^

Υγεία

A
A
A

HIV λοίμωξη: ανίχνευση του ιού της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (PCR vich)

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.11.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Ο HIV στο υλικό απουσιάζει κανονικά.

Η μέθοδος PCR για την ανίχνευση του HIV RNA μπορεί να είναι ποιοτική και ποσοτική. Η ποιοτική ανίχνευση του RNA του ιού της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας με χρήση PCR χρησιμοποιείται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • νεογνικός έλεγχος;
  • επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων μιας ορολογικής εξέτασης διαλογής ·
  • εξέταση ασθενών με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης ·
  • την επίλυση των αμφίβολων αποτελεσμάτων της έρευνας σχετικά με την ανοσοαποτύπωση;
  • παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας της αντιιικής θεραπείας ·
  • ο ορισμός του σταδίου της ασθένειας (η μετάβαση της μόλυνσης στην ασθένεια).

Η άμεση ποσοτικοποίηση του HIV RNA με PCR επιτρέπει ακριβέστερη πρόβλεψη του ρυθμού εξέλιξης της νόσου σε άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV, ακριβέστερα από τον αριθμό των κυττάρων CD4 +, και επομένως να αξιολογεί με μεγαλύτερη ακρίβεια την επιβίωσή τους. Η υψηλή περιεκτικότητα των σωματιδίων του ιού συσχετίζεται συνήθως με μια έντονη εξασθένηση της ανοσολογικής κατάστασης και χαμηλή περιεκτικότητα των CD4 + κυττάρων. Μια χαμηλή περιεκτικότητα σωματιδίων ιού συσχετίζεται συνήθως με μια ευνοϊκότερη ανοσοποιητική κατάσταση και υψηλότερη περιεκτικότητα σε CD4 + κύτταρα. Η περιεκτικότητα του ιικού RNA στο αίμα επιτρέπει την πρόβλεψη της μετάβασης της νόσου στο κλινικό στάδιο. Η πιθανότητα ανάπτυξης AIDS σε 10,8 φορές περισσότεροι ασθενείς με περιεχόμενο HIV-1 στο αίμα άνω των 10 000 αντίγραφα / ml από εκείνα με τα επίπεδα στο αίμα του HIV-1 κατωτέρω 10.000 αντίγραφα / ml. Με τη μόλυνση από τον HIV, η πρόγνωση εξαρτάται άμεσα από το επίπεδο της ιαιμίας. Η μείωση του επιπέδου της ιαιμίας στη θεραπεία βελτιώνει την πρόγνωση της νόσου.

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Πολιτειών ανέπτυξε ενδείξεις για τη θεραπεία ασθενών με HIV. Η θεραπεία ενδείκνυται για ασθενείς με αριθμό κυττάρων CD4 + στο αίμα μικρότερο από 300 σε 1 μl ή επίπεδα HIV RNA ορού πάνω από 20.000 αντίγραφα / ml (PCR). Η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της αντιρετροϊκής θεραπείας των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον HIV διεξάγεται για να μειωθεί η περιεκτικότητα του HIV RNA στον ορό HIV. Με αποτελεσματική θεραπεία, το επίπεδο της ιαιμίας πρέπει να μειώνεται 10 φορές κατά τις πρώτες 8 εβδομάδες και να είναι κάτω από το όριο ευαισθησίας της PCR (λιγότερο από 500 αντίγραφα / ml) 4-6 μήνες μετά την έναρξη της θεραπείας.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.