^

Υγεία

Ψυχική υγεία (ψυχιατρική)

Σχιζοφρένεια σε παιδιά και εφήβους

Στα παιδιά, οι ψυχικές διαταραχές και η σχιζοφρένεια εμφανίζονται σχεδόν στην ίδια κλίμακα με τους ενήλικες, μόνο που εκδηλώνονται με τον δικό τους τρόπο.

Πώς να αναγνωρίσετε τη σχιζοφρένεια από τη συμπεριφορά;

Ο ασθενής δεν αναρρώνει πλήρως, καθώς η απόσυρση των ψυχοτρόπων φαρμάκων είναι πάντα γεμάτη παροξύνσεις - η συγκεκριμένη συμπεριφορά στη σχιζοφρένεια επαναλαμβάνεται, ανεξάρτητα από τη διάρκεια της φαρμακευτικής αγωγής.

Σχιζοφρένεια στους άνδρες: αιτίες, τύποι, διάγνωση, πρόγνωση

Πάνω από ένας αιώνας έχει περάσει από τη στιγμή που η σχιζοφρένεια επισημάνθηκε ως ανεξάρτητη ασθένεια, αλλά οι συζητήσεις εξακολουθούν να συνεχίζονται όχι μόνο για τη φύση της, αλλά και για την ίδια την ύπαρξή της ως ξεχωριστή ασθένεια.

Μέθοδοι θεραπείας της σχιζοφρένειας στους άνδρες

Η θεραπεία της σχιζοφρένειας στους άνδρες δεν διαφέρει από τη θεραπεία των γυναικών, απλώς οι άνδρες είναι πιο πιθανό να αρρωστήσουν πιο σοβαρά και, κατά συνέπεια, απαιτούνται πιο ισχυρά αντιψυχωσικά σε υψηλότερες δόσεις για τη θεραπεία τους.

Σχιζοφρένεια στους άνδρες: συμπτώματα, χαρακτηριστικά σημάδια συμπεριφοράς

Τα πρώτα σημάδια συνήθως γίνονται αντιληπτά από το στενό περιβάλλον ως εκκεντρικότητες - η κακή διάθεση, η εξαθλίωση των συναισθημάτων, η απομόνωση δεν είναι συγκεκριμένα σημάδια μόνο σχιζοφρένειας, και μάλιστα ψυχικής ασθένειας γενικότερα. 

Ο φόβος της μοναξιάς σε γυναίκες και άνδρες

Η αυτοφοβία είναι ένας ιατρικός όρος που περιγράφει μια τέτοια ψυχική διαταραχή όπως ο φόβος του να είσαι μόνος. Άλλα πιθανά ονόματα για αυτή τη διαταραχή είναι ισοφοβία, ερημοφοβία, μονοφοβία. Μιλάμε για τον φόβο να μείνεις μόνος, να μην έχεις μια υγιή και μόνιμη σχέση, να χάσεις αγαπημένα πρόσωπα.

Φόβος για σοβαρή σχέση σε γυναίκες και άνδρες

Μεταξύ των συγκεκριμένων ανθρώπινων φόβων που θεωρούνται παράλογοι (χωρίς κίνητρα) και ονομάζονται φοβίες,  υπάρχει ο φόβος των σχέσεων  ή ο φόβος της συναισθηματικής προσκόλλησης. 

Φόβος για μικρά αντικείμενα ή μικροφοβία

Η φοβία είναι ένας πολύ γνωστός όρος που περιγράφει τον ισχυρό, παράλογο και συνεχή φόβο ενός ατόμου για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, πράγμα, δράση κ.λπ. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.