^

Τύποι νημάτων για λίφτινγκ προσώπου

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 16.08.2022
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Η πλαστική χειρουργική προσφέρει μια ποικιλία διαδικασιών αντιγήρανσης, η τεχνολογία νημάτων είναι μόνο μία από αυτές. Η χρήση νημάτων για λίφτινγκ προσώπου προτιμάται από όσους δεν τολμούν να ολοκληρώσουν την πλαστική επέμβαση. Η επιτυχία της διαδικασίας εξαρτάται από έναν συνδυασμό παραγόντων: την εμπειρία του ειδικού, την ηλικία του ατόμου, το βάθος του προβλήματος, τα χαρακτηριστικά του οργανισμού, την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται.

Οι τύποι νημάτων για λίφτινγκ προσώπου χωρίζονται υπό όρους σε ομάδες: απορροφήσιμα, μη απορροφήσιμα, συνδυασμένα. Τα πρώτα είναι κατασκευασμένα από ασταθή υλικά, εξαφανίζονται από το δέρμα μέσα σε έξι μήνες ή περισσότερο. Σε αυτό το διάστημα, σχηματίζεται ένα είδος πλαισίου γύρω από αυτό, που υποστηρίζει το περίγραμμα για άλλα δύο χρόνια.

 • Υλικό που δεν υπόκειται σε αυτοκαταστροφή παραμένει στο πάχος του προσώπου πολύ περισσότερο, ίσως για μια ζωή. Χρησιμοποιείται για εντατική ανύψωση του λαιμού, του ντεκολτέ και άλλων περιοχών.

Τα συνδυασμένα νήματα παραμένουν εν μέρει στο πάχος του δέρματος. Επίσης δεν φαίνονται οπτικά, αλλά συγκρατούνται από τον λεγόμενο κώνο.

Σύμφωνα με τη δομή και τις μεθόδους στερέωσης, υπάρχουν λείες, οδοντωτές, βιδωτές, πλεγμένες, υγρές (βιονικές) κλωστές. Σήμερα, οι ειδικοί χρησιμοποιούν ένα ευρύ φάσμα νημάτων από διάφορα υλικά, από παγκόσμιους κατασκευαστές και εγχώριους.

Για ασθενείς άνω των 40, συνιστώνται υλικά που δεν διαλύονται από μόνα τους. Σε άτομα άνω των 50, οι αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία είναι ακόμη πιο έντονες. Τα νήματα χρυσού ή Aptos είναι κατάλληλα για αυτά. Με τη σωστή εφαρμογή όλων των σταδίων και τα υψηλής ποιότητας νήματα, μετά από δύο εβδομάδες, το πρήξιμο, η ερυθρότητα και άλλα ίχνη εξαφανίζονται και το πρόσωπο γίνεται αισθητά νεότερο και πιο φρέσκο.

Λίφτινγκ προσώπου με μεσοκλωστές

Οι μεσοκλωστές είναι επεξεργασμένες ίνες, παράγονται από μια ουσία υψηλής ελαστικότητας, συμβατή με το ανθρώπινο σώμα. Όταν διασπώνται, σχηματίζουν διοξείδιο του άνθρακα και νερό και απεκκρίνονται χωρίς να βλάπτουν την υγεία. Τέτοιες ιδιότητες κάνουν τις μεσοκλωστές χρήσιμες για τη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος. Η διαδικασία είναι διαθέσιμη σε ασθενείς και των δύο φύλων - εάν δεν υπάρχουν ιατρικές αντενδείξεις.

 • Με ένα λίφτινγκ με μεσοκλωστές, ένα όμορφο οβάλ υποστηρίζεται από ένα πλαίσιο συνδετικού ιστού. Η καινοτόμος τεχνική έχει άλλο όνομα - tradelifting.

Γράφουν ότι μια τεχνική που βασίζεται στην επίδραση της ρεφλεξολογίας εφευρέθηκε από ειδικούς της Ανατολής και ότι, εκτός από το ορατό αποτέλεσμα, βοηθά στην εύρεση μιας αόρατης, αλλά όχι λιγότερο σημαντικής κατάστασης - πνευματικής αρμονίας. Ως εκ τούτου, πολλοί το θεωρούν μια πραγματική ανακάλυψη στην αισθητική ιατρική.

Η ποσότητα και η ποιότητα των νημάτων για λίφτινγκ προσώπου προσδιορίζεται στο στάδιο της εξέτασης και της προετοιμασίας. Φροντίστε να λάβετε υπόψη τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά του δέρματος και τις ιδιαιτερότητες του προβλήματος.

 • Η γραμμική εκδοχή των μεσοκλωστών λύνει τα προβλήματα των 35χρονων, εξαφανίζει δηλαδή τις λεπτές ρυτίδες.
 • Τα σπειροειδή βιολογικά νήματα είναι πιο κατάλληλα για άτομα ηλικίας 40 ετών για την εξάλειψη του λίπους στο πηγούνι, τη βελτίωση της κατάστασης των φρυδιών, των ρινοχειλικών πτυχών και του ντεκολτέ.
 • Οι ισχυρές μεσοκλωστές με εγκοπές συσφίγγουν αξιόπιστα το μεσαίο τμήμα του προσώπου.

Η ανύψωση με νήματα πραγματοποιείται από επαγγελματία, κάτοχο πιστοποιητικού για το δικαίωμα πραγματοποίησης τέτοιων ενεργειών. Πρέπει να ελέγχει όχι μόνο τις κινήσεις του, αλλά όλη τη διαδικασία. Η μεσοκλωστή δεν προκαλεί σοβαρή ενόχληση στον ασθενή, δεν παραμορφώνει τους περιβάλλοντες ιστούς και ριζώνει αξιόπιστα στο πάχος του χορίου.

Η απορρόφηση του υλικού γίνεται μετά από ενάμιση έως δύο χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα, το πρόσωπο φαίνεται αναζωογονημένο, το οβάλ είναι καθαρό. Εάν είναι επιθυμητό, το περίγραμμα μπορεί να διορθωθεί ξανά μετά από δύο χρόνια.

Κλωστές Aptos για λίφτινγκ προσώπου

Ο τύπος των νημάτων Aptos για λίφτινγκ έχει περάσει από μια εξελικτική πορεία και έχει βελτιωθεί σε σύγκριση με την αρχική έκδοση. Αρχικά, αυτά ήταν προϊόντα με εγκοπές κατασκευασμένα από μη απορροφήσιμο πολυπροπυλένιο. Σήμερα, εκτός από τις κλωστές για λίφτινγκ διαφόρων σκοπών, η μάρκα Aptos παράγει βελόνες διπλής ακμής που βοηθούν στη διόρθωση οποιασδήποτε περιοχής του προσώπου.

Οι σύγχρονες κλωστές στερεώνονται όχι λόγω εγκοπών, όπως πριν, αλλά σε οστέινα στοιχεία, η οποία είναι μια πιο προοδευτική και μακρόχρονη τεχνική. Η συλλογή των νημάτων Aptos έχει ως εξής:

 • ελατήρια - για να ανυψώσετε τις γωνίες του στόματος, να εξαλείψετε τις ρυτίδες.
 • "αιώρα" - για διόρθωση στην περιοχή του πηγουνιού.
 • από καπρολάκ?
 • για τους γλουτούς και το στήθος.

Τα πλεονεκτήματα των προϊόντων είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε αποτελεσματικά για κάθε ζώνη. Υπάρχει όμως και η πίσω όψη του νομίσματος, όχι και τόσο ελκυστική. Οι κλωστές πρέπει να εισάγονται με μεγάλη ακρίβεια, δηλαδή στο στρώμα του υποδόριου λίπους. Η πολύ επιφανειακή εμφύτευση είναι γεμάτη παραμόρφωση και η πολύ βαθιά εμφύτευση είναι αναποτελεσματική.

Το γεγονός ότι τα νήματα μεγαλώνουν σταθερά είναι καλό για ανύψωση. Ωστόσο, εάν, για κάποιο λόγο, πρέπει να εξαλειφθούν, τότε ο ασθενής και οι γιατροί αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Δεν είναι επίσης μυστικό ότι οι εγκοπές μειώνουν την αντοχή του υλικού του νήματος, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε θραύση του.

Λίφτινγκ προσώπου με χρυσές κλωστές

Όταν μιλάνε για λίφτινγκ με χρυσές κλωστές, δεν εννοούν καθαρό χρυσό, αλλά σε συνδυασμό με πολυγλυκόλη. Τυλίγεται σε συνθετικό αγωγό σαν το πιο λεπτό κέλυφος. Ο χρυσός λαμβάνεται με τα υψηλότερα πρότυπα, τραβώντας τον σε μια κλωστή πιο λεπτή από τρίχα. Κατ' αναλογία με την ενίσχυση των κτιρίων με μεταλλικά εξαρτήματα, η διαδικασία ονομάζεται ενίσχυση.

Το κύριο πλεονέκτημα του ευγενούς μετάλλου είναι ότι τα νήματα λίφτινγκ με αυτό το εξάρτημα είναι υποαλλεργικά και έχουν δοκιμαστεί με εμπειρία αιώνων. Άλλωστε, ο χρυσός χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή κλωστών πολύ πριν εμφανιστούν τα σύγχρονα υλικά. Για λόγους αναζωογόνησης συνιστώνται σε ασθενείς 30-40 ετών.

 • Στο προπαρασκευαστικό στάδιο, ο ειδικός εξετάζει το πρόσωπο, καθορίζει ακριβώς πού απαιτείται παρέμβαση, βάζει σημάδια.

Μετά την αναισθησία, μια ειδική βελόνα τρυπάει το δέρμα σε εκείνα τα σημεία όπου θα ακολουθήσει εμφύτευση. Τα νήματα πρέπει να σχηματίζουν ένα πλέγμα. Για έναν χειρισμό ξοδεύουν έως και 3 εκ. Η εφαρμογή μιας θεραπευτικής αντισηπτικής κρέμας ολοκληρώνει τη διαδικασία.

Ο σκελετός από πολύτιμο μέταλλο ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και συνδετικού ιστού γύρω από κάθε νήμα, που βοηθά στην ενδυνάμωση του δέρματος και στην εξομάλυνση των ρυτίδων. Έως και ένα μήνα, ο αφύσικος τόνος του δέρματος, οι μελανιές και άλλες ατέλειες θα πρέπει να εξαφανιστούν και το υπολειπόμενο αποτέλεσμα είναι ορατό μετά από δύο μήνες.

Τα μειονεκτήματα των νημάτων χρυσού περιλαμβάνουν το γεγονός ότι με κάθε άλμα στη θερμοκρασία του αέρα, το πρόσωπο αλλάζει αισθητά χρώμα και στο μέλλον καθίσταται αδύνατο για ένα άτομο με ενίσχυση χρυσού να λάβει υπηρεσίες καλλυντικών υλικού.

Υγρές κλωστές για λίφτινγκ προσώπου

Τι σημαίνει «υγρό λίφτινγκ προσώπου»; Πώς μπορεί μια υγρή ουσία να τραβήξει κάτι προς τα πάνω και γενικά να διατηρήσει το σχήμα του;

Στην πραγματικότητα, τα υγρά νήματα για λίφτινγκ προσώπου ονομάζονται βιοκλωστές που κατασκευάζονται από υλικό σχεδόν πανομοιότυπο με τους ανθρώπινους ιστούς. Λόγω της επακόλουθης απορρόφησής τους, σχηματίζονται ενισχυτικά ικριώματα κολλαγόνου στο πάχος του δέρματος, το οποίο έπρεπε να ληφθεί.

 • Αυτή η έκδοση νημάτων για λίφτινγκ προσώπου είναι μια καινοτόμος εξέλιξη κοσμετολογίας. Σε αντίθεση με τα συμπαγή νήματα, το υλικό είναι μια ειδική βιογέλη που αποτελείται από χλωριούχο ψευδάργυρο και υαλουρονικό οξύ υψηλού μοριακού βάρους.

Εκτοξεύεται στο χόριο, όπου, όταν αλληλεπιδρούν τα παραπάνω συστατικά, σχηματίζεται ένα αδιάλυτο άλας, το οποίο είναι καταλύτης για το σχηματισμό ελαστικών ινών. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει πάχυνση της επιδερμίδας και λείανση των ρυτίδων στην επιφάνειά της. Το τζελ διαρκεί περισσότερο από άλλα νήματα, αντίστοιχα, και το αποτέλεσμα επίσης: έως και αρκετά χρόνια.

Ένα λίφτινγκ προσώπου με τη χρήση αυτής της τεχνικής πραγματοποιείται με ειδικές βελόνες σε εξωτερικά ιατρεία, μετά από προκαταρκτικές διαβουλεύσεις και εξετάσεις. Είναι πρακτικά ανώδυνο και ασφαλές. Αλλά υπάρχει μια προειδοποίηση: η διαδικασία πρέπει να εκτελείται σε μια πορεία, επαναλαμβάνοντας δύο φορές το μήνα για αρκετούς μήνες στη σειρά. Ένα πιο ακριβές σχήμα υπολογίζεται από έναν ειδικό σε κάθε περίπτωση.

Υγρές κλωστές για λίφτινγκ με ψευδάργυρο

Οι δραστήριες γυναίκες νοιάζονται για την υγεία και την εμφάνισή τους και είναι έτοιμες να δοκιμάσουν νέες τεχνολογίες ομορφιάς. Τα υγρά νήματα για λίφτινγκ με ψευδάργυρο είναι για γυναίκες που ενδιαφέρονται για σύγχρονες λύσεις στον τομέα της κοσμετολογίας. Υπέρ των τεχνικών που χρησιμοποιούν νήματα είναι το γεγονός ότι τα ελαττώματα που σχετίζονται με την ηλικία εξαλείφονται χωρίς νυστέρι.

Το υγρό υλικό είναι ένα gel δομικά αποτελούμενο από χλωριούχο ψευδάργυρο και ένα σημαντικό συστατικό με αντιγηραντικές ιδιότητες - το υαλουρονικό οξύ. Ικανός να εκτελέσει δύο εργασίες: διόρθωση και σύσφιξη.

 • Τα νήματα για λίφτινγκ προσώπου περιέχουν λιγότερο ψευδάργυρο και ονομάζονται ανυψωτικά. Εγχέεται στο δέρμα του προσώπου σύμφωνα με ένα προσχεδιασμένο σχήμα. Για άλλα μέρη του σώματος, χρησιμοποιείται προστατευτικό δέρματος.

Όταν εγχέεται, η γέλη γεμίζει τα μικροκενά. Το δέρμα αντιδρά σε αυτό σαν ξένο σώμα και προσπαθεί να το απομονώσει από άλλους ιστούς. Με απλά λόγια, το υαλουρονικό οξύ προάγει την αναγέννηση, ενώ ο ψευδάργυρος προστατεύει τους ιστούς από βλάβες. Στη συνέχεια το δέρμα συστέλλεται, ισιώνοντας τις πτυχές. Με την πάροδο του χρόνου, και τα δύο συστατικά απεκκρίνονται με ασφάλεια από το σώμα.

Οι κλωστές με ψευδάργυρο διορθώνουν τις ρηχές ρυτίδες γήρανσης, μετά από ένα μάθημα το αποτέλεσμα διαρκεί για αρκετά χρόνια. Ο επαναλαμβανόμενος χειρισμός επιτρέπεται μετά από ορισμένο χρόνο. Ταυτόχρονα, το χρώμα εξομαλύνεται, η επιδερμίδα είναι φρέσκια και ενυδατωμένη.

Κλωστές με εγκοπές για λίφτινγκ προσώπου

Σήμερα, έχουν αναπτυχθεί δεκάδες μοντέλα νημάτων για λίφτινγκ προσώπου. Αυτό επιτρέπει μεμονωμένες λύσεις για ασθενείς με διαφορετικά προβλήματα και αιτήματα. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας νήματος, οι ρυτίδες λειαίνονται, οι γωνίες διορθώνονται, το οβάλ ισοπεδώνεται και το δέρμα συσφίγγεται σε όλα τα σημεία του μπροστινού μέρους του κεφαλιού.

Οι αισθητικοί χειρουργοί χρησιμοποιούν γραμμικές, υφαντές, σπειροειδείς, οδοντωτές κλωστές για λίφτινγκ. Τα τελευταία είναι τα πιο δημοφιλή, επειδή είναι καθολικά και παρέχουν υψηλή ποιότητα της διαδικασίας. Χρησιμοποιούνται για χαλαρό δέρμα, πεσμένα φρύδια, εμβάθυνση πτυχών σε όλες τις προβληματικές περιοχές του προσώπου, παρουσία ποδιών της χήνας, ρυτίδες γύρω από τα χείλη, δακτυλίους γήρανσης στο λαιμό.

Υπάρχουν επίσης περιορισμοί, είναι οι ίδιοι όπως και για άλλες τεχνολογίες νημάτων. Θα πρέπει να διευκρινίσετε εάν τα προβλήματά σας είναι αντενδείξεις για νήματα κατά την πρώτη διαβούλευση στην κλινική. Σε περίπτωση απουσίας τους και των σωστών ενεργειών των ειδικών, είναι εγγυημένο ένα θετικό αποτέλεσμα.

Τους πρώτους τέσσερις μήνες μεγαλώνει, εν όψει της ενίσχυσης του πλαισίου, λόγω της ανάπτυξης του συνδετικού ιστού στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας. Το αποτέλεσμα διαρκεί για 4 χρόνια, οπότε συμβαίνει η τελική διάλυση των νημάτων. Μετά από αυτό το διάστημα, ο ίδιος χειρισμός μπορεί να επαναληφθεί.

Απορροφήσιμα νήματα για λίφτινγκ προσώπου

Ένα συστατικό των απορροφήσιμων νημάτων για λίφτινγκ προσώπου είναι το γαλακτικό οξύ. Η ουσία υποστηρίζει την αναγέννηση των κυττάρων και την αναζωογόνηση του δέρματος. Το στοιχείο εισάγεται στο επιφανειακό στρώμα, όπου αρχίζει να αποσυντίθεται και, μετά από ορισμένο χρόνο, αποβάλλεται εντελώς από το σώμα. Οι νέοι ιστοί που σχηματίζονται υπό την επίδραση των νημάτων του λίφτινγκ διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, κάτι που έπρεπε να επιτευχθεί για να εξαλειφθούν τα σημάδια γήρανσης.

Τα πιο λεπτά αυτής της κατηγορίας είναι οι 3d μεσοκλωστές. Εισάγονται μέσω ειδικών σωληνίσκων με αμβλύ άκρο, απομακρύνοντας τα δομικά στοιχεία του δέρματος. Χάρη σε αυτά, οι ιστοί τραυματίζονται στο ελάχιστο - υπό την προϋπόθεση ότι ο κοσμετολόγος έχει την τεχνική διεξαγωγής τέτοιων χειρισμών.

Η σειρά Aptos περιλαμβάνει επίσης εξαιρετικά αποτελεσματικά βιοδιασπώμενα νήματα που διατηρούν το αποτέλεσμα έως και 4 χρόνια.

Τα υλικά καπρολάκ αποσυντίθενται μετά από περίπου ένα χρόνο. Αυτή είναι μια αβλαβής διαδικασία, χωρίς αρνητικές συνέπειες για την πραγματική αναζωογόνηση.

 • Η κατηγορία των απορροφήσιμων υλικών προσφέρεται σε γυναίκες κάτω των 40 ετών, όταν οι ανεπιθύμητες αλλαγές δεν έχουν ακόμη ξεπεράσει το «σημείο χωρίς επιστροφή».

Τα νήματα εισάγονται στα επιφανειακά στρώματα με τη βοήθεια ειδικών οδηγών βελόνων, με τοπική αναισθησία. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα αισθητό σε περιπτώσεις που υπάρχουν πολλές ρυτίδες προσώπου στο πρόσωπο. Με σαφώς καθορισμένες πτυχές στο πρόσωπο μιας ώριμης γυναίκας, αυτή η διαδικασία είναι αναποτελεσματική.

Η εμφύτευση νημάτων είναι πραγματικά χειρωνακτική εργασία, με την υψηλή έννοια της λέξης, και τα λάθη είναι πολύ ακριβά για τον πελάτη - κυριολεκτικά και μεταφορικά. Μην είστε πολύ τεμπέλης για να βρείτε έναν εξειδικευμένο ειδικό!

Νήματα Tornado για λίφτινγκ προσώπου

Τα στριμμένα νήματα ανεμοστρόβιλου για λίφτινγκ προσώπου είναι προϊόντα με πλέξη με διάμετρο 7 mm. Δημιουργούνται με συστροφή γραμμικού υλικού. Το Tornado μπορεί να εγχυθεί σε περιοχές με πυκνό δέρμα (μύες, βαθιά και μεσαία στρώματα), καθώς και για ενισχυμένη σύσφιξη. Τα διπλά σκέλη είναι ιδιαίτερα υποστηρικτικά και διεγείρουν την παραγωγή φυσικού κολλαγόνου.

 • Οι διαδικασίες που χρησιμοποιούν νήματα για λίφτινγκ προσώπου ονομάζονται άρση με νήματα. Εκτελείται σε διάφορα σημεία του σώματος και πολλές παραλλαγές του Tornado χρησιμοποιούνται για διαδικασίες.

Ειδικά πολυνήματα, κατασκευασμένα από 20 απλά μονόινα, είναι αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των ρινοχειλικών προβλημάτων, των ανεστραμμένων παρειών και των βυθισμένων ματιών. Δίνουν όγκο, και επίσης συνδυάζονται καλά με άλλες δημοφιλείς επεμβάσεις: ενέσεις Botox, διαμόρφωση περιγράμματος με υαλουρονικό οξύ. Τα πολυνήματα διαλύονται σταδιακά και εξαφανίζονται από το πάχος του δέρματος.

Προϊόντα που μοιάζουν με διπλά ελατήρια ή γρανάζια είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τη διόρθωση της ρινοχειλικής και οφθαλμικής περιοχής. «Θυμούνται» το σχήμα, οπότε μετά το σφίξιμο ή το τέντωμα επιστρέφουν στην προηγούμενη θέση τους. Λόγω αυτής της ιδιότητας, το ξεθώριασμα του δέρματος, οι γωνίες των χειλιών και όλα τα πιο προβληματικά σημεία συσφίγγονται αξιόπιστα.

Σπειροειδή νήματα για λίφτινγκ προσώπου

Οι σπείρες ονομάζονται κλωστές που μπορούν να τεντωθούν και να συρρικνωθούν λόγω ενός συγκεκριμένου σχήματος. Αν και η κοσμετολογία χρησιμοποίησε πρόσφατα σπειροειδή νήματα για λίφτινγκ, έχουν ήδη κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα και θετικές κριτικές. Και υπάρχουν λόγοι για αυτό. Έτσι, τα νήματα για λίφτινγκ σπειροειδούς σχήματος έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • αποδοτικότητα;
 • ασφάλεια;
 • χωρίς περιορισμούς ηλικίας?
 • έλλειψη ζημιών και ουλών.
 • χρησιμοποιείται μόνο του και σε συνδυασμό με άλλες ποικιλίες.
 • συμβατότητα με άλλες καλλυντικές διαδικασίες.
 • τη δυνατότητα χρήσης για πολλές ενδείξεις (φρύδια, ζώνη Τ, πτυχές χειλέου-πηγουνιού).

Οι σπειροειδείς κλωστές εξαλείφουν τη χαλάρωση του δέρματος και τα ελαττώματα του ντεκολτέ μετά από 40 χρόνια. Θεωρούνται ανώδυνα και αξιόπιστα. Το μήκος τους είναι 50 ή 60 mm. Τέτοια ποιότητα όπως η ελαστικότητα επιτρέπει στα προϊόντα να επιστρέφουν εύκολα στην αρχική τους θέση μετά το τέντωμα.

Η ποσότητα του αναλώσιμου υλικού υπολογίζεται από την αισθητικό. Τα προϊόντα εισάγονται με μια λεπτή εύκαμπτη βελόνα που δεν σκίζει τον ιστό, αλλά μόνο τα σπρώχνει. Λόγω αυτού, υπάρχει λιγότερος πόνος και ελάχιστα μετεγχειρητικά ίχνη. Οι ενέργειες του χειρουργού αντιστοιχούν πρώτα στην αρχή «όπου πάει η βελόνα, εκεί πηγαίνει η κλωστή». Η βελόνα επιστρέφει πίσω χωρίς σπείρες: παραμένουν στην τελική θέση, κάτω από το δέρμα. Δημιουργείται ένα πλαίσιο που μπορεί να παρέχει διόρθωση και υποστήριξη για προβληματικές περιοχές.

Κλωστές Cog (kogi) για λίφτινγκ προσώπου

Σε μια πλούσια ποικιλία από νήματα για λίφτινγκ, είναι δύσκολο για ένα άτομο που έχει άγνοια σε αυτόν τον τομέα. Οι τάσεις καθορίζονται από ανατολίτες κοσμετολόγους - προγραμματιστές των πιο εξωτικών προϊόντων και καινοτόμων λύσεων. Συγκεκριμένα, οι κορεατικές μάρκες κρατούν με σιγουριά την παλάμη.

 • Η διόρθωση με γρανάζι (kogi) για λίφτινγκ είναι και η ανάπτυξή τους. Η πρακτικότητα, η ασφάλεια, η αποτελεσματικότητα είναι σημαντικά χαρακτηριστικά αυτού του τύπου νήματος.

Η καινοτομία είναι ότι δεν είναι λεία, αλλά με εγκοπές στραμμένες έτσι ώστε η στερέωση να είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη. Δεν απορρίπτονται, γιατί το σώμα δεν τις αντιλαμβάνεται ως ξένο σώμα. Εισέρχονται στο πάχος μέσω τρυπημάτων με ειδικές βελόνες. Εκτός από την πιο λεπτή βελόνα, τα νήματα είναι εξοπλισμένα με σωλήνες σωληνίσκου.

Έχοντας εγκατασταθεί μέσα στο δέρμα, τα γρανάζια σύντομα αποσυντίθενται σταδιακά. Ταυτόχρονα απελευθερώνονται χρήσιμες ουσίες που αυξάνουν την ποσότητα κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτές οι διεργασίες έχουν εξαιρετική επίδραση στην κατάσταση του δέρματος και μετά την πλήρη αποσύνθεση των νημάτων, παραμένει ένα συνδετικό πλαίσιο που διατηρεί το σχήμα του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα τελικά προϊόντα αποσύνθεσης των μεσοκλωστών είναι το νερό και το CO2, τα οποία απεκκρίνονται φυσικά και δεν βλάπτουν τον οργανισμό. Επομένως, μόλις το αποτέλεσμα πάψει να ικανοποιεί τον ασθενή, μπορεί να επαναλάβει ξανά το λίφτινγκ.

Κορεάτικες κλωστές για λίφτινγκ προσώπου

Τα κορεάτικα νήματα χρησιμοποιούνται ευρέως στις κλινικές για λίφτινγκ προσώπου. Οι σειρές Omega, COG, VERSATILE, Beaute lift προσφέρουν πολλά μοντέλα προϊόντων. Διαφέρουν ως προς το υλικό, το σχήμα, το διαμέτρημα, το μήκος. Τι είδους νήματα χρειάζονται για ένα λίφτινγκ σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, εξαρτάται από τον ειδικό που συμβουλεύει και εξετάζει τον πελάτη. Η επιλογή του βασίζεται στην ηλικία, την κατάσταση του ασθενούς, τη σοβαρότητα του προβλήματος, το βάθος εφαρμογής, τη μέθοδο επιδιόρθωσης. Το αποτέλεσμα βασίζεται στο σχηματισμό ενός ενδοδερμικού πλαισίου από υλικά που είναι βιολογικά συμβατά με το σώμα.

 • Τα κορεατικά προϊόντα είναι χρήσιμα για ασθενείς ηλικίας 30–45 ετών, όταν ο μαρασμός είναι ήδη εμφανής, αλλά εξακολουθεί να επιδέχεται διόρθωσης με τεχνολογίες νημάτων.

Τα νήματα εισάγονται με εξαιρετικά λεπτές βελόνες έγχυσης, υπό ελαφρά αναισθησία. χρησιμοποιούνται πολλά κομμάτια σε κάθε ζώνη διόρθωσης. Η υποστήριξη νήματος έχει σχεδιαστεί για 1-2 χρόνια, τότε απαιτεί επανάληψη.

 • Εάν υπάρχουν ρυτίδες διαφόρων τοποθεσιών στο πρόσωπο, αυλάκια και πτυχές σε προβληματικές περιοχές, το πηγούνι και οι άκρες των φρυδιών πέφτουν και τα μάτια "ακτινοβολούν" όχι με λάμψη, αλλά με μιμικές ρυτίδες, τότε τα κορεάτικα νήματα θα αντιμετωπίσουν τέλεια τους.

Το αποτέλεσμα είναι ορατό αμέσως και συνεχίζει να αυξάνεται έως και έξι μήνες. Αυτό οφείλεται στον σχηματισμό νέου κολλαγόνου στη θέση εισαγωγής των νημάτων. Και από τη στιγμή που η ποσότητα των κορεατικών κλωστών είναι μηδενική, ένα ισχυρό πλαίσιο υποστηρίζει αξιόπιστα τους μαλακούς ιστούς.

Νήματα Darwin για λίφτινγκ προσώπου

Το χαρακτηριστικό των νημάτων για λίφτινγκ είναι το πάχος, το μήκος και το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται. Τα λεπτότερα προϊόντα προσφέρουν λιγότερο πόνο, τραυματισμό και ανεπιθύμητες συνέπειες με τη μορφή οιδήματος, μώλωπες, μώλωπες και ούτω καθεξής. Χρησιμοποιούνται πολλά υλικά, για παράδειγμα, τα νήματα Darwin για λίφτινγκ είναι κατασκευασμένα από πολυκαπρολακτόνη. Πρόκειται για μια απορροφήσιμη ποικιλία προϊόντων από τον Ιταλό κατασκευαστή Ergon, που δημιουργήθηκε με χρήση ειδικής καινοτόμου τεχνολογίας. Είναι ένα από τα τρία πιο δημοφιλή mesothreads.

 • Η δομή των νημάτων Darwin είναι ένα τριπλό πλέγμα, είναι διαφανή και λεία, ενσωματωμένα σε μια βελόνα από ειδικό ιατρικό κράμα - ανθεκτικό και εύκαμπτο.

Στην επαγγελματική αργκό, τα προϊόντα ονομάζονται 3D καπρολακτόνη. Αυτό το πολυμερές, όντας ενσωματωμένο στο πάχος του δέρματος, εμφανίζει την ιδιότητα της αναδόμησης, πυροδοτώντας την κολλαγόνωση των ινών. Ως αποτέλεσμα, το περίγραμμα γίνεται πιο καθαρό, το πρόσωπο πιο φρέσκο, η ανακούφιση εξομαλύνεται.

Οι επαγγελματίες σημειώνουν τις ακόλουθες ιδιότητες των νημάτων:

 1. Δυνατότητα χρήσης για τη διόρθωση υπερευαίσθητων και περιοχών με υψηλή μιμητική τάση.
 2. Ευρύ φάσμα ηλικιών.
 3. Ομαλή διαδικασία διάλυσης.
 4. Επίμονο αποτέλεσμα.
 5. Κατάλληλο για σύνθετη αναζωογόνηση.
 6. Ελάχιστες επιπλοκές.
 7. Σύντομη ανάρρωση.

Facelift 3d με μεσοκλωστές

Η διαδικασία 3d λίφτινγκ προσώπου με μεσοκλωστές είναι μια αναζωογονητική τεχνολογία που συνδυάζει τα αποτελέσματα πολλών προηγουμένως γνωστών διαδικασιών:

 • Ενέσεις Botox;
 • γεμίζοντας κενά στο πάχος του δέρματος.
 • λέιζερ;
 • κορεσμός οξυγόνου με καλλυντικά παρασκευάσματα.

Τα νήματα λίφτινγκ προσώπου αυτής της κατηγορίας είναι βιοεμφυτεύματα κατασκευασμένα από υλικό διαφορετικό από άλλες ποικιλίες. Το κύριο πλεονέκτημα της εφαρμογής τους είναι η ταχύτητα, καθώς και η απουσία αρνητικών συνεπειών στο δέρμα.

Στην εμφάνιση, οι τρισδιάστατες μεσοκλωστές είναι αγκαθωτές, με μικροσκοπικές αιχμές. Κατά την επέμβαση, ένας ειδικός με ακρίβεια κοσμήματος κάνει μικροσκοπικές τομές σε μια προβληματική περιοχή και εισάγει εδώ νήματα, τα οποία πρώτα προσκολλώνται στα κύτταρα του δέρματος με «αγκάθια» και μετά ο γιατρός τα λειαίνει με ειδικά εργαλεία. Για τομές χρησιμοποιούνται βελόνες όχι πιο χοντρές από τρίχα, χωρίς σχεδόν κανένα σημάδι.

Η χειραγώγηση είναι πολύ αποτελεσματική, αλλά και πάλι δεν είναι πανάκεια. Το αποτέλεσμα παρατηρείται με μικρές μιμητικές αλλαγές: στα μάτια, στα χείλη, στα μάγουλα. Διαρκεί, στην καλύτερη περίπτωση, έως και ένα χρόνο, μέχρι να λυθεί το υλικό. Για ανθεκτικότητα, πρέπει να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία ετησίως. Με βαθιές πτυχές και παρουσία μελάγχρωσης, δεν πρέπει να περιμένετε αισθητή αναζωογόνηση.

4d κλωστές για λίφτινγκ προσώπου

Η μέγιστη τάση των ιστών παρέχεται από 4d νήματα για λίφτινγκ - προϊόντα τέταρτης γενιάς με γάντζους κατευθυνόμενους προς όλες τις κατευθύνσεις. Μόλις μπουν στο πάχος του χόριου, το σφίγγουν με την παρουσία τους, και ταυτόχρονα διεγείρουν την ανάπτυξη των ινών ενίσχυσης και την αναγέννηση των κυττάρων. Όπως και άλλα νήματα λίφτινγκ προσώπου με παρόμοιες ιδιότητες, διαλύονται, αφήνοντας ένα πυκνό πλαίσιο στο εσωτερικό και μια ανανεωμένη επιφάνεια δέρματος.

 • Το αποτέλεσμα είναι μακροχρόνιο, αλλά, δυστυχώς, όχι αιώνιο: μετά από δύο ή τρία χρόνια, οι ασθενείς αναγκάζονται να παραγγείλουν ξανά μια υποστηρικτική διαδικασία.

Τα προϊόντα της 4ης γενιάς ενδείκνυνται σε περιπτώσεις όπου τα νήματα 3D δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα - για τη διόρθωση της αυχενικής περιοχής, του πηγουνιού, των μεγάλων προεξέχοντων, βαθιών πτυχών σε όλες τις περιοχές του προσώπου. Είναι πιο αποτελεσματικά από άλλα με σημαντική πλαδαρότητα του χορίου. Γενικά, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στα 4D νήματα:

 • ταχύτητα εκτέλεσης·
 • χωρίς αναισθησία και σοβαρό τραύμα.
 • το αποτέλεσμα είναι ορατό αμέσως, διαρκεί πολύ.
 • μην λάμπει μέσα?
 • σύντομη αποκατάσταση στο σπίτι.

Οι κλωστές κατασκευάζονται από πολυδιοξανόνη, που χρησιμοποιείται στην ιατρική για τη στερέωση χειρουργικών ραμμάτων. Η ουσία είναι πολύ ανθεκτική, υαλεργική, μη τοξική και σταδιακά διαλύεται στον οργανισμό. Παρέχει αξιόπιστη υποστήριξη για μια σημαντική μάζα ιστών - όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στο στήθος, τους γλουτούς, τους μηρούς και την κοιλιά.

Κλωστές κολλαγόνου για λίφτινγκ προσώπου

Το φυσικό κολλαγόνο σχηματίζει ένα πρωτεϊνικό πλαίσιο, η λειτουργία του οποίου είναι να παρέχει τον τόνο του δέρματος. Είναι γνωστό ότι κάτω από ένα μικροσκόπιο μοιάζει με πολυάριθμες πλεγμένες κλωστές και στη χειρουργική χρησιμοποιείται ως υλικό ράμματος. Το κολλαγόνο παράγεται στο ανθρώπινο σώμα και όταν υπάρχει έλλειψη, παρέχεται από το εξωτερικό - ως μέρος καλλυντικών προϊόντων, καθώς και μέσω ενέσεων κολλαγόνου.

 • Με την ηλικία, το κολλαγόνο στο σώμα γίνεται λιγότερο και η εφαρμογή επιφανειακών προϊόντων δεν θα βοηθήσει στην αιτία. Και μετά ήρθε η ώρα να ρωτήσετε για τα νήματα για λίφτινγκ. Τι είναι? Από τι αποτελείται και γιατί;

Οι κλωστές κολλαγόνου για λίφτινγκ προσώπου έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν το πλαίσιο του δέρματος. Νήματα αυτής της κατηγορίας εμφυτεύονται στο δέρμα 30-60 ετών, ελλείψει αντενδείξεων, με λεπτές βελόνες, με τοπική αναισθησία. Δημοφιλείς μάρκες είναι Zyrderm, Zyplast, CosmoDerm, CosmoPlast.

Τα προϊόντα έχουν διπλή δράση: όχι μόνο δυναμώνουν τον εαυτό τους, αλλά διεγείρουν επίσης το σχηματισμό ενός ενισχυτικού ιστού γύρω από κάθε νήμα. Χρησιμοποιούνται για την εξομάλυνση βαθιών ρινοχειλικών πτυχών, ουλών ή μετά την ακμή, για την αύξηση του όγκου των ζυγωματικών, των μάγουλων, των χειλιών και για τη διόρθωση του οβάλ.

Το υλικό κολλαγόνου δεν απορροφάται, αλλά μπορεί να καταστραφεί και να καταστραφεί. Στη συνέχεια απαιτείται εκ νέου εφαρμογή. Και γενικά, μια χειραγώγηση δεν λύνει το πρόβλημα.

Ανοιξιάτικες κλωστές για λίφτινγκ προσώπου

Διάφορα μοντέλα νημάτων για λίφτινγκ χρησιμοποιούνται σε ορισμένες περιοχές, για παράδειγμα, λείες - στο μέτωπο, στα ζυγωματικά, στο πηγούνι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε διαφορετικές περιοχές το δέρμα έχει άνιση πυκνότητα και υπόκειται σε άνιση φορτία.

 • Τα ελατήρια με κλωστή για λίφτινγκ προσώπου έχουν υψηλή ελαστικότητα, επομένως χρησιμοποιούνται στις πιο κινητές και πυκνές περιοχές. Εγκατεστημένο στο υποδερμικό επίπεδο για την ανύψωση των ρινοχειλικών πτυχών, του πηγουνιού, των φρυδιών.

Το υλικό για τις πηγές είναι μια σύγχρονη ουσία που έχει την ικανότητα να μετατρέπεται σε διοξείδιο του άνθρακα και νερό μετά από έξι μήνες. Η διαδικασία παραγωγής περιλαμβάνει θερμική επεξεργασία για να επιτευχθεί ένα «φαινόμενο μνήμης» και περιέλιξη σε μια βελόνα για να αποκτήσει το σχήμα ενός ελατηρίου. Οι βελόνες είναι κατασκευασμένες από ειδικό χάλυβα.

 • Αφού εισαχθούν στο πάχος του προϊόντος, παίρνουν το προηγούμενο σχήμα τους, τραβώντας το δέρμα και τους μύες στο απαιτούμενο επίπεδο.

Χρησιμοποιώ ελατήρια σε ηλικία 30–45 ετών για τη διόρθωση της πτώσης των βλεφάρων, των γωνιών των χειλιών, των σιαγόνων, του διπλού πηγουνιού. Σε μεταγενέστερη ηλικία, το αποτέλεσμα είναι λιγότερο έντονο. Το αποτέλεσμα είναι αναζωογόνηση για 4-5 χρόνια, εξομάλυνση των ρυτίδων, λείανση του οβάλ, ενεργοποίηση της παραγωγής φυσικού κολλαγόνου.

Τα νήματα είναι κατάλληλα για χειρισμούς σε άλλα μέρη του σώματος. Συνδυάζονται καλά με όλες τις διαδικασίες υλικού και έγχυσης.

Κλωστές με ελατήρια για λίφτινγκ προσώπου

Νέα λέξη στην αισθητική χειρουργική θεωρούνται τα νήματα Spring thread για λίφτινγκ. Αναπτύχθηκαν σε γαλλικό εργαστήριο για την παραγωγή καλλυντικών προϊόντων. Η θεμελιώδης διαφορά από τα προηγούμενα προϊόντα είναι η δομή δύο στρωμάτων και η αφθονία των μη επιθετικών εγκοπών σε όλο το μήκος. Το υλικό είναι πολυεστερική ίνα με θήκη σιλικόνης.

Οι γαλλικές κλωστές για λίφτινγκ προσώπου δίνουν ένα γρήγορο και διαρκές αποτέλεσμα σε τέτοιες περιοχές:

 • μέτωπο, φρύδια?
 • κάτω γνάθο?
 • ζυγωματικά?
 • λαιμός;
 • στήθος;
 • πήχης;
 • οπίσθια;
 • στομάχι;
 • γοφούς.

Τα πλεονεκτήματα του Spring thread είναι ότι έχουν υψηλή ελαστικότητα, μη τραυματική, προσαρμοστική ικανότητα στις εκφράσεις του προσώπου και στις μυϊκές κινήσεις, γρήγορη επιβίωση. Τα νήματα είναι μηχανικά ισχυρά, λόγω και της συχνότητας των δοντιών και της κατευθυντικότητάς τους και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Η ελάχιστη διάρκεια του αποτελέσματος είναι από 3 έως 4 χρόνια μετά την επέμβαση και με την κατάλληλη φροντίδα υπόσχονται ακόμη περισσότερα. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η οικονομία: απαιτούνται μόνο δύο ή τρία προϊόντα για τη διόρθωση μεμονωμένων περιοχών. Ενώ χρησιμοποιούνται έως και 15 νήματα για ενίσχυση με απαρχαιωμένα υλικά.

Τα νήματα είναι κατάλληλα για άτομα άνω των 40 ετών που ανησυχούν για αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία, που έχουν χάσει ή αποκτήσει δραματικά βάρος και δεν σχεδιάζουν διακυμάνσεις βάρους στο εγγύς μέλλον.

Νήματα Ωμέγα για λίφτινγκ προσώπου

Υλικά υψηλής ποιότητας βοηθούν στο να έχετε ένα γρήγορο και διαρκές αποτέλεσμα ανύψωσης. Πολλοί ειδικοί στα νήματα προτιμούν τα νήματα ωμέγα για λίφτινγκ. Πρόκειται για μοναδικές μεσοκλωστές πολυδιοξανόνης εξοπλισμένες με εγκοπές πολλαπλών κατευθύνσεων και μια μη τραυματική βελόνα.

Η βελόνα με κοφτερό κόψιμο ελαχιστοποιεί τον πόνο και σας επιτρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το μοντέλο νημάτων για λίφτινγκ για τη διόρθωση ευαίσθητων περιοχών - περιστοματική, περικογχική, ντεκολτέ.

Πλεονεκτήματα του μοντέλου Omega:

 • Μέγιστο αποτέλεσμα με ελάχιστο τραύμα.
 • Οι ανεπιθύμητες ενέργειες, υπό προϋποθέσεις, περνούν από μόνες τους.
 • Το αποτέλεσμα ενίσχυσης αποθηκεύεται για 2 έως 5 χρόνια, μετά τα οποία η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί.
 • Διάφορες τροποποιήσεις χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό μεταξύ τους για βελτιωμένη στερέωση μεμονωμένων ζωνών.

Τα προϊόντα παράγονται από κορεατικές εταιρείες. Προσφέρονται τέσσερις τύποι προϊόντων με νήματα. Ποια είναι απαραίτητα, αποφασίζει ο γιατρός - αφού εξετάσει την κατάσταση του δέρματος, τη σοβαρότητα του προβλήματος, την ηλικία και τα ατομικά χαρακτηριστικά του ασθενούς.

Ένα σημαντικό σημείο είναι η ανίχνευση αντενδείξεων. Ο πρώτος είναι πολύ νέος. Οι τεχνολογίες νημάτων δεν συνιστώνται για άτομα κάτω των 25 ετών, είτε στο πρόσωπο είτε σε άλλα μέρη του σώματος.

Monofilament για λίφτινγκ προσώπου

Η κλασική εκδοχή των καλλυντικών νημάτων για λίφτινγκ προσώπου είναι ομαλή (γραμμική, μονόχρωμη). Στο δέρμα, τέτοιες μεσοκλωστές δημιουργούν ένα αξιόπιστο πλαίσιο και ενεργοποιούν το σχηματισμό κολλαγόνου. Εκτός από τις λείες, απορροφήσιμες μεσοκλωστές πολυδιοξανόνης έρχονται με εγκοπές (γαρύφαλλα), σπειροειδείς (με τη μορφή ελατηρίων), υφασμένες σε κοτσιδάκια.

 • Τα μονόινα λίφτινγκ προσώπου αποτελούν, σαν να λέγαμε, την πρώτη γενιά ινών υλικού και τα ελατήρια και τα κοτσιδάκια αποτελούν τη δεύτερη. Κάθε τροποποίηση εκτελεί τα καθήκοντά της για τη διόρθωση προσώπου.

Άρα, τα γραμμικά προϊόντα είναι το απλούστερο εμφύτευμα. Η μικρή διάμετρος και το μήκος από 2,5 έως 9 cm σας επιτρέπουν να το τοποθετήσετε σε οποιοδήποτε σημείο του προσώπου. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την αναζωογόνηση των λεπτών περιοχών του δέρματος. Κρεμαστά βλέφαρα, πόδια χήνας, γυρισμένες γωνίες του στόματος - αυτά είναι τα μέρη. Το καλύτερο αποτέλεσμα είναι στην ηλικία των 30 έως 40 ετών.

 • Η επέμβαση διαρκεί έως και μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή και τις εργασίες. Ο ασθενής μπορεί να πάει αμέσως σπίτι, καθώς δεν απαιτείται περαιτέρω ιατρική παρακολούθηση. Αυτό είναι πολύ βολικό για άτομα που αισθάνονται άβολα έξω από το σπίτι.

Με τον καιρό, η ουσία από την οποία κατασκευάζονται τα νήματα διασπάται και απομακρύνεται από το σώμα χωρίς συνέπειες. Το αποτέλεσμα ανύψωσης διαρκεί για περίπου δύο χρόνια. Σε συνδυασμό με άλλα μοντέλα mesothreads, καθώς και τεχνολογίες υλικού, το αποτέλεσμα παρατείνεται. Η τεχνική του νήματος είναι διαθέσιμη για επανάληψη όταν το αποτέλεσμα πάψει να ικανοποιεί τον ασθενή.

Ιατρικά νήματα για λίφτινγκ προσώπου

Η ιστορία του υλικού χειρουργικών ραμμάτων εκτείνεται από αμνημονεύτων χρόνων. Οι αρχαίοι θεραπευτές χρησιμοποιούσαν «αυτοσχέδια μέσα» για να κλείσουν πληγές και τραυματισμούς - τρίχες, πτερύγια, ίνες, τένοντες. Τα σύγχρονα υλικά είναι μια τάξη μεγέθους υψηλότερα. Έτσι, η ταξινόμηση των ιατρικών νημάτων για λίφτινγκ λαμβάνει υπόψη όχι μόνο τη δύναμη, αλλά και μια σειρά παραμέτρων: δομή, ευελιξία, ιδιότητες χειρισμού, παρουσία ή απουσία επίστρωσης, βιοσυμβατότητα, αποτέλεσμα φυτιλιού.

 • Σύμφωνα με τις βιοκαταστροφικές ιδιότητες, τα υλικά χωρίζονται σε απορροφήσιμα (catgut, συνθετικά με διαφορετικούς χρόνους αποσύνθεσης), μη απορροφήσιμα (πολυεστέρες, πολυολεφίνες, φθοροπολυμερή, χάλυβας) και υπό όρους απορροφήσιμα (μετάξι, πολυαμίδια, πολυουρεθάνες).

Το υλικό ραμμάτων χρησιμοποιείται όχι μόνο από χειρουργούς, αλλά και από ειδικούς της βιομηχανίας ομορφιάς. Έτσι, τα καλλυντικά νήματα για λίφτινγκ δεν εμφανίστηκαν από το πουθενά, αλλά δανείστηκαν από τον χώρο της χειρουργικής. Όταν εμφυτεύονται, αφαιρούνται οι ρυτίδες, σφίγγονται τα μάγουλα, εμφανίζεται μια γενική αναζωογόνηση του προσώπου (τα μάγουλα ονομάζονται χαλαρά μάγουλα, τα οποία παραμορφώνουν το περίγραμμα και δίνουν στο άτομο μια θλιμμένη ή κουρασμένη όψη).

 • Μόνο οι ειδικοί μπορούν να καταλάβουν όλες τις περιπλοκές των προϊόντων νήματος.

Εξάλλου, παράγονται σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας νέα συνθετικά υλικά και διευρύνοντας τη γκάμα. Για τους ασθενείς που επιθυμούν να περιηγηθούν στο θέμα, αρκεί να γνωρίζουν ότι η αισθητική χειρουργική χρησιμοποιεί πολλούς τύπους ιατρικών νημάτων: τόσο μη απορροφήσιμα όσο και απορροφήσιμα με διαφορετικούς χρόνους αποσύνθεσης.

Νήματα Kara για λίφτινγκ προσώπου

Η γκάμα των νημάτων cara facelift περιλαμβάνει μονόχρωμα, διπλά, σπιράλ, πλεξούδες, διπλές πλεξούδες, μονόχρωμες με επιχρυσωμένη επένδυση, με εγκοπές. Τα προϊόντα παράγονται από πολλούς εκπροσώπους της βιομηχανίας καλλυντικών, ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα Omega, EVE COG, Beaute` lift V Line, VERSATILE Uni. Ποια νήματα για λίφτινγκ προσώπου προτιμά ο ειδικός είναι δικό του προνόμιο και ευθύνη. Το καθήκον του ασθενούς είναι να επιλέξει μια κλινική και έναν γιατρό άξιο εμπιστοσύνης.

Όταν αποφασίζετε για λίφτινγκ προσώπου, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε μερικές συστάσεις:

 • Τα απορροφήσιμα νήματα είναι επιθυμητά για χρήση έως και 40 ετών. Αργότερα, θα εμφανιστούν μη απορροφήσιμα, τα οποία σχηματίζουν μια πιο αξιόπιστη ενίσχυση και προστατεύουν από την επακόλουθη χαλάρωση.
 • Εάν χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά μη απορροφήσιμα μοντέλα, τότε κατά τη διάρκεια επαναλαμβανόμενων χειρισμών είναι απαραίτητο να ληφθούν νήματα από το ίδιο υλικό σε εύθετο χρόνο.
 • Εάν υπάρχει μεγάλο στρώμα λίπους, μπορεί να είναι απαραίτητη η προκαταρκτική λιποαναρρόφηση.
 • Εάν χρειάζεται να σφίξετε πολλές ανατομικές ζώνες, η συνεδρία χωρίζεται σε διάφορους ξεχωριστούς χειρισμούς.
 • Ο συνδυασμός του νήματος με άλλες μεθόδους, ειδικά με σοβαρά προβλήματα που σχετίζονται με την ηλικία, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το αντιγηραντικό αποτέλεσμα.

Γαλακτοκομικά, πολυγαλακτικά νήματα για λίφτινγκ προσώπου

Τα γαλακτοκομικά (πολυγαλακτικά) νήματα για λίφτινγκ προσώπου έχουν αυξημένη αποτελεσματικότητα, ασφάλεια και διάρκεια. Η παγκόσμια δημοτικότητα συνδέεται ακριβώς με αυτό, καθώς και με τους ελάχιστους κινδύνους και τραύματα που ενυπάρχουν στην τεχνολογία. Κάτω από το δέρμα εισάγονται μοναδικά νήματα λίφτινγκ, κατασκευασμένα από μια ουσία συμβατή με το ανθρώπινο σώμα - το πολυγαλακτικό οξύ. Το πλεονέκτημα είναι ότι το οξύ δεν συσσωρεύεται, αλλά αποσυντίθεται και αποβάλλεται χωρίς ίχνος.

Τα πολυγαλακτοκομικά προϊόντα έχουν διπλό αποτέλεσμα.

 • Πρώτον, συνηθίζουν στο πάχος και σφίγγουν τους μαλακούς ιστούς του προσώπου. η φάση διαρκεί περίπου 9 μήνες.
 • Στο τέλος δρουν και μετά την αποσύνθεση, γιατί τα κύτταρα που βρίσκονται γύρω τους, υπό την επίδραση του υλικού, ενεργοποιούν την παραγωγή του δικού τους κολλαγόνου.

Ο ανελκυστήρας μπορεί να διαρκέσει έως και 5 χρόνια. Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από την παρουσία υποδόριου λίπους, την ηλικία, τη σοβαρότητα του προβλήματος, τον αριθμό των νημάτων, την ποιότητα της διαδικασίας και την επακόλουθη φροντίδα, πρόσθετα μέτρα φροντίδας.

 • Ειδικότερα, πρέπει να προσέχετε ακόμη και κατά τη διάρκεια του ύπνου: κοιμάστε μόνο ανάσκελα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μην καταπονείτε τους μύες του προσώπου και του μασήματος.

Εάν τα νήματα εισήχθησαν σε μέρη του σώματος, τότε η σωματική δραστηριότητα θα πρέπει να σταματήσει και ακόμα καλύτερα, να «κυλιστεί» στο κρεβάτι για τις επόμενες μέρες.

Η τεχνολογία νημάτων είναι καθολική, αλλά χρησιμοποιείται κυρίως για την αποκατάσταση προβληματικών περιοχών του προσώπου. Αφαιρεί τις ρυτίδες στο μέτωπο, τους κροτάφους, τα ζυγωματικά, το λαιμό, εξαλείφει τη χαλάρωση, διορθώνει την περιοχή των φρυδιών, των άνω βλεφάρων, των χειλιών.

Η βελτίωση του τόνου του δέρματος στους εσωτερικούς μηρούς, τα άνω άκρα, την κοιλιά, το στήθος είναι επίσης υπό τη δύναμη των νημάτων γάλακτος. Η ελάχιστη ηλικία για χειρισμό με κλωστές είναι τα 30 έτη.

Κλωστές πλεξούδας για λίφτινγκ

Στα επιδέξια χέρια ενός επαγγελματία, οι πλεξούδες λίφτινγκ παρέχουν διπλή ανύψωση. Το αποτέλεσμα εξηγείται απλά: τα νήματα που υφαίνονται σε μια πλεξίδα μπορούν να αντέξουν μεγαλύτερο φορτίο από ένα μόνο γραμμικό νήμα. Δηλαδή, είναι σε θέση να συσφίξουν μια μεγάλη μάζα δέρματος, καθώς και να διεγείρουν τον σχηματισμό κολλαγόνου πιο έντονα. Τέτοια νήματα καταναλώνονται λιγότερο για την ίδια περιοχή του ανελκυστήρα.

 • Τα κοτσιδάκια χρησιμοποιούνται σε πιο πυκνές περιοχές και κατά μήκος του οβάλ του προσώπου, όπου χρειάζεται ιδιαίτερα έντονο αποτέλεσμα σύσφιξης. Κοντά στα μάτια, τη μύτη, τα χείλη, λόγω του διπλασιασμένου και μεγαλύτερου πάχους, είναι δυνατή η καλύτερη στήριξη του δέρματος και η εξάλειψη των ελλείψεων του.

Τα συνθετικά νήματα για λίφτινγκ προσώπου, υφασμένα σε κοτσιδάκι, είναι ασφαλή και εγγυώνται ένα σταθερό αποτέλεσμα. Είναι κατασκευασμένα από πολυδιοξανόνη, ένα υλικό για χειρουργικά ράμματα που χρησιμοποιούνται στη χειρουργική. Οι πλεξίδες αφαιρούν το δεύτερο πηγούνι, σφίγγουν τα χαμηλωμένα μάγουλα.

Το υλικό υπόκειται σε αποσύνθεση και εμφανίζεται σε περίπου 6-8 μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σχηματίζεται μια σφράγιση σε πάχος που μπορεί να υποστηρίξει το δέρμα για 1,5-2 χρόνια. Ταυτόχρονα, ενεργοποιείται η σύνθεση του δικού του κολλαγόνου, λόγω του οποίου το δέρμα γίνεται πιο πυκνό και ικανό να διατηρεί το σχήμα του. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι ένα τονισμένο πρόσωπο έχει φυσική έκφραση, χωρίς παραμόρφωση ή ασυμμετρία.

Κλωστές τριαντάφυλλου για λίφτινγκ

Οι κορεάτικες κλωστές τριαντάφυλλου για λίφτινγκ αποτελούν μέρος της σειράς Beaute`lift V LINE. Πρόκειται για λεπτές απορροφήσιμες αιχμηρές μεσοκλωστές από πολυδιοξανόνη σταθερού μήκους 14 cm.

 • Στα 4 cm υπάρχουν αιχμές που κατευθύνονται στη μία πλευρά, τα επόμενα 5 cm μήκους καλύπτονται με ακίδες με την αντίθετη κατεύθυνση, τα υπόλοιπα 5 cm είναι λεία.

Οι κάνουλες είναι κατασκευασμένες από ιαπωνικό χάλυβα υψηλής ποιότητας. Χάρη στο ακόνισμα με λέιζερ, οι βελόνες γλιστρούν εύκολα και ανώδυνα μέσα στους ιστούς, χωρίς να αφήνουν σχεδόν κανένα σημάδι ή μώλωπες.

Η ποσότητα του υλικού νήματος καθορίζεται από τον γιατρό κατά τη διαδικασία εξέτασης και προετοιμασίας για χειρισμό. Οι κλωστές λίφτινγκ με τριαντάφυλλο χρησιμοποιούνται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • με μειωμένο τόνο, παρουσία βαθιών αυλακώσεων στις γωνίες του στόματος, στις ρινοχειλικές και ρινοχειλικές περιοχές.
 • με χαλαρωμένους ιστούς στα άνω και κάτω άκρα.
 • παρουσία βαρυτικής πτώσης - παράλειψη ιστών όλων των περιοχών του προσώπου.

Οι μεσοκλωστές συσφίγγουν και στερεώνουν τους ιστούς και μετά από 6-8 μήνες διαλύονται. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σχηματίζεται ένας υποδόριος σκελετός, ο οποίος βοηθά το περίγραμμα να ανακάμψει και να φαίνεται φυσικό. Το τελικό αποτέλεσμα είναι αναζωογόνηση, απαλότητα, ελαστικότητα του δέρματος. Τα μέτρα προετοιμασίας και αποκατάστασης είναι τυπικά για όλες τις διαδικασίες νήματος.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.