^

Υγεία

Χειρουργικές ασθένειες

Χέρνια του οισοφάγου: αιτίες, σημεία, πώς να θεραπεύσει;

Οι παθολογίες που σχετίζονται με τη διάσπαση της γαστρεντερικής οδού είναι πάντα ένα μεγάλο πρόβλημα για ένα άτομο. να παρεμβαίνει σε μια από τις βασικές φυσιολογικές ανάγκες της - διατροφή. 

Ομφαλίτιδα του ομφαλού: καταρροϊκή, πυώδης, φλεγμονώδης, νεκρωτική

Η ομφαλίτιδα είναι μια διαδικασία φλεγμονής του ομφάλιου λώρου και του περιβάλλοντος ιστού, που είναι πιο συχνή στα νεογέννητα. Χαρακτηριστικά της δομής του δέρματος και του υποδόριου ιστού στα βρέφη είναι τέτοια ώστε η φλεγμονώδης διαδικασία να εξαπλώνεται πολύ γρήγορα.

Οξεία καταρροϊκή σκωληκοειδίτιδα

Με την καταρροϊκή σκωληκοειδίτιδα εννοείται το αρχικό στάδιο αλλαγών στο βλεννογόνο στρώμα του προσαρτήματος. Σε αυτή την περίπτωση, η φλεγμονή έχει κυρίως επιφανειακό χαρακτήρα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν επηρεάζει τους βαθιούς ιστούς, αλλά αναπτύσσεται στα κύτταρα του επιθηλίου.

Γαγκρενώδης σκωληκοειδίτιδα: συμπτώματα, συνέπειες, λειτουργία, μετεγχειρητική περίοδος

Η έννοια της "σκωληκοειδίτιδας" είναι γνωστή σε όλους, αλλά λίγοι γνωρίζουν μια τέτοια διάγνωση ως «γαστρεντερική σκωληκοειδίτιδα».

Οξεία φλεγμονώδης σκωληκοειδίτιδα: πυώδης, ελκώδης, γαγγραινώδης

Η φλεγμομονική σκωληκοειδίτιδα είναι μια οξεία μορφή φλεγμονής του παραρτήματος, που χαρακτηρίζεται από την εναπόθεση ινώδους στην επιφάνεια της, μια μεγάλη συγκέντρωση πύου και ένα σαφώς οξεία οίδημα.

Αποφρακτικό απόστημα: κλινική, αυτοψία

Η οξεία σκωληκοειδίτιδα είναι μια πολύ κοινή χειρουργική παθολογία. Μια τέτοια ασθένεια απαιτεί επείγουσα χειρουργική επέμβαση, διαφορετικά μπορεί να αναπτυχθούν σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές.

Αναστροφή των εντέρων

Οξεία χειρουργική παθολογία του περιτοναίου, η οποία συνίσταται στην περιστροφή οποιουδήποτε τμήματος του εντέρου ή του τμήματος του γύρω από το μεσεντέριο ή τον άξονά του. Ο αυλός του παχέος εντέρου αλληλοεπικαλύπτεται, τα μεσεντερικά νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία παγιδεύονται, δημιουργείται ένα μηχανικό εμπόδιο στο πεπτικό σύστημα.

Υποδιαφραγματικό απόστημα

Όταν η εσωτερική μολυσματική φλεγμονή των ιστών, και συνοδεύεται από την καταστροφή των πυώδη τήξης τους που ταξινομούνται στο Υποδιαφραγματικό απόστημα, αυτό σημαίνει ότι το απόστημα (περιορισμένη συσσώρευση κάψουλα πύου) που βρίσκεται στην κοιλιακή περιοχή κάτω των πλευρών

Απουσία της κοιλιακής κοιλότητας

Μπορεί να σχηματιστεί σε οποιοδήποτε μέρος της κοιλιακής κοιλότητας με το σχηματισμό ενός αριθμού κλινικών συνδρόμων: σηπτικό, μεθυστικό, εμπύρετο.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.