτροπιάζουσας οξείας κυστίτιδας, της μη ειδικής ουρηθρίτιδας, της βακτηριουρίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πάρτε το φάρμακο μεταξύ των γευμάτων, σε ποσότητα 3 g κοκκώδους σκόνης σε 1/3 φλιτζάνι νερό. Το εργαλείο λαμβάνεται μία φορά. Επιτρέπεται η επαναλαμβανόμενη λήψη του Monurel, αλλά όχι νωρίτερα από μία ημέρα μετά την πρώτη λήψη. Πιθανές παρενέργειες: πεπτικές διαταραχές, δερματικά εξανθήματα.

βιταμίνες

Εκτός από τη διατροφή και τη βασική θεραπεία για την κυστίτιδα με αίμα, οι βιταμίνες είναι πολύ σημαντικές. Βοηθούν στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων ιστών, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνουν τη μικροχλωρίδα. Με τη συμβουλή ενός γιατρού, μπορείτε να αρχίσετε να παίρνετε σύνθετα πολυβιταμινούχα συμπληρώματα ή να προσπαθήσετε να λαμβάνετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα.

Οι ακόλουθες βιταμίνες έχουν μεγάλη σημασία για την επιτυχή θεραπεία της κυστίτιδας:

 • Το ασκορβικό οξύ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό εάν η φλεγμονή προκαλείται από την είσοδο του E. Coli στην ουρήθρα. Η βιταμίνη C λαμβάνεται σε ποσότητα 0,5 g δύο φορές την ημέρα.
 • Η βιταμίνη Α είναι σημαντική για την πλήρη κυτταρική αποκατάσταση των τοιχωμάτων του ουροποιητικού οργάνου. Με κυστίτιδα με αίμα, αυτή η βιταμίνη καταναλώνεται σε ποσότητα 25 χιλιάδων IU την ημέρα.

Για την εξάλειψη της φλεγμονώδους διαδικασίας, απαιτείται ψευδάργυρος, ο οποίος μπορεί να αποτρέψει περαιτέρω την ανάπτυξη υποτροπών της νόσου. Είναι χρήσιμο να προσθέσετε εχινάκεια σε βιταμίνες και ψευδάργυρο - για παράδειγμα, με τη μορφή βάμματος. Αυτό το εργαλείο θα κάνει το ανοσοποιητικό σύστημα ισχυρότερο, έτσι ώστε η ασθένεια να υποχωρήσει γρήγορα.

Φυσικοθεραπευτική αγωγή

Η φυσικοθεραπεία μπορεί να αποτελείται από τις ακόλουθες διαδικασίες:

 • ηλεκτρική αναισθησία με λέιζερ και βραχέων παλμών.
 • θεραπεία με λέιζερ και μαγνητοθεραπεία.
 • φούρνο μικροκυμάτων, UHF;
 • εφαρμογή ημιτονοειδών διαμορφωμένων ρευμάτων.
 • ενδοκυστική φωνοφόρηση.

Στη διαδικασία της φυσιοθεραπείας, ένας συνδυασμός ημιτονοειδών διαμορφωμένων ρευμάτων με ηλεκτροφόρηση δίνει ένα καλό αποτέλεσμα: αυτό σας επιτρέπει να επιβραδύνετε τις επώδυνες παρορμήσεις από ένα κατεστραμμένο όργανο. Οι διαδικασίες ηλεκτροφόρησης SMT χρησιμοποιούνται σε σχέση με ασθενείς που πάσχουν από χρόνια μορφή φλεγμονής.

Η θεραπεία με λέιζερ, η θεραπεία υπερυψηλών συχνοτήτων, ο υπέρηχος χρησιμοποιούνται στην λανθάνουσα πορεία της νόσου στο στάδιο της ανάρρωσης.

Είναι δυνατόν να θερμανθεί η κυστίτιδα με αίμα;

Η θερμική έκθεση βοηθά πραγματικά στην εξάλειψη των κύριων επώδυνων συμπτωμάτων και χρησιμοποιείται συχνά για κυστίτιδα. Είναι όμως δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ξηρή ή υγρή θερμότητα για την απελευθέρωση αίματος στην κοιλότητα της ουροδόχου κύστης; Οι γιατροί λένε κατηγορηματικά: πριν από τη διάγνωση και τη διαπίστωση της ακριβούς πηγής αιμορραγίας, οι θερμικές διαδικασίες αντενδείκνυνται. Ακόμη και η παραμικρή προθέρμανση μπορεί να προκαλέσει σοβαρή οξεία αιμορραγία, η οποία είναι απολύτως αδύνατο να επιτραπεί.

Λοιπόν, είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε ένα μαξιλάρι θέρμανσης για κυστίτιδα με αίμα; Είναι αδύνατο μέχρι να επιτραπεί μια τέτοια διαδικασία από τον θεράποντα ιατρό.

Ένα μπάνιο, η σάουνα και ακόμη και ένα ζεστό μπάνιο με κυστίτιδα με αίμα αντενδείκνυται επίσης: επιτρέπεται μόνο να κάνετε ένα ζεστό ντους, επιπλέον πλύνετε τον εαυτό σας με ζεστά διαλύματα φουρατσιλίνης ή υπερμαγγανικού καλίου, εγχύσεις χαμομηλιού ή φασκόμηλου. Άλλες διαδικασίες νερού θα πρέπει να συμφωνηθούν με τον γιατρό.

Θεραπεία στο σπίτι

Ακόμη και στο σπίτι, είναι καλύτερο να διεξάγετε συνδυασμένη θεραπεία - φροντίστε να λάβετε φάρμακα και να κάνετε τις διαδικασίες που συνταγογραφεί ο γιατρός, συμπληρώνοντάς τις με ορισμένες εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας. Εάν προσπαθείτε να θεραπεύσετε την κυστίτιδα με αίμα αποκλειστικά με συνταγές "γιαγιάς", τότε μπορείτε να προσθέσετε προβλήματα στον εαυτό σας: η ασθένεια περιπλέκεται εύκολα από παθολογίες των νεφρών, μέχρι γενική δηλητηρίαση και σήψη.

Οι ασθενείς πρέπει να κατανοήσουν την ουσία της νόσου, να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στη σημασία της πρόληψης της αφυδάτωσης και της έγκαιρης εκκένωσης της ουρίας.

Όλοι οι ασθενείς θα πρέπει να γνωρίζουν την ανάγκη για αντιβιοτική θεραπεία, χωρίς την οποία είναι σχεδόν αδύνατο να θεραπευθεί πλήρως η λοιμώδης κυστίτιδα.

Η δίαιτα γίνεται όχι λιγότερο υποχρεωτική: εξαιρούνται αλμυρά, πικάντικα, ενοχλητικά τρόφιμα, αλκοόλ, καφές (προτιμώμενος πίνακας δίαιτας Νο. 10). Παρέχει πρόσληψη υγρών για τη διατήρηση της απαιτούμενης ημερήσιας διούρησης σε ποσότητα 2-2,5 λίτρων.

Η φυτοθεραπεία για κυστίτιδα με αίμα δεν φέρει σημαντικό ανεξάρτητο φορτίο. Ωστόσο, τα φαρμακευτικά φυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βοηθητική μέθοδος στο στάδιο της ανάρρωσης.

Εναλλακτική Θεραπεία

Η κύρια μέθοδος εναλλακτικής θεραπείας είναι η θέρμανση της περιοχής προβολής της ουροδόχου κύστης με θερμές κομπρέσες, θερμαντικά επιθέματα, σάκους φυσιολογικού ορού. Η προθέρμανση επαναλαμβάνεται για 5 λεπτά κάθε ώρα, μέχρι σταθερής βελτίωσης της κατάστασης. Πιστεύεται ότι οι θερμικές διαδικασίες έχουν αντισπασμωδική ιδιότητα, επομένως βοηθούν στην ταχεία ανακούφιση των επώδυνων συμπτωμάτων της κυστίτιδας. Ωστόσο, με εμφανή αιμορραγία, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί θερμότητα: πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Συνιστάται να πίνετε χυμό cranberry, χυμό cranberry. Αυτό το μούρο εμποδίζει την προσκόλληση παθογόνων μικροοργανισμών στον βλεννογόνο ιστό της ουροδόχου κύστης, γεγονός που συμβάλλει στην ταχεία ανάρρωση.

Και άλλη μια λαϊκή συνταγή. Ανακατέψτε ίσες ποσότητες χυμού από μαύρο ραπανάκι και μέλι. Πιείτε το φάρμακο για 1 κ.σ. μεγάλο. τρεις φορές τη μέρα. Η διάρκεια μιας τέτοιας θεραπείας είναι από τρεις έως τέσσερις εβδομάδες.

Κάνουν μπάνια και πλύσεις με χαμομήλι, για 10-20 λεπτά κάθε βράδυ, μέχρι να εξαλειφθούν τα επώδυνα συμπτώματα.

Για να ζεσταθεί η ουροδόχος κύστη χρησιμοποιείται και μάλλινο μαντίλι, το οποίο εφαρμόζεται στην κάτω κοιλιακή χώρα. Αυτή η μέθοδος θέρμανσης είναι εξαιρετική εάν χρησιμοποιείται τη νύχτα.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φαρμακευτικά φυτά.

Θεραπεία με βότανα

Ένα από τα πιο κοινά βότανα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της κυστίτιδας είναι ο άνηθος. Γνωστό σε όλα τα χόρτα, μαζί με τους σπόρους, έχει έντονες καθαριστικές, βακτηριοκτόνες και αναπλαστικές ιδιότητες. Ο άνηθος λαμβάνεται συχνότερα με τη μορφή αφεψήματος ή αφεψήματος:

 • οι σπόροι άνηθου αλέθονται σε σκόνη, 1 κ.γ. μεγάλο. σκόνη ρίξτε 250 ml βραστό νερό και επιμείνετε σε ένα θερμός για αρκετές ώρες (καλύτερα - 2,5 ώρες), πίνετε 100 ml δύο ή τρεις φορές την ημέρα.
 • Οι σπόροι χύνονται με βραστό νερό (1 κουταλιά της σούπας ανά 250 ml νερού) και διατηρούνται σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, μετά από το οποίο φιλτράρονται και λαμβάνονται ½ φλιτζάνι έως και πέντε φορές την ημέρα.

Εκτός από τον άνηθο, το έγχυμα χαμομηλιού βοηθά στην κυστίτιδα με αίμα. Ρίχνουμε 1 κ.γ. μεγάλο. χρώμα χαμομηλιού 250 ml βραστό νερό, επιμείνετε κάτω από το καπάκι για ένα τέταρτο της ώρας, φιλτραρισμένο. Πάρτε ένα τρίτο φλιτζάνι τρεις φορές την ημέρα.

Εάν η κυστίτιδα δεν σχετίζεται με νεφρική νόσο, τότε μπορεί να θεραπευτεί με φύλλα αρκουδάκι. Μια κουταλιά της σούπας πρώτων υλών χύνεται σε 200 ml βραστό νερό, διατηρείται για μισή ώρα σε λουτρό νερού, φιλτράρεται και ψύχεται. Πιείτε το φάρμακο 1 κ.σ. μεγάλο. έως και έξι φορές την ημέρα, μεταξύ των γευμάτων. Φυλάσσετε το φάρμακο στο ψυγείο.

Ένα θετικό αποτέλεσμα σημειώνεται εάν η κυστίτιδα με αίμα αντιμετωπίζεται με φύλλα μούρων. Πάρτε μια κουταλιά της σούπας θρυμματισμένα φύλλα, ρίξτε 250 ml βραστό νερό, κρατήστε κάτω από το καπάκι για μια ώρα. Πίνετε 100 ml τρεις φορές την ημέρα μισή ώρα πριν από τα γεύματα.

Άλλα γνωστά φυτά χρησιμοποιούνται επίσης για την κυστίτιδα - για παράδειγμα, φασκόμηλο, βιολέτα, μέντα, φύλλα ριζώματος και πικραλίδας, φυτόχορτο, ρίζωμα marshmallow ή υπερικό.

Οποιοπαθητική

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα συνταγογραφούνται λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά της νόσου ενός συγκεκριμένου ασθενούς: για παράδειγμα, λαμβάνονται υπόψη η μορφή της κυστίτιδας, η αιτιολογία της, η πρωτογενής ή δευτερογενής παθολογία, καθώς και ορισμένα μεμονωμένα χαρακτηριστικά του ίδιου του ασθενούς.

 • Το Aconitum βοηθά στο οξύ στάδιο της κυστίτιδας με αίμα, το οποίο συνοδεύεται από σημάδια δηλητηρίασης, καυστικό πόνο στο ουροποιητικό σύστημα, επώδυνη προβληματική ούρηση - συμπεριλαμβανομένων των παιδιών.
 • Το Apis συνταγογραφείται για θολά και αιματηρά ούρα, καθώς και για γενικά συμπτώματα όπως υπνηλία, λήθαργος και πρήξιμο.
 • Το αρσενικό χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της χρόνιας φλεγμονής στην οποία βρίσκεται πύον και αίμα στα ούρα.
 • Η Belladonna βοηθά σε μια οξεία διαδικασία με εκδηλώσεις υπερευαισθησίας στην ουρία.
 • Το Cantharis χρησιμοποιείται για την εξάλειψη του αφόρητου σπασμωδικού πόνου στην ουρήθρα και το περίνεο, με μια στάλα ούρων με αίμα.
 • Το Dulcamara χρησιμοποιείται για μικρές ποσότητες δύσοσμων και θολών ούρων με κόκκινη ή ελαφριά βλέννα. Η κατάσταση επιδεινώνεται με δροσερό καιρό.

Υπάρχουν και άλλα εξίσου πολύτιμα ομοιοπαθητικά φάρμακα - για παράδειγμα, πολλοί ασθενείς βοηθούνται από το Berberis vulgaris, το Calcarea, το Camphor, το Carbo vegetabilis. Αλλά οποιοδήποτε από αυτά τα φάρμακα συνταγογραφείται σύμφωνα με τις σχετικές ενδείξεις και σε μεμονωμένες δόσεις, οι οποίες αξιολογούνται από ομοιοπαθητικό γιατρό κατά τη διάρκεια μιας διαβούλευσης.

Χειρουργική επέμβαση

Η χειρουργική θεραπεία της κυστίτιδας με αίμα αναφέρεται μόνο σε λίγες περιπτώσεις:

 • με ουρολιθίαση, όταν καθίσταται απαραίτητο να αφαιρεθεί η πηγή συνεχούς ερεθισμού του βλεννογόνου.
 • σε διεργασίες όγκου, όταν είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί ένας καλοήθης ή κακοήθης όγκος που καταστρέφει ιστούς και αιμοφόρα αγγεία και προάγει την αιμορραγία.
 • με ανατομικά ελαττώματα της ουρήθρας.

Η χειρουργική εξάλειψη των ανατομικών ελαττωμάτων συνταγογραφείται σύμφωνα με μεμονωμένες ενδείξεις και είναι μια μικρή πλαστική χειρουργική επέμβαση του καναλιού της ουρήθρας - για παράδειγμα, μεταφορά του εξωτερικού ανοίγματος της ουρήθρας, δίνοντάς της υψηλότερη θέση για την πρόληψη της τακτικής μόλυνσης. Μια τέτοια παρέμβαση δεν απαιτεί μεγάλη περίοδο ανάρρωσης και γίνεται ακόμη και σε εξωτερικά ιατρεία. Αν και είναι προτιμότερο ο ασθενής να βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση για τουλάχιστον 1-2 ημέρες.

Για την επέμβαση χρησιμοποιούνται αυτοαπορροφήσιμα ράμματα, η μετεγχειρητική περίοδος είναι συνήθως φευγαλέα. Ο ασθενής έρχεται για έλεγχο παρακολούθησης στον χειρουργό 1-2 φορές. Κατά κανόνα, μετά την παρέμβαση, οι υποτροπές της κυστίτιδας δεν ενοχλούν πλέον.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.