^

Υγεία

A
A
A

Φυσικοθεραπεία για δερματίτιδα και δερματοπάθεια

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 18.10.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Όλες οι δερματίτιδες και οι δερματοπάθειες, για τις οποίες δεν υπάρχουν ενδείξεις για νοσηλεία, πρέπει να αντιμετωπίζονται σε εξωτερικούς ή εξωτερικούς ασθενείς. Σε αυτή την περίπτωση, οι μέθοδοι φαρμακευτικής θεραπείας αυτής της παθολογίας με τη μορφή εξωτερικής εφαρμογής κατάλληλων αλοιφών και κατάποσης διαφόρων φαρμάκων συμπληρώνονται απαραίτητα με πιθανές μεθόδους φυσιοθεραπείας.

Μία από τις θεραπευτικές μεθόδους καθολικής εξωτερικούς φυσικούς παράγοντες για δερματίτιδα και δερματίτιδα είναι μια ακτινοβολία λέιζερ χαμηλής ενέργειας, λόγω των επιπτώσεών παθογενετική κλιματισμού προκαθορισμένη επίτευγμα αντιφλεγμονώδη, αποσυμφορητικό της, απευαισθητοποίηση, immunocorrecting και αναγεννητική επίδραση, και βελτίωση της περιφερειακής κυκλοφορίας του αίματος.

ακτινοβολία λέιζερ διεξάγεται με τη χρήση συσκευών που παράγουν ερυθρό φως (μήκος κύματος 0,63 um) ή εγγύς υπέρυθρο (μήκος κύματος 0,8 - 0,9 um) τμήμα του οπτικού φάσματος, σε συνεχή ή παλμική λειτουργία δημιουργίας αυτής της ακτινοβολίας. Η διαδικασία έκθεσης είναι μακρινή (κάθαρση 0,5 cm), σταθερή ή ασταθής.

Ακτινοβολούν εκτεθειμένες περιοχές του δέρματος. Πριν από τη διαδικασία, η πληγείσα επιφάνεια του δέρματος καθαρίζεται από μια υγρή ορμητική ή πυώδη εκκένωση. Με την παρουσία ζυγών ή κρούστας, χρησιμοποιείται υπέρυθρη ακτινοβολία. Όταν χρησιμοποιείτε παλμικά υπέρυθρα πομπούς, επιτρέπεται η εφαρμογή 2 έως 3 στρωμάτων γάζας ή επίδεσμου.

Η ακτινοβόληση διεξάγεται σχετικά με τα πεδία, συλλαμβάνοντας το σύνολο των προσβεβλημένων επιφάνειας του δέρματος με τη διαμόρφωση παθολογικών τμήμα από την περιφέρεια προς το κέντρο και υγιούς ιστού στο εύρος 1 -. 1,5 ΜΑΟ θεωρείται δυνατόν να χρησιμοποιηθεί μια τεχνική σάρωση μίας δέσμης λέιζερ σε μία ταχύτητα της κίνησης του ψυγείου (δέσμη) του 1 cm / s.

MRP NLI 1 - 5 mW / cm 2. Στην δυνατότητες διαμόρφωσης συχνότητας βέλτιστη LLR ακόλουθες παραμέτρους: η παρουσία των φλεγμονωδών αντιδράσεων του δέρματος επηρεάζεται από τις πρώτες 5 θεραπείες με συχνότητα 80 Ηζ, όλες οι ακόλουθες διαδικασίες μέχρι την ολοκλήρωση της πορείας της φυσιοθεραπείας διεξάγεται σε μία συχνότητα 10 Ηζ.

Χρόνος δράσης στο πεδίο μέχρι 5 λεπτά. Η πορεία της θεραπείας 10 - 15 διαδικασίες ημερησίως 1 φορά την ημέρα το πρωί.

Επαναλαμβανόμενα μαθήματα έκθεσης με λέιζερ σε χρόνιες δερματολογικές ασθένειες μπορούν να πραγματοποιηθούν μετά από 1 έως 3 μήνες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για ασθένειες όπως η νευροδερματίτιδα και ορισμένες μορφές έκζεμα, η πρώτη πορεία της θεραπείας με λέιζερ είναι εξαιρετικά αποτελεσματική. Ωστόσο, με επακόλουθες επαναλαμβανόμενες πορείες αυτής της μεθόδου φυσικοθεραπείας αυτών των ασθενειών, η θεραπευτική της αποτελεσματικότητα μειώνεται σταδιακά.

Η κλινική εμπειρία μαρτυρεί την επαρκή αποτελεσματικότητα της εφαρμογής της δερματίτιδας και των δερματώσεων της δράσης των κυμάτων πληροφορίας από τη συσκευή "Azor-IK". Η τεχνική είναι μακρινή (χάσμα 0,5 cm), ασταθής.

Ολόκληρη η επιφάνεια του δέρματος που επηρεάζεται ακτινοβολείται σύμφωνα με τη διαμόρφωση της παθολογικής περιοχής, από την περιφέρεια έως το κέντρο, με ακτινοβολία υγιεινών ιστών σε απόσταση 1-1,5 cm, με ταχύτητα 1 cm / s.

Σε περίπτωση φλεγμονώδους αντίδρασης του δέρματος, εφαρμόζονται οι πρώτες 5 διαδικασίες σε συχνότητα 80 Hz, όλες οι επόμενες - με συχνότητα 10 Hz.

Ο χρόνος έκθεσης για τη διαδικασία είναι έως και 30 λεπτά. Η πορεία της θεραπείας - μέχρι 15 διαδικασίες ημερησίως 1 φορά την ημέρα το πρωί

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.