^

Υγεία

Ασθένειες του ήπατος και της χοληφόρου οδού

Ηπατοσπληνομεγαλία: τι είναι αυτό, πώς να το αντιμετωπίσουμε;

Η ταυτόχρονη παθολογική αύξηση του μεγέθους των σπλαχνικών οργάνων όπως το συκώτι (στα λατινικά - ηπαρά) και η σπλήνα (στα ελληνικά - σπλήνα) ορίζεται στην ιατρική ως ηπατοσπληνομεγαλία.

Εμπύημα της χοληδόχου κύστης

Μια κατάσταση κατά την οποία συσσωρεύεται μεγάλη ποσότητα πυώδους έκκρισης στη χοληδόχο κύστη χωρίς τη δυνατότητα απελευθέρωσής τους ονομάζεται εμπύημα της χοληδόχου κύστης.

Τοξική ηπατίτιδα του ήπατος: οξεία, χρόνια, ναρκωτική, αλκοολική

Υπό την τοξική ηπατίτιδα θα πρέπει να νοείται η παθολογική διαδικασία στο ήπαρ, η οποία συμβαίνει ως αποτέλεσμα του γεγονότος ότι το σώμα διεισδύει σε τοξικές ουσίες. 

Πολύποδες στη χοληδόχο κύστη: είναι επικίνδυνο, πώς να θεραπεύσει χωρίς χειρουργική επέμβαση με εναλλακτικά μέσα

Τις περισσότερες φορές, αυτοί οι σχηματισμοί έχουν μια σφαιρική διαμόρφωση και είναι μια καλοήθη ανάπτυξη των βλεννογόνων ιστών του οργάνου.

Στάση χολής

Μεταξύ πεπτικό παθολογίες γαστρεντερολόγοι εκκρίνει χολή στάση, η οποία είναι ένα σύνδρομο, μια δυσλειτουργία στο ηπατοχολικό σύστημα: παραγωγή χολής του ήπατος, της χοληδόχου κύστης (depot χολής, όπου γίνεται πιο συμπυκνωμένο) ή χολική δίκτυο μεταφορών (ενδο- και εξωηπατικών χοληφόρων οδών).

Απουσία του ήπατος

Αυτή η εξέλιξη της φλεγμονώδους διαδικασίας στους ιστούς του ήπατος με την κατάσταση της νέκρωσης τους και τον σχηματισμό μιας κοιλότητας με πυώδη περιεχόμενα.

Συμπτώματα κίρρωσης του ήπατος: από το αρχικό έως το τελευταίο στάδιο

Η κίρρωση του ήπατος είναι πιο συχνή στους άνδρες. Τα συμπτώματα της κίρρωσης του ήπατος διαφέρουν στην ποικιλία των εκδηλώσεων.  

Steatogepatitis

Η steatogepatitis είναι μια μεταβατική φάση της νόσου από τη στεάτωση στην κίρρωση. Αυτή η παθολογία επηρεάζει τα κύτταρα του ηπατικού ιστού, εκφράζοντας μια φλεγμονώδη διαδικασία που αναπτύσσεται με βάση τη λιπώδη δυστροφία.

Χοληστερόλη της χοληδόχου κύστης

Χοληστερίνη χοληδόχος κύστη - μια παραβίαση της χοληδόχου κύστης, που συνδέεται με έναν κακό μεταβολισμό των λιπών.

Φλεγμονή της χοληδόχου κύστης σε ένα παιδί

Η κάμψη της χοληδόχου κύστης σε ένα παιδί είναι παραμόρφωση του οργάνου και μείωση της ικανότητας εργασίας του. Η χοληδόχος κύστη χωρίζεται σε τρία μέρη (κάτω μέρος, λαιμό, σώμα) και βρίσκεται στο κάτω μέρος του ήπατος.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.