^

Γήρανση του δέρματος

Τράβηξε πρόσωπο με πρόσωπο

Το φτωχό δέρμα στο πρόσωπο σήμερα είναι αρκετά συνηθισμένο και δεν φαίνεται καθόλου ελκυστικό - συνήθως είναι χαλαρό, έχει μια ανοιχτή σκιά και οι ρυτίδες φαίνονται πιο γρήγορα σε αυτό.

Η ηλικία αλλάζει

Η γεροντολογία είναι μια επιστήμη που μελετά τις διαδικασίες της γήρανσης και των ηλικιακών αλλαγών σε ένα άτομο: τις βιολογικές, ιατρικές, κοινωνικές, ψυχολογικές, υγιεινές και οικονομικές του πτυχές (την επιστήμη της γήρανσης).

Ποικιλίες ρυτίδων και τα αίτια της εμφάνισής τους

Όπως γνωρίζετε, με κάθε είδους γήρανση, υπάρχει ένα τέτοιο μόνο σημάδι, όπως το τσαλακωμένο δέρμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότερες μέθοδοι διόρθωσης μεταβολών του δέρματος που σχετίζονται με την ηλικία αποσκοπούν άμεσα ή έμμεσα στη μείωση του βάθους και της σοβαρότητας των ρυτίδων.

Βιολογική γήρανση του δέρματος: τύποι γήρανσης του δέρματος

Υπάρχουν αλλαγές τόσο στην επιδερμίδα όσο και στις δερματικές δομές. Ειδικότερα, η σημαντική μείωση του αριθμού των επιδερμικών κυττάρων των σειρών διαταραχές της διαφοροποίησης των κερατινοκυττάρων, κερατινοκύτταρα αύξηση στο μέγεθος, την αλλαγή στην αναλογία των κεραμιδιού ή άλλα πολύ ειδικευμένη λιπίδια του δέρματος παρέχοντας ιδιότητες φραγμού ce, συμπεριλαμβανομένης της κατακράτησης νερού στο δέρμα.

Γήρανση του δέρματος: πρόωροι και φυσικοί παράγοντες γήρανσης

Η γήρανση είναι μια περίπλοκη βιολογική διαδικασία μεταβολικών και δομικών και λειτουργικών αλλαγών στο σώμα που συλλαμβάνει τόσο τα εσωτερικά όργανα όσο και τα συστήματα και τους ιστούς που συνθέτουν την εξωτερική εμφάνιση. Οι ιστοί που συνθέτουν την εξωτερική εμφάνιση, φυσικά, περιλαμβάνουν το δέρμα, καθώς και μερικούς μύες (συγκεκριμένα μιμούνται μυς του προσώπου και του λαιμού).

Ορμόνες και δέρμα

Οι ορμόνες παίζουν σημαντικό ρόλο στη φυσιολογία του δέρματος, οπότε η παραβίαση της ορμονικής ισορροπίας επηρεάζει άμεσα την κατάσταση. Για παράδειγμα, μια ανισορροπία των θυρεοειδικών ορμονών μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική ξηρότητα του δέρματος ...

Θεωρία του άγχους

Σε απάντηση σε ένα σήμα κινδύνου (πόνος, η εμφάνιση ενός αρπακτικού ζώου, κλπ), το σώμα μας αρχίζει να αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητές του, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες επιβίωσης - ή πολύ γρήγορα για να ξεφύγει, ή να δώσει μια πολύ ισχυρή αντίσταση στον εχθρό.

Η μαγεία της αναγέννησης του δέρματος

Τις περισσότερες φορές, αγοράζοντας ακριβά κρέμα "από ρυτίδες" ή πηγαίνοντας στο σαλόνι ομορφιάς, οι γυναίκες ελπίζουν για ένα θαύμα. Σε αντίθεση με όλα τα επιχειρήματα της λογικής, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι υπάρχει ένα εργαλείο που θα καθορίσει το δέρμα σαν ένα ωρολογοποιό που επισκευάζει ένα χαλασμένο ρολόι.

Ελεύθερες ρίζες και αντιοξειδωτικά

Ελεύθερη ρίζα - ένα μόριο ή άτομο που έχει ασύζευκτο ηλεκτρόνιο σε μια εξωτερική τροχιά, η οποία αντιπροσωπεύει την επιθετικότητα και την ικανότητά της όχι μόνο να αντιδράσει με τα μόρια της κυτταρικής μεμβράνης, αλλά και να τα κάνουν σε ελεύθερες ρίζες (αυτοτροφοδοτούμενη χιονοστιβάδα αντίδραση).

Γήρανση και φωτογήρανση

Λέγεται ότι η μόδα για ένα μαύρισμα που προσδίδεται παριζιάνικο θρυλική Coco Chanel, όταν επέστρεψε από μια κρουαζιέρα στη Μεσόγειο, χτυπήθηκε από το χλωμό παρισινό ομορφιές χάλκινο μαύρισμα.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.