^
A
A
A

Υδροπεριτίνη για αποτρίχωση

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.11.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Ο υδροπερίτης χρησιμοποιείται περισσότερο για τον αποχρωματισμό των μαλλιών παρά για την ολική απομάκρυνσή τους. Συμφωνώ ότι οι ελαφριές, λεπτές τρίχες είναι λιγότερο αισθητές στο δέρμα από τις μικρές και τις σκοτεινές τρίχες. Υδροπεριτίνη για αποτρίχωση, ακριβέστερα, για την «καμουφλάζ» που χρησιμοποιούν οι γιαγιάδες μας, και μάλιστα αυτή η μέθοδος είναι πολύ απλή, προσβάσιμη και σχετικά ασφαλής.

Ένας υδροπερίτης είναι μια ένωση ουρίας και υπεροξειδίου του υδρογόνου. Το υπεροξείδιο επηρεάζει τις χρωστικές της τρίχας και το καρβαμίδιο βοηθά σε αυτή τη διαδικασία, ενεργώντας ως «όχημα».

Πώς χρησιμοποιείται το υδροπερικό για αποχρωματισμό, αποτρίχωση; Είναι απαραίτητο να προετοιμάσουμε μια λύση 15% κατ 'αυτόν τον τρόπο:

  • Για να πάρουμε 10 δισκία υδροπερίτιδας σε ένα φαρμακείο, θα χρειαστούμε μόνο 3 κομμάτια, τα υπόλοιπα θα είναι εφεδρικά, επειδή η διαδικασία πιθανότατα θα πρέπει να επαναληφθεί αρκετές φορές.
  • Αλέθετε 3 δισκία και τα ανακατεύετε με 10 ml βρασμένου ή καθαρού νερού.
  • Προσθέστε 8-10 σταγόνες αμμωνίας στο διάλυμα.
  • Εφαρμόστε το μείγμα σε περιοχές με ανεπιθύμητη τρίχα που καλύπτει με βαμβάκι, στυλεό.
  • Αφήστε να στεγνώσει τελείως και επαναλάβετε τη δράση.
  • Μετά από 20-25 λεπτά, το μείγμα μπορεί να ξεπλυθεί με ζεστό νερό.
  • Η επόμενη διαδικασία, όπως και η προηγούμενη, θα πρέπει να γίνει σε 2 ημέρες.
  • Επαναλάβετε την εφαρμογή της υδροπερίτης μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σε μερικές γυναίκες, τα μαλλιά δεν γίνονται μόνο ελαφρύτερα, αλλά λεπτότερα, επιπλέον, μεγαλώνουν πιο αργά. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η υδροπερίτη υπερβαίνει το ευαίσθητο και ευαίσθητο δέρμα, οπότε η λύση πρέπει να υποβληθεί σε προκαταρκτική εξέταση στο πίσω μέρος του χεριού (στο χέρι). Εάν δεν υπάρχει ερεθισμός, ερυθρότητα, τότε η θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερες περιοχές του σώματος. Θα πρέπει επίσης να προειδοποιήσει για το απαράδεκτο της λεύκανσης μαλλιών υδροπεριτονίου πάνω στο άνω χείλος, αντί για ελαφριές τρίχες μπορεί να πάρει ερυθρωμένο δέρμα και τα μαλλιά δυσάρεστη κίτρινη απόχρωση.

trusted-source[1]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.