^

Ανύψωση λαιμού και ντεκολτέ: χειρουργική τεχνική

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 11.08.2022
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Η πλαστική χειρουργική γίνεται σχεδόν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του λαιμού. Για παράδειγμα, μια τόσο δημοφιλής χειρουργική διαδικασία όπως η ανύψωση λαιμού επιτρέπει στους ανθρώπους να απαλλαγούν από ένα τέτοιο αισθητικό πρόβλημα όπως η χαλάρωση του δέρματος κάτω από το πηγούνι. Δεν είναι δυνατόν να εξαλειφθεί αυτό το ελάττωμα με άλλους τρόπους, επομένως, η πλατυπλαστική (το λεγόμενο ανύψωση λαιμού στη χειρουργική επέμβαση) θεωρείται ένα αρκετά κοινό σύμπλεγμα χειρουργικών επεμβάσεων.

Ενδείξεις για τη διαδικασία

Υπάρχει σχετικά λίγος λιπώδης ιστός στην περιοχή του λαιμού. Η χαλάρωση του δέρματος σχηματίζεται με την ηλικία και από πολλές απόψεις το μικρό στρώμα λίπους «φταίει» εδώ και τα δομικά χαρακτηριστικά των υποδόριου μυών, που ονομάζονται «πλατύσμα», είναι ένα λεπτό μυϊκό στοιχείο που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα και συγχωνεύεται με το χόριο. Σε πολλούς ανθρώπους, το πλάτυσμα δεν έχει συνεχή επιφάνεια, αλλά διακρίνεται από ξεχωριστές μυϊκές συστάδες, οι οποίες αφυδατώνονται με την ηλικία και χάνουν τη λειτουργικότητά τους.

Ανατομικά, το πλάτυσμα ταξινομείται ως μιμητικός μυς, επομένως δεν συμμετέχει στην κινητική δραστηριότητα του λαιμού, αλλά ενεργοποιείται μόνο στο πλαίσιο ορισμένων συναισθηματικών καταστάσεων - για παράδειγμα, όταν ένα άτομο βιώνει έντονο πόνο ή είναι πολύ φοβισμένο ή θυμωμένος. Δεδομένου ότι βιώνουμε τέτοια συναισθήματα, ειλικρινά μιλώντας, σπάνια, το πλάτυσμα είναι σχεδόν πάντα σε χαλαρή κατάσταση. Με την ηλικία, η κυκλοφορία του αίματος στους ιστούς του λαιμού επιβραδύνεται, οι μύες γίνονται λιγότερο ελαστικοί και πλαδαροί. Ως αποτέλεσμα - χαλάρωση του δέρματος κάτω από το πηγούνι, πτώση των γωνιών του στόματος κ.λπ.

Πότε μπορεί να συστηθεί ένας ασθενής για ανόρθωση λαιμού; Πρώτα απ 'όλα, τα ελαττώματα που σχετίζονται με την ηλικία θεωρούνται ένδειξη, καθώς και εκείνα που έχουν σχηματιστεί λόγω των ατομικών χαρακτηριστικών της δομής του λαιμού ή λόγω ενός συγκεκριμένου τρόπου ζωής. Τις περισσότερες φορές, γυναίκες άνω των 25-30 ετών ζητούν τη βοήθεια χειρουργού ανόρθωσης λαιμού. Οι ηλικιωμένοι ασθενείς υποβάλλονται σε λίφτινγκ προσώπου για να διορθωθούν προβλήματα όπως «λαιμός γαλοπούλας», «δαχτυλίδια Venus», διπλό πηγούνι.

Ο λαιμός της γαλοπούλας είναι ένα ελάττωμα που εμφανίζεται με την ηλικία σε όλους απολύτως τους ανθρώπους, καθώς σχετίζεται με φυσική απώλεια ελαστικότητας του δέρματος και του μυϊκού ιστού.

Οι δακτύλιοι της Αφροδίτης είναι ένα κοινό αισθητικό ελάττωμα που προκαλείται από την υπερβολική συσσώρευση λιπώδους ιστού στην περιοχή του λαιμού. Αυτό, με τη σειρά του, σχετίζεται με σταδιακή εξασθένηση της κυκλοφορίας του αίματος και επιβράδυνση των μεταβολικών διεργασιών. Εξωτερικά, το πρόβλημα μοιάζει με το σχηματισμό ιδιόμορφων δακτυλιοειδών παχύνσεων κατά μήκος της περιφέρειας του τραχήλου της μήτρας.

Το διπλό πηγούνι είναι ένα εξίσου κοινό πρόβλημα που σχετίζεται όχι μόνο με το υπερβολικό βάρος, αλλά και με την πάχυνση των ιστών στην περιοχή του λαιμού που σχετίζεται με την ηλικία.

Οποιαδήποτε από αυτές τις ελλείψεις μπορεί να διορθωθεί με μια κατάλληλη ανύψωση λαιμού.

Παρασκευή

Ο γιατρός, προτού παραπέμψει τον ασθενή σε ανύψωση λαιμού, θα πραγματοποιήσει οπωσδήποτε μια προκαταρκτική αξιολόγηση: είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί ο βαθμός αλλαγών που σχετίζονται με την ηλικία ή άλλων ιστών, να υποδειχθεί η κλίμακα της επερχόμενης παρέμβασης και να επιλεγεί η μεγαλύτερη κατάλληλο είδος λειτουργίας. Ο γιατρός θα ρωτήσει τον ασθενή για τα προβλήματα που τον απασχολούν, για πιθανές αντενδείξεις για ανύψωση αυχένα, για εκείνα τα ελαττώματα που πρέπει να εξαλειφθούν και να διορθωθούν. Επιπλέον, ο ασθενής θα ενημερωθεί για το πώς θα γίνει η ανόρθωση αυχένα, πόσο θα διαρκέσει η διαδικασία. Ο γιατρός σίγουρα θα παράσχει πληροφορίες για την περαιτέρω περίοδο αποκατάστασης και για πιθανές συνέπειες και επιπλοκές.

Κατά την προετοιμασία για ανύψωση αυχένα, ο ασθενής θα υποβληθεί σε διαγνωστική εξέταση. Θα ληφθούν επίσης προεγχειρητικές φωτογραφίες για να αναλυθούν στη συνέχεια όλες οι αλλαγές.

Δύο εβδομάδες πριν από την ανύψωση του λαιμού, ο ασθενής πρέπει να σταματήσει να παίρνει φάρμακα που επηρεάζουν την πήξη του αίματος - μιλάμε για ακετυλοσαλικυλικό οξύ και άλλα φάρμακα με παρόμοιο αποτέλεσμα. Εάν ένα άτομο αναγκάζεται να λαμβάνει συνεχώς οποιαδήποτε φάρμακα, τότε ο χειρουργός πρέπει να προειδοποιηθεί εκ των προτέρων σχετικά με αυτό.

14 ημέρες πριν από τη διαδικασία, ο ασθενής πρέπει να σταματήσει το κάπνισμα (ή τουλάχιστον να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζει). Το γεγονός είναι ότι το κάπνισμα προκαλεί σπασμό των αιμοφόρων αγγείων, που μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση της ροής του αίματος στους ιστούς, τόσο κατά τη διάρκεια της παρέμβασης όσο και κατά την περίοδο αποκατάστασης.

Μια εβδομάδα πριν από την ανύψωση αυχένα, ο ασθενής θα πρέπει να αφαιρέσει τυχόν λιπαρά και πικάντικα τρόφιμα από τη διατροφή, καθώς και να αποκλείσει την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

8-10 ώρες πριν από τη διαδικασία, δεν μπορείτε να φάτε ή να πιείτε: τη στιγμή της παρέμβασης, το στομάχι πρέπει να είναι άδειο.

Η ίδια η επέμβαση διαρκεί συνήθως περίπου 30-40 λεπτά, μετά την οποία ο ασθενής αποστέλλεται για ενδονοσοκομειακή παρακολούθηση.

Τεχνική ανύψωση λαιμού

Είναι γνωστές διάφορες μέθοδοι ανύψωσης λαιμού: οι χειρουργοί επιλέγουν τη βέλτιστη με βάση τα ατομικά χαρακτηριστικά του ασθενούς. Αυτές είναι οι μέθοδοι:

 • λιποαναρρόφηση τραχήλου της μήτρας?
 • απομονωμένη ανύψωση λαιμού?
 • σύνθετο λίφτινγκ λαιμού και προσώπου.
 • τραχηλοπλαστική?
 • ριζική πλατυπλαστική.

Η λιποαναρρόφηση του τραχήλου της μήτρας γίνεται μέσω μιας μικρής τομής (περίπου 3,5 cm), μέσω της οποίας αφαιρείται η περίσσεια του λιπώδους ιστού. Αυτή η τεχνική είναι η βέλτιστη για την εξάλειψη του διπλού πηγουνιού.

Μια μεμονωμένη ανόρθωση λαιμού περιλαμβάνει τοπική πλαστική και μετατόπιση των πτερυγίων του δέρματος: αυτή η μέθοδος είναι πιο ήπια, αλλά δεν δίνει έντονο αναζωογονητικό αποτέλεσμα.[1]

Το σύνθετο lift είναι μια συνδυαστική τεχνική που συνδυάζει τη διόρθωση του λαιμού και του δέρματος του προσώπου. Η μέθοδος μπορεί να περιλαμβάνει διαδικασία ανύψωσης, λιποαναρρόφηση και διαμόρφωση περιγράμματος.

Η τραχηλοπλαστική περιλαμβάνει την αφαίρεση χαλαρών ιστών που έχουν χάσει την ελαστικότητά τους: η περίσσεια δέρματος αποκόπτεται στην περιοχή του λαιμού και του πηγουνιού.

Εάν γίνει ριζική πλατυπλαστική, μπορεί να πραγματοποιηθεί ανόρθωση λαιμού με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

 • πλευρικός;
 • μεσαίος.

Σε μια πλευρική ανύψωση, το πλατύσμα αποκολλάται, μετά το οποίο αφαιρείται η περίσσεια λιπώδους ιστού. Μετά από αυτό, στην περιοχή των κροτάφων, γίνονται τομές που τυλίγουν τα αυτιά και καταλήγουν πίσω από αυτά. Χάρη στη μέθοδο, το πλάτυσμα σφίγγεται, ο τόνος επιστρέφει, τα περιγράμματα γίνονται πιο καθαρά (οι ιστοί τραβούν προς τα πάνω και στερεώνονται πίσω από τα αυτιά). Η διαδικασία συχνά συνδυάζεται με SMAS lifting, διορθώνοντας το κάτω μισό του προσώπου και του λαιμού.

Με μια έσω ανύψωση, η απόκλιση των άκρων του μέσου μυός διορθώνεται - εκτελείται η λεγόμενη ανύψωση λαιμού κορσέ. Οι ιστοί κόβονται κάτω από το πηγούνι, οι υποδόριοι μύες τεντώνονται στο κέντρο και σχηματίζεται μια καθορισμένη γωνία λαιμού-πηγουνιού. Το πλατύσμα συρράπτεται, το δέρμα συρράπτεται.

Η ανόρθωση λαιμού με τομή πλάτης είναι μια σχετικά νέα τεχνική που χρησιμοποιείται στον κόσμο της πλαστικής χειρουργικής μόνο εδώ και 7-8 χρόνια. Στις χώρες του μετασοβιετικού χώρου, μια τέτοια επέμβαση δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη - κυρίως λόγω της καινοτομίας της και της έλλειψης πρακτικής μεταξύ των ειδικών.

Η ανόρθωση λαιμού με μεσοκλωστές είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία με σχετικά σύντομη περίοδο αποκατάστασης. Χάρη στις μεσοκλωστές, που αποτελούνται από πολυδιοξανόνη, δημιουργείται ένα είδος πλαισίου, το οποίο σταδιακά διαλύεται στους ιστούς. Ταυτόχρονα, οι μεσοκλωστές διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου του δέρματος, έτσι το αποτέλεσμα lifting παραμένει ακόμα και μετά την απομάκρυνση του πλαισίου. Υπάρχουν και άλλα νήματα πλαισίου - Aptos. Η σύνθεσή τους αντιπροσωπεύεται από καπρολακτόνη, επομένως το αποτέλεσμα ανύψωσης είναι πιο έντονο.[2], [3]

Η ενδοσκοπική ανόρθωση λαιμού ανήκει στην κατηγορία των τεχνικών χαμηλού τραυματισμού, αφού πραγματοποιείται με χρήση ενδοσκοπίου. Ένα τέτοιο lift δεν απαιτεί μεγάλες τομές και σημαντική απολέπιση ιστού. Ωστόσο, το αποτέλεσμα μιας ενδοσκοπικής ανύψωσης αυχένα δεν είναι μικρότερο από αυτό μιας παραδοσιακής ανύψωσης λαιμού. Οι παρακεντήσεις για το ενδοσκόπιο γίνονται στις πτυχές πίσω από τα αυτιά. Χρησιμοποιείται γενική αναισθησία και ο γιατρός βλέπει ολόκληρη την πορεία της επέμβασης στην οθόνη: ο χειρουργός ανακατανέμει τους μαλακούς ιστούς, σταθεροποιεί τους μύες και συσφίγγει το δέρμα προς την απαιτούμενη κατεύθυνση. Η ενδοσκοπική ανόρθωση λαιμού γίνεται σχεδόν πάντα ταυτόχρονα με λιποαναρρόφηση πηγουνιού και λίφτινγκ προσώπου.[4]

Η ανόρθωση λαιμού με λέιζερ αναφέρεται σε μη χειρουργικές μεθόδους: η συνεδρία είναι ανώδυνη και σχετικά εύκολη στην εκτέλεση και το αποτέλεσμα διαρκεί υποτίθεται έως και 2 χρόνια. Η ουσία της μεθόδου έγκειται στην επίδραση μιας δέσμης λέιζερ στο δέρμα, ως αποτέλεσμα της οποίας διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου και το δέρμα αρχίζει να αναζωογονείται. Για ένα βιώσιμο αποτέλεσμα, θα πρέπει να πραγματοποιούνται τουλάχιστον τρεις συνεδρίες ανύψωσης με λέιζερ. Η αποκατάσταση λαιμού με λέιζερ κλασματικού CO2 είναι μια αποτελεσματική επιλογή θεραπείας με μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα για ασθενείς που έχουν κυρίως χαλάρωση του δέρματος και ρυτίδες μαζί με μελάγχρωση της επιφάνειας του δέρματος.[5]

Λιποαναρρόφηση ραδιοσυχνοτήτων (RFAL) για περιγράμματα λαιμού και προσώπου. Είναι μια ασφαλής διαδικασία για την επίτευξη σημαντικής μείωσης της χαλάρωσης του δέρματος και των εναποθέσεων λίπους στον αυχενικό-πηγούνι και στα μάγουλα.[6]

Η ανύψωση λαιμού του Χόλιγουντ είναι μια μοναδική τεχνική ανύψωσης λαιμού του Χόλιγουντ που αναπτύχθηκε από πλαστικούς χειρουργούς της Νέας Υόρκης. Αυτή η τεχνική προβλέπει αποτελεσματική σύσφιξη του πηγουνιού και του λαιμού, την απαλλαγή από τη χαλάρωση του δέρματος, την αποκατάσταση των νεανικών χαρακτηριστικών του λαιμού και του προσώπου. Αυτό το ανυψωτικό λαιμού πήρε το όνομά του στο Χόλιγουντ λόγω της υψηλής δημοτικότητάς του μεταξύ των ηθοποιών του Χόλιγουντ. Μετά τη διαδικασία, οι ασθενείς επέστρεψαν γρήγορα στην εργασία τους και οι ουλές παρέμειναν αόρατες στους άλλους. Το χολιγουντιανό lift δεν γίνεται μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και στη χώρα μας, αφού η τεχνική έχει γίνει ευρέως διαδεδομένη στις περισσότερες κλινικές πλαστικής χειρουργικής του κόσμου.

Συνδυαστική χρήση λιποαναρρόφησης με υπερήχους και πλατυσμοπλαστικής περιορισμένης τομής για τη διόρθωση της γήρανσης του δέρματος του αυχένα. Αυτή η συνδυαστική θεραπεία είναι ανώδυνη και οδηγεί πάντα σε σημαντική βελτίωση της γωνίας τραχήλου-πηγουνιού.[7]

Αντενδείξεις στη διαδικασία

Ο χειρουργός δεν θα πραγματοποιήσει ανύψωση αυχένα εάν ο ασθενής έχει τις ακόλουθες αντενδείξεις:

 • οξείες μολυσματικές και φλεγμονώδεις διεργασίες, περίοδοι έξαρσης χρόνιων φλεγμονωδών παθολογιών.
 • κακοήθεις και καλοήθεις όγκοι και αυτοάνοσες διεργασίες.
 • εξασθενημένη πήξη του αίματος?
 • απόλυτη απώλεια ελαστικότητας και σάρωσης του δέρματος.
 • Διαβήτης;
 • μη αντιρροπούμενες ασθένειες της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων.
 • αλλεργική διάθεση του σώματος, οξείες περίοδοι αλλεργικών αντιδράσεων.
 • ανεπαρκής νεφρική και/ή ηπατική λειτουργία.
 • βλάβη και ασθένεια του δέρματος στην περιοχή της προτεινόμενης επέμβασης.

Συνέπειες μετά τη διαδικασία

Μερικές συνέπειες μετά τη διαδικασία μερικές φορές δεν μπορούν να αποφευχθούν:

 • Αιμορραγίες, αιματώματα, συσσωρεύσεις ορώδους υγρού σχετίζονται με βλάβη των ιστών και αποκαλύπτονται ως πόνος, μώλωπες ή μικρές σφραγίδες στην περιοχή της συρραφής, παρουσία πυκνών κλώνων πίσω από τα αυτιά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να παρατηρηθεί μέσα στις πρώτες 24 ώρες μετά την ανύψωση του λαιμού. Εάν το πρόβλημα ανακαλυφθεί αργότερα, τότε αυτό επιδεινώνει την πρόγνωση και μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη επιπλοκών - για παράδειγμα, νέκρωση ιστού.
 • Σημαντικά αιματώματα ή ορώματα, λόγω της απελευθέρωσης μεγάλης ποσότητας αίματος ή ορογόνου υγρού στον ιστό, απαιτούν χειρουργική επέμβαση. Αφαιρούνται με ράμματα που έχουν γίνει προηγουμένως, τα οποία στη συνέχεια εφαρμόζονται ξανά.
 • Η τριχόπτωση στην περιοχή της επέμβασης ανύψωσης λαιμού (πίσω από τα αυτιά ή στην κροταφική περιοχή) οφείλεται σε βλάβη των τριχοθυλακίων κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Κατά κανόνα, η αποκατάσταση μαλλιών πραγματοποιείται χωρίς πρόσθετη συμμετοχή γιατρού, λίγο καιρό μετά την ανόρθωση λαιμού. Εάν δεν υπάρξει ανάρρωση, ο γιατρός μπορεί να συστήσει μεταμόσχευση μαλλιών.

Κάτω από ορισμένες συνθήκες, μετά από μια ανόρθωση λαιμού, δεν αναπτύσσονται μόνο προσωρινές συνέπειες, αλλά και αρκετά σοβαρές επιπλοκές. Αν και, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, αυτό συμβαίνει σχετικά σπάνια.

Επιπλοκές μετά τη διαδικασία

 • Η νέκρωση του δέρματος αναπτύσσεται ως αποτέλεσμα της διαταραχής της ροής του αίματος που προκαλείται από λέπτυνση ιστού ή υπερβολική τάση στη γραμμή του ράμματος. Μετά από ανύψωση αυχένα, οι νεκρωτικές διεργασίες στερεώνονται συχνότερα στην περιοχή πίσω από τα αυτιά.
 • Η προσχώρηση μιας λοίμωξης είναι δυνατή στο πλαίσιο ενός αιματώματος μεγάλης κλίμακας ή νεκρωτικών διεργασιών. Επιπλέον, μπορεί να συμβεί μόλυνση όταν τα μαλλιά εισχωρήσουν κατά λάθος στην περιοχή της τομής κατά τη διάρκεια της συρραφής. Αυτό το πρόβλημα συνήθως επιλύεται με μια σειρά αντιβιοτικών.
 • Υπερβολική συσσώρευση χρωστικής στο δέρμα, ή αποχρωματισμός παρατηρείται με αυξημένη ευαισθησία του δέρματος, καθώς και με το σχηματισμό εκτεταμένων ενδοδερμικών μώλωπες.
 • Η παραμόρφωση του περιγράμματος του προσώπου μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα του σχηματισμού αιματωμάτων, μετατόπισης περιοχών του δέρματος, βλάβης στους επιφανειακούς τραχηλικούς μύες και υπερβολικής αφαίρεσης λιπώδους ιστού στην περιοχή του πηγουνιού. Συχνά ένα τέτοιο πρόβλημα που προέκυψε κατά τη διάρκεια μιας ανύψωσης λαιμού απαιτεί επαναλαμβανόμενη χειρουργική επέμβαση.
 • Ο σχηματισμός χηλοειδούς ιστού στην περιοχή της ουλής εντοπίζεται συχνά σε ασθενείς με κληρονομική προδιάθεση για μια τέτοια επιπλοκή. Στους απλούς ανθρώπους, η ραφή συνήθως σφίγγεται τελείως για 10-12 μήνες το πολύ: ως αποτέλεσμα, σχηματίζεται μια συνηθισμένη ουλή. Εάν συμβούν παραβιάσεις στην επούλωση, τότε ο χηλοειδής ιστός αναπτύσσεται στην ουλή. Για την αποφυγή επιπλοκών, θα πρέπει να εντοπιστεί μια προδιάθεση για χηλοειδείς αναπτύξεις ακόμη και στο στάδιο του σχεδιασμού μιας ανύψωσης αυχένα ή οποιασδήποτε άλλης επέμβασης.

Φροντίστε μετά τη διαδικασία

Εντός λίγων ημερών μετά τη διαδικασία της ανύψωσης αυχένα, ο ασθενής θα βρίσκεται υπό την επίβλεψη γιατρού, σε ακίνητη κατάσταση. Με σημαντική δυσφορία στον πόνο, θα πρέπει να πάρει παυσίπονα. Γενικά, οι ελαφροί πόνοι έλξης στην περιοχή του λαιμού μπορούν να γίνουν αισθητοί για περίπου 10-14 ημέρες, μετά από τις οποίες εξαφανίζονται σταδιακά καθώς επουλώνεται η πληγή. Ταυτόχρονα με τον πόνο, τα αιματώματα εξαφανίζονται, το πρήξιμο εξαφανίζεται.

Τα ράμματα αφαιρούνται 1-1,5 εβδομάδες μετά την παρέμβαση. Για να επιταχυνθεί η ανάκτηση των ιστών, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει φυσιοθεραπεία - πρώτα απ 'όλα, αυτή η μέθοδος είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση της λειτουργίας του μυϊκού ιστού του λαιμού.

Μετά από ανύψωση λαιμού, ο γιατρός εφαρμόζει έναν επίδεσμο μοντελοποίησης στον ασθενή, ο οποίος στη συνέχεια αντικαθίσταται με έναν ειδικό αυχενικό κορσέ με συμπίεση. Θα πρέπει να φορεθεί για 3-4 εβδομάδες.

Οι πρόσθετες ιατρικές συμβουλές μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάκτησης ιστών μετά από ανύψωση λαιμού, δεν μπορείτε να πάτε στο μπάνιο ή στη σάουνα.
 • Μην κάνετε ζεστό ντους ή μπάνιο.
 • δεν μπορείτε να επισκεφθείτε το σολάριουμ, να κάνετε ηλιοθεραπεία στην παραλία και να κολυμπήσετε.
 • οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα πρέπει να είναι περιορισμένη (δεν είναι επιθυμητό να τρέχετε, να πηδάτε, να μεταφέρετε βαριά αντικείμενα, να σκύβετε).
 • Συνιστάται να κοιμάστε σε ανάκλιση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ψηλό μαξιλάρι για αυτό.

Εάν ακολουθήσετε σωστά όλες τις συμβουλές ενός γιατρού, τότε ο κίνδυνος επιπλοκών μετά από ανύψωση λαιμού θα μειωθεί στο μηδέν.

Κριτικές

Τις περισσότερες φορές, οι πλαστικοί χειρουργοί προσφέρουν στους ασθενείς ανύψωση λαιμού με τρεις επιλογές:

 • πλευρική ανύψωση με σύσφιξη ιστού με οριζόντια ραφή.
 • μεσαία ανύψωση, που περιλαμβάνει κάθετη ραφή των ιστών, στο κέντρο του λαιμού.
 • μικτή έκδοση του ανελκυστήρα - πλευρικός-μεσαίος τύπος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τελευταία από αυτές τις μεθόδους αναγνωρίζεται ως πιο αποτελεσματική, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύσφιξη όλων των χαλαρών ιστών του λαιμού, γεγονός που επηρεάζει σημαντικά τη σοβαρότητα των περιγραμμάτων του τραχήλου της μήτρας.

Όπως λένε και οι ίδιοι οι ασθενείς, η πλάγια-μεσαία ανύψωση αυχένα βοηθά στην κυριολεξία να αναζωογονηθούν ακόμη και γυναίκες άνω των πενήντα ετών. Η βασική προϋπόθεση είναι να επιλέξετε μια καλή κλινική και έναν χειρουργό χειρουργό που να έχει τα προσόντα και την άδεια να πραγματοποιεί τέτοιες διορθωτικές επεμβάσεις. Όταν αποφασίζετε για μια διαδικασία, είναι επίσης σημαντικό να ελέγξετε πώς εμπλέκεται σύγχρονος εξοπλισμός στη διαδικασία παρέμβασης. Εάν ο ασθενής έχει να κάνει με κατάλληλο επίπεδο κλινικής, τότε τα ιδανικά αποτελέσματα μιας ανύψωσης αυχένα θα είναι:

 • η γωνία μεταξύ του λαιμού και του πηγουνιού θα ευθυγραμμιστεί.
 • το δέρμα θα λειανθεί, θα γίνει πιο ελαστικό.
 • θα εμφανιστούν καθαρά περιγράμματα του τραχήλου της μήτρας.

Είναι καλύτερα αν η ανόρθωση λαιμού πραγματοποιείται σε συνδυασμό με αναζωογόνηση προσώπου. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να περιμένετε ένα βέλτιστο αναζωογονητικό αποτέλεσμα.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.